Didysis 2017 metų horoskopas
Įkelta:
2016-12-30
Nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Tylių, ramių metų neverta tikėtis. 2017 simbolis – Ugninis Raudonasis Gaidys – skatins diskusijas, ginčus, aktyvų bendravimą, teisingumo siekį, kovą prieš korupciją ir kitas negeroves.

Gaidžio metai yra susiję su Svarstyklių ženklu ir su Jupiterio slinkimu per jį. Tai reiškia, kad labiausiai norėsime harmoningai jaustis, stilingai ir madingai atrodyti, darniai bendrauti, dalyvauti kultūriniame, visuomeniniame gyvenime, lankytis elito vakarėliuose, susikurti komfortišką aplinką, pasipuikuoti grožiu, elegancija, ypatingais ryšiais, statusu. Dalis žmonių taps diplomatiškesni, mandagesni nei buvo, o dalis dar aktyviau kovos už teisybę, žmogaus teises ir laisves, prieš socialinę nelygybę bei kurstys kitus. Regis, bus nemažai renginių, tarp jų masinių, pritraukiančių ir tokių žmonių, kurie anksčiau buvo inertiški. Tačiau Svarstyklėms būdingu svyravimu, formalizmu, nuomonės kaitaliojimu, biurokratizmu, demagogija bei dviveidiškumu persiims ir kiti ženklai. Reikėtų mokytis gyventi taupiau, visur siekti saiko, pusiausvyros, objektyvumo. Nuo spalio 10 dienos Jupiteris jau ims stiprinti skorpionišką raišką, tad dominuoti ims drąsūs, ugningi, aistringi, paslaptingi asmenys. Artėjant vasarai, taip pat metų pabaigoje gali kilti rimtų problemų tarptautiniame kontekste(metų pabaigoje – galbūt ir stichinių nelaimių).

AVINAS

Ateinantys Gaidžio metai įneš daug pokyčių Avinų gyvenime. Tai susiję su metų energetika. Metai gali būti sėkmingi, jei išsaugosite užsispyrimą, tačiau prisitaikysite prie aplinkinių, įsiklausysite į jų nuomonę, poreikius. Bendrai metai žada daug naujų galimybių. Ypač dideli pokyčiai įvyks su jumis pačiais, jūsų asmenybe. Pakeisite požiūri į save, o tai iš esmės pakeis situaciją daugelyje gyvenimo sričių. Juk sakoma: keiskis pats, pasaulis irgi pasikeis. Labiausiai palankus metas Avinams iki 2017 metų rugsėjo pabaigos. Žadama didelė sėkmė darbo, karjeros srityje. Jau nuo metų pradžios tikėtini pokyčiai, susiję su karjeros pasiekimais (kilimas). Išsaugokite budrumą ir entuziazmą, nes aplinkybės gali keistis labai greitai. Darbe būtina sąlyga – koncentracija ir dėmesingumas. Tik tokiu atveju pasieksite išties daug. Metai palankūs meilės prasme. Vieniši avinai turės galimybių rinktis iš gausaus gerbėjų būrio. Tikėtina, sutiksite žmogų, su kuriuo sieksite santykius įtvirtinti ilgalaikiais pasižadėjimais. Sveikata taip pat nesiskųsite. Jėgų ir energijos tikrai netrūks, tiesiog spinduliuosite pasitikėjimu ir optimizmu.

JAUTIS

Gaidžio metai šio zodiako atstovams žada nemažai staigmenų. Bus naujų pažinčių, išvykų į tolimas šalis, pakankamai daug darbo, ryškių karjeros pokyčių. Esate vienas stabiliausių ir darbščiausių zodiako ženklų, todėl pozityvių pokyčių pasieksite. Gaidžio metais teks išties nemažai dirbti. Tai turės rimtas pasekmes – jums žvaigždės žada naujas ir perspektyvias karjeros galimybes. Tačiau nėra prasmės ramiai laukti žvaigždžių dovanų. Būtų puiku, jei patys Jaučiai demonstruotų aktyvų susidomėjimą savo darbo perspektyvomis, išreikštų norą siekti daugiau. Svarbu išsaugoti motyvaciją, kantrybę ir nepasiduoti susidūrus su sunkumais. Metai gali būti sudėtingi emocine prasme: bus išties sudėtingų situacijų, kuomet jūsų kantrybė bus palaužta, gali iškilti grėsmė esamiems santykiams. Gaidžio metais ypač svarbu rūpintis sveikata. Nepasiduokite apatijai ir slogiai nuotaikai. Jaučiams svarbu rūpintis savo imunine sistema. Esate iš tų, kuriuos peršalimo ligos „mėgsta“. Jau nuo 2017 metų pradžios pasirūpinkite peršalimo ligų profilaktika, apsilankykite profilaktiniam sveikatos patikrinimui.

DVYNIAI

Dvyniams ateinantys Gaidžio metai žada būti įvairūs: gali tekti įveikti įvairius sunkumus, tuo pačiu metai žada geras perspektyvas. Bendras metų fonas gan įtemptas ir sudėtingas asmenybei. Turėsite nemažai padirbėti, kad įtvirtintumėte save kaip atsakingą asmenybę, išgyvensite pokyčius. Bus daug situacijų, kuomet teks ginti savo įsitikinimus ir įrodyti kompetenciją, tiek asmeninę, tiek ir profesinę. Darbo, karjeros srityje žvaigždės žada naujas ir perspektyvias galimybes. Bėda ta, jog tiesiog jausitės pavargę ir išsekę, todėl galimybės gali taip ir likti neišnaudotos. Labai svarbu ugdyti koncentraciją, atsakingumą, darbų planavimą. Nors šių savybių jums dažnai trūksta, metų globėjas suteiks visas galimybes jas įtvirtinti. 2017 metais rimtas nusiteikimas, emocinis šaltumas gali neigiamai įtakoti šeimą, santykius. Jūsų noras atsiskirti vienumai gali būti nesuprantamas mylimiesiems, nes iš tiesų esate labiau ekstravertiškas zodiako ženklas. Vis tik, jei turite rimtų ketinimų meilės fronte, teks dėl to pasistengti. Prasminga ypač rūpintis sveikata, nes gaidžio metais jai gali tekti rimtų išbandymų.

VĖŽYS

2017 metai šio zodiako ženklo atstovams taip laukiamos ramybės ir stabilumo neatneš. Jausitės nepatenkinti savo gyvenimu, išbalansuotas emocinis fonas darys jus irzliais. Norėdami pabėgti nuo šių nemalonių pojūčių, pasinersite į darbą. Ten produktyvumo pasieksite, nes būsite nusiteikę dirbti daug ir kantriai. Meilės fronte Vėžių laukia daug aistrų ir netikėtų situacijų. Pirmiausia, tai gera naujiena vienišiams – pasimatymų tikrai bus. Kita gera naujiena – rinktis irgi galėsite iš daugybės puikių kandidatų. Sudėtingiau turintiems porą, nes pagundų išvengti gali būti keblu, o ir noro nedaug. Gaidžio metais Vėžiai puikia sveikata pasigirti tikrai negalės, gali net tekti rimtai gydytis stacionare. Didelio palaikymo sulauksite iš savo draugų ir bendraminčių. Atminkite, kad jie pasiruošę jums padėti. Daugiau jėgų ir energijos tikėkitės vasarą. Todėl atostogas prasminga planuoti jau 2017 metų pradžioje, kuomet jūsų emocinis ir energetinis lygmuo yra labai žemas.

LIŪTAS

2017 metai šio zodiako atstovams nežada didelių išbandymų ar naujų reikšmingų iššūkių. Gyvenimas tekės įprasta vaga, situacijos labiau bus linkusios koreguoti jūsų asmenybės bruožus nei įvykius. Metai labai palankūs darbui ir būsto reikalams. Gaidžio metais teks nemažai dirbti, todėl tai viena aktualiausių metų temų. Ir tai ne šiaip sau. Jau kuris laikas turite tikslų karjeroje pasiekti daugiau, todėl savo darbo vietoje stengiatės būti ypač dėmesingi ir darbštūs. 2017 metais jūsų svajonė gali tapti realybe, žvaigždės bus palankios. Taip pat didelę įtaką jums turės draugai ar bendraminčiai. Žvaigždės Liūtams pataria skirti laiko ir pastangų meilės paieškoms. Metai palankūs tiems, kas nori pagaliau sutikti savo gyvenimo žmogų. Galimos pažintys, kurios baigsis šeimos sukūrimu, ilgalaikiais santykiais. Dažniau lankykitės pasilinksminimo vietose, viešuose renginiuose, rodykite iniciatyvą. Nors esate vienas stipriausių zodiako ženklų (sveikatos prasme), vis tik Gaidžio metais prasminga pasirūpinti reikiamu poilsiu. Priešingu atveju gali sustreikuoti širdis, silpnėti regėjimas.

MERGELĖ

Ateinantys 2017 metai šio zodiako ženklo atstovus skatins labiau gilintis į dvasinę gyvenimo pusę, stiprinti intuityvų suvokimą, kūrybinį potencialą. Esate labai praktiškas ir žemiškas ženklas, todėl ateinantys Gaidžio metai gali įnešti šiek tiek neapibrėžtumo ir galimo svajingumo. Vis dažniau suvoksite save atitrūkus nuo realybės ir tai jūsų darbui nepridės teigiamų pokyčių. Todėl, kad išnaudotumėte tinkamai metų energetiką, užsiimkite dvasinėmis praktikomis, kūryba. Gan stipriai išaugęs jūsų pasitikėjimas savimi gali puikiai pasitarnauti siekiant darbo, karjeros aukštumų. Dirbti jums patinka ir vadovybė tai jau seniai pastebėjo. Demonstruosite lyderio savybės priimant svarbius sprendimus, susijusius su jūsų įmonės tolimesne veikla. Šeimos Mergelės visų metų bėgyje leis smagų ir produktyvų laiką. Mylimų žmonių apsuptyje jausitės saugūs ir laimingi. Vienišiams metai nėra kažkuo džiuginantys. Pažinčių nebus, o ir flirtuoti nebūsite nusiteikę. Tikėtini miego sutrikimai, pranašiški sapnai ir sveikatos pablogėjimas.

SVARSTYKLĖS

2017 metai šio zodiako ženklo atstovams atneš visiškai naują gyvenimo kokybę. Žinoma, jei drąsiai ir atvirai įsileisite naujoves. Tam tikros aplinkybės klostysis tarsi savaime, be jūsų asmeninių pastangų. Pasiruoškite dideliems ir reikšmingiems pokyčiams, būkite atviri jiems, nes kita tokia neįtikėtina galimybė bus tik po 12 metų. Gaidžio metais turėsite puikias galimybes išspręsti įsisenėjusias problemas ir sunkumus, pakilsite į gerokai aukštesnį lygmenį. Puikūs metai įtvirtinti savo autoritetą, pasiekti visuomeninio palaikymo ir populiarumo bei stiprinti asmeninę savivertę. Žadamas augimas ir naujų profesinių galimybių atsivėrimas. Vadovybės nuomonė apie jus bus teigiama, kelsite autoritetingo žmogaus įspūdį. Gaidžio metais spinduliuosite patrauklumu ir žavesiu, todėl romantiškų pažinčių nestokosite. Metai ypač palankūs meilei ir santuokai. Taigi, vienišos Svarstyklės te apsiginkluoja pasitikėjimu ir jiems būdinga gracija ir atveria širdis naujiems jausmams. Sveikatos sritis žada šiek tiek virškinimo problemų. Gaidžio metais jūsų organizmo jautrumas bus gan aukštas, dėl to stiprės apsinuodijimų rizika. Atsakingai rinkdamiesi maistą to išvengsite.

SKORPIONAS

2017 metais būsite linkę dar labiau slėpti savo gyvenimą, todėl jūsų veiksmai aplinkiniams taps dar labiau neaiškūs ir mistiški. Daugelis žmonių jums atskleis savo paslaptis to nesuprasdami, todėl galite pasijusti tarsi svetimų problemų sugertukas. Darbe jausitės tarsi įkalinti taisyklių ir sistemos, todėl imsite maištauti prieš vadovybę, norėsite pakeisti senas taisykles. Tokia situacija tiesiog atspindės jūsų vidinę būseną, o aplinkos įvykai ir situacijos bus tik vidinių išgyvenimų projekcija. Ir čia iškils didelė rizika likti be darbo. Santykių sfera reikšmingų permainų nežada. Tiesiog būsite pernelyg susirūpinę namų reikalais, bendravimu, todėl santykių tema tarsi praras didelę reikšmę. Kaip tokio jūsų elgesio pasekmė gali pablogėti santykių atmosfera. Čia suveiks priežasties – pasekmės principas: ką santykiuose duodate, tą gaunate atgal. Gaidžio metais nervų sistema bus ypač įtempta, todėl prasminga ja pasirūpinti. Miego ir poilsio režimas apsaugos jus nuo nemigos ir nervinių protrūkių. Nepersidirbkite ir mažinkite informacijos apimtis.

ŠAULYS

Gaidžio metai šio zodiako ženklo atstovams žada būti dosnūs ir pozityvūs. Daug žadančių naujovių ir palankių galimybių palies jūsų darbo, karjeros sritį. Visi planai ir svajonės bus įgyvendintos be didelių pastangų. Patirsite labai reikšmingus pokyčius, lengvai spręsite visas iškilusias problemas ir sunkumus. Galimas paaukštinimas pareigose arba perėjimas į labiau prestižinę darbo vietą. Metai gali būti paženklinti ir jūsų asmeninio populiarumo kilimu, visuomeniniu pripažinimu. Tiesa, metų globėjas jums bus palankus tik tuo atveju, jei viską kruopščiai ir nuosekliai planuosite. Atsainaus požiūrio į savo darbą, veiklą verčiau atsisakykite, nors ir esate puikios nuomonės apie save. Tik atsakingi Šauliai patirs metų sėkmės akimirkas. Tiems Šauliams, kurie turi pastovų partnerį, metai gali atnešti ypač sudėtingų situacijų. Gaidžio metais jūsų santykiai gali pereiti į visiškai kitokį lygmenį arba patirti rimtus išbandymus. 2017 metais sveikatos sritis jums kels daugiausia rūpesčių. Jie prasidėjo dar praėjusiais metais, todėl silpnąsias organizmo puses tikrai žinote.

OŽIARAGIS

2017 metai žada daug optimizmo ir pasitikėjimo. Tačiau šis optimizmas niekur nenuves. Bet greičiausiai neprarasite ir to, ką turite. Gaidžio metai sėkmingi kelionėms ir užsienio kontaktams. Taip pat besimokantiems bei tiems, kurie dirba mokslinį darbą, juristams. Visus 2017 metus būsite pakankamai aktyvūs darbo fronte. Sieksite vis aukštesnių rezultatų ir geresnių postų. Jums labai svarbu užimti aukštą padėtį visuomenėje, todėl labai kantriai to siekiate. Vis tik žvaigždės didesnę sėkmę jums žada metų pabaigoje, kuomet susiformuos palankus karjerai astrologinis fonas. Esate pernelyg susikoncentravęs į savo darbą ir asmeninius siekius, jog net nepastebite savo antros pusės liūdesio. Jūsų santykiai tarsi sustingę, praradę gyvybę ir energiją. Turėtumėte rimtai dėl to susirūpinti, nes niekam nemalonu būti santykiuose vienišu. Sveikata 2017 metais didelių problemų neturėtų kelti. Jausitės gerai ir energingai, daugelis to galėtų pavydėti.

VANDENIS

2017 metai Vandeniams suteiks puikias galimybes: kilimą karjeros laiptais, naujus bendradarbiavimo pasiūlymus, dvasinį augimą. Bendrai, metai žada įvairias naujas pažintis, draugų rato plėtimąsi. Palanku būti judriems, vengti monotonijos ir sėslumo. Išlaikykite ir taip jums būdingą atvirumą ir humanizmą. Darbo srityje 2017 metais reikšmingų pokyčių nežadama. Tiesiog dirbsite tai, kas jums yra įprasta ir aišku. Jums ypač rūpės jūsų finansinė situacija, todėl prasminga pasidomėti investavimu, statymu biržose ir pan. Žadami pokyčiai meilės sferoje. Susieti santuokos saitais Vandeniai gali išgyventi rimtų sunkumų dėl savo nepastovumo. Vienišiems zodiako atstovams žvaigždės žada naujas emocijas ir aistras. Turėsite nemažai galimybių susipažinti su puikiais žmonėmis, su kuriais santykiai gali peraugti į rimtus ir ilgalaikius. Gaidžio metais jausitės energingi, tuo pačiu padidės noras mėgautis malonumais ir skaniu maistu. Didelis saldumynų ir riebių produktų kiekis jūsų racione gali gerokai padidinti kūno apimtis. Kad to išvengtumėte, daugiau judėkite gryname ore.

ŽUVYS

2017 metais Žuvys išliks kūrybiškos. Atsiskleidę meniniai gabumai leis sukurti nepakartojamus meno, muzikos kūrinius. Situacija darbe Gaidžio metais didžiąja dalimi priklausys nuo jūsų asmeninių pastangų ir motyvų. Taigi, jei siekiate ir tikitės pozityvių rezultatų, tuomet atitinkamai dirbkite: darbus atlikite atsakingai ir kruopščiai, venkite klaidų ir skraidymo padangėse. Bendrai finansinė situacija išliks stabili, žinoma, jei vengsite spontaniškų pirkimų. Gaidžio metais Žuvys turėtų ypač susirūpinti savo santykiais. Žvaigždės numato sunkumus, kurie gali baigtis ypač nepalankiai. Tikėtini konfliktai su sutuoktiniu. Tačiau situaciją galima sušvelninti labiau įsiklausant į partnerio poreikius, lūkesčius ir norus. Vienišoms sieloms metai nežada didelių permainų. Romanai galimi, tačiau apie ilgalaikius santykius galvoti neverta. 2017 metais ypač tikėtinos peršalimo ligos, dėl žemo imuniteto. Pasirūpinkite nuo metų pradžios vitaminais ir mikroelementais ir vartokite ilgą laiką. Grūdinimasis ar bet kokios vandens procedūros teigiamai veikia Žuvų organizmą, todėl minėtus dalykus įtraukite į savo kasdienę rutiną.

 

Nuotrauka
aplinka
Įkelta:
prieš 10 valandų
2024 m. gegužės 20 d. Tauragės rajono savivaldybės administracijoje buvo apdovanoti Atliekų kultūros egzamino nugalėtojai. Juos sveikino Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas kartu su Viešosios tvarkos poskyrio vedėju Pauliumi Goštautu.
Nuotrauka
medžiai
Įkelta:
prieš 11 valandų
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė,  pastarosiomis dienomis Tauragės miesto gyventojai gali džiaugtis didele ir reikšminga iniciatyva – didelių medžių sodinimu. Persodinant medžius siekiama ne tik praturtinti miesto grožį, bet ir sukurti komfortišką gyvenimo aplinką gyventojams.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-18
Gegužės 17 d. oficialiai pažymėtas Tauragės daugiafunkcės arenos antrasis statybų etapas – į būsimus sporto ir kultūros centro pamatus įkasta simbolinė laiko kapsulė ateities kartoms. Tikimasi, kad itin laukta ir regionui svarbi arena įneš dar daugiau kultūros ir galimybių sportuoti į visos apskrities gyvenimą. Laišką ateities kartoms, pasakojantį apie tauragiškiams reikšmingo projekto pradžią, pasirašė bei simbolinę kapsulę įkasė Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir statybų įmonės „Gilesta“ direktorius Romas Paliulis.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-05-17
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
2024-05-16
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.