Eligijus Masiulis beldėsi į tauragiškių duris
Įkelta:
2016-04-01
Nuotrauka
Aprašymas

 

 

,
Nuotrauka
Aprašymas

E. Masiulis po Lietuvą keliauja liberalų simboliais papuoštu autobusu. Martyno Čerkausko nuotraukos 

,
Nuotrauka
Aprašymas

Baldų gamybos įmonėje „Kristensen & Kristensen“ E. Masiulis bendravo su darbuotojais

,
Nuotrauka

Tauragės gyventojus vakar nustebino netikėtai į svečius užsukęs Seimo narys Eligijus Masiulis. Visą dieną susitikinėjęs su įvairių miesto įmonių ir įstaigų darbuotojais, Liberalų sąjūdžio lyderis vakare pasibeldė ir į kai kurių tauragiškių butų duris. 

Visą dieną praleidote Tauragėje. Ką matėte, kaip jus sutiko žmonės? 
Turime tikslą iki Seimo rinkimų paspausti ranką, pabendrauti su milijonu Lietuvos gyventojų, todėl mūsų vizitai po įvairius miestus ir miestelius yra labai aktyvūs. Diena prasidėjo Pagėgiuose, kur susitikau su „Vilkyškių pieninės“ darbuotojais, mokytojais ir pasieniečiais. Po to važiavome į Tauragę. Jūsų mieste taip pat aplankėme kelias dideles įmones, bendravome su atsitiktiniais praeiviais miesto centre. 
Praktiškai visuose susitikimuose diskusija vyko apie tą patį: žmonių atlyginimus, pensijas, emigraciją ir kitas šalies problemas. Mes žmonėms pristatėme savo siūlymus, kaip reikia gerinti verslo sąlygas šalyje, ką reikia daryti, kad darbuotojų atlyginimai augtų greičiau, daugėtų darbo vietų. 
Pačiu svarbiausiu ir įdomiausiu mano kelionių po Lietuvą akcentu yra tapęs bendravimas su žmonėmis jų namuose – vaikščiojant nuo durų iki durų. Tauragėje beldėmės į žmonių duris, pristatinėjome būsimus mūsų darbus, domėjomės gyventojų problemomis, atsakėme į jiems aktualius klausimus. Šįkart su mūsų kandidatu į Seimą Tauragėje Dariumi Stankumi ir kitais liberalais aplankėme beveik tūkstantį butų. Džiugu, kad žmonės mus sutiko labai pozityviai. Matosi, kad politikai jų namuose niekada nesilankė. Mūsų atvykimas juos maloniai nustebino.

Nuotrauka

Kokią matote Tauragės perspektyvą? 
Pagrindinėms miesto bendrovėms sekasi visai neblogai, tačiau būtų gerai, kad mieste ir visame rajone kurtųsi dar daugiau naujų verslų, o žmonės turėtų didesnį darbo vietų pasirinkimą. Gerai, kad naujasis meras Sigitas Mičiulis ir Darius Stankus šia linkme intensyviai dirba ir jau yra teigiamų rezultatų. Tauragė ir toliau turi išlikti stiprus pramonės miestas. Juk mieste yra daugybė kvalifikuotų specialistų. Liberalų vizija yra labai aiški – Lietuva negali tapti vieno miesto valstybe, kokia yra kaimyninė Latvija. Kiekvienas miestas ir miestelis turi būti saugus, patogus gyventi, kad jame būtų sudarytos sąlygos dirbti, auginti vaikus, leisti turiningą laisvalaikį. 

Tačiau kaip išgyventi dabartiniams pensininkams, kurie gauna vos 250 eurų?
Pensininkai iš tiesų gyvena sunkiai. Žinant, kokios yra jų pensijos, jie yra tikri didvyriai. Dabartinė Vyriausybė per ketverius metus praktiškai nieko nepadarė, kad pensininkai gyventų geriau. „Sodra“ yra paskendusi milijardinėse skolose ir sustabarėjusi. Joje akivaizdžiai dirba per daug žmonių. Vienos pensijos administravimas valstybei kasmet kainuoja po keliasdešimt eurų ir ši suma tik auga. „Sodra“ ir valdžios požiūris turi keistis, tik tada pensijos pradės augti sparčiau. Šių metų pensijų padidinimą žmonės vadina pasityčiojimu. Aš juos suprantu. Jei būtų tvarkomasi geriau, pensijos augtų greičiau, žmonės galėtų gyventi oriai. 


Ką liberalų Vyriausybė darytų kitaip, nei dabartinė valdžia?
Dabartinės Vyriausybės darbą vadinčiau plaukimu pasroviui. Atrodo, kad posėdžiauta daug, sudaryta įvairių darbo grupių, tačiau apčiuopiamų rezultatų žmonės pasigenda. Ministrams trūko ambicijų, fantazijos, naujų idėjų.
Mes visiškai kitaip įsivaizduojame valstybės valdymą. Dabar valdininkų tikrai per daug. Pasibaigus krizei, jų armija vėl pradėjo augti. Galima laisvai atsisakyti 10–15 proc. valstybės tarnautojų ir tai duotų nemažą ekonomiją. Tuos pinigus būtų galima nukreipti žmonėms naudingesniems tikslams – kad ir jūsų gatvių bei kelių remontui. 
Žmonės nori gerai apmokamų darbo vietų, todėl, visų pirma, pradėtume mažinti mokesčius dirbantiesiems. Ne tam, kad Lietuva ir toliau liktų pigios darbo jėgos šalimi, o tam, kad šalyje būtų sukurta daugiau gerai apmokamų darbo vietų. Dabartinė valdžia galvoja tik apie tuos, kurie gauna minimalų atlyginimą. Tačiau žmogus nori uždirbti kur kas daugiau nei 300 eurų. Reikia keisti įstatymus, kad didėtų visų žmonių atlyginimai, būtų stimuliuojama ekonomika, žmonės būtų motyvuoti užsiimti verslu. 
Pažiūrėkime į kaimyninę Estiją. Ten žmonių algos beveik trečdaliu didesnės – vidurkis siekia apie 1100 eurų, o ir mokesčiai ten mažesni nei Lietuvoje. Ką padarė Estija? Jie neapmokestina įmonių pelno, kuris investuojamas į verslo plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą. Taip pat reikėtų pagaliau pradėti mažinti socialinio draudimo mokesčius. Tai padarius, Lietuva taptų patraukli kurti gerai apmokamas darbo vietas, jaunimas nebėgtų į Londoną. 


Ar jūs tikite, kad emigravusius įmanoma susigrąžinti į Lietuvą? 
Mes visi to norime. Tėvai ir seneliai, kurių vaikai ar anūkai išvažiavo ieškoti laimės į užsienį, tikrai nori, kad šie grįžtų namo. Politikai turi sudaryti sąlygas, kad mūsų artimieji grįžtų. Liberalų sąjūdis aktyviausiai iš visų partijų siekia, kad Lietuvoje būtų įteisinta dviguba pilietybė, kuri išvažiavusiems padėtų išlaikyti ryšį su Lietuva. 
Žmonės užsienyje sunkiai dirba, kad padėtų likusiems tėvynėje. Jie sukaupia pinigų sumą, kurią galėtų panaudoti čia, jei sugrįžtų ir sukurtų savo verslą. Todėl mes nuolat teikiame įstatymų projektus, kad Lietuva mažintų mokesčius, būtų sukurtos palankesnės sąlygos mūsų tautiečiams grįžti ir gyventi čia. Deja, liberalų Seime dabar yra per mažai, kad mūsų pasiūlymai būtų priimti. 


Liberalai dabar yra „ant bangos“. Kuo jūs skiriatės nuo kitų partijų? 
Liberalai jaučia pakilimą. Kažkada liberalai buvo tik didžiųjų miestų partija. Tačiau dėl aktyvaus darbo, bendravimo su žmonėmis, pelnėme jų pasitikėjimą. Mus palaiko pačiuose įvairiausiuose sluoksniuose, įvairiuose regionuose. Būtent dėl žmonių pasitikėjimo po praėjusių savivaldybių rinkimų Lietuvoje turime net 11 merų. Jie sėkmingai dirba ne tik Vilniuje ar Klaipėdoje, bet ir Plungėje, Rietave, Tauragėje, Anykščiuose, Kėdainiuose, Joniškyje, Elektrėnuose, Trakuose, Varėnoje.
Svarbiausias mūsų išskirtinumas – esame jaunų, tačiau jau patirtį turinčių žmonių partija, nesusitepusi skandaluose, turime daug idėjų ir energijos. Turime didelę ir patyrusią komandą, kuri yra pasirengusi tarnauti žmonėms, kurti tokią Lietuvą, kurioje visi norėtume gyventi.


Ką galite pasakyti apie Liberalų sąjūdžio kandidatą Tauragės rajone?
Iš Tauragės į Seimą mes keliame tikrą rajono patriotą, savivaldybės tarybos narį, verslininką Darių Stankų. Jis pats baigęs studijas grįžo namo ir išsikėlė labai aiškų tikslą – kad Tauragė suklestėtų. Išrinktas į Seimą D. Stankus didžiausią dėmesį skirs naujų darbo vietų kūrimui, smulkaus ir vidutinio verslo aplinkos gerinimui, jaunimo nedarbo problemoms.
Atėjo laikas Lietuvos valstybės vairą patikėti naujos kartos, profesionaliems politikams, kurie aktyviai prisideda kuriant Lietuvą, kurioje norisi gyventi. Gerai pažįstų D. Stankų – tai atsakingas ir aukštos moralės politikas, kuris gerai išmano, kaip kurti palankias verslui sąlygas ir naujas darbo vietas Lietuvos regionuose.

Nuotrauka

Užs. Nr. 9

 

Nuotrauka
Įkelta:
2024-09-19
Rugsėjį vaikams sugrįžus į mokyklas, mažiesiems tenka prisiminti arba naujai išmokti pagrindinius saugaus elgesio kelyje principus. Tėvai dažniausiai atkreipia vaikų dėmesį, kaip saugiai pereiti gatvę, tačiau neretai pamiršta priminti, kaip naudotis viešuoju transportu arba ką daryti nutikus nelaimei – tai atskleidė „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas šalies gyventojų nuomonės tyrimas.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-09-19
Laiškai apie paveldėtą turtą, laimėtą loteriją ar gautą siuntą – dažniausiai šiais būdais internetiniai sukčiai bando išvilioti Lietuvos gyventojų pinigus bei asmeninius duomenis, rodo liepos pabaigoje atlikta reprezentatyvi „Spinter tyrimai“ apklausa. Pasak ekspertų, sukčiai nesirenka aukų nei pagal išsilavinimą, nei pagal gyvenamąją vietą, tad ragina išlikti budriems.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-09-18
Nuo karo pradžios iki šių metų rugpjūčio mėnesio Lietuvoje dirbantys Ukrainos karo pabėgėliai į mūsų šalies biudžetą sumokėjo 205 mln. eurų. Ukrainiečių sumokėtų mokesčių dalis auga. Per 2022 m. ukrainiečiai į mūsų šalie biudžetą sumokėjo 45 mln. eurų, per 2023 m. – 95 mln. eurų, o per šių metų 7 mėnesius – 65,2 mln. eurų, t.y. 13 mln. eurų arba 25 proc. daugiau, nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais.
Nuotrauka
paskola
Įkelta:
2024-09-17
Būsto įsigijimas su paskola, ypač pirmą kartą tai darantiems žmonėms, gali pasirodyti sudėtingas procesas. „Citadele“ banko atstovas atkreipia dėmesį, kad nors skolintis būstui seniai nebėra naujiena, paskolas suteikiantys specialistai susiduria vis su tomis pačiomis gyventojų daromomis klaidomis. Kokius namų darbus svarbu atlikti prieš pildant būsto paskolos paraišką, kad pavyktų išvengti klaidų ir gauti geriausią pasiūlymą?
Nuotrauka
kelias
Įkelta:
2024-09-14
Vairuotojams kartais tenka susidurti su įvairiomis kliūtimis ir pažaidomis keliuose, kurios kelia grėsmę jų pačių ir kitų eismo dalyvių saugumui. Nors kelininkai deda maksimalias pastangas, siekdami užtikrinti savalaikę kelių priežiūrą, pavojingos išdaužos, kelio deformacijos, užtvindyti ruožai ar kitos kliūtys gali susidaryti itin greitai. Siekiant užtikrinti saugumą visiems eismo dalyviams, AB „Kelių priežiūra“ ragina nedelsiant pranešti apie pastebėtas kliūtis ir primena, kaip galima tai padaryti.
Nuotrauka
VMI
Tauragės radijo nuotrauka
Įkelta:
2024-09-13
2024 m. rugsėjo 11 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog nuo rugsėjo mėn. startuoja naujas VMI procesas – pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaracijų vertinimas realiu laiku. Pirmojo etapo metu klientų deklaracijos bus lyginamos su jų pateiktais pardavimų Lietuvoje duomenimis e. sąskaitų faktūrų posistemyje i.SAF.
Nuotrauka
neutralumas
Įkelta:
2024-09-12
Vakar Tauragė žengė reikšmingą žingsnį siekyje tapti klimatui neutraliu miestu. Tauragės rajono Tarybos posėdyje patvirtinta Klimato neutralumo strategija – dokumentas, nubrėžiantis kelią link klimato neutralumo Tauragėje iki 2030 metų.
Nuotrauka
vilko
Įkelta:
2024-09-09
Šių metų rugsėjo 14 dieną pirmą kartą bus minima nauja LR Respublikos Seimo patvirtintina atmintina data – vilko vaikų atminimo diena. Minėjime dalyvaus Vokietijos Federacinės Respublikos Vilniuje atstovai, Lietuvos garbės konsulas Badeno – Viurtembergo žemėje Wolfgangas von Stettenas, vilko vaikai ir jų ainiai. Specialią meninę programą, skirtą vilko vaikams, atliks poetas, režisierius, rašytojas, romano „Mano vardas – Marytė“ autorius Alvydas Šlepikas, aktorius Andrius Bialobžeskis, muzikantas Arkadijus Gotesmanas ir kompozitorius Tomas Kutavičius. Po meninio pasirodymo vyks pokalbis su vilko vaikais ir jų ainiais. Minėjimo vedėjai  Edita Mildažytė ir Saulius Pilinkus.
Nuotrauka
vyt
Nuotraukos iš pašnekovės albumo
Įkelta:
2024-09-07
Kai gyvenimą aptemdo kas­dienybė, reikia ieškoti nuo­tykių. Tokia taisykle va­­dovaujasi iš Vytogalos ki­lu­si verslininkė Giedrė Ge­­dei­kienė (Gedeikytė), šį pa­va­sarį už­ko­pu­­si į net pa­ty­­rusiems al­pi­­nis­tams sun­­kiai pa­si­duo­dan­čią aukščiausią Kaz­beko viršukalnę. Be nuo­­tykių jau nebegalinti gy­venti mūsų kraštietė tikina, kad sunkiausia įveikti save, nes kalno viršūnė tėra tik dar vienas žingsnis į pasau­lio ir savęs pažinimą. 
Nuotrauka
zelandija
AUTORĖS nuotraukos
Įkelta:
2024-09-06
„Visur sutiksi žvirblį ir lietuvį“, – šiuo posakiu įsitikinau jau tada, kai pirmą kartą išvykau už Atlanto, į Jungtines Amerikos valstijas. Susi­radusi darbą mažo salos mies­telio viešbutyje, netrukus susi­pa­ži­nau su ten dirbančiais trim lie­tu­viais. O da­bar paaiškėjo, jog lietu­vių ne­trūks­ta ir Naujojoje Zelan­dijoje.
Nuotrauka
šildymas
Pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-09-04
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) primena, kad nuo rugsėjo pradžios gyventojai jau gali teikti prašymus dėl būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijų skyrimo ateinančiam šildymo sezonui. Nepasiturintiems gyventojams, kurie dėl kompensacijų kreipiasi likus vienam mėnesiui iki šildymo sezono pradžios arba šildymo sezono metu, kompensacijos skiriamos iš karto visam šildymo sezonui.
Nuotrauka
poligonai
KAM - št. srž. A. Čemerkos nuotraukos
Įkelta:
2024-09-03
„Kai aš buvau visai mažytė, mačiau Tauragę nuneštą po II pasaulinio karo“, – prisiminimais miesto centre dalijasi matematikos mokytoja anksčiau dirbusi Birutė. Praėjus beveik aštuoniems dešimtmečiams po vieno iš didžiausių karų žmonijos istorijoje, senjorė klausiamai žiūri tiek į savo bendraamžius, tiek į jaunimą. Ji nesupranta, kodėl visuomenėje kyla diskusijos dėl poreikio steigti poligonus Tauragės ir Šilalės rajonuose.
Nuotrauka
kinija
Autorės nuotrukos
Įkelta:
2024-09-03
Jei kas būtų iš anksto pasakęs, kokie pasiruošimo darbai laukia prieš kelionę į Kiniją, veikiausiai būčiau rimtai suabejojusi, ar verta leis­tis į šią šalį, kuri, pagal turistams keliamus reikalavimus, kasdien darosi vis panašesnė į Šiaurės Korėją. Kelionėse nesu naujokė, visada atsa­kingai atlieku „namų darbus“, nes nuo to priklauso ne tik ką pamatysi, bet ir kaip tai priimsi. Tačiau pažįstami, keliavę po Kiniją prieš keletą metų, sakė, kad nieko panašaus anksčiau nebuvę...
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-08-29
Tauragės rajono savivaldybės Taryba pritarė įstaigos VŠĮ „Eko maistas“ steigimui, kurios tikslas užtikrinti kokybišką maitinimą vaikams. Toks sprendimas priimtas sulaukiant vis daugiau nusiskundimų dėl maisto kokybės mokyklose ir darželiuose. Maitinimas pirmiausia bus diegiamas darželiuose, o vėliau bus svarstoma dėl tiekimo mokyklose. Įstaiga veiklą vykdyti pradės 2025 metais.
Nuotrauka
saulėgraza
Algimanto AMBROZOS nuotrauka
Įkelta:
2024-08-29
Kūtymų kaime, netoli už Jucaičių, rugpjūčio pradžioje sužydo saulėgrąžų labirintas. Net 3 hektarų plote išraizgyti takai kelių metrų aukščio saulėgrąžų lauke kviečia mėgautis vėsa, žiedų grožiu ir kvapu, įsiklausyti į bičių dūzgimą ir paukščių balsus. 
Nuotrauka
Šilalės
Įkelta:
2024-08-28
Tauragės regiono plėtros taryba vienija keturias Tauragės savivaldybes, bandan­čias kartu spręsti vi­­­sai apskričiai bendras prob­lemas. Praėjusiu fi­nansinės paramos laikotarpiu Tau­ragės regionas gavo beveik 50 mln. eurų Eu­ro­pos­ Sąjungos pa­ra­mos, o iki 2029 m. sa­vi­val­dybės galės įgy­vendinti pro­jektų net už 108 mln. Eur. Apie tai, kaip kaip jos planuo­ja in­vestuoti šias lėšas, kalbėjomės su Tauragės regiono plėtros tarybos admi­nistracijos direktore Jurgita Choromanskyte.