Tradicija išlaikyta: vienas dalyvis, vienas laimėtojas
Įkelta:
2011-12-05
Nuotrauka
Aprašymas
Viktoras Kovšovas tikina, kad muziejaus direktoriaus etato įsteigimas kaip tik tuo metu, kai jis pralaimėjo konkursą į Vyriausybės atstovo pareigas, jam buvo staigmena. Karinos Sėrikovos nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Muziejaus direktorius Petras Jokubauskas sako, kad turėdamas pavaduotoją galės užsiimti kitais, ne tik tiesioginiais darbais. Karinos Sėrikovos nuotrauka

Ketvirtadienį Tauragės krašto muziejaus kolektyvas pasipildė nauju nariu – į muziejaus direktoriaus pavaduotojo kėdę sėdo Tauragės politinis veikėjas, Tauragės savivaldybės mero pareigas praeityje ėjęs, Vyriausybės atstovo Tauragės apskrityje darbo netekęs Viktoras Kovšovas. Nenorėtume abejoti šio žmogaus kompetencija dirbti muziejuje, tačiau ar dar ilgai visi konkursai į Tauragės rajono biudžetines įstaigas bus rengiami pagal taisyklę „Vienas dalyvavo – vienas laimėjo“? Jokia paslaptis – kalbant apie šį postą, iš anksto buvo linksniuojama V. Kovšovo pavardė.

Dėl pavaduotojo persigalvojo

Apie naują Tauragės krašto muziejaus direktoriaus pavaduotojo etatą pradėta kalbėti maždaug prieš mėnesį. Tuomet Tauragės savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kad muziejaus direktoriui Petrui Jokubauskui reikalingas pagalbininkas – naujam etatui steigti šiems metams iš rajono biudžeto skirta 6000 Lt. Nedelsiant buvo paskelbtas konkursas. Neoficialiai kalbėta, kad šis etatas sukurtas būtent socialdemokratui V. Kovšovui, mat kaip tik tuomet baigėsi jo Vyriausybės atstovo kadencija, o naujo konkurso į šias pareigas jis nelaimėjo.

Tuomet Tarybos posėdžio išvakarėse „Tauragės žinių“ kalbintas Tauragės krašto muziejaus direktorius P. Jokubauskas tikino, kad Tarybos skiriamos lėšos atiteks įstaigos mokos fondui, kadangi pernai įsteigtai atskirai biudžetinei įstaigai – Tauragės krašto muziejui nebuvo skirta pakankamai pinigų darbuotojų atlyginimams, apie jokį naują etatą jis nežinąs.

Tačiau dabar, susitikus puodelio arbatos, P. Jokubauskas jau kalbėjo kitaip – jis teigė, kad pavaduotojo etatas įkurtas jo iniciatyva. Į susitikimą su žurnaliste, numanydamas, ko ji gali klausinėti, P. Jokubauskas pasikvietė V. Kovšovą.

– Išsiplečia Tauragės krašto muziejaus veikla. Muziejus perima baigiamą remontuoti Tremtinių ir politinių kalinių kančių muziejų, į Tauragės krašto muziejaus balansą bus perduotas ir Skaudvilės krašto muziejus, tad darbo apimtys padidės. Ir pats direktorius dabar galės truputį kitokia veikla užsiimti, – apie save trečiuoju asmeniu žurnalistei kalbėjo P. Jokubauskas, taip pat buvęs Tauragės savivaldybės meras.

Skelbti plačiau neprivalėjo

Pasak P. Jokubausko, V. Kovšovas į jo pavaduotojus priimtas sąžiningai.

– Dalyviai pareikšti norą varžytis konkurse turėjo devyniolika kalendorinių dienų. Konkursui buvo sudaryta komisija. Jos pirmininku buvau paskirtas aš, nariais – Tauragės krašto muziejaus personalo specialistė Viliutė Ružinskaitė ir Tauragės rajono kultūros darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Danutė Naujokienė. Deja, dalyvavo tik vienas dalyvis – Viktoras Kovšovas. Komisija, įvertinusi jo atsakymus, nusprendė, kad jis konkursą laimėjo, – pasakojo P. Jokubauskas.

Muziejaus direktoriaus teigimu, konkursą sudarė dalys raštu ir žodžiu. Iš dešimties galimų balų V. Kovšovas surinko 9,8. P. Jokubauskas, komentuodamas, ar patenkintas naujuoju savo pavaduotoju, teigė, kad jam imponuoja ne tik V. Kovšovo, kaip istoriko, išsilavinimas, tačiau ir tai, jog jis kadaise yra dirbęs Tauragės kultūros paveldo specialistu.

Apie konkursą, ieškodamas vieno svarbiausių darbuotojų, muziejaus direktorius nusprendė paskelbti tik Tauragės krašto muziejaus internetiniame puslapyje. Paklaustas, kodėl apie konkursą nebuvo skelbta platesniu mastu, P. Jokubauskas atsakė:

– O kam, neprivaloma. Neturiu pinigų tokiems dalykams. Skelbti spaudoje būtų kainavę tikrai nemažai. Kadangi šis darbas nėra valstybės tarnyba, įstaiga pasilieka teisę skelbti tik savo internetinėje svetainėje, – tikino P. Jokubauskas.

Nori susipažinti su muziejumi

Naujasis Tauragės muziejaus direktoriaus pavaduotojas dirbs visu etatu, jo bazinė mėnesio alga sieks 18,5 koeficiento. Direktoriaus alga – 19,5 koeficiento. P. Jokubausko teigimu, jo pavaduotojo alga sieks 95 procentus jo atlyginimo. Šiemet, anot muziejaus direktoriaus, jis gauna apie 1800 litų, atskaičius mokesčius. „Tauragės žinios“ pasiteiravo naujojo muziejaus direktoriaus pavaduotojo, ar jis gali tuo pačiu metu dirbti visu etatu ir gauti invalidumo pensiją, mat po širdies infarkto jam tokia suteikta.

– Norėčiau šią informaciją pasilikti sau. Taip, po infarkto turiu neįgalumą. Tačiau man nėra apribojimų dirbti tokį darbą. Negalėčiau dirbti agresyvioje, stresą keliančioje aplinkoje. Tokie apribojimai po infarkto taikomi vienerius metus. Jei jums įdomu, mano sveikata eina geryn, stipryn, su savo bėda susigyvenu. Be to, buvau užkietėjęs pypkorius, tačiau jau maždaug pusę metų neberūkau. Pagalvojau, žmonės stengėsi, ištraukė iš Anapilio, tai reikia ir man pasistengti, – teigė V. Kovšovas.

Kalbas, jog naujasis etatas buvo sukurtas būtent jam, kad neliktų bedarbis, V. Kovšovas neigia.

– Turiu teisę pretenduoti į visas mano kvalifikaciją atitinkančias darbo vietas. Jei ši vieta būtų sukurta man, aš nebūčiau ieškojęs nieko kito. Tačiau dalyvavau ir konkurse Vyriausybės atstovo Tauragės apskrityje pareigoms užimti, turėjau pamąstymų važiuoti dirbti ir į kitą savivaldybę. Jei sveikata būtų pasitaisiusi, galvojau gal padirbėti mokytoju, – kalbėjo V. Kovšovas.

Paklaustas, kokių darbų pirmiausiai griebsis naujajame poste, V. Kovšovas atsakė, kad susipažins su muziejumi.

– Muziejui niekada nebuvau abejingas. Tačiau viena yra, kai esi lankytojas, kita – kai darbuotojas. Visų minčių nesinorėtų atskleisti, tačiau galiu pasakyti, jog permainų bus, – intrigavo naujasis muziejaus direktoriaus pavaduotojas.

Šiuo metu Tauragės krašto muziejuje dirba trylika darbuotojų, skaičiuojant su filialų bei ūkio dalies darbuotojais.

Tradicija įsigalėjusi

Kad Tauragėje jau įsigalėjo tradicija – konkurse svarbioms pareigoms eiti vienas dalyvauja, vienas laimi, o jo rezultatai nuspėjami iš anksto – nebestebina nieko.

Panašiai Tauragės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas užėmė Sigitas Kancevyčius, muziejaus vadovo – Petras Jokubauskas, Kultūros centro direktoriaus – Virginijus Bartušis, savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto – Laimonas Norvilis. Kad vienai svarbiausių rajono įstaigų – „Tauragės šilumos tinklams“ vadovauti bus paskirtas Vaclovas Karbauskis, o jį pavaduos Arūnas Beišys, tauragiškiai taip pat numanė iš anksto.

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
prieš 17 valandų
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
prieš 23 valandas
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių