„Tauragės žinių“ skaitytoja Inga Jakštienė siūlo pasigaminti egzotinį patiekalą. Puikiai tiks savaitgalio pietums. Dėkojame jai.
Šiek tiek apie anakardžių riešutus. Šie riešutai ypač turtingi baltymų ir angliavandenių, juose gausu vitaminų A, B2, B1 ir geležies. O geležis labai reikalinga ir svarbi nervų sistemos funkcijai stiprinti. Geležies kiekiu anakardžiai nenusileidžia mėsai. Šis faktas turėtų būti įdomus vegetarams.
Beje, mitybos specialistai pataria – valgydami anakardžius užsigerkite apelsinų sultimis, tuomet gerėja geležies įsisavinimas.
Anakardžiai ypač naudingi moterims įvairiais gyvenimo laikotarpiais – nėštumo metu, auginant kūdikį, kai užklumpa „tos dienos“, sulaukus klimakterinio periodo.
Vištienos ir anakardžių patiekalui reikės:
vištienos (tinka filė, skanu ir šlaunelių mėsa), imbiero, česnako, krakmolo, pipirų, anakardžių riešutų, medaus, baltojo vyno, kurį galima pakeisti baltojo vyno actu, svogūnų laiškų, ryžių, kiaušinio
Pastaba: Inga nepateikė ingredientų kiekio, nes, anot jos, šį patiekalą gamina „iš akies“.
Gaminimas:
Mėsytę pamarinuokite su imbieru (būtinai šviežiu; imbierą galima sutarkuoti, galima ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais), česnaku, krakmolu ir pipirais. Krakmolo reikia dėti tiek, kad mėsos masė būtų sukibusi, bet ne per tiršta. Mėsytę palikite „pailsėti“ 20-čiai minučių.
Kol mėsa marinuosis, galima ruošti ryžius. Sausoje keptuvėje iškepkite keletą kiaušinių (galima ir vieną, jei valgysite tik dviese). Kiaušinį kepti nuolat maišant. Iškeptą kiaušinį sukrėskite į dubenėlį ir pertrinkite šakute ar bulvių košės grūstuvėliu. Palikite atvėsti. Ryžius geriau naudoti „palaidus“, nes verdami maišeliais gali sulipti.
Kai ryžiai išvirs, perliekite juos šaltu vandeniu ir sudėkite kiaušinį, gerai išmaišykite. Kiniški ryžiai su kiaušiniu paruošti!
Mėsą kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu mėgstamo aliejaus. Kepdami dažnai maišykite. Kai mėsytė apkeps, dėkite medų. Jo kiekis priklauso nuo mėsos kiekio, padauginti nereikia. Inga ant kilogramo mėsos deda šaukštą medaus. Tik nuo to momento, kai sudėsite medų, nuo keptuvės pasitraukti nevalia! Reikia nuolat maišyti.
Po 5 minučių suberkite riešutus, padalytus puselėmis. Toliau maišykite.
Kai riešutai tampa skaidrūs, atėjo eilė vynui. Jo pilti reikia tiek, kiek norima padažo (su baltojo vyno actu ne taip skanu). Gerai išmaišykite. Kai padažas sutirštės, patiekalas paruoštas.
Serviruokite kaip išmanote, patiekalą gardu apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais. Artimieji tikrai nustebs, nes skonis – nepakartojamas!
Atsiųskite mums savo receptą su nuotrauka el. paštu info@taurageszinios.lt. Publikuoto recepto autoriui ar autorei atiteks puikus prizas – 25 Lt vertės kuponas pasivaišinti Taurų pramogų parke veikiančioje kavinėje „Pasaga“.