Eglučių pardavėjai pastebi: išlaidauti linkę ne visi
Įkelta:
2022-12-20
Nuotrauka
aukstupiu medelynas
Nuotraukos autorius:
„Aukštupių medelyno“ nuotrauka
Aprašymas

Aukštupių medelyne parduodamos eglutės

„Aukštupių medelyno“ nuotrauka

 

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Kiekvienais metais prieškalėdinis šurmulys prasideda vis anksčiau, skubama jau lapkritį ruošti dekoracijas namams, o pati gražiausia namų puošmena ir šventinis akcentas – kalėdinė eglutė. Vieni eglučių pardavėjai pastebi, kad gyventojai šiemet stengiasi sutaupyti ir renkasi piniginei saugesnius variantus, kiti visgi labiau dėmesį kreipia į eglučių grožį.

Eglutės kiekvieno skoniui

Aukštupių medelyno, atidariusio pardavimo aikštelę Tauragėje, Tilžės plente, savininkė Laima Steponaitienė vardijo šiemet medelyne turinti įvairiausių eglučių – nuo mažiausių dydžių klasikinių eglių iki dekoratyvinių. Aukštis taip pat įvairus – nuo 30 cm iki 1,70 m. 

– Kainos priklauso nuo aukščio ir rūšys. Kai kurios yra retesnės ar įdomesnės, pavyzdžiui, dekoratyvinės eglės. Jos brangesnės, kainos svyruoja nuo 5 iki 55 Eur. Dygiosios eglės pačios pigiausios. Jos labiausiai mėgstamos ir sodinti. Yra sidabrinės ir žalios spalvos, – teigė L. Steponaitienė, pridūrusi, kad dygiosios eglės yra, ko gero, populiariausios po paprastųjų eglių, kurios pas mus įprastos. 

Žmonės gana noriai renkasi ir dygiąsias sidabrines eglutes, kadangi jos atsparesnės, jų spygliukai kietesni negu paprastosios.

Kalėdinės eglutės – vazonuose

Kadangi visos eglutės medelyne parduodamos vazonuose, tad žmonės skirtingu metų laiku renkasi  eglutes, apsvarstydami galimybę jas ir puošti.

– Kalėdiniu laikotarpiu perkamiausios yra dygiosios eglės, o pavasarį, vasarą, rudenį perkamesnės yra dekoratyvinės eglutės. Ko gero, dygiosios eglės perkamesnės, nes jos turi klasikinę eglutės formą ir jų kaina prieinamesnė. Tad ieškantiems pigesnio varianto rekomenduojame šias egles, – kainų skirtumą aiškino moteris.

Ji su vyru Dariumi pastebi, kad dažniausiai perkamos eglutės nuo 1 m iki 1,50 m. Štai 1,70 m aukščio eglutes klientai renkasi labai retai, kadangi eglutės yra apie 20 l vazonuose, tokią eglutę transportuoti jau kiek sunkiau. O apie 1,20 m aukščio eglutės yra 10 l vazonuose, tad tai patogesnis ir lengvesnis pasirinkimas. 

O eglučių kainos medelyne priklauso nuo augimo – ar eglutė gražiai nuaugusi, kiek saulės gavusi, koks jos tankumas. Tarkime, 1,20 m aukščio eglutė kainuoja nuo apytiksliai 22 Eur iki 35 Eur.

Stengiasi taupyti

Laima pastebi, kad žmonės šiemet išlaidauti tikrai nelinkę:

– Pirkėjai renkasi pigesnius variantus. Pastebime, kad žmonės jaučia sunkmetį ir bijo dėl jo, tad renkasi ne tokias įmantrias veisles, kurios atrodo įspūdingiau, o klasikines eglutes. Šiemet žmonių pasirinkimas kitoks nei pernai. Galbūt perkamas kiekis išliko toks pats, bet pernai žmonės rinkosi brangesnes eglutes. 

Pirmieji klientai „Aukštupių medelyno“ teirautis eglučių pradėjo jau lapkričio pabaigoje. 

– Vazonuose pasodintos eglutės gali išbūti visą šventinį laikotarpį ir po to išneštos į lauką gali peržiemoti, pavasarį jas galima pasodinti į žemę. Tai ir yra mūsų išskirtinumas – tvarumas, o nukirsta eglė gyvuos tik 2–3 savaites, – kodėl nereikia bijoti vazoninės eglutės nusipirkti anksčiau, aiškino moteris.

Kiekvienam perkančiam Steponaičiai pataria, kad negalima medelių iš karto nešti į patalpą. 

– Reikia šiek tiek laiko, kad jie adaptuotųsi garaže ar kokioje užuovėjoje, kad truputėlį apšiltų ir tik po to galima nešti ją į šiltą patalpą, nes medžiui gali būti šokas, jeigu jį iš karto nunešite į šiltą patalpą, – patarė Laima.

Paklausta, ar rezervuojamasi eglutes šv. Kūčioms, ar laikomasi papročio jas puošti prieš pat Kalėdas, moteris apgailestauja, kad tradicijos puošti žaliaskarę per Kūčias beveik neliko. Kiekvienais metais žmonės nori pasipuošti eglutes kuo anksčiau. 

Dalijasi su kitais

Aukštupių medelynas paaukojo eglutę ir bažnyčiai.

– Susisiekėme su Žygaičių seniūne ir paklausėme, galbūt yra kokia šeima, kuri neturi už ką įsigyti eglutės ir įsišnekome, kad Sartininkų bažnyčia neturi jokios eglutės, ir kaip tik ketvirtadienį viena eglutė išvyks į Sartininkus, – trečiadienį pasakojo moteris.

Perka ir daniškus kėnius

Nemažai populiarumo pastaraisiais metais sulaukia ir daniški kėniai. Tauragėje jais prie „Sandros kebabinės“ prekiauja Sandra Barčiauskė.

Moteris įvardijo, kad kėnių kainos svyruoja nuo 15 iki 30 Eur, priklausomai nuo dydžio bei grožio. Iki 1,20 m aukščio kėnis kainuoja 20–25 Eur, o nuo 1,50 m iki 2,10 m – 25–30 Eur.

– Patys klientai dalijasi, kad norėdami išlaikyti kėnius kuo ilgiau žalius stato juos į smėlį, pila vandenį, kad palaikytų drėgmę, – pasakojo S. Barčiauskė.

Pirmųjų klientų moteris sulaukė neseniai, tik gruodžio 12-ąją.

– Pastebėjau, kad pirkėjai pirmenybę teikia didesnėms eglėms, – įžvalgomis pasidalijo Sandra.

Gyventojų nuomonės išsiskiria

Pasidomėjome, kada šventinis šurmulys prasidėjo tauragiškių namuose.

Pakalbinta tauragiškė Elena teigė eglutės puošti neskubanti:

– Manau, kad tas ankstyvas kalėdinis puošimas yra tik prekybos centrų naudai. Juk jie vos praėjus Visų šventųjų minėjimui pradėjo į parduotuves vežtis kalėdines dekoracijas.

Moteris eglutę planuoja puošti tik savaitę prieš Šv. Kalėdas. Tiesa, puošti planuoja dirbtinę eglutę. 

– Nesuprantu, kodėl reikėtų kasmet nukirsti po eglutę ir praėjus šventėms ją išmesti. Jau ne pirmi metai puošiu dirbtinę eglutę, – teigė Elena.

O štai Edita ankstyvą namų puošimą paaiškino kitaip:

– Su vyru auginame du vaikučius, tad namuose norime parodyti jiems, koks gražus yra švenčių laukimas, o ir gyvos eglutės kvapas suteikia visai kitokią emociją, – aiškino moteris. – Namuose praleidžiame gana mažai laiko, mes su vyru išvykstame į darbus, vaikai į darželius, tad ir norisi kuo ilgiau pasidžiaugti šventinėmis nuotaikomis.

 

Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
prieš 18 valandų
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo.