Politikų sprendimai: dar viena darželio grupė, naujas skyrius savivaldybės administracijoje
Įkelta:
2021-07-30
Nuotrauka
a
Aprašymas

Po beveik metų pertraukos politikai į posėdį rinkosi gyvai, savivaldybės didžiojoje salėje vėl giedotas himnas. Autorės nuotraukos

,
Nuotrauka
a
Aprašymas

Asfaltuojama bus 120 metrų Ližių gatvės atkarpa šalia UAB „Gonas“. Autorės nuotraukos

Po ilgokos pertraukos trečiadienį savivaldybės salėje vėl skambėjo valstybės himnas – po dešimties mėnesių darbo nuotoliniu būdu rajono politikai į posėdį rinkosi gyvai. Pasak tarybos sekretorės Sonatos Jurgilienės, ar politikai turi galimybių pasus, neklausta, laikytasi visų saugumo reikalavimų. O politikai svarstė ir priėmė ne vieną rajonui svarbų klausimą, susijusį su švietimu, patvirtino savivaldybės administracijoje naują skyrių, davė leidimą administracijai nupirkti sklypą Stragutės bendruomenei, pritarta su verslo prisidėjimu tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklus, asfaltuoti kelio atkarpą ir aikštelę. Priimta ir kitų sprendimų. 

 Švietimas

Patvirtinta, kad Baltrušaičių kaime bus steigiama Jovarų pagrindinės mokyklos ikimokyklinė grupė. Planuojama, kad grupę lankys 15 vaikų, ji bus skirta ankstyvojo ikimokyklinio amžiaus vaikams, gimusiems 2019 m.–2020 m. I pusmetį. Pasak Jovarų mokyklos direktoriaus Algimanto Kaminsko, darželį galės lankyti ne tik Baltrušaičių, bet ir Tauragės mieste gyvenančių šeimų vaikai. Grupės remonto darbams ir įrangai įsigyti iš rajono biudžeto skirta 35 698 Eur. 

Nauji etatai nuo rugsėjo pirmosios patvirtinti lopšelyje-darželyje „Kodėlčius“ ir Jovarų pagrindinėje mokykloje. Tai susiję su naujų grupių įsteigimu. „Kodėlčiuje“  dviejose naujose grupėse, kurios kuriasi Tauragės šeimos gerovės centre D. Poškos gatvėje, patvirtinta 6,75 etato – 3,25 etato mokytojų, 2 etatai mokytojų padėjėjų, po 0,25 etato logopedo ir meninio ugdymo mokytojo ir  darbininko etatas. Jovarų pagrindinės mokyklos Baltrušaičių darželio grupei – 3 etatai: po 1,5 etato mokytojo ir mokytojo padėjėjo. 

Sporto centre patvirtinti trys nauji etatai – dviejų trenerių ir prižiūrėtojo-gelbėtojo. Šie etatai reikalingi, nes baseine išaugo komercinių paslaugų poreikis, be to, Tauragės sporto centro daugiafunkcinio sveikatingumo kompleksas yra įsipareigojęs vykdyti 2 klasės mokinių mokymo plaukti programą. Nauji etatai bus išlaikomi iš Tauragės sporto centro spec. lėšų.

Ateinantiems mokslo metams patvirtintas ir grupių skaičius neformaliojo vaikų švietimo įstaigose – Tauragės meno mokykloje (TMM) ir Tauragės sporto centre. TMM prašė nustatyti 72, Tauragės sporto centras – 52 grupes. Panašus grupių skaičius buvo ir praėjusiais mokslo metais. Ateinančiais mokslo metais TMM planuojama vaikų sulaukti naujose pradinio dailės ugdymo ir  orkestro šokėjų grupėse, pradinio šokio ugdymo grupėje, dramos studijoje. 

Pasak klausimą politikams pristačiusios Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Danguolės Petkienės, tikslus neformaliojo švietimo įstaigas lankysiančių vaikų skaičius paaiškės per rugsėjį, o spalio mėnesį grupių skaičius bus peržiūrėtas. 

Naujas skyrius

Savivaldybės administracijoje steigiamas Viešųjų pirkimų skyrius. 

Pasak savivaldybės administracijos direktorės Gintarės Rakauskienės, naujojo skyriaus specialistai atliks savivaldybės viešuosius pirkimus, kuruos seniūnijų viešuosius pirkimus. 

– Jei iškils poreikis, skyrius atliks ir savivaldybės įstaigų centralizuotus pirkimus, – apie naujojo skyriaus funkcijas kalbėjo administracijos direktorė.  

Skyriuje dirbs keturi specialistai. Dalis darbuotojų, kurie atsakingi už viešuosius pirkimus, į šį skyrių bus perkelti iš Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus, nekeičiant jų funkcijų ar statuso.  Kaip teigiama aiškinamajame rašte, pertvarkymai pagerins darbo organizavimo kokybę, darbo efektyvumą, bus užtikrinamas viešųjų pirkimų vykdymas ir kontrolė.

Prisidėjimas

Trys rajono verslo atstovai savivaldybės administracijai pateikė prašymus atlikti statybos ir remonto darbus su verslininkų prisidėjimu. 

Naujai kuriamo gyvenamojo kvartalo statytojai UAB SENSUS OIL prašo nutiesti 230 m vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų Jūros skersgatvyje. Prie įrengimo darbų įmonė prisidės 50 proc. Šiuos darbus organizuos UAB „Tauragės vandenys“ ir prisidės 25 proc. nuo bendros darbų atlikimo sumos. Tiek pat finansuos ir savivaldybės administracija. Preliminari bendra darbų suma – per 70 tūkst. eurų. 

Į su prisidėjimu remontuojamų objektų sąrašą įtrauktas ir UAB GBY prašymas suremontuoti Tauragės miesto Sandėlių gatvėje esančios aikštelės dangą. Planuojama naujai išasfaltuoti 3 tūkst. kv. m. aikštelės. Numatoma darbų suma – 103 tūkst. eurų. Verslas prisidės 30 proc. 

Dar vienas prašymas gautas iš UAB „Gonas“ – prašoma išasfaltuoti apie 120 m gatvės Ližių kaime. Įmonė prisidės 20 proc. nuo bendros darbų sumos. 

Po šių sprendimų priėmimo iš viso darbų su verslo ir fizinių asmenų prisidėjimu remontuojamų objektų sąraše yra 7 objektai.  

Pirks sklypą 

Rajono politikai pritarė sprendimui leisti Tauragės rajono savivaldybės administracijai organizuoti  žemės sklypo Stragutės kaime pirkimą. Šis sklypas reikalingas, kad Stragutės kaimo bendruomenė galėtų įgyvendinti net du projektas. Bendruomenė laimėjo savivaldybės finansuojamą dalyvaujamojo biudžeto projektą „Stragutės pastogė“ ir Žemės ūkio ministerijos finansuojamą projektą „Viešosios erdvės įrengimas Stragutės kaime“. Anksčiau „Tauragės žinių“ kalbinta bendruomenės pirmininkė Vilija Mockaitienė minėjo, kad turimas 16 a sklypas nuolat tvinsta, tad projektų įgyvendinimui nėra tinkamas. Kaip teigiama prie sprendimo pridėtame aiškinamajame rašte, šio ploto melioracija kainuotų apie 80 tūkst. Eur, tad nuspręsta organizuoti žemės sklypo (apie 1,5 ha ploto), tinkamo minėtų projektų įgyvendinimui, pirkimą iš privačių asmenų. Bus reikalingos savivaldybės biudžeto lėšos. Preliminari apie 1,5 ha ploto žemės sklypo įsigijimo suma – apie 7000 Eur.

 

 

Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
prieš 18 valandų
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo.