„Kvartalo Tinklui“ 10 metų: verslas užsimezgė iš troškimo žaisti su draugais
Įkelta:
2020-10-21
Nuotrauka
Aprašymas

A.Antanavičius ir T.Bikneris, kai jiems dar buvo 16 ir 14 m. Asmeninio albumo nuotrauka

,
Nuotrauka
Aprašymas

Vienas „Kvartalo tinklas“ steigėjų – Arnoldas Antanavičius. Asmeninio albumo nuotrauka

Tauragiškių Arnoldo Antanavičiaus ir Tado Biknerio įkurta interneto tiekimo įmonė „Kvartalo Tinklas“ šį mėnesį mini veiklos dešimtmetį. Įmonės steigėjų kelias į šį verslą prasidėjo dar paauglystėje. Vaikinai tiesiog norėjo susijungti bendram žaidimui internetu.

Margarita Rimkutė: Praėjusią savaitę savo asmeninėje feisbuko paskyroje pranešei, jog „Kvartalo Tinklui“ – jau 10. Ko gero, geriausia dovana – pulkas lojalių klientų, visi matome, kad jūsų įmonei puikiai sekasi. Ar jau turėjote galimybę su bendrasavininkiu Tadu Bikneriu pasidžiaugti dešimties metų keliu?

Arnoldas Antanavičius: Manau, nesuklysiu pasakęs už mus abu, kad labiausiai džiaugiamės visa ta kelione, kuri mus visapusiškai praturtino. Buvo visko: ir džiaugsmo, ir nusivylimo, ir noro pasiduoti, ir ieškojimo, kaip įveikti įvairias kliūtis. Kas labiausiai džiugina – tai, kad ši kelionė nesibaigia ir prieš akis – nauji projektai, nauji iššūkiai ir naujos patirtys, o už visa tai turime būti dėkingi savo klientams, kurių buvimas mums ir leidžia toliau augti, investuoti į naujas technologijas, kurti pridėtinę vertę savo klientams ir kartu augti patiems. Todėl pagalvojome, kad šia proga norėtume kažkaip padėkoti savo klientams. Kadangi jų turime daugiau nei 2000, tai visiems asmeniškai padėkoti greičiausiai nepavyks, bet kai kurie klientai su mumis yra dar nuo 2002–2003 metų, kai net nebuvo įmonės, tik vietinis kompiuterių tinklas. Tad ištikimiausiems mūsų klientams tikrai norime pasakyti ne tik ačiū.

M.R.: Konkurenciniame kelyje jums visuomet pašonėje šnopuoja verslo gigantė „Telia“ su savo sparčiu šviesolaidžiu. Tačiau galbūt tai dar labiau motyvuoja veikti?

A.A.: Vaikystėje kieme turėdavome tokį posakį: „Svarbu ne ūgis, svarbu – smūgis“. Faktas, kad „Telia“ yra vienas rimčiausių rinkos žaidėjų, bet mūsų verslo idėja niekada ir nebuvo kažką kopijuoti ar su kažkuo kovoti. Mūsų verslo idėja atėjo iš rinkos poreikio suvokimo, t.y. matėme nišas, kuriose konkurentai nelabai susitvarkė, o gal nelabai kreipė dėmesio, ir tuo pradėjome naudotis. Įmonės veiklos pradžioje tai buvo nuosavų namų segmentas, į kurį mes ėjome su bevieliu ryšiu ir labai sėkmingai konkuravome su ta pačia „Telia“, kuri teikdavo internetą per telefono linijas, o kitų alternatyvų praktiškai nebuvo. Mūsų paslauga tuo metu buvo kelis kartus spartesnė ir dažnu atveju net pigesnė. Todėl kiekvieną savaitę prie mūsų jungdavosi net iki 40 naujų klientų, ir didelė dalis jų atkeliaudavo iš jūsų minimo giganto. O dėl sparčiojo šviesolaidžio, rinkos poreikis ir atsirandančios papildomos alternatyvos mus motyvavo nenusileisti, tad šiuo metu mes turime nuosavą šviesolaidinį tinklą visoje Tauragėje. Lygiai taip pat turime ir atsukamą televiziją su iki 14 dienų laidų archyvu. Nuolat ieškome, kaip galėtume būti pranašesni ir labiau patenkinti rinkos poreikį – klientai dėl to vienareikšmiškai tik išlošia.

Nuotrauka

M.R.: Mažai kas žino, kad tavo ir Tado, kaip interneto tiekėjų, veiklos užuomazgos siekia gerokai anksčiau – dar gūdžius 2001 metus, kuomet interneto ryšys, bent jau Tauragėje, buvo labiau prabangos prekė nei neatsiejama kasdienybės dalis. Kiek žinau, tu tuo metu ieškojai būdų paspartinti savo namų internetą?

A.A.: Pirmąjį personalinį kompiuterį tėvai nupirko, kai man buvo 15 metų. Jis buvo skirtas mokslams, todėl reikėjo ir interneto ryšio. Kiek pamenu, tada interneto pasirinkimas buvo skurdus, o ir šiaip tai buvo brangus malonumas. Pavyzdžiui, 0,128 megabito per sekundę internetas, kuris yra tūkstantį kartų lėtesnis už įprastą šiandienai spartą, kainavo apie 180 Lt/mėn. (52 EUR/mėn.) arba maždaug trečdalį vidutinės algos, kas šiandienos masteliu būtų apie 250 EUR/mėn. Pamenu, kad mano interneto ryšys buvo lėtas ir brangus – tikras galvos skausmas, todėl pradėjau dairytis alternatyvų.

M.R.: Su Tadu susipažinai tik po to, kai savo namų balkone įsirengei ryšio anteną... Kaip tai nutiko?

A.A.: 2001-ųjų vasaros atostogų metu buvau išvykęs pas brolį į Angliją, kur gyvenau ir dirbau. Pavyko neblogai užsidirbti, todėl grįžęs į Lietuvą nusprendžiau, kad pasilepinsiu ir įsivesiu greitesnį interneto ryšį. Reikėjo nusipirkti įrangą, kuri kainavo apie 1000 litų, arba apie pusantro vidutinio atlyginimo tuo metu. Susimontavome įrangą penkiaaukščio namo balkone, o jis buvo priešais Tado langus, gretimame penkiaaukščiame name. Nepraėjo daug laiko, ir į mano duris pasibeldė Tadas, siūlydamas susijungti kartu į vieną tinklą, pasidalinti internetu, žaisti žaidimus tinkle ir t. t. Nuo to momento prasidėjo pažintis ir bendras darbas su Tadu.

M.R.: Tada tau, Arnoldai, ir Tadui tuo metu tebuvo 16 ir 14 metų. Logiška būtų manyti, jog pirma, ką atlikote, tai prisijungėte bendram kompiuteriniams žaidimui. Tiesa? Ką žaidėte?

A.A.: Tikrai taip. Ir dabar galvoju, kad šį susijungimą galimai lėmė tai, jog sutapo mūsų žaidimų skoniai. Dažniausiai žaisdavome strateginius žaidimus, pavyzdžiui, kuriuose reikia statyti civilizaciją, stiprinti ekonomiką ir karinę galią bei galiausiai užkariauti varžovą. Žaisdavome ir kitokius žaidimus: šaudykles, lenktynes ir pan., bet labiausiai patikdavo būtent strateginiai, kur reikia mąstyti, skaičiuoti bei planuoti. Dabar manau, kad šis bendras pomėgis ir savybės mums labai pravertė kuriant savo verslą.

M.R.: O kaip viskas klostėsi toliau, juk tuo neapsiribojote?

A.A.: Kai įveikėme tuo metu mums didžiausią iššūkį – susijungėme į bendrą tinklą gyvendami atskiruose daugiabučiuose, staiga atėjo daugiau drąsos ir tikėjimo, kad galime tuo neapsiriboti. Ypač po to, kai mūsų projektą ir jo kuriamą naudą netruko pastebėti kiti gyventojai ir ėmė domėtis galimybe prie mūsų prisijungti. Jau netrukus tinkle pasiekėme keturių naudotojų skaičių, todėl įsirengėme greitesnę interneto liniją. Jeigu gerai pamenu, azartas mus pagavo, kai prie tinklo prijungėme penktą naudotoją, tada pirmą kartą mums šovė mintis, kad galbūt galėtume bandyti iš to uždirbti. Tad pradėjome eiti tuo keliu, pravedėme kabelius į kitus aplinkinius daugiabučius, pastatėme savo pirmąją bevielio ryšio anteną, pradėjome plėstis. Deja, norėto uždarbio dar teko labai ilgai laukti, nes daugėjant naudotojų skaičiui reikėjo nuolat spartinti interneto ryšį, naujinti visą būtiną įrangą, jau nekalbant apie įvairiausius darbo įrankius ar transporto priemones, investuoti į įvairias apsaugas nuo žaibų, elektros dingimo ir t.t. Galiausiai augantis tinklas bei naudotojų skaičius reiškė ir tai, kad dažniau sulaukėme įvairių gedimų, ryšio sutrikimų ir pan., o visa tai turėjome tvarkyti patys. Buvo laikotarpis, kai, pavyzdžiui, vasaromis, žaibų sezono metu, nelabai galėdavome išvykti atostogų, nes niekad nežinai, kurią naktį rimčiau pažaibuos ir turėsi lėkti keisti nudegusios įrangos, nes dalis tinklo bus likę be interneto ryšio. Tai iš pradžių darbo ir vargo buvo daugiau nei naudos, bet mes visada tikėjome savo vizija ir kad galime pasiekti kažką daugiau.

M.R.: Kaip suprantu, 2010 m. žaidimai peraugo į verslą. Regis, tu tuo metu jau dirbai, gyvenai Vilniuje?

A.A.: Vilniuje gyvenu nuo 2004-ųjų, kai įstojau studijuoti. Iš pradžių grįždavau savaitgaliais padėti čia likusiam Tadui tvarkytis, o kai vėliau studijuoti į Vilnių atvyko ir Tadas, tai mūsų tinklas kuriam laikui buvo paliktas savotiškam dreifavimui. Rimtesni sprendimai buvo padaryti 2010 metais, kai Tadas baigė bakalauro studijas ir grįžo gyventi į Tauragę. Tada, pamenu, sprendėm, ką su tinklu daryti toliau – ar imtis verslo „pilna koja“, ar likviduoti, o gal kažkam perleisti. Galbūt lengvesnis kelias būtų buvęs viską mesti, tinklą kam nors parduoti ar perleisti ir išsiskirstyti savais keliais. Bet, kaip dabar pamenu, labai nenorėjom to daryti, nes jautėme atsakomybę prieš mūsų tinko narius, kurie mumis pasitikėjo ilgą laiką. Juk jie jungėsi į „Kvartalo Tinklą“ ne dėl to, jog tai yra gražus pavadinimas ar dar kokia nors kita priežastis. Jie jungėsi, nes tai buvo arba asmeninis santykis su mumis arba kažkas rekomendavo konkrečiai būtent mus, jie turėjo lūkesčių, buvo išreiškę pasitikėjimą mumis, tad mums niekaip nekilo ranka viską mesti. Be to, rinkoje įžvelgėme jau minėtas nišas, kuriose galėtume sėkmingai veikti. Todėl tais metais nusprendėme, kad einame toliau, kuriame įmonę ir bandome pradėti pilnavertį verslą. Mums gana neblogai sekėsi, bet spartesniam augimui labiausiai trukdė kapitalo stoka, todėl praėjus vos pusantrų metų nuo įmonės įkūrimo Vilniuje, viename „Verslo angelų“ renginyje, susipažinome su būsimu mūsų investuotoju, kuris už dalį įmonės sumokėjo per 100 tūkst. litų, nors tuo metu mes realiai pardavėme ne dalį įmonės, o pažadą, kad galime tokią įmonę sukurti. Šis kapitalas buvo nukreiptas į įmonės infrastruktūros statybą ir naujų klientų prijungimą. Tai mums buvo geras tramplinas, kuris leido per ateinančius dvejus metus išaugti maždaug 4–5 kartus ir įgauti reikiamą pagreitį.

M.R.: Ko gero, esi puikus pavyzdys jaunimui, kaip hobis gali nešti naudos, jei pakankamai jam skiri dėmesio. Bet kokiu atveju pagrindinė tavo veikla yra kita. Esi nepriklausomas nekilnojamojo turto analitikas, konsultavimo NT klausimais dirbančios įmonės „RealData“ įkūrėjas. Daugelis pripažintų: valdai du verslus, esi nepriklausomas, sėkmingas žmogus. Kam jauti didžiausią dėkingumą už tai, kur ir kuo esi dabar?

A.A.: Tikriausiai nemažai įtakos turėjo likimas. Nors nuo mažų dienų buvau ir aktyvus, ir ambicingas, ir norintis būti lyderiu, ir nugalėti, bet kartais gyvenime būdavo situacijų, kai viskas galėjo baigtis nekaip, bet kažkaip kažkas lyg pasaugodavo, parodydavo kelią ir viskas baigdavosi laimingai. O pagrindinė priežastis, manau, dėl to, kad nė vienas iš šių verslų nėra apie tai, kad tik uždirbtume pinigų. Pirmiausia, tai yra mėgstama veikla. Antra, tai yra naudos kūrimas visuomenei, per tai vėliau ateina ir finansinė grąža. Tad jei reikėtų kažkam būti pavyzdžiu ir pasakyti kokį nors patarimą – sakyčiau, kad sėkmingas verslas turi būti širdžiai miela veikla, kuri duotų naudą visuomenei. Tada verslas negali būti nesėkmingas.

 

 

 

Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
prieš 13 valandų
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.