Rinkimų karštinė atėmė protą
Įkelta:
2015-02-04
Nuotrauka
Aprašymas
Tarybos narys Arūnas Beišys
,
Nuotrauka
Aprašymas
Politikai iš Skaudvilės – kandidatas į merus Zigmantas Grikšelis
,
Nuotrauka
Aprašymas
Urtės Drąsutytės nuotrauka

Artėjant savivaldybių tarybų ir pirmą kartą vykstantiems tiesioginiams merų rinkimams tarp kandidatų tvyro įtampa. Rinkimų karštinė iš suaugusių vyrų, atrodo, atėmė protą – du politikai susipyko, kai vienas jų pareiškė: „turėsi balsuoti už mane...“ Incidentas tarp socialdemokratų kandidato į Tarybą Arūno Beišio ir visuomeninio rinkiminio komiteto, remiamo N. Puteikio, iškelto kandidato į Tauragės rajono mero postą Zigmanto Grikšelio įvyko penktadienį, kai Tauragėje lankėsi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius bei kiti aukščiausi šalies valdžios atstovai.

Z. Grikšelis žurnalistams pasakojo, jog nedaug trūko, kad A. Beišys būtų jam tvojęs. Pastarasis tikina, kad kandidatas į merus konfliktą išsigalvoja ir vadina tai reklaminiu triuku prieš rinkimus.

Pasinaudojo nemokama galimybe pasireklamuoti

Į Tauragę su Ministru Pirmininku atvykęs Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis, teisingumo ministras Juozas Bernatonis, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir žemės ūkio viceministras Albinas Ežerskis susitiko su AB „Modest“, VĮ „Tauragės regiono keliai“, UAB „Tauragės šilumos tinklai“, VĮ „Tauragės miškų urėdija“ įmonių darbuotojais, taip pat užsuko į „Versmės“ gimnaziją. Ten, kur lankėsi aukščiausios šalies valdžios atstovai, vyko ir kandidatas į Tauragės rajono merus Zigmantas Grikšelis. Kitą dieną „Tauragės žinių“ žurnalistams jis išklojo ne tik apie tai, kad susitikimų su tauragiškiais metu aukščiausi šalies politikai atvirai agitavo rinkimuose balsuoti už socialdemokratą merą Praną Petrošių, bet ir tai, kad už nepatogius klausimus Tauragės socdemų lyderiams jis užsitraukė Tarybos nario A.Beišio rūstybę.

Sunervino klausimai

Z. Grikšelis žurnalistei pasakojo, kad susitikimuose su visuomene bei įmonių darbuotojais, jis rajono socialdemokratams uždavinėjo nepatogius klausimus, pavyzdžiui, apie buvusio daržovių ir vaisių perdirbimo kombinato privatizavimą, taip pat teiravosi, kur dingo šiam kombinatui valstybės skirti 3 milijonai litų. Anot Z. Grikšelio, incidentas tarp jo ir socialdemokratų rinkiminio sąrašo penketuke esančio Arūno Beišio kilo išeinant iš „Tauragės šilumos tinklų“ bendrovės.

– Aš jam pasakiau: tu kaip skaudviliškis tikriausiai balsuosi už mane. Tau bus proga geru balsavimu išpirkti kaltę, dėl to, ką esi gyvenime pridaręs. A. Beišys man pasiūlė pač....ti, sakė nesvaik. Ir, įniršęs artėjo link manęs. Tik įsiterpus Autobusų parko direktoriui Martinavičiui, A. Beišys nurimo ir man nesudavė. Nemeluosiu, paskui ir aš jį negražiai pavadinau ir savo žodžiais gal net įskaudinau. Tada jis susmuko, gal jam blogai pasidarė, nors vėliau dalyvavo uždarame vietinių ir į Tauragę atvykusių socdemų vakarėlyje.

Apie incidentą „Tauragės žinioms“ išklojęs Z. Grikšelis stebėjosi, kad taip nekultūringai galėjo pasielgti Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys ir kandidatas naujai kadencijai.

– Tokio žmogaus partija turėtų vengti, o ne penktu numeriu sąraše įrašyti, – sakė kandidatas į merus.

Z. Grikšelis žurnalistei tvirtino, kad iš senų laikų jam pažįstami žmonės kvietė jį į renginį Kultūros centre, tačiau iš ten jis buvo išprašytas. Esą tai uždaras partijos renginys, jis ten nepageidaujamas.

Reklamai pasirinko aršų būdą?

„Tauragės žinių“ pakalbintas Arūnas Beišys klausimus paprašė atsiųsti raštu. Jis neneigė, kad prie „Tauragės šilumos tinklų“ įmonės įvyko incidentas, tačiau kaltę vertė pačiam Z. Grikšeliui. O tai, kad užsimojo prieš jį kumščiu, vadina minėto kandidato fantazijomis.

– Tiesa ta, kad mes su Tauragės autobusų parko direktoriumi R. Martinavičiumi stovėjome atokiau ir ramiai kalbėjomės, iki kol prie mūsų priėjo Jūsų minimas asmuo ir ėmė mane įžeidinėti. Nepavadinčiau to konfliktu, greičiau vieno asmens ne kultūringumo išraiška, dėmesio stoka, reklaminiu triuku prieš mero rinkimus, ir tiek. Vyko tik įžeidinėjantis monologas iš jo pusės, kurį nutraukė R. Martinavičius. Tiesą sakant, visą tą dieną Z. Grikšelis elgėsi keistai, net LR Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius tą pastebėjo ir visiems aplinkiniams girdint paklausė: „Ar jūs kartais nekandidatuojate į merus?“ Manau, toks jo elgesys buvo gerai apgalvotas, iš anksto suplanuotas ir viešai pateiktas. Tiesiog savo reklamai jis pasirinko tokį aršų būdą. Liksiu prie nuomonės, kad įžeidžiančios frazės, kaip ir teistumas, kandidatui į merus netinka ir didelės erudicijos nerodo, – paaiškino A. Beišys.

Nereikėjo kritikuoti prie visų

Gavome atsakymą ir į klausimą, kodėl Z. Grikšelis tądien supykdė A. Beišį.

„Z. Grikšelis turėjo tūkstančius galimybių savo kritiką mano atžvilgiu išsakyti ir anksčiau, juk esu viešas, pasiekiamas žmogus. Bet jis pasinaudojo proga, kada Tauragėje lankėsi aukščiausi šalies politikai, buvo daug žiniasklaidos atstovų. Man nekyla klausimų, kodėl jis taip elgiasi, juk, kaip minėjau, artėja mero rinkimai, į kuriuos jis kandidatuoja. Tai yra jo pasirinktas savireklamos būdas,“ – tikino A. Beišys.

„Šaržuotas pokalbis“

„Tauragės žinių“ pakalbintas Tauragės autobusų parko direktorius Rimantas Martinavičius sakė, kad jokio rimto incidento ten nebuvo. Išskirti politikų jam nereikėjo, tai tesą išpūstas burbulas.

– Jie abu skaudviliškiai, gal kokios senos skolos tarp jų... Du vyrai susižodžiavo dėl to, kas už ką turėtų balsuoti. Juokinga. Negirdėjau, kas ten kam ką siūlė, bet jų šaržuotas pokalbis man patiko. Beje, iki to aš nė nežinojau, kas jis toks – Zigmantas Girkšelis, – sakė Tauragės autobusų parko vadovas.

Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.