Startuoja elektroninis pajamų deklaravimas
Įkelta:
2013-03-19
Nuotrauka

info@taurageszinios.lt

Tauragės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Tauragės AVMI) informuoja, kad gyventojams, deklaruojantiems 2012 metų pajamas ir turtą, nuo šiandien VMI elektroninėje deklaravimo sistemoje (toliau – EDS) yra suformuotos preliminariosios gyventojų pajamų deklaracijos (toliau – preliminariosios deklaracijos). Metines pajamų deklaracijas gyventojai turi pateikti iki š.m. gegužės 2 d. Patogiausia tai padaryti elektroniniu būdu, prisijungus prie EDS adresu https://deklaravimas.vmi.lt.

Turtą ir pajamas šiemet privalo deklaruoti politikai, tarnautojai, valstybės įstaigų ir įmonių vadovai bei kiti asmenys, išvardyti Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatyme. Pajamas turi deklaruoti individualią veiklą vykdę gyventojai bei mokėtojai, norintys pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) lengvatomis. Pažymėtina, kad iki gegužės 2 dienos gyventojai turi pranešti VMI apie sudarytus sandorius grynaisiais, kurie viršija 50 tūkst. litų sumą, nėra notarinės formos ir pagal sandorius gautos pajamos nedeklaruotos VMI.

VMI pažymi, jog šiemet EDS preliminarios deklaracijos bei pažymos forma nesikeičia, tačiau gyventojų patogumui VMI papildomai įkėlė kur kas daugiau informacijos: deklaruojantys ras išsamesnę informaciją apie metinį papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį, dėl kurio anksčiau kildavo daug neaiškumų, paprasčiau pajamas deklaruos ūkininkai, individualią veiklą vykdę gyventojai, mokėtojams pateikta informacija apie ankstesnių metų neatliktas prievoles.

VMI, įvertinusi trečiųjų šaltinių duomenis, gyventojams suskaičiavo ir preliminariosiose deklaracijose pateikė informaciją apie metinį papildomą neapmokestinamųjų pajamų dydį (toliau – MPNPD) tėvams (įtėviams), kurių vaikai 2012 m. buvo vyresni nei 18 metų ir mokėsi dieninėje bendrojo lavinimo mokykloje, taip pat išsiskyrusiems, nesusituokusiems ar vienišiems asmenims, auginantiems vaikus.

Papildomai preliminariose deklaracijose įkelti duomenys apie gyventojų gautas B klasės pajamas: individualios įmonės savininko, ūkinės bendrijos tikrojo nario ar mažosios bendrijos nario iš individualios įmonės, ūkinės bendrijos ar mažosios bendrijos gautos pajamos, priskiriamos susijusioms su darbo santykiais, pajamos iš žemės ūkio veiklos, tiesioginės išmokos bei kitos individualios veiklos pajamos.

EDS esančias pažymas VMI papildė informacija, aktualia smulkiesiems verslininkams, dirbantiems pagal verslo liudijimą. Pažymoje gyventojai ras informaciją apie didesnes kaip 15 500 Lt pajamas iš verslo liudijimuose nurodytos veiklos, nuo 2012-05-01 gautas iš juridinių asmenų, nurodant, kaip tokia informacija turi būti įrašyta deklaracijoje; visą susijusią informaciją dėl pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM), t. y. PVM mokėtojo kodą, registravimosi ir išsiregistravimo PVM mokėtoju datą (-as), priežastis registruotis PVM mokėtoju tiems gyventojams, kurie yra arba privalo registruotis PVM mokėtojais.

VMI pažymi, jog siekiant atkreipti gyventojų dėmesį į jų praeityje neatliktus/neužbaigtus veiksmus, pažymoje papildomai pateikiama informacija ir apie gyventojo ankstesniais metais nepateiktas ir/ar nepatikslintas deklaracijas, nepateiktus duomenis pagrindžiančius dokumentus.

Kas deklaruoja?

VMI primena, kad iki šių metų gegužės 2 d. pajamas bei turtą privalo deklaruoti valstybės politikai, tarnautojai, Europos Parlamento nariai, kiti asmenys, išvardyti Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnyje, ir jų šeimos nariai. Metines pajamų deklaracijas privalo pateikti individualiai dirbantys gyventojai, t. y. tie, kurie VMI buvo įregistravę individualią veiklą pagal pažymą arba įsigiję verslo liudijimą – nesvarbu gavo jie pajamų, ar ne, taip pat gautas pajamas deklaruoti privalo ūkininkai ir jų partneriai.

Nuo praėjusių metų metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas ir atitinkamai pajamų deklaracijas pateikti privalo kredito įstaigų tarybų ir (ar) valdybų nariai, administracijų vadovai, pavaduotojai ir jų šeimų nariai, viešosios informacijos rengėjo ir (ar) skleidėjo tarybų ir (ar) valdybų nariai, vadovai, jų pavaduotojai, vyriausieji redaktoriai, jų pavaduotojai, redaktoriai, jų pavaduotojai ir jų šeimų nariai. Taip pat tie gyventojai, kurie politinės kampanijos dalyviui (-iams) per praėjusius metus paaukojo daugiau kaip 40 Lt.

Šiais metais turtą privalančių deklaruoti gyventojų sąrašas papildytas. Deklaracijas pateikti privalo valstybės ar savivaldybių įstaigų vadovai, jų pavaduotojai, padalinių vadovai ir jų pavaduotojai bei išvardintas pareigas einančių asmenų šeimų nariai.

„Kaip ir kasmet, gyventojai, norintys susigrąžinti dalį 2012 m. patirtų išlaidų, taip pat turėtų pateikti metinę pajamų deklaraciją“, – primena Tauragės AVMI viršininkė Laimutė Mačernienė ir pažymi, jog pasinaudoti GPM lengvata gali tie gyventojai, kurie 2012 m. mokėjo gyvybės draudimo, pensijų įmokas, taip pat už pirmas studijas ir (ar) pirmą profesinį mokymą, palūkanas už vieną iki 2008-12-31 paimtą būsto kreditą. Tokia galimybe taip pat gali pasinaudoti tie gyventojai, kurie praėjusiais metais mokėjo 15 proc. GPM ir tie, kurie pasinaudojo per mažu ar visai nesinaudojo neapmokestinamuoju pajamų dydžiu (toliau – NPD). Pažymėtina, jog tie gyventojai, kurie pasinaudojo per dideliu NPD, turėtų pateikti deklaraciją bei mokestį sumokėti.

Gyventojai, norintys pasitikrinti, ar jie privalo teikti deklaraciją, nuo šiol tai gali padaryti prisijungę prie VMI „Facebook“ profilyje esančios paskyros „Naudinga“, pasinaudodami programėle „Ar deklaruoti?“.

Gyventojams, pateikusiems teisingas deklaracijas elektroniniu būdu, mokesčio permokos turi būti grąžintos iki liepos pabaigos, tačiau VMI sieks lėšas pervesti kuo anksčiau. Permokos teisingai pateikusiems deklaracijas elektroniniu būdu bus pradėtos grąžinti jau balandžio pradžioje, o tiems gyventojams, kurie pildys popierines deklaracijas, įstatymo numatyta tvarka – iki liepos 31 d. Praėjusiais (2012 m.) Tauragės apskrities gyventojams buvo grąžinta 23,7 mln. Lt GPM permokų už praėjusius ir ankstesnius mokestinius laikotarpius. Visoje šalyje grąžinta 206 mln. litų.

VMI informuoja, jog gyventojų, vykdančių individualią veiklą su verslo liudijimu, nuo 2012 m. gegužės 1 d. iki gruodžio 31 d., už parduotas savo gamybos prekes ar paslaugas įmonėms gautos pajamos, kurios viršija 15 500 Lt, yra apmokestinamos taikant 5 proc. pajamų mokesčio tarifą.

VMI taip pat primena, jog, jei verslo liudijimą įsigijęs gyventojas privalo registruotis, tai jo gautos pajamos prilygsta pajamoms, gautoms iš įregistruotos individualios veiklos ir turi būti deklaruojamos atitinkamai.

Gyventojai turi pateikti VMI informaciją apie jų sudarytus sandorius, kurie atitinka visas šias sąlygas: gyventojas pagal sudarytus sandorius gauna lėšų (įskaitant pasiskolintas) iš fizinių arba užsienio juridinių asmenų (toliau – asmuo); asmens gyventojui per vienus kalendorinius metus grynaisiais pinigais sumokėta suma pagal vieną sandorį arba pagal keletą su tuo pačiu asmeniu sudarytų sandorių viršija penkiasdešimt tūkstančių litų; sandoriai nėra notarinės formos ir gyventojas pagal sandorius negauna pajamų, kurios mokesčių administratoriui yra deklaruotos kitų mokesčių įstatymų nustatyta tvarka.

„Gyventojai, kuriems deklaruojant pajamas ir turtą iškyla klausimų, gali kreiptis į mokesčių konsultantus trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ir iš automatinio pasirinkimo meniu pasirinkti 1“, - teigia L. Mačernienė ir pažymi, jog išsami informacija teikiama tiek VMI interneto svetainėje www.vmi.lt bei EDS.

2 proc. parama

VMI primena, jog nuo praėjusių metų gyventojai gali paremti ne tik visuomenines organizacijas, fondus ir kt. paramos gavėjus, skirdami jiems iki 2 proc. pajamų mokesčio dalies, bet ir iki 1 proc. skirti politinėms partijoms (iš viso – 3 proc. nuo praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio).

VMI pažymi, jog gyventojas, nusprendęs, kad tą patį paramos gavėją (ar gavėjus) nori remti ilgesnį laikotarpį, iki gegužės 2 dienos gali pateikti tik vieną prašymą, o parama bus skiriama tiek metų, kiek žmogus nurodys prašyme. Maksimalus terminas – 5 metų laikotarpis.

„Dalis gyventojų praėjusiais metais pasinaudojo galimybe ir paramą paskyrė keleriems metams į priekį, todėl šiais metais pagal jų praėjusiais metais pateiktą prašymą parama nukeliaus jų pasirinktoms organizacijoms ir (arba) politinėms partijoms automatiškai, t. y. papildomo prašymo jiems teikti nebereikės“, – pažymi L. Mačernienė, atkreipdama dėmesį į tai, jog tokiu atveju, jei mokesčių mokėtojas prašymą nori pakoreguoti, t. y. pakeisti paramos gavėją, tai jis gali bet kada padaryti prisijungęs prie EDS, pateikdamas naują prašymą už praėjusį mokestinį laikotarpį ir nurodydamas paramos gavėją, bei keleriems metams į priekį skiria paramą.

VMI paaiškina, jog viename prašyme (forma FR0512 02 versija) gyventojai turi nurodyti pasirinktus paramos gavėjus, t. y., visuomenines organizacijas, fondus, kt. juridinius vienetus, ir politines partijas, kurioms skiriama pajamų mokesčio dalis ir prašymo E5 laukelyje nurodyti pageidaujamą paramos skyrimo laikotarpį.

Pasirinktiems paramos gavėjams ir (arba) politinėms partijoms pajamų mokesčio dalies skyrimo laikotarpis gali būti skirtingas. Pageidaujantiems pakeisti savo sprendimą dėl paramos gavėjų rėmimo, pakeisti skiriamą pajamų mokesčio dalį arba nutraukti paramą, galima bus pateikti patikslintą prašymą iki rugpjūčio 20 dienos.

VMI primena, kad, gyventojų, privalančių pateikti metinę pajamų deklaraciją, tačiau tokių deklaracijų iki gegužės 2 d. nepateikusių, prašymai dėl paramos skyrimo nenagrinėjami.

Prašymą patogiausia užpildyti elektroniniu būdu per EDS, taip pat jį galima įteikti tiesiogiai mokesčių administratoriui arba atsiųsti paštu. Paramos teikėjai turėtų atkreipti dėmesį, kad nėra galimybės prašymą pateikti per darbdavį. Taip pat VMI primena, kad jau keleri metai VMI nepriima prašymų, kuriuos urmu bando pristatyti paramos gavėjai.

Praėjusiais metais Tauragės apskrityje 10,9 tūkst. gyventojų apie 931 tūkst. litų skyrė 1347 organizacijoms, iš kurių partijoms skirta daugiau kaip 16,8 tūkst. Lt.

Naudingos nuorodos:

Elektroninio deklaravimo sistema https://deklaravimas.vmi.lt/

VMI mokesčių informacijos centro konsultacinės medžiagos duomenų bazė http://mic.vmi.lt/first.do

VMI profilis socialiniame tinkle Facebook https://www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija/

Mokesčių informacijos centro telefonas 1882 (skambinant iš TEO, OMNITEL, BITĖ, TELE2), +370 5 255 3190 – skambinant iš užsienio, kitų ryšio operatorių tinklų abonentams – 8 700 55 882.


Statistinė informacija:

Metinės pajamų deklaracijos

Respublika

Mokestinis laikotarpis

Gyventojų skaičius

Elektroniniu būdu pateiktų GPM deklaracijų skaičius

Elektroniniu būdu pateiktų GPM deklaracijų, proc.

2007 m.

958 647

927 949

80,38

2008 m.

980 932

944 087

80,93

2009 m.

963 633

922 699

79,23

2010 m.

870 448

883 374

84,63

2011 m.

858 354

919 550

92,22

Tauragės apskritis

2007 m.

26 633

22 704

73,20

2008 m.

26 737

21 458

69,40

2009 m.

26 170

21 372

69,60

2010 m.

24 528

24 038

81,53

2011 m.

25 322

26 492

90,26

Jurbarko r. sav.

2007 m.

7 456

4 423

52,19

2008 m.

7 545

4 430

52,46

2009 m.

7 173

4 534

54,40

2010 m.

6 776

5 866

72,32

2011 m.

6 782

7 022

90,82

Tauragės r. sav.

2007 m.

11 159

10 939

84,60

2008 m.

11 044

10 043

78,51

2009 m.

10 906

9 767

77,17

2010 m.

9 951

10 307

87,16

2011 m.

10 481

10 869

89,22

Šilalės r. sav.

2007 m.

6 188

5 858

79,65

2008 m.

6 297

5 562

74,43

2009 m.

6 232

5 352

72,06

2010 m.

6 034

6 042

82,30

2011 m.

6 286

6 737

92,43

Pagėgių sav.

2007 m.

1 877

1 484

65,75

2008 m.

1 889

1 423

64,42

2009 m.

1 886

1 719

75,10

2010 m.

1 790

1 823

82,71

2011 m.

1 791

1 864

86,82

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių