Į mokyklą!
Įkelta:
2012-09-03
Nuotrauka
Aprašymas
Daivos Sitnikienės nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Asmeninio albumo nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Karinos Sėrikovos nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Karinos Sėrikovos nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Asmeninio albumo nuotrauka

Kalendorių papuošė ruduo. Šiandien Tauragės miestas ir rajonas švenčia Mokslo ir žinių dieną. Kokius jausmus ši šventė sukelia ją pirmą kartą pažinsiančiam ir kokius – iki širdies gelmių išsiilgusiam? „Tauragės žinios“ sveikina visus mokslo, knygos, žodžio ir skaičių darbininkus su nuostabiausia vaikystės, jaunystės ir spalvingiausių žiedų diena!

„Versmės“ gimnazijos ketvirtokai (dvyliktokai) Vilius Šeimys, Ignas Sudentas ir Giedrė Šadbaraitė

Paklausti, ar laukia pirmadienio, rugsėjo 3-osios, kai prasidės jiems jau paskutiniai moksleiviški mokslo metai, aštuoniolikmečiai atsako – ir taip, ir ne. Kodėl?

– Liūdna, kad tai paskutiniai metai, kad netrukus viskas kardinaliai pasikeis ir kad jau nuo rugsėjo reikės mokytis ypač daug, nes laukia egzaminai ir, žinoma, todėl, kad baigiasi vasara, paskutinė laisva vasara, – sako Vilius.

Šią, nors ir nelabai saulėtą ir karščio kiek pagailėjusią, vasarą Vilius, Ignas, Giedrė ir dar visas būrys jų bičiulių sako nenuobodžiavę – kaip ir dauguma aštuoniolikmečių, mokėsi vairuoti, visas Tauragės apylinkes išmaišė dviračiais, daug bendravo ir, žinoma, linksminosi.

– Be to, ne vienas dirbome, kad savo pinigėlių turėtume, kad nereikėtų iš tėvų kaulyti, – atskleidžia jaunuoliai.

„Versmės“ gimnazijos ketvirtokai, paklausti, su kuriais mokytojais susitikti jiems bus maloniausia, nesutrinka ir vieną po kitos vardija pedagogių pavardes – su Dainora Kaminskiene, Vilija Sabutiene (deja, gimnazijoje šiemet ji nebedirbs), Jūrate Orloviene, Nijole Katauskiene, Stase Vainoriene, Rasvita Jankauskiene, Vitalija Kalašinskiene. O kitų metų pavasarį palikdami mokyklą abiturientai tikina turės ką iš jos „išsinešti“ – įgytas žinias, linksmus prisiminimus ir naujas pažintis.

Ko palinkėtumėte savo bendraamžiams, kuriems šie mokslo metai taip pat paskutiniai? – Viliaus, Giedrės ir Igno klausia „Tauragės žinios“.

– Linkime, kad kiekviena diena mokykloje būtų įsimintina, kad vertintume vieni kitus, kad išsiskyrus keliams draugystė nenutrūktų. Žinoma, sėkmės egzaminuose, ypač tiems, kurių prigimtis yra tinginio, taip pat, kad įstotų ten, kur nori, ir kad nepamirštų ir vertintų mokyklą bei mokytojus, – linkėjimų pažėrė būsimieji abiturientai.

Adelė Bendikienė, buvusi Tauragės Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja

83-ejų Adelė Bendikienė puikiai prisimena ir tas dienas, kai būdama mokinė šventė rugsėjo 1-ąją, ir tas, kai į Mokslo ir žinių dieną lydėjo savo vaikus, ir tas, kai tą dieną buvo šalia savo auklėtinių. Tapti pradinių klasių mokytoja ponia Adelė niekada nesvajojo – norėjo būti miškininkė. Tačiau likimas susiklostė taip, kad mokytojauti pradėjo tik baigusi vidurinę, mat tais laikais daug mokytojų buvo ištremta ir reikėjo, kad kažkas juos pavaduotų. Jau bemokytojaudama, neakivaizdiniu būdu baigė Šiaulių pedagoginį institutą. A. Bendikienė „Tauragės žinioms“ prisipažino, kad kiekviena diena per tuos 42-ejus metus, praleistus mokykloje, buvo didesnė ar mažesnė šventė.

– Rugsėjo pirmoji man asocijuojasi su puokštėmis gėlių, gatvėmis, pilnomis uniformuotų mokinių, ir didele pagarba mokytojams tiek iš tėvų, tiek iš pačių moksleivių. Būdavo labai gražu. Visai ką kita pamačiau, kai mokėsi mano vaikai ir ypač, kai anūkai. Rugsėjo pirmąją susirinkdavome į aikštę, vienuoliktokai lydėdavo pirmokėlius, vėliau vykdavo vakaronė, bet apie jokius rūkymus ir gėrimus, o ypač mokykloje, net minčių nebuvo. Ilgiuosi tų laikų, – prisipažino buvusi mokytoja.

Ponios Adelės per Mokslo ir žinių dieną iki šiol nepamiršta ir pasveikina jos mokiniai, o A. Bendikienės kieme Rugsėjo pirmąją dažnai mini mokytojai senjorai.

Deimanas Karpenko, Tauragės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos pirmokas

Septynmetis Deimanas Rugsėjo 1-osios laukia su dideliu nekantrumu. Per vasarą jis perskaitė pasakų knygelę „Žvėrelių pasakos“. O jau netrukus ketina pradėti skaityti pasakojimų rinkinį apie žymųjį Harį Poterį. Kai kalbinome Deimaną, jis kaip tik ruošėsi važiuoti pirkti kuprinės ir kanceliarinių priemonių.

– Pirksim kuprinę, parkerių. Nežinau dar, kaip bus mokykloje. Tikiuosi turėti ten draugų. Berniukų. Žinau, kad ten reikės dirbti, tik nežinau, ką. Gal rašyti, – neįsitikinęs atsakinėjo būsimasis pirmokas.

Deimanas žino tik viena – mokykloje bus smagu ir įdomu ir jis grįžęs namo tikrai norės ruošti pamokas.

Julius Vladička, buvęs Tauragės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos mokinys, Vilniaus Gedimino technikos universiteto bakalaurantas, šiuo metu dirbantis vadybininku žurnale „Centras“ ir studijuojantis Vilniaus universitete geologiją

„Tauragės žinioms“ Julius teigė, kad visada laukdavo Mokslo ir žinių dienos, mat kad ir kaip smagu būtų vasarą, mokyklos pasiilgdavo. Nors, prisipažino, po mėnesio mokslų ir vėl norėdavo, kad kuo greičiau ateitų vasara. Ir šiemet vaikinas laukia pirmosios mokslų dienos, nes pasiilgo mokslų.

– Dalykas, kurį šiuo metu studijuoju, labai domina, todėl laukiu paskaitų – noriu naujų žinių. Dar nežinau, ko šiame kurse mokysiuosi – bus savotiška staigmena, – teigė būsimasis geologas, planuojantis pasukti į naudingų išteklių paieškos arba geofizinių tyrimų duomenų sritį.

J. Vladička prisipažino, kad rugsėjo 1-oji turi savotiško žavesio, tačiau ypatingos reikšmės jai neteikia.

Kalbino Karina Sėrikova ir Ramunė Ramanauskienė

Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
prieš 53 minutes
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.