Tauragiškių jau nenustebinsi pranešdamas, jog dar vienus metus 24 tūkst. gyventojų talpinančiame mieste neatsiranda maitinimo įstaigos, rengiančios šventinį naujametinį vakarą. Na, bent jau galima pasidžiaugti netoli miesto įsikūrusio „Požerūnų malūno“ savininkų iniciatyva – jau ketvirtus metus į jų mediena kvepiančias sales susirinks apie 200 Naujuosius metus didžiulėje kompanijoje sutikti trokštančių žmonių. Pasistengė ir tauragiškių pamėgtas Šilalės restoranas „Meldai“ – ten specialiai šventiniam vakarui pasamdytas virtuvės šefas susirinkusiems ruoš trijų dalių vakarienę.
Kaip sako Vidutis Šeštokas, MB „Požerūnų malūnas“ savininkas, norą Naujuosius sutikti jų Požerūnų kaime įsikūrusioje sodyboje pareiškė ir vietas rezervavo, apie 160 asmenų. Iš viso salės talpina 200.
– Paruošime staliukus kompanijoms, su svetimais žmonėmis sėdėti neteks. Alkoholį švenčiantieji galės atsinešti ir savo, maistą ruošime mes. Nuo pasirinkto maisto kiekio ir asortimento priklauso ir vietos šventiniame vakare kaina: 45, 50 arba 60 eurų, – sakė „Požerūnų malūnas“ savininkas.
Šventė, pasak pašnekovo, vyks iki 4 val. ryto. Šios sodybos organizuojamuose naujametiniuose vakaruose dalyvauja kompanijos ne tik iš Tauragės, Pagėgių, Šilalės, Šilutės, bet ir iš toliau. Pasak V. Šeštoko, pernai linksminosi atvykusieji iš Panevėžio, Šiaulių ir Kauno. Dalis švenčiančiųjų Naujuosius metus čia sutiks nebe pirmą kartą.
Kas lemia sėkmingą, linksmą naujametinį šventimą sodyboje?
– Manau, itin svarbu vakaro vedėjas ir muzikantai. Nuo jų priklauso ir susirinkusiųjų nuotaika. Vakarą ves Simona Mocejūnaitė, koncertuos Vainora ir Valdas Lacko. Jie kartu vakarą veda nebe pirmą kartą, yra gerai susidirbusi komanda, profesionalai. Pernai renginio vedėjas buvo Alvydas Jancevičius. Kasmet stengiamės kviesti vis kitus šventės organizatorius, – teigė V. Šeštokas.
Šilalės restoranas „Meldai“ gyvuoja antrus metus, tad ir naujametinis vakaras šioje maitinimo įstaigoje rengiamas antrą kartą. Tado Bergelio, restorano savininko, nuomone, šventinį vakarą pavykusiu galima laikyti tada, kai svečiai jaučiasi komfortiškai ir juos supa panašių poreikių šventei turinti publika.
– Labai svarbus maitinimo įstaigos savininkų požiūris – viskas turi būti apgalvota iki smulkmenų, kad svečiams būtų patogu. Kad erdvė nebūtų sausakimša, kad jie nejaustų diskomforto. Todėl mes orientuojamės į intelektualesnę publiką. Ieškojome tokio renginio vedėjo, kuris prisitaikytų prie intelektualios auditorijos. Kad juokai nebūtų lėkšti, – kalbėjo T. Bergelis.
Renginį ves, kaip pašnekovas sako, rimčiausi renginių vedėjai vakarų Lietuvoje – įmonė „Trys karaliai“, jų lyderis – Laimonas Dirškus. Vakaras prasidės 19 val., 20 val. bus patiekiama ypatinga specialiai šventiniam vakarui kviesto virtuvės šefo Artūro Januškevičiaus šventinė trijų patiekalų degustacinė vakarienė.
Šventė asmeniui šiame restorane kainuos 80 eurų. Pasak „Meldų“ savininko, pernai rengtas naujametinis vakaras buvo sėkmingas, buvo išparduoti bilietai visoms 80-čiai vietų. Panašu, jog sėkmė šypsosis ir šį kartą.