2018 Rugsėjo 19 d.
Trečiadienis
Budintis reporteris
(8 446) 51 470
8 687 80 318

Aktualijos

Tauragės ligoninės maistas neprimena „Šimtmečio riekės“

  • Įkelta: 2018-02-05
„Tauragės žinių“ inform.
info@taurageszinios.lt

Socialinėje erdvėje kilo nauja audra dėl prasto ligonių maitinimo. Šį kartą internautų dėmesio centre – Jurbarko ligoninėje pacientams siūloma vakarienė, kuri jau praminta „Šimtmečio rieke“.  Tauragės ligoninė savo  „Facebook“ paskyroje taip pat dalijasi savo pacientams siūlomų patiekalų nuotraukomis. Kol kas nuotraukas lydi tik geri komentarai, maisto kokybę patenkinti ir 79 procentai anketuotų ligoninės pacientų. Apie tai plačiau  kalbamės su Tauragės ligoninės vadovu Liutauru Indriuška.

Socialiniuose tinkluose Jurbarko ligoninėje pacientų vakarienei siūlomo maisto nuotrauka internete pasidalino viena jurbarkiškė. Vaizdelis ne iš maloniųjų – lėkštėje įdrėbta bulvių košės, o šalia – juodos duonos riekė. Tokią vakarienę „Šimtmečio rieke“ praminė į diskusiją įsitraukęs žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.

Socialinėje erdvėje kilo nauja audra dėl prasto ligonių maitinimo. Šį kartą internautų dėmesio centre – Jurbarko ligoninėje pacientams siūloma vakarienė, kuri jau praminta „Šimtmečio rieke“.  Tauragės ligoninė savo  „Facebook“ paskyroje taip pat dalijasi savo pacientams siūlomų patiekalų nuotraukomis. Kol kas nuotraukas lydi tik geri komentarai, maisto kokybę patenkinti ir 79 procentai anketuotų ligoninės pacientų. Apie tai plačiau  kalbamės su Tauragės ligoninės vadovu Liutauru Indriuška.

Socialiniuose tinkluose Jurbarko ligoninėje pacientų vakarienei siūlomo maisto nuotrauka internete pasidalino viena jurbarkiškė. Vaizdelis ne iš maloniųjų – lėkštėje įdrėbta bulvių košės, o šalia – juodos duonos riekė. Tokią vakarienę „Šimtmečio rieke“ praminė į diskusiją įsitraukęs žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.

„Apie ligoninių maistą esu kalbėjęs ir rodęs ne kartą, bet Jurbarko ligoninė temą pakelia į kokybiškai naują lygmenį. Juodos duonos riekės ir bulvių košės derinys, ligoninės dietologų nuomone, tikriausiai yra naujas proveržis modernioje medicinoje. Įdomu, ar Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius ryžtųsi iššūkiui paskanauti „Šimtmečio riekės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo A. Tapinas. Žurnalistui įtarimų kelė ne tik maisto kokybė, maistingumas ir finansiniai aspektai.

Tauragės ligoninės „Facebook“ paskyroje taip pat įkeltos  pacientams siūlomų patiekalų nuotraukos. Pusryčiams patiekiama juoda arba balta duona, sviestas, varškės sūris, manų košė ir kakava, pietums – sriuba, troškinta paukštiena su garnyru: ryžiais, troškintomis morkomis, žirneliais, juoda duona. Prie pietų patiekiamas džiovintų vaisių kompotas. Vakarienei – avižinių kruopų košė su sviestu, desertui – bandelė ir arbata. Kol kas nuotraukas lydi tik teigiami komentarai. Buvę pacientai giria maisto skonį ir įvairovę.

„Maistas geras, skanus... nereikia išsidirbinėti. Kam neskanu – turi pilną teisę užsisakyti iš kitur“, – rašo viena komentatorė.
 VšĮ „Tauragės ligoninė“ direktorius Liutauras Indriuška teigia, jog pacientams maistas ruošiamas ligoninės virtuvėje, o  dietinį gydymą skiria ir koreguoja gydantis gydytojas.

– Dietistas, gavęs iš skyrių užsakymus maitinimui, užpildo pacientų mitybos raciono apskaitos ir išdavimo žiniaraštį, pagal kurį sudaro gaminamų maisto produktų žiniaraštį. Žiniaraštyje specialistas nurodo kiek ir kokių produktų reikės gydomajam dietiniam maitinimui. Taip pat žiniaraštyje nurodoma suskaičiuota paros energetinė ir maistinė vertė. Ligoninėje dirbantis  dietistas yra atsakingas už valgiaraščių sudarymą ir pagaminto maisto kokybę, – teigė jis ir pridūrė, kad ligoninės virtuvės darbuotojai gali pagaminti ir vegetarišką bei veganišką maistą.

Ligoninės vadovas tikino, kad nusiskundimų dėl prasto maisto sulaukiama retai, esą dažniau  atsiliepimai apie maistą – teigiami.

– Kokie patiekalai gali būti patiekiami ligoniams, priklauso nuo gydytojų paskirtos dietos. Tačiau nemažai pacientų apie valgiaraščių sudarymo procedūras turi nepakankamai informacijos ir ne visada supranta dietinio gydymo reikšmę,  – paaiškino L. Indriuška.

Anot jo, vienos dienos paciento maitinimo vidutinė kaina – 3,48 Eur.

Pašnekovas informavo, kad ligoninė, siekdama sužinoti pacientų nuomonę apie patiekiamo maisto kokybę, organizuoja apklausas. 2017 m. atliktos paklausos duomenys džiugina – 79 proc. pacientų maitinimu ligoninėje liko patenkinti.

 

Tauragės ligoninės „Facebook“ paskyroje taip pat įkeltos  pacientams siūlomų patiekalų nuotraukos. Pusryčiams patiekiama juoda arba balta duona, sviestas, varškės sūris, manų košė ir kakava, pietums – sriuba, troškinta paukštiena su garnyru: ryžiais, troškintomis morkomis, žirneliais, juoda duona. Prie pietų patiekiamas džiovintų vaisių kompotas. Vakarienei – avižinių kruopų košė su sviestu, desertui – bandelė ir arbata. Kol kas nuotraukas lydi tik teigiami komentarai. Buvę pacientai giria maisto skonį ir įvairovę.

„Maistas geras, skanus... nereikia išsidirbinėti. Kam neskanu – turi pilną teisę užsisakyti iš kitur“, – rašo viena komentatorė.

 VšĮ „Tauragės ligoninė“ direktorius Liutauras Indriuška teigia, jog pacientams maistas ruošiamas ligoninės virtuvėje, o  dietinį gydymą skiria ir koreguoja gydantis gydytojas.

– Dietistas, gavęs iš skyrių užsakymus maitinimui, užpildo pacientų mitybos raciono apskaitos ir išdavimo žiniaraštį, pagal kurį sudaro gaminamų maisto produktų žiniaraštį. Žiniaraštyje specialistas nurodo kiek ir kokių produktų reikės gydomajam dietiniam maitinimui. Taip pat žiniaraštyje nurodoma suskaičiuota paros energetinė ir maistinė vertė. Ligoninėje dirbantis  dietistas yra atsakingas už valgiaraščių sudarymą ir pagaminto maisto kokybę, – teigė jis ir pridūrė, kad ligoninės virtuvės darbuotojai gali pagaminti ir vegetarišką bei veganišką maistą.

Ligoninės vadovas tikino, kad nusiskundimų dėl prasto maisto sulaukiama retai, esą dažniau  atsiliepimai apie maistą – teigiami.

– Kokie patiekalai gali būti patiekiami ligoniams, priklauso nuo gydytojų paskirtos dietos. Tačiau nemažai pacientų apie valgiaraščių sudarymo procedūras turi nepakankamai informacijos ir ne visada supranta dietinio gydymo reikšmę,  – paaiškino L. Indriuška.

Anot jo, vienos dienos paciento maitinimo vidutinė kaina – 3,48 Eur.

Pašnekovas informavo, kad ligoninė, siekdama sužinoti pacientų nuomonę apie patiekiamo maisto kokybę, organizuoja apklausas. 2017 m. atliktos paklausos duomenys džiugina – 79 proc. pacientų maitinimu ligoninėje liko patenkinti.

Tauragės „Fortūna-Agava“ komandos trenerio asistentas Linas Janušonis šiuo metu turi vieną didžiausių krepšinio marškinėlių kolekciją Lietuvoje. Neseniai ją papildė NBA rungtyniaujančios Italijos žvaigždės Danilo Gallinari sportinė apranga.

Savanoriškos nevyriausybinės Lietuvos jaunimo organizacijos, Jaunųjų konservatorių lygos (JKL) Tauragės skyrius patvirtino naująją savo vadovę. Ja tapo Žalgirių gimnazistė, 18-metė Vytautė Lukauskytė.

Trečiadienį Tauragės rajono savivaldybės taryba rinkosi į pirmąjį šių metų posėdį. Politikai 45 klausimus svarstė kone keturias su puse valandos, daugiausiai diskusijų sukėlė 48 eurų milijonų dydžio rajono biudžetas ir Tarybos veiklos reglamento pakeitimai, suteikę išrinktiesiems teisę dalyvauti komitetų posėdžiuose nuotoliniu būdu.

Šiandien ryte į „Šaltinio“ progimnaziją skubėjusi aštuntokė paslydo vos įžengusi į mokyklos teritoriją. Mergaitė greitosios pagalbos automobiliu išgabenta į gydymo įstaigą.