Socialinėje erdvėje kilo nauja audra dėl prasto ligonių maitinimo. Šį kartą internautų dėmesio centre – Jurbarko ligoninėje pacientams siūloma vakarienė, kuri jau praminta „Šimtmečio rieke“. Tauragės ligoninė savo „Facebook“ paskyroje taip pat dalijasi savo pacientams siūlomų patiekalų nuotraukomis. Kol kas nuotraukas lydi tik geri komentarai, maisto kokybę patenkinti ir 79 procentai anketuotų ligoninės pacientų. Apie tai plačiau kalbamės su Tauragės ligoninės vadovu Liutauru Indriuška.
Socialiniuose tinkluose Jurbarko ligoninėje pacientų vakarienei siūlomo maisto nuotrauka internete pasidalino viena jurbarkiškė. Vaizdelis ne iš maloniųjų – lėkštėje įdrėbta bulvių košės, o šalia – juodos duonos riekė. Tokią vakarienę „Šimtmečio rieke“ praminė į diskusiją įsitraukęs žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.
Socialinėje erdvėje kilo nauja audra dėl prasto ligonių maitinimo. Šį kartą internautų dėmesio centre – Jurbarko ligoninėje pacientams siūloma vakarienė, kuri jau praminta „Šimtmečio rieke“. Tauragės ligoninė savo „Facebook“ paskyroje taip pat dalijasi savo pacientams siūlomų patiekalų nuotraukomis. Kol kas nuotraukas lydi tik geri komentarai, maisto kokybę patenkinti ir 79 procentai anketuotų ligoninės pacientų. Apie tai plačiau kalbamės su Tauragės ligoninės vadovu Liutauru Indriuška.
Socialiniuose tinkluose Jurbarko ligoninėje pacientų vakarienei siūlomo maisto nuotrauka internete pasidalino viena jurbarkiškė. Vaizdelis ne iš maloniųjų – lėkštėje įdrėbta bulvių košės, o šalia – juodos duonos riekė. Tokią vakarienę „Šimtmečio rieke“ praminė į diskusiją įsitraukęs žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.
„Apie ligoninių maistą esu kalbėjęs ir rodęs ne kartą, bet Jurbarko ligoninė temą pakelia į kokybiškai naują lygmenį. Juodos duonos riekės ir bulvių košės derinys, ligoninės dietologų nuomone, tikriausiai yra naujas proveržis modernioje medicinoje. Įdomu, ar Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius ryžtųsi iššūkiui paskanauti „Šimtmečio riekės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo A. Tapinas. Žurnalistui įtarimų kelė ne tik maisto kokybė, maistingumas ir finansiniai aspektai.
Tauragės ligoninės „Facebook“ paskyroje taip pat įkeltos pacientams siūlomų patiekalų nuotraukos. Pusryčiams patiekiama juoda arba balta duona, sviestas, varškės sūris, manų košė ir kakava, pietums – sriuba, troškinta paukštiena su garnyru: ryžiais, troškintomis morkomis, žirneliais, juoda duona. Prie pietų patiekiamas džiovintų vaisių kompotas. Vakarienei – avižinių kruopų košė su sviestu, desertui – bandelė ir arbata. Kol kas nuotraukas lydi tik teigiami komentarai. Buvę pacientai giria maisto skonį ir įvairovę.
„Maistas geras, skanus... nereikia išsidirbinėti. Kam neskanu – turi pilną teisę užsisakyti iš kitur“, – rašo viena komentatorė.
VšĮ „Tauragės ligoninė“ direktorius Liutauras Indriuška teigia, jog pacientams maistas ruošiamas ligoninės virtuvėje, o dietinį gydymą skiria ir koreguoja gydantis gydytojas.
– Dietistas, gavęs iš skyrių užsakymus maitinimui, užpildo pacientų mitybos raciono apskaitos ir išdavimo žiniaraštį, pagal kurį sudaro gaminamų maisto produktų žiniaraštį. Žiniaraštyje specialistas nurodo kiek ir kokių produktų reikės gydomajam dietiniam maitinimui. Taip pat žiniaraštyje nurodoma suskaičiuota paros energetinė ir maistinė vertė. Ligoninėje dirbantis dietistas yra atsakingas už valgiaraščių sudarymą ir pagaminto maisto kokybę, – teigė jis ir pridūrė, kad ligoninės virtuvės darbuotojai gali pagaminti ir vegetarišką bei veganišką maistą.
Ligoninės vadovas tikino, kad nusiskundimų dėl prasto maisto sulaukiama retai, esą dažniau atsiliepimai apie maistą – teigiami.
– Kokie patiekalai gali būti patiekiami ligoniams, priklauso nuo gydytojų paskirtos dietos. Tačiau nemažai pacientų apie valgiaraščių sudarymo procedūras turi nepakankamai informacijos ir ne visada supranta dietinio gydymo reikšmę, – paaiškino L. Indriuška.
Anot jo, vienos dienos paciento maitinimo vidutinė kaina – 3,48 Eur.
Pašnekovas informavo, kad ligoninė, siekdama sužinoti pacientų nuomonę apie patiekiamo maisto kokybę, organizuoja apklausas. 2017 m. atliktos paklausos duomenys džiugina – 79 proc. pacientų maitinimu ligoninėje liko patenkinti.
Tauragės ligoninės „Facebook“ paskyroje taip pat įkeltos pacientams siūlomų patiekalų nuotraukos. Pusryčiams patiekiama juoda arba balta duona, sviestas, varškės sūris, manų košė ir kakava, pietums – sriuba, troškinta paukštiena su garnyru: ryžiais, troškintomis morkomis, žirneliais, juoda duona. Prie pietų patiekiamas džiovintų vaisių kompotas. Vakarienei – avižinių kruopų košė su sviestu, desertui – bandelė ir arbata. Kol kas nuotraukas lydi tik teigiami komentarai. Buvę pacientai giria maisto skonį ir įvairovę.
„Maistas geras, skanus... nereikia išsidirbinėti. Kam neskanu – turi pilną teisę užsisakyti iš kitur“, – rašo viena komentatorė.
VšĮ „Tauragės ligoninė“ direktorius Liutauras Indriuška teigia, jog pacientams maistas ruošiamas ligoninės virtuvėje, o dietinį gydymą skiria ir koreguoja gydantis gydytojas.
– Dietistas, gavęs iš skyrių užsakymus maitinimui, užpildo pacientų mitybos raciono apskaitos ir išdavimo žiniaraštį, pagal kurį sudaro gaminamų maisto produktų žiniaraštį. Žiniaraštyje specialistas nurodo kiek ir kokių produktų reikės gydomajam dietiniam maitinimui. Taip pat žiniaraštyje nurodoma suskaičiuota paros energetinė ir maistinė vertė. Ligoninėje dirbantis dietistas yra atsakingas už valgiaraščių sudarymą ir pagaminto maisto kokybę, – teigė jis ir pridūrė, kad ligoninės virtuvės darbuotojai gali pagaminti ir vegetarišką bei veganišką maistą.
Ligoninės vadovas tikino, kad nusiskundimų dėl prasto maisto sulaukiama retai, esą dažniau atsiliepimai apie maistą – teigiami.
– Kokie patiekalai gali būti patiekiami ligoniams, priklauso nuo gydytojų paskirtos dietos. Tačiau nemažai pacientų apie valgiaraščių sudarymo procedūras turi nepakankamai informacijos ir ne visada supranta dietinio gydymo reikšmę, – paaiškino L. Indriuška.
Anot jo, vienos dienos paciento maitinimo vidutinė kaina – 3,48 Eur.
Pašnekovas informavo, kad ligoninė, siekdama sužinoti pacientų nuomonę apie patiekiamo maisto kokybę, organizuoja apklausas. 2017 m. atliktos paklausos duomenys džiugina – 79 proc. pacientų maitinimu ligoninėje liko patenkinti.