Nuo praėjusio pirmadienio Tauragės gyventojai vėl gali mėgautis gruziniškais patiekalais – šašlykais ir chačapuri. Gedimino gatvėje duris atvėrė gruziniškos virtuvės prekybos taškas, kurio savininkas Lasha Tsitsilashvili jau pažįstamas tauragiškiams.
Prieš keletą metų draugai iš Gruzijos Lauksargiuose uždarė kavinę „Mažoji Gruzija“. Nenusisekusį verslą gruzinai perkėlė į Klaipėdą. Uostamiestyje jų bistro veikia ir šiandien.
– Pasiilgome tauragiškių, todėl ir sugrįžome. Į Tauragę grįžau su draugu Davydu Alanija. Jis gamina šaldytus produktus, tarp jų ir šaldytus chačapuri, o aš stojau už virtuvės vairo. Tauragėje turime labai daug gerų draugų, čia mus ir mūsų gaminamus patiekalus labai mėgsta, – džiaugėsi Lasha.
Virtuvės savininkas pasakojo, kad jau pirmomis dienomis sulaukė lankytojų antplūdžio, kuriems knietėjo paragauti šašlykų ir chačapuri.
– Tauragiškiai labai mėgsta mūsų gaminamus šašlykus ir chačapuri su mėsa, sūriu bei grybais. Taip pat klientams galime pasiūlyti baklažanų, salotų su riešutais bei charčio sriubos, – patiekalų įvairovę vardino virtuvės šefas.
Vyras suskubo pridurti, jog kainos vidutinės, o porcijos didelės. Šašlykai kainuoja 5, šonkauliukai – 4,5, o mažų chačapuri kaina – nuo 2,3 Eur. Keptų baklažanų kaina siekia 5 eurus, o charčio sriubos maža porcija atsieis tik 2,5 Eur.
Greta „Moki veži“ esančio Gruzinų maisto taško, įrengti staliukai, nuo saulės ir lietaus saugo dideli skėčiai. Lankytojai laukiami visą savaitę nuo 10 iki 22 valandos. Užsakymai priimami ir telefonu. Ateityje ketinama maistą pristatyti ir į namus.
Chačapuri – bene garsiausias gruziniškas patiekalas. Gruzijoje šių duonos gaminių būna įvairių: su sūriu viduje ir ant viršaus, su mėsa, pupelėmis ar kitomis daržovėmis, su ant viršaus užkeptu kiaušiniu. Atskiri Gruzijos regionai turi savo chačapuri. Internete netrūksta receptų, kaip galima jį išsikepti ir namuose, tačiau tokio, kokį gamina vyrai iš Gruzijos, mums veikiausiai pagaminti nepavyks.
Gali būti aktualu: Voke 3