Politiko šeimos namas virto landyne
Įkelta:
2010-11-25
Nuotrauka
Aprašymas
Daivos Sitnikienės nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Politiko šeimos name – valkatų gūžta. Daivos Sitnikienės nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Daivos Sitnikienės nuotrauka

Daiva SITNIKIENĖ

Ramunė RAMANAUSKIENĖ

info@taurageszinios.lt

J. Tumo-Vaižganto gatvės 28-asis namas, priklausantis savivaldybės Tarybos nario, buvusio rajono mero Roberto Piečios sūnaus įmonei, virto prieglobsčiu valkatoms ir benamiams. Apleisto namo kaimynai sako nesijaučiantys saugūs, ypač kai per „vaiduoklio“ langus skrieja buteliai ir stiklainiai. Žmonės pasakoja, kad nejauku išeiti iš namų, kai „bomžai“ stebi kiekvieną jų žingsnį. R. Piečia skundžiasi nespėjąs lentomis kalti namo langų, valkatos juos nuolat išplėšia, o „vaiduoklio“ kiemą esą teršia ne tik benamiai, bet ir kaimynai.

Įlipa per langus

Prie šio namo lankėmės keliese, nes buvome informuoti, kad ten nesaugu. Aplinkinių „vaiduokliu“ pakrikštytas pastatas bjauroja gatvės vaizdą – namo fasadas aptrupėjęs, langų ertmės užkaltos lentomis, keli langai pirmame ir antrame aukštuose išplėšti, matyt, čia apsistojančių valkatų.

Žvilgterėjus į vidų tvokstelėjo šlapimo ir išmatų tvaikas. Ant grindų, greta sujaukto iš purvinų apklotų ir senų užuolaidų susikrauto guolio, mėtosi tušti alaus „bambaliai“, buteliai ir kitos šiukšlės. Ant vienos palangės pūpso kažin kokių rakandų prikrautas prekybos centro maišelis.

Kieme taip pat riogso šiukšlių krūva, draikosi pavienės šiukšlės, mėtosi nuorūkos ir net švirkštai.

Ne tik pagerti užsuka

Kaimyninio daugiabučio, kuriame gyvena penkios šeimos, gyventoja Nijolė Mekšriūnienė „Tauragės žinioms“ sakė, kad kai pas juos atvažiuoja anūkai, juos įspėja, jog šiukštu neitų į ano namo kiemą. Esą nežinai, ką gali apsvaigę valkatos padaryti. O ir šiaip nemalonu, jei vaikai vaikščiotų po apšnerkštą kiemą.

– Prisitempia metalo laužo, išrūšiuoja ir palieka prie gatvės, – „Tauragės žinioms“ sakė N. Mekšriūnienė.

Pasak Nijolės, asocialūs žmonės čia ne tik lankosi, bet ir gyvena. Vakarais per langus esą įlenda trys jauni vyrai. Atsiveda ir panelių. Anksčiau nakvoti buvo įjunkę du vyresni vyrai. Moteris svarsto – matyt, jaunoji pamaina senius išmetė. Vieną buvusį šio namo „gyventoją“ moteris sakė neseniai mačiusi mieste prie šiukšlių konteinerio. Esą vyras gulėjo po galva pasidėjęs maišelį.

Baiminasi dėl šilumos punkto

– Nerami kaimynystė. Visi jaučiam baimę. Ir lyg gaila tų benamių. Kita vertus patys tokio gyvenimo prisiprašė. Jei nebijotų, darbo susirastų ir pastogę. Kviečia vyrus dirbti ir gyventi pas ūkininkus. Tik reikia norėti kitaip gyventi, – kalbėjo Nijolė.

Labiausiai moterį neramina tai, kad greta landynės stovi daugiabučio šilumos punktas. Esą jei valkatos ką nors ten išardytų, daugiabutis žiemą gali likti be šilumos.

N. Mekšriūnienė „Tauragės žinioms“ pasakojo, kad namo šeimininkų niekada čia nematė, tačiau jų nurodymu esą atvažiuoja žmonės nupjauti žolės, užkalti langų. Daugiabučio gyventojai laukia dienos, kai šeimininkai imsis namą remontuoti. Ji girdėjo kalbant, kad R. Piečia čia ketina įrengti viešbutį.

Šiukšles palieka ne tik valkatos

Kito gretimo namo gyventoja „Tauragės žinioms“ sakė, kad šiukšlina prie „vaiduoklio“ ne tik valkatos, esą kai kurie tauragiškiai į tą kiemą atveža šiukšles iš savo namų.

Tačiau netoliese Piečių šeimos namo gyvenanti Marijona Mencienė „Tauragės žinioms“ sakė, jog per savo pažįstamą R. Piečiai perdavė prašymą, kad jis ką nors darytų su šiuo namu, nes jame renkasi valkatos. Politikas perdavęs atsakymą, kad nieko tokio, jei benamiai nuo lietaus pasislepia.

– Bet mums tokia kaimynystė nepatinka. Nesaugu. Eini iš namų ar pareini, valkatos žiūri per langus, stebi. Nežinai, ką jie galvoja. Kartą bomžas į mane metė butelį, į praeivius, mokinius stiklainius mėto. Baisu. Robertas Piečia turi ką nors daryti su tuo namu. Nesvarbu, kad jis priklauso sūnui, o jis gyvena Vilniuje, – kalbėjo Marijona.

Šis namas gerai žinomas ir Tauragės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Šios tarnybos darbuotojai prieš keletą dienų čia ieškojo motinos, namuose palikusios du vaikus.

Nesmagu dėl klientų

Greta šio pastato veikia biliardo klubas, priklausantis Juozui Macnoriui. Kieme – jo įmonės garažai, kuriuose remontuojami iš užsienio pargabenti automobiliai.

– Nemaloni tokia kaimynystė. Būtų geriau, kad šeimininkai pasirūpintų to namo sutvarkymu. Nesmagu dėl biliardo klubo klientų. Kol kas nors langus tegul geriau užkala, kad neitų taip lengvai atplėšti. Iš garažo pats matau, kaip tie valkatos čia renkasi. Jau keli metai tas pats. Esu matęs, kaip policija juos surenka ir išveža, bet situacija nesikeičia. Jie čia būna ne tik naktimis, ir dieną matau juos. Vidury dienos kieme persirenginėja. Dar gerai, kad jie pakankamai ramūs, – pasakojo verslininkas J. Macnorius.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Marius Draudvila „Tauragės žinias“ informavo, kad policija gauna gyventojų pranešimų dėl pastarajame name besiburiančių neblaivių asmenų.

Pastatas priklauso M. Piečios įmonei

Savivaldybės Tarybos nario, buvusio rajono mero Roberto Piečios teigimu, tarybiniais laikais buvęs namų valdybos pastatas J. Tumo-Vaižganto gatvėje priklauso ne jam, o sūnaus Martyno įmonei.

– Namas ne mano, sūnaus, tiksliau, jo įmonės. Po penkis, dešimt kartų langus, duris užkalame, bet lentos vėl atplėšiamos. Šiukšles į namo kiemą velka ir patys kaimynai, – „Tauragės žinioms“ sakė R. Piečia.

Paklaustas, kodėl apleisto namo neaptveria, politikas pasvarstė, kad reikės parekomenduoti tą padaryti sūnui. Tik jis gyvenąs Vilniuje, retai į Tauragę atvažiuojąs.

Norėtų parduoti

Kaimynų kalbas apie galimas viešbučio statybas R. Piečia vadina gandais. Esą tokių planų nei jis, nei sūnus nepuoselėja.

– Tiesa, jei gerai pamenu, prieškario metais tame name veikė viešbutis, – R. Piečia sako, kad pastarasis namas statytas 1933 metais.

Namą J. Tumo-Vaižganto gatvėje Piečių šeimos įmonė įsigijo iš privataus asmens, esą planavo šį nekilnojamąjį turtą panaudoti verslo reikalams (Piečių šeimos įmonė vertėsi medienos, statybos, remonto verslu), tačiau krizė šiuos planus pakoregavo. R. Piečios teigimu, šiuo metu įmonėje belikęs vienas žmogus.

– Bandėme namą parduoti, tačiau niekas pirkti nenori. Paskutinis susidomėjimas juo buvo dar prieš krizę, 2007 metais, – pats R. Piečia sakė retai į sklypą J. Tumo-Vaižganto gatvėje užsukąs.

Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.