Greitai raugintų agurkėlių skonis – nuostabus, jie išlieka traškūs, intensyvios spalvos, o svarbiausia – rezultato nereikia ilgai laukti.
Sausasis agurkėlių raugimas maišelyje
Vidutinio dydžio ar mažus agurkėlius (1 kg) nuplauname, pašaliname galiukus. Imame polietileninį maišelį (geriau storesnį arba vieną įmauname į kitą), į jį dedame agurkus, įžeriamegerą saują smulkintųkrapų, 2 smulkintas česnako skilteles, šaukštą stambios druskos. Užrišę maišelį gerai pakratome ir dedame į šaldytuvą 8 valandoms. Jei turite laiko, kas keletą valandų rekomenduojama maišiuką papurtyti.
Greitai ir pikantiškai
10 vidutinio dydžio agurkų nuplauname ir nupjovę galiukus sudedame į plastikinį maišelį. Įberiame 2 šaukštus druskos, šaukštą cukraus, smulkintą didelį ryšelį petražolių, smulkintą didelį ryšelį krapų, 2 dideles smulkintas česnako skilteles, 2 smulkintus lauro lapelius. Maišelį užrišame ir gerai pakratome. Kambario temperatūroje laikome 2–3 val. Nuplauname ir skanaujame.
Sausai marinuoti agurkai su serbentų ir krienų lapais
Kilogramą agurkų nuplauname ir nupjauname galiukus. Dedame į maišelį, įpjaustome 4 skilteles česnako, įberiame šaukštą stambios druskos, arbatinį šaukštelį cukraus, sudedame smulkintus krapus, serbentų ir krienų lapus (po šluotelę).
Užrišame maišelį ir gerai supurtome, laikome vėsioje vietoje (ne šaldytuve) 8–24 val.
Greičiausias sausas agurkų rauginimas stiklainyje
6 agurkus nuplauname ir perpjovę per pusę sudedame į stiklainį. Ten pat suberiame nubrauktą šaukštą druskos, 6 susmulkintas skilteles česnako, smulkintą ryšulėlį krapų ir smulkintą mažą aitriąją papriką. Jau po geros valandos, palaikiusšaldytuve, agurkiukus galima valgyti.
Taip marinuoti agurkėliai skirti greitam valgymui.
Skanaus!
Dėmesio! Skelbiame konkursą „Vasaros gardumynai!“
Atėjus vasarai neretai išbandome naujus, lengvesnius, gaivesnius vasariškų patiekalų receptus namuose ar gamtoje. Galbūt mėgstate šiltuoju metų laiku pietus šeimai ruošti sode ar iškylaujate savaitgaliais? Neabejojame, kad turite mėgstamų patiekalų – kviečiame dalintis jais ir laimėti prizus!
Siųskite mums savo receptus. Šašlykai, salotos, įvairiausi kepiniai, desertai...Tai tik keletas idėjų vasariškam stalui. Prisiminkite, kokį patiekalą paskutinį kartą gyrė jūsų žmona, vyras ar draugai – jis puikiai tiks konkursui.
Taigi gaminkite ir savo receptus su nuotrauka ar keliomis siųskite el. paštu urte@taurageszinios.lt iki liepos 25 dienos. Tuomet rinksime geriausius (-ias), kuriems atiteks puikūs prizai:
„Namų madam“ įsteigtas prizas – rankų darbo prijuostė
Restorano „Pasaga“ prizas – 50 litų vertės kuponas
Beatos Nicholson receptų knyga „Beatos virtuvė: mamų knyga. Receptai vaikams ir šeimai“
Receptus kelsime į savo Facebook profilį, geriausi receptai bus publikuojami laikraštyje. Nugalėtojus skelbsime „Tauragės žinių“ rugpjūčio 1 dienos numeryje.