Nomeda Kazlaus kviečia gegužės 12 d. gausiai balsuoti už „T3“: Jie – nuostabūs lyderiai
Įkelta:
2024-05-09
Nuotrauka
balsas
Nuotraukos autorius:
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
,
Nuotrauka
balsas
,
Nuotrauka
T3
Nuotraukos autorius:
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
,
Nuotrauka
T3
Nuotraukos autorius:
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.

2015 m. įkūrėte savo vardo „Nomedos Kazlaus vokalo ir aktoriaus meistriškumo vasaros akademiją“ Palangoje, esate meno vadovė. Pasakokite plačiau

– Ši akademija gimė iš poreikio perteikti žinias ir ilgametę patirtį, edukuoti bei tobulinti vokalinį meistriškumą, vokalinę kultūrą. Jau nuo seniai sulaukiu atlikėjų prašymų konsultuoti, pasidalinti patarimais ir pasitarę nusprendėme, kad būtų smagu kartą metuose pasimatyti Palangoje. Ne šiaip sau Palangoje: jūra, tyras oras, jodas, aplinka tiek dainininkui, tiek bet kuriam yra į naudą. Ir 2015 m. įkūriau savo vardo vasaros akademiją. Sulaukdavome daug svečių iš užsienio, tačiau prasidėjus pandemijai, o vėliau ir karui Ukrainoje, jų sumažėjo. Šiais metais kursai norintiems mokytis dainuoti ar patobulinti vokalinius įgūdžius vyks liepos 1-3 dienomis Palangoje. Kursų metu atlikėjai nuo ryto iki vakaro dalyvauja individualiuose užsiėmimuose bei stebi besimokančius kitus dalyvius, tad greit tobulėja. Palangos kurhauze vyks baigiamasis koncertas: rodysime mūsų trijų parų darbo rezultatą.

Ar reikia kokio specialaus pasirengimo šiai akademijai? Pavyzdžiui, mokėti skaityti natas ir ar dar ne vėlu teikti paraišką mokytis šioje akademijoje?

– Mano akademija yra tikrai labai rimtas etapas atlikėjo gyvenime, joje gali dalyvauti įvairaus amžiaus bei atliekamo žanro atlikėjai, kurie nori tobulinti savo vokalą. Sulaukiu tiek mokyklinio amžiaus solistų, jaunų dainininkų, tiek savo kolegų. Juk  dainininkas visą gyvenimą tobulėja. Dainavimą tarsi raumenį reikia nuolat treniruoti.  Ir ši akademija padeda įgauti žinių, atrasti save ir savo kelią. Rašykite šiuo adresu kazlaus.nomeda@gmail.com ir gausite visą informaciją.

Norisi pakalbėti apie „Lietuvos balsą. Kartos“. Kaip jūs atsiradote šiame projekte, nes opera ir pop pasaulis atrodo taip toli vienas nuokito?

– Pagrindinis prodiuseris, projekto variklis Gediminas Jaunius ne vienerius metus su manimi kalbėjo apie šį projektą. Džiaugiuosi pagaliau atradusi laiko prie jo prisijungti, dirbdama su jaunais žmonėmis matau milžinišką edukacinę prasmę. Tiems, kurie nori pasirodyti televizijoje šis projektas iš ties yra geriausias. Turiu tam patirties, esu buvusi ir „Auksinio balso“ bei „Eurovizijos“ komisijos pirmininkė mūsų atrankose, tad patirties tokio pobūdžio konkursuose turiu daug. Projekte mes esame mokytojai - mentoriai. Kituose projektuose tu tik komentuoji, duodi patarimą ir tiesiogiai atlikėjų tobulėjime, augime nedalyvauji, o „Lietuvos balse“ įdomu tai, kad akląsias perklausas įveikę dalyviai tampa mūsų mokiniais. Džiaugiuosi savo komandoje esančiais labai talentingais atlikėjais iš Tauragės: Dovydu, Ignu ir Ovidijumi, grupe pavadinimu „T3“. Finalas vyks gegužės 12-ą dieną Kauno Žalgirio arenoje, jam atrankas įveikę dalyviai aktyviai ruošiasi. O tauragiškiai vaikinai pasižymi išskirtiniais balsais, muzikalumu, energija, darbštumu, mane žavi savo kuklumu bei gabumais.

Kaip vaikinams sekasi projekte, pradedant nuo projekto pradžios iki šių dienų?

– Dovydas, Ignas ir Ovidijus aklosiose perklausose pasirodė labai gerai,  projekto eigoje aš matau milžinišką vaikinų pažangą. Dirbame ir kalbamės labai atvirai ir labai daug. Skambėjimas, interpretacija ar akordas ne toks – ir stabdau juos, vėl dirbame, tobulinamės. Noriu pasidžiaugti jų imlumu, jų talentu. Tai dalyviai visuomet pasiruošę dirbti, repetuoti ir įdėti pastangų.

Jie jauni, ir, panašu, jog labai subrendę.

– Čia tikriausiai jų šeimų nuopelnas. Tai be galo išauklėti, kultūringi vaikinai. Tai nėra dažnas atvejis pasaulyje. Aukščiausio lygio dainavimas, muzikavimas, nesvarbu, koks tai žanras būtų – jame yra daug kultūros, vokalinio meistriškumo ir delikatumo, gebėjimo perteikti teigiamą emociją, o tai jiems puikiai sekasi. Dėkoju ir jų tėvams, ir jų vokalo mokytojams už įdėtą darbą.

Ką patariate jaunam žmogui, kuriam tenka pasirodyti televizijoje? Žmogus būna apimtas jaudulio, o dar reikia ir tinkamai kūrinį atlikti.

– Mokinio psichologinis pasiruošimas yra didelė mokytojo darbo dalis. Turiu savo metodiką. Pati esu patyrusi daugybę išgyvenimų, tad,  turint patirties, ateina ir žinojimas, kaip reikia save užauginti iki tokio atlikėjo, kuriam atlikimas tampa džiaugsmu. Tą savo mokiniams ir mėginu perteikti. Lai tai lieka mūsų darbine paslaptimi. „T3“ moka save valdyti, save užvesti. Atlikėjas yra specifinė asmenybė, kuri turi „įsijungti“, kai yra kameros, mikrofonai, televizija. Nes jei žmogus to gebėjimo neturi ir pasimeta, vadinasi neturi tam skirto charakterio.

Kalbant konkrečiai apie projekte dalyvaujančius tauragiškius, Ovidijus pasižymi gražiu, žemu balsu, apskritai jis toks intelektualus tipažas. Ignas turi savo spalvą, savo unikalų balso skambesį, jis puikiai tvarkosi su jam iškeliamais uždaviniais, Dovydas yra jų organizatorius, siela. Vaikino balsas pasižymi puikiu aukštu diapazonu, jis kultūringas ir atsakingas žmogus. Jie visi puikiai juda, turi gabumų lyderiauti tiek kartu, tiek, kaip atskiri solistai. Grupėje jie labai moka prisiderinti vienas prie kito, įsiklausyti. Rasti lyderius, kurie geba dirbti komandoje nėra taip lengva. O „T3“ kaip tik tokie ir yra.

Papasakokite apie save. Ar jums yra tekę taip įsijausti į vaidmenį, kad nesulaikytumėte ašarų, o gal yra tekę patirti kažką trikdančio? Ir kaip išsisukote iš tokios situacijos?

– Atlikėjai praeina labai daug stadijų: mokydamasi  Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno mokykloje fortepijono specialybę, jau, regis, buvau įvaldžiusį visą savęs, kaip atlikėjos, pojūtį ir su jauduliu tvarkytis mokėjau. Vėliau mokiausi solinio vokalo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir pirmojo dainavimo egzamino metu teko atlikti gan sudėtingą kūrinį su aukštomis natomis. Tą dieną dėvėjau ilgą sijoną. Ir man taip drebėjo kojos, jog negalėjau nustoti galvojusi, kad visi profesoriai ir publika dabar viską mato. Pasirodo, niekas nieko nematė, nes minėtasis sijonas mano jaudulį puikiai paslėpė.

„T3“ viename interviu jus yra pavadinę mama. Gegužės 12-ąją Kauno Žalgirio arenoje įvyks „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas. Gal galėtumėte atskleisti, ką rengiate pasirodymui?

– Laukite kažko labai įdomaus, apmąstyto, apgalvoto. Labai tikiu, kad pavyks parodyti uždegantį pasirodymą. Ir kreipiuosi į tauragiškius ragindama balsuoti už mano komandą ir padėti mums sužibėti.

Pasidalinkite, kas jūsų artimiausiuose planuose?

Visus kviečiu prie jūros birželio 22 dieną ir 29 dieną į savo kasmetinius kamerinius koncertus Palangos Kurhauze. Kasmet ruošiame specialią programą, poilsiautojams skirtą, koncertinę programą. Liepos 1-3 dieną Palangoje vyks mano vardo vokalo vasaros akademija, kviečiu rašyti, ir dalyvauti. Liepos 3 dieną vyks iškilmingas dalyvių diplomų įteikimas ir baigiamasis koncertas. O norintiems gruodį apsilankyti Vilniuje, ir pradėti Kalėdas su manimi, kviečiu gruodžio 6-ą dieną į Lietuvos nacionalinę filharmoniją, į mano kasmetinį šventinį Gala koncertą, kuriame dainuosiu su mano sese Caballe dukra Montesrrat marti. Į visus koncertus bilietai jau prekyboje Kakava.lt. Spalio 30 dieną, Tauragės kultūros rūmuose vyks mano autorinis vakaras, koncerte dalyvaus mano mylimi T3, o informacija apie šį koncertą bus paskelbta netrukus.

Margarita Rimkutė, Arūnas Graželiūnas

Taurageszinios.lt ir Tauragės radijo inform.

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Gegužės 17 d. oficialiai pažymėtas Tauragės daugiafunkcės arenos antrasis statybų etapas – į būsimus sporto ir kultūros centro pamatus įkasta simbolinė laiko kapsulė ateities kartoms. Tikimasi, kad itin laukta ir regionui svarbi arena įneš dar daugiau kultūros ir galimybių sportuoti į visos apskrities gyvenimą. Laišką ateities kartoms, pasakojantį apie tauragiškiams reikšmingo projekto pradžią, pasirašė bei simbolinę kapsulę įkasė Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir statybų įmonės „Gilesta“ direktorius Romas Paliulis.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-05-17
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
2024-05-16
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.