Stulbinantis trinktelėjimas durimis – jie tapo čempionais!
Įkelta:
2012-05-11
Nuotrauka
Aprašymas
Pergalės šampano purslai. Tomo Marcinkevičiaus nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
„Senvagei TKU“ tai buvo paskutinės kovos – kitąmet lygoje šios komandos nebeliks. Tomo Marcinkevičiaus nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
„Vijoritos“ džiaugsmas – laimėtas sidabras. Tomo Marcinkevičiaus nuotrauka

Tadas DARGIS

Tomas MARCINKEVIČIUS

info@taurageszinios.lt

„Tai bent finalinis ketvertas!“ – turbūt pagalvojo dauguma savaitgalį stebėjusiųjų Tauragės krepšinio lygos (TKL) finalinį etapą „Bastilijos“ sporto komplekse. O stebėtis buvo ko. Antrus metus iš eilės finaliniame etape dėl čempionų titulo kovojančios komandos susitinka finalinio ketverto sistema. Šio etapo naujokai šiemet pateikė ne vieną staigmeną ir privertė nutilti jas iš anksto nurašiusius skeptikus.

Nukarūnuoti čempionai

Penktadienį pirmieji į kovą pusfinalyje stojo „Nomeros“ ir „Vijoritos“ krepšininkai. Turbūt nedaug kas tikėjo, kad sezono metu dukart lengvai „Vijoritos“ tvirtovę įveikusiai „Nomerai“ (107:88 ir 109:65) kils problemų patekti į finalą. Įpusėjus rungtynėms pastarųjų kelerių metų lygos čempionai pirmavo net 22 taškais, tad abejojančiųjų „Nomeros“ pergale buvo dar mažiau, ir netgi pačios „Vijoritos“ komandos pusėje. Tačiau ketvirtajame kėlinyje „Vijorita“ parodė charakterį – „Nomerai“ atsipalaidavus ir nepataikius keleto tritaškių, „Vijoritos“ krepšininkai atrado savyje papildomų jėgų ir permainingoje rungtynių pabaigoje sugebėjo išnaudoti savo šansą. Po įtemptų paskutiniųjų rungtynių sekundžių finalinis teisėjo švilpukas skelbia „mėlynųjų“ pergalę rezultatu 106:109. „Vijoritos“komanda pirmą kartą savo istorijoje dalyvauja TKL finale, o „Nomera“ praranda čempionų titulą. „Vijoritos“ krepšininkai ir komandos aistruoliai šoka pergalės šokį, lyg laimėję finalines rungtynes, o dauguma salėje susirinkusių krepšinio entuziastų dar ilgai negali patikėti favoritų kluptelėjimu.

Antrajame pusfinalyje susitiko staigmeną TKL ketvirtfinalyje pateikusi „Švyčio“ ekipa (serijoje iki dviejų pergalių „Švytis“ 2:0 nugalėjo daug labiau patyrusią ir favorite laikytą „Bremenos“ komandą) ir antra reguliariajame sezone likusi „Senvagės TKU“ komanda. Kaip ir buvo galima tikėtis, „Švyčio“ krepšininkai bandė kibti į atlapus labiau patyrusiems krepšininkams ir pateikti dar vieną sensaciją TKL pirmenybėse, tačiau „Senvagės TKU“ komandos krepšininkai turėjo kitų planų. Per ilgąją pertrauką komandas jau skyrė 19 taškų, o per likusias 20 žaidimo minučių šio skirtumo sumažinti „Švyčio“ krepšininkams nepavyko – galutinis rezultatas 87:67 fiksavo„Senvagės TKU“komandos pergalę.

Tritaškių šou pusfinalyje ir lengvas pasivaikščiojimas finale

Šeštadienį dėl trečiosios vietos susikovė „Nomera“ ir ambicinga, jauna „Švyčio“ komanda. Nors reguliariajame sezone „Švytis“ nusileido „Nomerai“ tik 2 taškais, tačiau tada jie žaidė savoje salėje ir po pusfinalio sukrėtimo „Nomerai“ liko tik šis mažas šansas reabilituotis.

Pirmasis kėlinys buvo reguliaraus TKL sezono rezultatyviausio žaidėjo Martyno Šepučio šou. Vien per pirmąsias 10 žaidimo minučių jis pelnė 17 taškų ir išvedė savo komandą į priekį – 15:31. „Nomera“, šiemet jau ne pirmą kartą praleidusi priešininkus į priekį pirmajame kėlinyje, nesutriko ir iki ilgosios pertraukos sumažino skirtumą iki taško. Po dar 10 žaidimo minučių „Nomera“ jau buvo priekyje 13 taškų skirtumu ir atrodė, kad rungtynės baigsis pagal įprastą scenarijų. Bet, kaip ir pusfinalyje, taip ir mažajame finale ketvirtasis kėlinys tapo pražūtingas „Nomeros“ krepšininkams. Čempionų „duobkasiais“ tapo M. Šeputis (14 taškų per 4-ąjį kėlinį) ir prieš pat atkrintamąsias varžybas iš „Nomeros“ į „Švytį“ perėjęs Justas Norvilas – 15 iš 19 savo taškų pelnęs būtent paskutiniajame ketvirtyje. Iki rungtynių pabaigos likus 5 sekundėms ir „Nomerai“ pirmaujant 2 taškais fantastišką metimą iš tritaškio linijos pataiko M. Šeputis ir „Švytis“ sensacingai laimi rungtynes rezultatu 89:90. „Nomera“ ne tik nukarūnuota, bet šiemet išvis lieka be medalių.

Po šių rungtynių apšilimą pradėjo komandos finalininkės – „Vijorita“ ir „Senvagė TKU“. Abiem šis finalas pirmasis, tad krepšininkai pasiruošimą rungtynėms pradėjo susikaupę, bet nusiteikę gerai. Skirtingai nuo pusfinalio rungtynių, „Vijoritai“ šįkart teko susidurti su itin kibia gynyba – per pirmuosius du kėlinius pelnytas tik 31 taškas. O „Senvagės TKU“ komanda ne tik puikiai gynėsi, bet ir sugebėjo susidaryti sau daugiau patogių padėčių metimams ir jiems realizuoti. Per ilgąją pertrauką komandas skyrė jau 18 taškų (49:31). Po ilgosios pertraukos vaizdas nepasikeitė – „Senvagė TKU“ ir toliau nuo pirmųjų sekundžių pasiaukojamai gynėsi, puolime atrado dar daugiau spragų po varžovų krepšiu. Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas – daug jėgų pusfinalyje išnaudojusiems „Vijoritos“ krepšininkams nepavyko sumažinti deficito ir galutinis rezultatas 95:57 paskelbė, kad Tauragės krepšinio lyga šiemet turi naujus čempionus –„Senvagės TKU“komandą.

Pergalės šampanas ir vadovų komentarai

Iškart po varžybų komandos sustojo apdovanojimų ceremonijai. Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju išrinktas ir prizu apdovanotas „Senvagės TKU“ komandos žaidėjas Tomas Krivonosovas. Komandos prizininkės apdovanotos taurėmis, diplomais ir medaliais, o nugalėtojai dar ilgai laistė šampaną ir džiaugėsi pozuodami prieš fotoobjektyvus.

Po intriguojančių TKL finalinio ketverto kovų pakalbinti komandų vadovai džiaugėsi reginiu ir žadėjo grįžti į salę kitąmet. Komandų vadovai ir treneriai sutiko su „Tauragės žiniomis“ pasidalyti įspūdžiais.

„Nomeros“ vadovas Ridas Jogėla:

– Finalinio ketverto turnyras išties buvo intriguojantis, tačiau esame šiek tiek nusivylę. Komandos tikslas buvo tik pirmoji vieta, bet kamuolys apvalus, atsitiko taip, kaip atsitiko. Didžiausia problema – kad laukdami finalinio ketverto turnyro praradome sportinę formą, dauguma žaidėjų nesitreniravo. Be to, mūsų žaidėjai ne patys jauniausi, o rungtynių pabaigose pritrūko sėkmės. Pralaimėjus pusfinalyje, kovoje dėl trečiosios vietos nebeliko motyvacijos, tad jaunieji „Švyčio“ krepšininkai tuo pasinaudojo. Manau, gerai, kad kažkas pasikeitė, kad lyga turi naujus čempionus – tuo TKL pirmenybės tik įdomesnės. „Senvagės TKU“ krepšininkai pelnytai laimėjo pirmenybes, buvo matyti, kad jie puikiai pasiruošę finišui. Jie tikriausiai tikėjosi, kad finale teks žaisti su „Nomera“, tad mūsų kluptelėjimas jiems dar labiau pridėjo motyvacijos.

„Vijoritos“ vadovas Tomas Vyšniauskas:

– Mūsų tikslas prieš finalinio ketverto turnyrą buvo užimti trečiąją vietą. Mažai tikėjomės, kad pavyks pusfinalyje įkąsti čempionams „Nomeros“ krepšininkams, bet pataikėme svarbius metimus ir iškovojome pergalę. Sužaidėme iš visų jėgų, tad finale jų pritrūko. Džiaugiamės antrąja vieta čempionate ir sveikiname „Senvagės TKU“ krepšininkus, jie tikrai buvo stipresni. Nustebino ir „Nomeros“ pralaimėjimas. Sakyčiau, finalinio ketverto turnyras tikrai turėjo patikti žiūrovams.

„Švyčio“ treneris Aistis Regimantas:

– „Švyčio“ krepšinio komandai finaliniame ketverte iškeltas tikslas buvo laimėti bet kurios spalvos medalius. Lūkesčiai pasiteisino su kaupu. Mano nuomone, „Švytis“ šį sezoną tikrai nusipelnė trečiosios vietos, nes kryptingai šia linkme buvo dirbta. Kad galime laimėti medalius, tikėjome visa komanda. Praėjusį sezoną „Švytis“ liko 10-oje vietoje, o šiemet užėmė trečiąją. Tai įspūdingas komandos pasiekimas. Labiausiai finaliniame ketverte gerąja prasme nustebino objektyvūs ir nešališki teisėjai iš Šilutės. „Senvagė TKU“ čempionatą laimėjo pelnytai. Jie turėjo ir gerus rėmėjus ir visose pozicijose po kelis lygiaverčius žaidėjus. Jų pagrindinio vidurio puolėjo, buvusio LKL žaidėjo Tomo Čerkunovo beveik buvo neįmanoma sustabdyti.Noriu padėkoti savo vaikinams už sunkų darbą treniruotėse. Noriu pasakyti „ačiū“ komandos vadovui R. Paulauskui, komandos kapitonui ir vadybininkui M. Akramui. Labai džiaugiuosi ekipoje turėdamas vienus perspektyviausių jaunųjų krepšininkų Tauragėje brolius Norvilus ir K. Pilkį.

„Senvagės TKU“ treneris Remigijus Šimkus:

– Dar prieš startuojant čempionatui komandai buvo iškeltas tikslas – pirmoji vieta lygoje. Rėmėjų pastangomis pavyko į komandą pasikviesti vienus geriausių žaidėjų – Tomą Krivonosovą ir Tomą Čerkunovą. Treniravomės iki paskutinės dienos ir pasiekėme savo tikslą. Galbūt ne taip sunkiai, kaip tikėjomės, bet džiaugiamės galutiniu rezultatu. Finalinio turnyro metu nustebino „Švyčio“ ekipa, kuri atkrintamosiose rungtynėse ne tik eliminavo „Bremeną“, bet ir įveikė „Nomerą“. Taip pat man šiek tiek staigmena buvo „Vijoritos“ patekimas į finalinį ketvertą. Tikėjausi, kad „Fortūna“ laimės ketvirtfinalio dvikovą. Labai pagirtina, kad lemiamose kovose teisėjavo profesionalūs nešališki teisėjai ne iš Tauragės. Rekomenduotina tokius teisėjus kviestis teisėjauti visose atkrintamosiose rungtynėse. Labai smagu, kad beveik visi mūsų komandos žaidėjai čempionais tapo pirmą kartą. Taip pat džiugu, kad pavyko „Senvagės TKU“ ekipai sėkmingai trinktelti durimis, nes jau žinoma, kad kitąmet šios komandos nebebus Tauragėje.

Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotrauka
Įkelta:
2024-04-25
Balandžio 18-19 dienomis Vilniuje vyko policijos krepšinio turnyro Lietuvos policijos generalinio komisaro taurei laimėti finalinis etapas.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-04-08
Sekmadienį Grandoloje baigėsi Portugalijos ralis, dovanojęs dalyviams neįkainojamą patirtį ir savotišką europietišką Dakaro versiją. „Challenger“ bagių klasėje kovojęs Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano paskutinį greičio ruožą įveikė per 53 min. 45 sek. ir  finišavo vienuolikti, tačiau bendroje įskaitoje išlaikė lyderių poziciją. Pasaulio čempionato lentelėje, atsiplėšęs nuo kolegų, ekipažas taip pat tvirtai laikosi pirmoje vietoje.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-25
Tauragės sporto centro futbolininkės Sandra Kleinaitė, Melita Globytė, ir Rugilė Kalkiūtė sulaukė kvietimo prisijungti prie Lietuvos moterų futbolo asociacijos Pirmoje lygoje žaidžiančios Plungės Babrungo komandos.
Nuotrauka
krepsinis
Tauragės krepšinio mokyklos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Aironas Voveris, Arnas Mačiūnas, Neimantas Viliušis ir Domas Lingys – ketveriukė, kuri kovo pradžioje Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U16 3X3  čempionate iškovojo trečiąją vietą ir šiuo metu ruošiasi Moksleivių krepšinio lygos C diviziono  U16 finalinio ketverto kovoms.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-19
Kovo 15 d. Kaune vyko neeilinis renginys, subūręs futbolo vaikščiojant mėgėjus iš visos Lietuvos. Kauno LFF treniruočių futbolo centre įvyko antrasis Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos organizuojamas futbolo vaikščiojant turnyras, kuriame triumfavo tauragiškių komanda. Turnyre dalyvavo 16 komandų iš Kelmės, Nidos, Tauragės, Marijampolės, Klaipėdos,  Tytuvėnų, Mažeikių, Gargždų. Tauragei šiame turnyre atstovavo net 4 komandos: Adakavo socialinių paslaugų namų Tauragės padalinys, „Beržė“, „Zumpė“, „Tauras“ – pastarieji, laimėję visas žaistas varžybas, tapo turnyro čempionais.
Nuotrauka
rankinis
Tauragės sporto centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-15
Trečiadienį Bastilijos sporto komplekse sužaistos paskutinės reguliaraus Lietuvos jaunių rankinio čempionato sezono rungtynės, kuriose Tauragės rankininkės užtikrintai, rezultatu 36 - 29 įveikė Panevėžio sporto centro atstoves. Prieš atkrintamąsias Tauragės rankininkės savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 3 pralaimėjimus ir surinkusios 30 taškų turnyrinėje lentelėje užimą trečiąją vietą, į priekį užleisdamos Klaipėdos Viesulo bei Kauno rajono SM rankininkes.
Nuotrauka
kase
Rūtos Karmazinaitės, Tomo Marcinkevičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-03-13
Visą ilgąjį savaitgalį Tauragės „Bastilijos“ sporto komplekse vyko Krepšinio dienai skirti renginiai. Pirmasis startavo Tauragės „Tauragės“ krepšinio klubas, kuris Regionų krepšinio lygos savaitės rungtynėse susitiko su Kazlų Rūdos komanda „Ataka KK“. Fortūna tauragiškiams nebuvo palanki ir po pratęsimo teko pripažinti varžovų pranašumą.
Nuotrauka
plaukikai
Įkelta:
2024-03-05
Tauragės baseino, mokymo plaukti grupių vaikai įrodė, kad baseinas buvo, yra ir bus reikalingas Tauragės bendruomenei. Galime pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajono vaikai ne tik sugeba saugiai jaustis vandenyje ir prie vandens, bet ir geba pasiekti gan aukštų sportinių rezultatų varžybose.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-04
Šeštadienį baigėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuosę vykęs „Abu Dhabi Desert Challenge“, kur paskutinę ralio dieną dalyviams teko įveikti 206 specialaus greičio ruožo kilometrus. „Challenger“ bagių klasėje varžęsis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano („Can-Am Factory team“) finišavo per 2 val. 38 min. 8 sek. ir užėmė 3-ąją vietą. Bendroje šio etapo įskaitoje ekipažas liko antroje pozicijoje, tačiau pasaulio čempionato lentelėje kyla į pirmą vietą.
Nuotrauka
Rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-02
Penktadienį Abu Dabyje vykstančio antrojo pasaulio ralio-reidų čempionato etapo dalyviai 345 kilometrus važiavo aplink Mezairą, o „Challenger“ bagių klasėje besivaržantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano, finišą pasiekę per 3 val. 29 sek., stabiliai laikosi antroje pozicijoje. Ekipažą kol kas lenkia tik komandos draugas amerikietis Austin Jones.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-03-01
Trečiasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožas dalyviams vėl nepagailėjo iššūkių – vis sudėtingesnio lygio kopomis teko važiuoti beveik 300 kilometrų, o po netikėto naktinio lietaus dykumoje matomumas nebuvo pats geriausias. Stabiliai link pagrindinio tikslo judantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano trasą šiandien įveikė per 3 val. 48 sek. ir vėl finišą pasiekė antri. 
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-29
Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame „Abu Dhabi Desert Challenge“ ralyje antradienį sportininkams iš viso teko nuvažiuoti 327 kilometrus, o greičio ruožas driekėsi tarp Al Dhannaho miesto ir Mezairos. Pasaulio čempionato įskaitoje dėl kiekvieno taško kovojantys antrąją vietą šiuo metu užimantys Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano vien iš smėlynų sudarytą trasą įveikė per 3 val. 29 sek. ir finišavo antri.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-27
Pirmadienį Abu Dabyje pradėtas antrasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas, kuriame varžosi ir kopų mylėtojas, trečiąją vietą šių metų Dakare iškovojęs Rokas Baciuška. Challenger klasėje besivaržantis lenktynininkas su šturmanu Oriol Vidal Montijano 5 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge“ prologą įveikė per 3 min. 32 sek. ir užėmė trečiąją vietą.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-23
Seniai svajojate pakeisti kasdienę aplinką ir pasikrauti adrenalino? Šokite į garsųjį Roko Baciuškos motobagį ir pajuskite kitokį greitį! Dukart pasaulio ralio-reidų čempionas pristato analogų Lietuvoje neturinčias „RB driving experience“ pramogas – kviečia lėkti su juo specialiai paruoštoje trasoje arba rinktis turistinį pasivažinėjimą su draugais vaizdingais maršrutais gimtosios Tauragės apylinkėse.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-10
Saudo Arabijoje vykstančiame „Hail Toyota International“ ralyje dalyviai varžėsi pirmajame 302 kilometrų ilgio specialiame greičio ruože. Naujoje Ultimate klasėje startuojantis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Overdrive Racing“) finišavo per 2 val. 50 min. 8 sek. ir užėmė 2-ąją vietą.