Iki Seimo rinkimų – 16 dienų: kandidatai politinio cirko rinkėjams nežada
Įkelta:
2012-09-28
Nuotrauka
Aprašymas
Kandidatų rodymąsi viešumoje rinkėjai neretai vadina cirku, šįkart dėl Seimo kėdės kovojantys politikai sako, kad „spektaklių“ nebus. „Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

Ramunė RAMANAUSKIENĖ

redaktore@taurageszinios.lt

Vos keletas veidų ant autobusų stotelių ir susitikimų su rinkėjais, jokių debatų ir jokių pasišūkavimų. Rinkimų fronte – tyla. Beveik absoliuti. Tiesa, vienas kitas sušmėžuoja viešame renginyje, vienas kitas užlipa ant scenos, įteikia dovaną, išlemena keletą sveikinimo žodžių, ir viskas. Aktyviai kaunasi tik didieji, kuriuos kasdien matome TV eteryje. Ši rinkimų kampanija Tauragėje kaip reta tyli, nors kandidatų Tauragės rinkimų apygardoje kaip niekada anksčiau – daugiausiai – 12. Kurį pasirinkti, už kurį balsuoti, jei realiai dar negirdėjome nei ką jie mano, nei ką siūlo, nei kokias išeitis mato? Deja, beveik visi dvylika „Tauragės žinioms“ patvirtino – cirko šįkart nebus. Rinkimų laukiama santūriai.

„Tauragės žinios“ klausia kandidatų Tauragės rinkimų apygardoje – kada laukti jų susitikimų su rinkėjais?

Saulius Oželis:

– Tai tikrai pirmi tokie tykūs rinkimai Tauragėje. Anksčiau vykdavo ir susitikimai, ir debatai, net grafikus, kada, kur važiuoti, savivaldybė sudarydavo. Tačiau juos kas nors turi organizuoti – žiniasklaida ar vietos valdžia, jei nori, kad žmonės išsirinktų tą kandidatą, kuris tikrai to vertas. Pavieniui landžioti po butus kaip kokiems terbaklyniams būtų nepagarba rinkėjams, nors kai kas, neminėsiu, kas, taip daro. Oficialių susitikimų su rinkėjais nerengsiu, numačiau kitą prisistatymo būdą – netrukus iš spaustuvės parvažiuos mano kuklūs lankstinukai, sėsiu ant dviračio ir juos dalysiu. Per namus neisiu, su rinkėjais kalbėsiuosi viešose vietose – keliuose, gatvėse. Reklamuotis ant stotelių pinigų neturiu.

Aušrinė Norkienė:

– Su rinkėjais bendrauju individualiai – kalbuosi su pažįstamais, tačiau į jų asmeninę teritoriją lįsti neketinu. Debatuose būtų galima dalyvauti, bet tokie dalykai mokami. Aš neturiu tiek pinigų.

Linas Stankus:

– Ką tik gavau laišką iš Tauragės kabelinės televizijos, kviečiantį prisistatyti rinkėjams. Manau, kad visi kandidatai sutiks su tokiu pasiūlymu. Tauragiškiams dalysiu skrajutes, šiuo metu gaminama mano, kaip kandidato į Seimą, išorinė reklama. Nemažai dėmesio skiriu internetinei erdvei, visi, kas turi priėjimą prie interneto, manau, jau matė mano banerius vietos žiniasklaidos priemonių internetinėse svetainėse. Manau, kad bendrauti su rinkėjais reikia tiesiogiai, kas iš to, jei organizuosi debatus, o į juos niekas neateis. Ankstesniaisiais metais vykdavo susitikimai su rinkėjais. Ateidavo vienas ar du rinkėjai ir dešimt kandidatų. Neefektyvu.

Linas Janušonis:

– Esu jaunas politikas. Man kandidatuoti į Seimą – nauja, todėl neturiu patirties. O ir piniginė mano ne tokia didelė. Nemokamo nieko nėra. Susitikimų su rinkėjais nesu numatęs. Stengiuosi tiesiogiai kalbėtis, ypač su jaunimu. Jauni žmonės Tauragėje sako, kad šįkart dalyvaus rinkimuose, nežinau, ar dėl manęs, ar dėl ko kito. Svarbiausia problema, kurią man išsako jauni žmonės, – kad baigė aukštuosius mokslus, o darbo neranda, nes neturi patirties. Tada tos patirties pasisemti skrenda į Norvegiją, tik, žinoma, dirba ne pagal specialybę.

Edis Budginas:

– Planų kažką daryti turiu, tik jų dar negaliu atskleisti. Renginukų tikrai bus.

Vaidotas Globys:

– Organizuoju susitikimus su rinkėjais. Sekmadienį važiuosiu į Žygaičius. Vaikštau po namus, prašau gyventojų atvykti į kaimų kultūros namus. Nors nedaug, bet ateina. Žmonės dejuoja, kad mažos pensijos, algos, nedarbas didelis. Be to, yra viena kita mano reklama Tauragės mieste, autobusų stotelėse.

Žilvinas Macijauskas:

– Rinktis žmonės turėtų ne pagal reklamos kiekį, o pagal tai, ką kandidatas yra nuveikęs. Manau, kad reklama yra įteisintas melas. Todėl nei po namus važinėju, nei kitokių susitikimų neorganizuoju. Už mane balsuos tie, kurie žino, ką esu nuveikęs. Informacijos apie mane galima rasti Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto puslapyje. O jei rinkėjams reikia koncertų, to suteikti jiems negaliu.

Juozas Jankevičius:

– Organizuosiu susitikimus, tik dar nėra suderinta nei data, nei laikas. Planuojama, kad spalio pradžioje į Tauragę atvyks keletas Seimo narių, paskelbsim apie susitikimą per spaudą. Jei kas nors rengtų debatus, mielai prisijungčiau. Man vienam organizuoti nelabai tinka, kažin, ar konkurentai atvyks. Negi paskui vienas su savimi diskutuosi.

Kaip informavo kandidato į Seimą Stasio Šedbaro padėjėjas Kristijonas Paliutis, S. Šedbaras šiuo metu išvykęs į Europos Sąjungos šalių narių nacionalinių parlamentų teisės ir teisėtvarkos komitetų vadovų susitikimą, kur nagrinėja Europos Sąjungos teisės klausimus. S. Šedbaro padėjėjas priminė, kad prieš ankstesniuosius rinkimus į parlamentą tuomet taip pat kandidatas į Seimą S. Šedbaras kvietė į debatus savo konkurentą Praną Petrošių, tačiau šis neatvyko. Pasak K. Paliučio, artimiausiomis dienomis S. Šedbaras planuoja atvykti į Tauragę susitikti su rinkėjais.

– Beje, prieš keletą dienų nacionalinis šalies radijas buvo skyręs nemokamo eterio Tauragės apygardos kandidatams prisistatyti. Šia galimybe pasinaudojo tik Stasys Šedbaras ir Linas Stankus, kiti kandidatai į laidą neatvyko, – „Tauragės žinioms“ sakė K. Paliutis.

Su kitais kandidatais „Tauragės žinioms“ susisiekti nepavyko.

Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.