Kaip pritraukti naujus klientus internetu?
Įkelta:
2014-08-26
Nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Pasaulyje sparčiai juntamas globalizacijos procesas. Interneto pagalba galime pasiekti bet kurį pasaulio kampelį ar bendrauti su žmogumi, kuris yra kitame žemyne. Išmaniosios technologijos internetą priartino taip arti mūsų, kad juo galime naudotis kiekvieną minutę. Internetu galime apsipirkti, užsisakyti atostogas. Galima manyti, kad mobilus internetas taps pirmine interneto prieigos priemone, nes žmogus tampa vis mažiau prisirišęs prie konkrečios vietos. Šios sparčiai vykstančios permainos iš dalies žudo paprastą verslą. Daugelis verslininkų to nejaučia, nes tai vyksta lėtai ir nepastebimai, tačiau jau pats laikas susirūpinti ir nelaukti, kol jūsų parduotuvės duris uždarys paskutinis klientas.

Tuo tarpu kol paprastų parduotuvių savininkai iš kailio neriasi, kad išlaikytų savo verslą, elektroninėje erdvėje interneto parduotuvėse prekyba vyksta 24 valandas per parą. Parduotuvė, kurioje reikiamų prekių galima įsigyti bet kuriuo paros metu, be poilsio dienų, akivaizdžiai įgyja konkurencinį pranašumą. Ir nereikalinga samdyti personalo, kuris aptarnautų klientus, nereikia leisti pinigų prekių lentynoms. Tereikia turėti sandėlį, kur sukrausite prekes.

Jei jūs turite paslaugų verslą, internetas taip pat – puiki priemonė pritraukti naujus klientus. Smulkioms įmonėms turėti savo interneto svetainę yra labai svarbu. Jei sugebėsite savo paslaugą pristatyti įdomiai, netradiciškai ir sudominti žmones, tuomet ta informacija greitai paplis internete ir galėsite tik spėti priimti klientus, be jokių papildomų pastangų.

Šiuo metu mūsų nuostabiame technologijų pasaulyje yra begalė būdų, kaip save reklamuoti, ir šių nišų daugelis net neišnaudoja: tokių, kaip socialiniai tinklai ar Seo optimizacija. Bet apie tai šiek tiek vėliau. Dar trumpai reikalinga paminėti svarbų klausimą, kurio daugelis įmonių nesprendžia, o čia ir yra klaida.

Jei norite padidinti pardavimus ir pritraukti naujus klientus, jums reikia geriau suprasti, kas jūs esate ir ką parduodate. Jei aš bandau didinti pardavimus, privalomai turiu sužinoti, kas yra mano klientai: kaip jie atrodo, kokie jų poreikiai, norai, gyvenimo būdas. Šis aspektas svarbus ir tiems, kurie turi realų ir virtualų verslą. Jei nežinote, kam parduodate, tai kaip galite parduoti?

Šiuo atveju galite išanalizuoti jau esamus klientus, tuomet bus aiškesnis idealaus kliento portretas. Įsitikinkite, kad žinote, kas yra sprendimų priėmėjas pirkimo procese. Pavyzdžiui, daugeliui prekių, kurios skirtos vaikams, galutiniai sprendimo priėmėjai pirkimo procese yra tėvai. Todėl turėtumėte orientuotis į tėvus, kurie augina vaikus, jie yra tikslinė grupė, o ne patys vaikai.

Išgryninkite savo pagrindinę žinutę, kurią norite pasakyti savo klientui. Turite pranešti savo klientams, kokias jų problemas išspręsite. Pavyzdžiui, kodėl klientas turėtų pirkti būtent jūsų elektroninėje parduotuvėje, o ne kur nors kitur.

Taigi kitas etapas – reikia išsiaiškinti, kokiomis priemonėmis pasieksite savo tikslinius klientus. Jei planuojate savo elektroninę parduotuvę reklamuoti laikraštyje, greičiausiai šiuo reklamos kanalu teks nusivilti. Nes nereikėtų tikėtis, kad vos paskaitęs laikraštyje jūsų skelbimą žmogus puls prie kompiuterio ir ieškos apie jus informacijos. O praėjus kuriam laikui, skelbimo visai neatsimins. Tuo tarpu, jei elektroninėje erdvėje reklamuosite savo paslaugas ar prekes, klientų ir užsakymų galite sulaukti daug greičiau. Tai štai jums visi interneto rinkos privalumai.

Toliau paminėsime keletą efektyviausių klientų paieškos metodų.

* Partnerių marketingas. Paieškokite ne konkurencinių produktų ar paslaugų, kurie tiktų jūsų potencialiems klientams. Tokiu būdu galite bendradarbiauti su įmonėmis ir bendrai siūlyti savo prekes ar paslaugas. Taip pasieksite daug didesnį kiekį žmonių ir tuo pačiu turėsite naudos. Taip vienas verslas gali palaikyti kitą verslą. Jūsų klientai matydami bendras pastangas tik sustiprins pasitikėjimą jūsų prekiniu ženklu. Partnerių marketingas vis populiarėja, turbūt pastebėjote, kad pirkdami vienoje parduotuvėje gaunate nuolaidas apsipirkti kitoje. Taigi išnaudokite šią galimybę. Tai pat, jei turite elektroninę parduotuvę, galite prekiauti partnerių prekėmis, o partneris prekiauti jūsų. Kaip tai gali atrodyti? Pavyzdžiu, jūs prekiaujate sporto prekėmis. Į savo prekių asortimentą galite įsitraukti maisto papildų sportuojantiems. Taip plėsis jūsų asortimentas.

* Atlikite SEO optimizaciją. Pasaulyje vis daugėja interneto vartotojų, kurie informacijos ieško pasinaudodami paieškos sistema. Atsiminkite, kada jūs paskutinį kartą naudojotės įmonių katalogais. Greičiausiai pasinaudojote Google paieškos sistema ir suradote tai, kas reikalinga. Todėl sudarykite sąrašą žodžių ar frazių, kurias galėtų naudoti jūsų klientai. Panaudokite šias frazes savo įmonės tinklalapio tekstuose, pavadinimuose ir t.t. Pasidomėkite, kaip turi atrodyti svetainė, kuri yra draugiška paieškos sistemoms.

Svetainėje turėtų būti nuolat atnaujinama informacija, kad klientams būtų noras grįžti. Rašykite apie tai, kas svarbu jūsų klientams.

* Išnaudokite socialinius tinklus. Daugelis verslininkų turi paskyrą Facebook, tačiau net nesusimąsto, kad šį socialinį tinklą galima išnaudoti verslo plėtrai. Kiekvieną dieną Facebook socialiniame tinkle apsilanko milijonai žmonių – pasinaudokite šia galimybe. Tuo labiau, kad Facebook socialiniame tinkle galite turėti savo elektroninę parduotuvę. Taip pat yra daugiau socialinių tinklų, apie kuriuos mažai žinome, tačiau jie veiksmingi, todėl išnaudokite jų teikiamas galimybes, talpinkite juose savo prekių nuotraukas, straipsnių nuorodas ir t.t. Galima paminėti tokius tinklus kaip: Twitter, Linkedin, Google +, Pinterest ir t.t.

Nuotrauka
moto
Įkelta:
2024-03-25
Praėjusį savaitgalį Tauragėje, Pramonės g. 5s oficialiai buvo atidarytas naujasis „Motoway“ salonas, kuriame bus prekiaujama „Aodes“ prekės ženklo keturračiais. Čia taip pat veiks ir keturračių servisas, pirkėjai galės rasti ir įvairių keturračių priedų bei aksesuarų.
Nuotrauka
Tava
Rasitos Liulienės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Ko gero, mažai jau rastume tauragiškių ir aplinkinių rajono gyventojų, kurie nebūtų girdėję tokio trumpo, vos keturių raidžių darinio – TAVA. Gegužės mėnesį savo 25 metų sukaktį minėsianti Tauragės apskrities verslininkų asociacija ir toliau aktyvi, iniciatyvi ir, tarsi, nauja. Nauja, nes nuolat atsinaujinanti, sulaukianti naujų narių, ieškanti ir skleidžianti idėjas, vis dar nestokojanti  jaunatviško maksimalizmo, nors jau įgijusi ir pakankamai patirties.
Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.