Apdovanotos geriausios Tauragės apskrities verslininkų asociacijos įmonės
Įkelta:
2022-05-17
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Iš kairės UAB „Avirginida“ direktorė Virginija Daubarienė, UAB „Bekonas“ direktorius Vilius Stumbra, UAB „Aliumina“ direktorius Mantas Jucikas, UAB „Ferumeta“ direktorius Rokas Zinkevičius, UAB „Ferumeta“ komercijos vadovė Aistė Micevičiūtė, UAB „Kristensen“ atstovė personalo vadovė Monika Urlovaitė, TAVA pirmininkas UAB „Metta“ direktorius Marius Jucikas, UAB „Žemvita“ direktorė Vitalija Petraitienė, Jurbarko kredito unija administracijos vadovė Nijolė Petraitienė. Rasitos Liulienės nuotrauka

,
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Apdovanojimai vyko Liberty Beach Wake Park. Rasitos Liulienės nuotrauka

 

,
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, Mantas Jucikas, Marius Jucikas

Rasitos Liulienės nuotrauka

,
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Meras Dovydas Kaminskas, Aistė Micevičiūtė, Rokas Zinkevičius, Marius Jucikas

Rasitos Liulienės nuotrauka

,
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Dovydas Kaminskas, Vilius Stumbra, Marius Jucikas

Rasitos Liulienės nuotrauka

,
Nuotrauka
tava
Aprašymas

Renginio akimirka 

Rasitos Liulienės nuotrauka

 

Kartais net ir neoficialūs renginiai turi oficialumo, kai sakomos sveikinimo kalbos, teikiami apdovanojimai, pagerbiami nusipelniusieji. Toks beveik oficialus renginys vyko ir praėjusį penktadienį – į šventę Liberty Beach Wake Park rinkosi Tauragės apskrities verslininkų asociacijos nariai: pagerbti sukaktuvininkų, pasveikinti geriausių ir pabendrauti neoficialioje aplinkoje, skambant kauniečių grupės „DixXband“ grojamai muzikai.

Susirinkusius atvyko pasveikinti Seimo nariai Aušrinė Norkienė ir Romualdas Vaitkus, kartu su verslininkais pasidžiaugę kiekvienu atvykusiu į šventę, kiekvienu kuriančiu, puoselėjančiu savo verslą. Pasak Seimo narių, praėję metai pareikalavo bendrystės ir netradicinių sprendimų siekiant išsaugoti vertybes, atsakingai besirūpinant darbuotojų gerove, ieškant ir randant išteklių pagelbėti tiems, kuriems to labiausiai reikia. Seimo nariai palinkėjo TAVA nariams kūrybiškumo bei pažangos, gerų įžvalgų ir tokių faktorių, kurie lemtų gerą ir sėkmingą verslą.

Dvejus metus dėl epidemiologinės situacijos TAVA nariai neturėjo galimybių susiburti į tradicinę šventę, tad gana vėjuotą penktadienio popietę, nepabūgę permainingo oro, susirinko į gražų renginį, kurio vienas svarbiausių akcentų – geriausių 2021 metų TAVA įmonių apdovanojimai.  

Pasak TAVA pirmininko Mariaus Juciko, skirtingais verslo etapais buvo akcentuojami skirtingi dalykai. Prieš dvidešimt  metų buvo kalbama, kad versle reikalinga tvirta ranka, vėliau akcentuojamas marketingas, po kurio laiko – klientas, pastaruoju metu vis garsiau kalbama, kad versle svarbiausia – darbuotojas. Pasaulis keičiasi ir išlikti norintis verslas turi nuolat augti, inovuoti ne tik technologijas, bet ir požiūrį į organizacijos kultūrą. 

Nuotrauka
tava

– Matau, kad Tauragės, Jurbarko, Šilalės verslo atstovai tai puikiai daro. Pastaruosius dvejus metus išgyvenome unikalų laikotarpį, daugelis verslų patyrė išbandymų, tačiau sunkmetis verčia stengtis ir tobulėti. Nežinia, kokie išbandymai mūsų laukia ateityje, kas mus privers stabtelėti ar sugriūti, tačiau žmonės, pasirinkę eiti verslo keliu, yra pasiruošę visiems iššūkiams, visi jūs esate tas, kas esate, nes tikėjote, kad ateitis gali būti geresnė, kad jūs galite keisti ir tai darote. Jūs įkvepiate žmones, kuriate geresnę ateitį sau ir aplinkiniams. Žmonės tiki jumis, seka jumis. Man garbė atstovauti šiai bendruomenei, – sakė TAVA pirmininkas M. Jucikas. – Prieš apdovanojant Tauragės rajono įmones palyginome įmonių rezultatus 2019–2021 metų laikotarpiu. Ir paaiškėjo, kad 2020 metais, kai buvo itin sunkus laikotarpis, Tauragės verslininkų asociacijai priklausančios įmonės sugebėjo net penkiais procentais padidinti apyvartą, o 2021 metų gruodžio mėnesio duomenimis įmonėse darbuotojų buvo tūkstančiu daugiau nei 2020 metais. 

Šiemet, kitaip nei įprasta, pirmiausia buvo apdovanoti ne Tauragės, o kaimyninių rajonų verslininkai.

Geriausia Šilalės rajono verslininkų sąjungos įmone išrinkta UAB „Avirginida“, kurios vadovams Virginijai ir Virginijui Daubarams apdovanojimą įteikė Šilalės rajono verslininkų sąjungos pirmininkas Singaras Vytartas, kuris pajuokavo, kad įmonei plėstis, augti padėjo būtent pandeminis laikotarpis, nes žmonės daugiau laiko leido namuose, daugiau gamino ir valgė, o tai ir išėjo į naudą mėsos perdirbimu besiverčiančiai įmonei.

Sveikindama nominantus, Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lineta Dargienė pasidžiaugė Šilalės rajono įmone, pelniusia tokį apdovanojimą, visais Šilalės verslininkais, kurie prisideda prie paramos Ukrainai, bendru verslo ir savivaldybės darbu pandemijos laikotarpiu ir vėjuotą penktadienio popietę palinkėjo visiems susirinkusiems gero vėjo: kad visos problemos spręstųsi su vėjeliu, kad visi geri darbai ir verslai eitųsi su vėjeliu.

Nuotrauka
tava

Pasidžiaugęs visais susirinkusiais ir išlikusiais po visų pastarųjų metų negandų verslininkais, Jurbarko krašto verslininkų sąjungos viceprezidentas Vidas Šukys paskelbė išrinktą geriausią Jurbarko krašto verslininkų sąjungos įmonę, kuria tapo veržlumu ir ypatingu verslumu bei socialiniu atsakingumu pasižyminti Jurbarko kredito unija ir jos administracijos vadovė Nijolė Petraitienė. 

Pasak apdovanojimų ceremonijoje dalyvavusio Jurbarko rajono mero Skirmanto Mockevičiaus, Tauragės regionas, apimantis Tauragės, Jurbarko, Šilalės rajonus ir Pagėgių savivaldybę, pasižymintis verslo aplinkos gerinimu ir investiciniu patrauklumu yra pavyzdys visiems Lietuvos regionams savo gebėjimu bendradarbiauti, o Jurbarko kredito unija yra ta, kuri labiausiai vertina bendrystę, nes jos labai prireiks, kai artimiausiu metu mūsų regione bus įgyvendinamas ne vienas didelis verslo projektas. Meras apdovanojo ir Jurbarko rajono verslininkų organizacijos geriausią įmonę. Ja tapo UAB „Žemvita“. Įmonės direktorė Vitalija Petraitienė, atsiimdama apdovanojimą ir dėkodama už įvertinimą, sakė, kad per beveik devyniolika metų versle ji išmoko, jog norint turėti sėkmingą verslą reikia galėti, norėti, mokėti, gebėti, netingėti, tobulėti ir daug ko atsižadėti. 

Nuotrauka
tava

Anot TAVA pirmininko M. Juciko, renkant geriausias Tauragės rajono įmones buvo atsižvelgiama į keletą kriterijų, tarp kurių svarbiausi apyvartos ir darbuotojų skaičiaus didėjimas. Todėl nutarta įsteigti nominacijas geriausioms rajono mažai ir didelei įmonėms. Geriausia 2021 metų Tauragės maža įmone pripažinta UAB „Aliumina“. Apdovanojimas įteiktas šios įmonės vadovui Mantui Jucikui. Geriausia didele įmone, kurios rodikliai pagal aukščiau išvardintus rodiklius pagerėjo net keturiasdešimt procentų, pripažinta UAB „Ferumeta“. Atsiimdamas apdovanojimą įmonės direktorius Rokas Zinkevičius kartu su komercijos direktore Aiste Micevičiūte padėkojo už netikėtą įvertinimą asociacijai ir savo darbuotojams, kurie itin prisidėjo prie to, kad įmonė eitų į priekį:  

– Tik mokydamiesi iš savo klaidų, neretai lipdami ant tų pačių grėblių, pasiekėme tokios pažangos, tikimės, planuojame nesustoti ir vis tobulėti bei augti.

Prieš įteikiant „Startuolio“ – sėkmingai augančios jaunos Tauragės verslo įmonės nominaciją –  TAVA pirmininkas priminė, kad istorija žino daug puikių pavyzdžių, kai sunkmečiu pradėti verslai pasiekė pasaulinių aukštumų, ir pasidžiaugė, kad Tauragėje atsirado verslių žmonių, kurie išdrįso startuoti itin nepalankiu verslui metu. Drąsiausia jų – UAB „Bekonas“ ir jos vadovas Vilius Stumbra.

Nuotrauka
tava

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavęs Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas padėkojo susirinkusiems už tai, kad jie prisiima atsakomybę už save, už darbuotojus, už regioną, už šalį – kurdami darbo vietas, mokėdami mokesčius, dėl kurių gali dirbti valstybinės institucijos, investuojama į švietimą, kultūrą, sveikatos ir socialinę apsaugą, sportą, nevyriausybines organizacijas, talentus, padėdami mūsų kraštiečiams nelaimių atvejais, o pastaruoju metu ir pabėgėliams.

Už ilgalaikę veiklą Tauragėje, už pritrauktas užsienio investicijas, už rodomą gerąjį pavyzdį Tauragės rajono meras apdovanojo vieną didžiausių rajono įmonių – uždarąją akcinę bendrovę „Kristensen&Kristensen“. 

Ne vieną šimtą gerų kvalifikuotų specialistų Tauragės verslo įmonėms paruošiantis TAVA socialinis partneris Kauno kolegijos Tauragės skyrius, atstovaujamas dėstytojos Zitos Mejerienės, įteikė padėką verslininkui Sigitui Mičiuliui, su kuriuo skyrių sieja glaudūs ir ilgamečiai draugystės ryšiai.

Renginio metu pasveikintos įmonės, šiais metais pažyminčios savo dešimties, dvidešimties, dvidešimt penkerių ir trisdešimties veiklos metų sukaktis.

Susirinkusius verslininkus TAVA apdovanojimų proga atvyko pasveikinti svečiai – asocijuotų verslo struktūrų atstovai iš Mažeikių ir Plungės.

Reklamos gamyba ir spaudos paslaugos.

Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.
Nuotrauka
asta skalauskiene
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-11-30
Nuo rugsėjo pabaigos Centro turguje veikianti Skalauskų šeimos užkandinė-kebabinė „Yzy“ klientus vilioja ne tik įprastais kebabais, bet ir ispaniškais greitojo maisto patiekalais, kuriuos gaminti užkandinės savininkė mokėsi Ispanijoje. 
Nuotrauka
desertine
Asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2022-11-29
Centro turguje prieš porą savaičių įsikūrė „Mini desertinė“, tauragiškius kviečianti paskanauti desertų su kava ar arbata.