Tauragiškis verslininkas restorane Palangoje su kraštiečiais pasėdi ilgiau
Įkelta:
2021-08-03
Nuotrauka
a
Aprašymas

Verslininkai Ingrida ir Renatas Vainiai. Asmeninio albumo nuotrauka

 

 

,
Nuotrauka
a
Aprašymas

„Selfish Bistro“ restoranas Palangoje. Asmeninio albumo nuotrauka

,
Nuotrauka
a
Aprašymas

Restoranas Palangoje. Asmeninio albumo nuotrauka

 

,
Nuotrauka
a
Aprašymas

Siūlomos jūros gėrybės. Asmeninio albumo nuotrauka

 

Prieš penkerius metus pirmąjį jūros gėrybių restoraną „Selfish Bistro“ su šeima Vilniuje, o vėliau ir Kaune atidaręs tauragiškis Renatas Vainius verslo plėsti nenustoja – įmonės „Polita“ vadovas džiaugiasi šiais metais Palangoje, Žvejų gatvėje, įkurtu restoranu.  Tarp norinčių pušų apsuptyje pasimėgauti jūros gėrybėmis susirenka ir nemažai tauragiškių – šiuos sostinėje jau 18 metų gyvenantis verslininkas stengiasi pakalbinti, o pasididžiavimas sparčiai modernėjančia gimtąja Taurage neblėsta. 

– Kaip kilo idėja atidaryti dar vieną restoraną kitame Lietuvos gale – Palangoje?

– Mintis plėsti verslą pajūryje gimė praėjus vos metams po „Selfish Bistro“ atidarymo Vilniuje. Į restoraną atvykdavo nemažai svečių iš Palangos, taip pat ir vilniečių, turinčių nekilnojamojo turto prie jūros. Svečiai „kurstė“ šią idėją sakydami, jog Palangoje nėra kur pavalgyti jūros gėrybių, taigi pamažu ir patys svarstėme, kas būtų, jei išties praplėstume restoranų tinklą ir Palangoje. Apgalvodami galimus restorano vietos variantus žinojome, kad jo įkurti pagrindinėje miesto gatvėje – Basanavičiaus – nenorime. Norėjome būti kiek toliau nuo lankytojų šurmulio, o tuomet pavyko gauti patalpas tokioje vietoje, kokioje ir svajojome. 

Nuotrauka
a

– Ar nesvarstėte kurtis kituose pajūrio miestuose?

– Buvome nusprendę, kad jei tektų keltis į pajūrį – tai būtų Palangos miestas. Kituose miestuose, tarkim, Nidoje, turistų netrūksta, tačiau „koją pakišą“ susisiekimas. Norint patekti į Palangą nereikia plaukti keltu, o ir pats miestas lankytojų atžvilgiu klesti, taigi restoranų poreikis šiame kurorte išties nemažas. 

– Karantino metu ne tik išlaikėte jau veikiančius restoranus, bet ir įgyvendinote naują idėją – kaip tai pavyko?

– Restoranuose siūlomą racioną – vyną, didžiąją dalį maisto produkcijos – importuojamės patys, o tai padėjo išvengti įsiskolinimų tiekėjams. Išvengę šalutinių skolų galėjome galvoti apie būsimo restorano įkūrimo darbus ir apie esamų restoranų veiklos vystymą karantino metu – darbo tempą palaikėme siūlydami maistą išsinešti. Štai taip ir pavyko išgyventi praėjusį karantiną.

– Kaip sekasi pritraukti lankytojus įsikūrus kiek atokiau nuo pagrindinės miesto gatvės?

– Skleisti žinią apie atidarytą restoraną padėjo įdirbis Vilniuje ir Kaune. Patys pirmieji lankytojai buvo svečiai, kurie pas mus ateina būtent minėtuose miestuose įkurtuose restoranuose. Taip pat turime ir nemažą pažįstamų ratą, jaučiame ypatingai didelį palaikymą iš gimtosios Tauragės – dienų, kai tauragiškių į naująjį restoraną neužsuka, tikrai reta. Žinodamas, kad tarp svečių yra ir gimtojo miesto gyventojų, stengiuosi ir pats atvykti į restoraną, pasisveikinti ar pasėdėti ilgiau. Toks kraštiečių palaikymas labai džiugina. 

Nuotrauka
a

– Į Palangą susirenka žmonės kone iš visos Lietuvos – kaip apibūdintumėt savo restorano svečią?

– Manau, kad jau turime tikslinę lankytojų auditoriją. Tai lemia ir restorano vieta – Basanavičiaus gatve praeinantys žmonės renkasi iš daugybės siūlomų kavinių, restoranų – „įkiša nosį“ tai šen, tai ten. Žmonės, kurie užsuka papietauti ar pavakarieniauti pas mus, dažnai jau iš anksto žino, ką ras atsivertę meniu. Tarp mūsų restorano svečių pasitaiko ir iš kelionių užsienio šalyse grįžusių žmonių, kuriuos užklupę sentimentai atveda pas mus – jie nori austrių, midijų – tokių jūros gėrybių, kurias dažniausiai sau leidžia tik atostogų metu. 

– Kuo „Selfish Bistro“ išsiskiria iš kitų Palangos restoranų?

– Visuose įmonės restoranuose, ne išimtis ir Palangoje, turime omarų akvariumus, kuriuose laikome gyvų iš Olandijos parsivežtų omarų. Palangoje, manau, esame vieninteliai, kurie klientui užsisakius gali paruošti omarą, ištrauktą tiesiai iš akvariumo. Ir vyno pasirinkimas suteikia mums išskirtinumo, nes vyną, kuriuo prekiausime, atsirenkame patys iš Italijos, Prancūzijos ar Portugalijos vyninių, tad mūsų siūlomo asortimento nėra jokioje kitoje vietoje. Tiesa, Palangoje yra dar viena vieta, kurioje galimme rasti jūros gėrybių – tai vietinių gyventojų, ilgą laiką šioje srityje dirbančių žmonių verslas, tačiau mes su jais nekonkuruojame – juk svečių užtenka. Konkurencijos ir iš kitų Lietuvos restoranų, žinome, kad esame vieninteliai, kurie patys iš ūkininkų vežasi vyną, austres, aštuonkojus ar kitas jūros gėrybes. Žinoma, būtų kur kas paprasčiau produkciją pirkti iš didmenininkų, tačiau mūsų pasirinktas sunkesnis kelias, leidžia jaustis išskirtiniais visoje šalyje. 

Nuotrauka
a

– O kuo Palangoje esantis restoranas išsiskiria iš Vilniuje ir Kaune įrengtų „Selfish Bistro“?

– Nors meniu yra identiškas, didžiulę pridėtinę vertę Palangos restoranui suteikia aplinka – tai, kad mėgstamu valgiu galima mėgautis pušyne, vos keletas žingsnių nuo jūros, yra didelė vertybė. Turime ir išsinešti parengtą dėžutę, į kurią sudėtos austrės yra paruoštos patogiam jų valgymui. Prie rinkinio galima įsigyti ir „burbuliukų“, o komplektą nusinešę prie jūros romantiškai palydėsite ir besileidžiančią saulę.

– Turbūt šią vasarą ir pats daugiau laiko praleidžiate  Palangoje?

– Palangoje šią vasarą esu dažnas svečias, tačiau poilsį kurortiniame mieste tenka pamiršti. Žinoma, jūrą pamatyti šiemet jau spėjau, tačiau joje išsimaudyti ar pasideginti paplūdimyje galimybės dar nebuvo – tikiuosi, kad tai padaryti pavyks rugpjūtį.

 

Nuotrauka
k
Autorės nuotrauka
Įkelta:
prieš 2 valandas
Batsiuvys basas, o kriaučius – be kepurės. Alvytei Lenortavičienei, batsiuve dirbančiai jau 23-ejus metus, jis posakis netinka: batai – jos silpnybė. Sako turinti jų be galo daug. O tarsi netyčia atrastas darbas jai patinka – sako, visų pirma todėl, kad pati sau ponia.
Nuotrauka
a
„Bekono“ feisbuko paskyros nuotrauka
Įkelta:
2021-10-18
Specializuota mėsos gaminių parduotuvė „Bekonas“, prieš pusmetį įsikūrusi prie „Maximos“ Gedimino gatvėje, jau turi „brolį“ Gargžduose. Jos savininkas Vilius Stumbra sustoti neketina: jo planuose – sparti tolesnė plėtra. 
Nuotrauka
a
Švietimo ir informavimo kampanijos „Jokio skirtumo“ autorių nuotrauka
Įkelta:
2021-10-12
Į Tauragę atkeliavo Neįgaliųjų reikalų departamento inicijuotos kampanijos „Jokio skirtumo“ simbolis – bendravimo suolelis. Jis ne tik gali prisitaikyti prie skirtingų žmonių poreikių, bet ir ragina miestiečius prisėdus pasikalbėti apie verslumą. Kaip sako iniciatyvos autoriai, jokio skirtumo su negalia ar be – gebėjimą imtis ekonominės veiklos gali turėti bet kuris iš mūsų.
Nuotrauka
raimos nuotrauka
Įkelta:
2021-10-10
Kiekvienais metais spalio 4 dieną minima Pasaulinė gyvūnų diena, skirta pagerbti visus pasaulio gyvūnus bei skatinti humanišką elgesį su jais. Augintiniais ne tik malonu rūpintis, jie ir patys teigiamai veikia savo šeimininkus. Tuo įsitikinęs Linas Grigalavičius, kuriam gyvūnai tapo ne tik viso gyvenimo meile, bet ir įkvėpė savam verslui.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2021-10-09
​​​​​​​Gėlių salonas Šilalės gatvėje pavadintas „Gėlių baru“, tačiau neapsirikite – svaigaus gėrimo čia niekas neįpils. Užtat čia rasite daugybę nuostabių augalų ir juos puoselėjančią jo savininkę – 24-erių Samantą Venckutę. Visai kitos profesijos mokslus baigusi mergina, įkurdama gėlių saloną, tvirtina ieškojusi erdvės kūrybai, savęs realizacijai. Ir tai, panašu, jai labai neblogai sekasi – gėlių salonas išties išskirtinis, traukiantis akį neįprastais augalais ir jų kompozicijomis, širdžiai mielomis interjero detalėmis. O prie iškabos sudėti ryškiaspalviai moliūgai rėkte rėkia – čia dirba kūrybiškas, stereotipų nesupančiotas žmogus. 
Nuotrauka
raimos nuotrauka
Įkelta:
2021-10-02
Tauragėje duris atveria dar vienas restoranas – Gedimino ir J. Tumo-Vaižganto gatvių sankryžoje įsikūrė „Jazz Pizza & Grill“, prie kurio įkūrimo ranką pridėjo ir italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Į iškilmingą restorano atidarymą tauragiškiai kviečiami šeštadienį, nuo 15 valandos.
Nuotrauka
sulčių spaudykla
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2021-09-27
Pasak sulčių spaudimu užsiimančių verslininkų, šiemet skubančių spausti sultis mažiau nei ankstesniais metais. Kalta sausra. Kai kurie nesitiki, jog iš anksti nukritusių obuolių sultys bus skanios, tad tokiu derliaus realizavimu nesirūpina. Nors, kita vertus, dar nėra pats sulčių spaudimo įkarštis – kai kurie obuoliai dar noksta ir eilės prie sulčių spaudyklų, tikėtina, dar nusidrieks. „Tauragės žinios“ pakalbino vienus populiariausių sulčių spaudėjų Tauragės rajone: „Du obuoliukus“ ir Kęsčių bendruomenės atstovą Remigijų Šiaudvytį.
Nuotrauka
verslo liudijimas
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2021-09-25
Trečiadienį savivaldybės taryba nustatė, kiek kitąmet teks mokėti už verslo liudijimus. Politikai pritarė, kad jie kainuotų tiek pat, kiek ir užpernai, prieš pandemiją. 
Nuotrauka
a
 Autorės nuotrauka
Įkelta:
2021-08-25
Prieš keletą metų viena prabangiausių uogų laikytų šilauogių šiemet, ko gero, paskanavo kiekvienas. Dėl karštos vasaros jų gausu, tad kainos nesikandžioja. O ką reiškia auginti šią iš Šiaurės Amerikos kilusią uogą mūsų šalyje? Prieš penkerius metus sodyboje įveistos uogos Eglės ir Mariaus Jankauskų šeimai derlių dovanoja trečius metus. Hektaro plote rinkti uogas įdarbinta ir šeima, ir kaimynai. 
Nuotrauka
Autovežis
Įkelta:
2021-08-17
Lietuvos statistikos departamentas pradeda skelbti, kokią dalį konkrečiose įmonėse sudaro nuo koronaviruso galimai imunizuoti darbuotojai. Pasiskiepijusių darbuotojų skaičiai įmonėse ir įstaigose labai įvairūs: tarp daugiausia pasiskiepijusių (ar persirgusių, besitestuojančių) darbuotojų) patenka medicinos, ugdymo įstaigos, vangiai skiepijasi tarptautiniais pervežimais užsiimančių įmonių darbuotojai. Tiesa, jų reikalaujama kas savaitę privalomai testuotis. Šiose įmonėse įtampos daugiausia.
Nuotrauka
a
Margaritos Rimkutės nuotrauka
Įkelta:
2021-08-14
„Fortūną“ daugelis tauragiškių prisimena kaip vietą, kurioje patyrė begalę gerų emocijų: čia virė sportinės aistros, skambėjo populiariausia muzika. Yra koncertavęs netgi Selas, o jis bet kur nekoncertuoja. Panašu, kad dabar garbingoje „Fortūnos“ istorijoje dedamas taškas – pastatas parduodamas.
Nuotrauka
Nuoma
Asociatyvi „Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2021-08-12
Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui, kad smulkiesiems prekybininkams ir kitiems individualią veiklą vykdantiems verslininkams subsidijų forma būtų kompensuojamos ir su patalpų nuoma ir jų eksploatavimu susijusių išlaidos. Iki šiol tokią paramą galėjo gauti tik juridiniai asmenys.
Nuotrauka
Sąvartynas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2021-08-10
Su klimato kaita ir neigiamu žmogaus pėdsaku susijusios nelaimės visame pasaulyje linksniuojamos bene kasdien: Vokietijoje – žmonių gyvybes nusinešantys potvyniai, Sibire – liepsnojantys miškai. Gyventojų nuomone, kasdienybėje aplinkai ir klimatui labiausiai kenkia nerūšiuojamos šiukšlės ir plastikiniai maišeliai – rodo reprezentatyvi bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.
Nuotrauka
„Senamiesčio apartamentai“
TAVA nuotrauka
Įkelta:
2021-08-08
​​​​​​​Prieš keletą metų Tauragės centre viešbutį „Senamiesčio apartamentai“ įkūręs žinomas krašto verslininkas Tadas Alijošius COVID-19 pandemiją, sustabdžiusią apgyvendinimo, turizmo ir pramogų verslus, vadina apmąstymo laikotarpiu. Jis teigia, kad vis daugiau žmonių atranda turizmą Lietuvos viduje, keliauja po šalį, o kadangi jo įkurtas viešbutis sulaukė nemenko pripažinimo, svečių netrūksta. Dėl to vyro galvoje verda planai plėstis. Jau nupirktos tam reikalingos patalpos.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-27
Ko reikia, kad dvi namų šeimininkės ryžtųsi imtis verslo? Drąsos, kruopštumo, noro užsidirbti ir  šiek tiek gyvenime patirto vargo. Būtent tuo pasižymi neseniai valymo paslaugas pradėjusios teikti Ieva ir Rūta, dirbančios „Jūsų namų fėja“ vardu. Kol vaikai darželyje, dvi mažamečių mamos pluša šveisdamos jų klientų kalkėmis apleistas vonios plyteles, riebalais aptukusias virykles ir už gautus pinigėlius svajoja įsigyti nuosavus namus savo šeimoms. O sekasi joms puikiai: pasirodo, valymo paslaugų verslo niša mūsų mieste – dar neužpildyta.
Nuotrauka
Simonos Valinčiūtės nuotrauka
Simonos Valinčiūtės nuotrauka
Įkelta:
2021-07-23
​​​​​​​Įsibėgėjus vasarai ir ypač užplūdus karščiams žmonės ėmė šluoti iš parduotuvių įvairias sezonines prekes – kepsnines, lauko baldus, paplūdimio skėčius, sūpynes, kepsnines. O populiariausios prekės, pasak prekybininkų, – baseinai ir ventiliatoriai, kurių neretai net pritrūkstama.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-22
Ruošdamiesi vizitui pas kirpėją sukame galvas, kaip suderinti grožio pasaulyje vyraujančias tendencijas ir praktiškumą. Mados egzistuoja ne tik žmonių, bet ir gyvūnų pasaulyje. Kaip teigia dar šių metų pradžioje Tauragėje šuniukų kirpyklą „Grožio būda“ atidariusi dvidešimt penkerių Akvilė Peldžiūtė, keturkojai visuomet patraukia aplinkinių dėmesį, todėl svarbu rūpintis jų išvaizda.
Nuotrauka
freja
Įkelta:
2021-07-17
Bažnyčių gatvėje įsikūrusi parduotuvė „Frėja“ liepos mėnesį mini devynerių metų veiklos sukaktį. Parduotuvės vadovė Monika Candarienė džiaugiasi, jog metams bėgant grožio meistrių itin pamėgtą profesionalių grožio priemonių parduotuvę pamilo ir grožio industrijoje nedirbančios tauragiškės. Pasak jos, ieškančios priemonių plaukams, odai moterys „Frėją“ vertina dėl kokybiškų prekių už prieinamą kainą.
Nuotrauka
dyzelinas
Įkelta:
2021-07-17
Šią savaitę portalas „Delfi“ aprašė mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupės susitikimo metu aplinkos ministro Simono Gentvilo pasisakymą apie būtinybę šaliai atsisakyti dyzelinių automobilių. Pasak ministro, 2023 metais benzino ir dyzelino akcizai turėtų būti suvienodinti. Taip pat planuojama, kad taršesni dyzeliniai automobiliai galės būti nebeįleidžiami į miestų centrus.
Nuotrauka
Stovyklos
Įkelta:
2021-07-13
Vasara - pramogų ir poilsio metas. Daugelis vaikų laiką leidžia vaikų poilsio stovyklose, kuriose šalia įvairių pramogų teikiamos ir maitinimo paslaugos. Tam, kad poilsis tokiose stovyklose neapkarstų, Valstybinės maisto ir veterinarijos ( VMVT) specialistai primena, kad stovyklų organizatoriai turi atidžiai rinktis maitinimo paslaugas teikiančias įmones, o tėvai iš anksto pasidomėti  kaip bus maitinami jų vaikai.
Nuotrauka
statybos
Įkelta:
2021-07-12
Pramonės ir verslo atstovus vienijančios asociacijos skambina pavojaus varpais: užsakymų daugėja, darbo yra, bet dirbančiųjų po pandemijos prisikviesti nepavyksta. Verslo struktūros kalba, kad teks didinti darbo užmokestį. Dabartinėmis sąlygomis bedarbiai renkasi gyventi iš pašalpos ar subsidijų nei dirbti.
Nuotrauka
baidares
Įkelta:
2021-07-10
Šiemet vasara stovyklautojams ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams nešykšti saulėtų dienų. Itin džiaugiasi ir baidarių nuomos paslaugas siūlantys verslininkai: beveik visi liepos ir rugpjūčio savaitgaliai jau rezervuoti.