Grįžusį į gimtinę ėmėsi aromatingo verslo
Įkelta:
2020-11-13
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Neta Norkutė. Asmeninio albumo nuotrauka

Posakis, kad savame krašte pranašu nebūsi, pasitvirtina ne visada – tai puikiai įrodo į gimtinę grįžtantys ir čia savo vietą randantys kraštiečiai. Viena jų – Neta Norkutė, po tarptautinio verslo studijų ir ilgų metų sostinėje grįžusi į gimtąją Tauragę ir čia įkūrusi savo verslą – įmonę „Savorija“, gaminančią prieskonius ir žolelių mišinius, atspindinčius viso pasaulio skonių įvairovę. Gimęs iš pomėgio gaminti maistą, augintas jaunatviškos drąsos, verslas po truputį skinasi kelią. Ir nors koją kišti jam bando jau antras karantinas, jauna moteris rankų nenuleidžia ir tvirtai tiki šviesia savo įmonės ateitimi.Birutė Slavinskienė. Kaip kilo mintis imtis būtent prieskonių gamybos?Neta Norkutė. Po studijų baigimo ilgą laiką gyvenau ir dirbau Vilniuje, tuomet susiklostė tokia situacija, jog grįžau gyventi į gimtinę. Tiesa, paskutinės mano darbovietės visiškai nesusijusios su maisto gamyba. Įsidarbinau Tauragėje pagal įgytą specialybę. Esu toks žmogus, kuris nuolat stengiasi tobulėti ir įgyti naujų įgūdžių. Vienu metu supratau, jog užsisėdėjau vietoje, nebejaučiau pasitenkinimo darbu. Pradėjau svarstyti, kokios veiklos galėčiau imtis, jei išeičiau iš darbo. Maisto ruoša man buvo viena maloniausių veiklų, tačiau niekaip nesupratau, kaip save turėčiau joje realizuoti. Dažniausiai taip jau būna, tad žmogus nepastebi kertinių savo savybių, kurios jam padėtų apsispręsti ir atrasti savo pašaukimą. Taip nutiko ir man. Net nepastebėjau, kad keliaudama po pasaulį bei lankydamasi vietinėse parduotuvėse, turguose ar mugėse, prieskonius pirkdavau ne maišeliais, o maišais. Tada ir supratau, jog prieskonių gamyba galėtų būti ne tik mano naujas iššūkis, bet ir amatas. B. S. Kada įkūrėte įmonę? Beje, ką reiškia įmonės pavadinimas?N. N. Įmonė įkurta jau daugiau nei prieš metus, tačiau pačią veiklą vykdome šiek tiek trumpiau. Ganėtinai ilgai laukėme gamybinės įrangos, kurią įsigijome gavę Užimtumo tarnybos subsidiją. Kadangi įmonės įkūrimas reikalauja daugybės lėšų ir investicijų, vargu ar be šios paramos būtume pradėję šį verslą. Tad gauta subsidija buvo tik dar didesnė paskata įkurti verslą ir motyvacija judėti pirmyn.  Patį įmonės pavadinimą rinkomės ilgai ir kruopščiai, kadangi tai viena iš mūsų įvaizdžio detalių. Norėjome, jog jis būtų aiškus, paprastas, tačiau reikšmingas. Tiesa, iš pradžių ne tik pavadinimas, bet ir logotipas buvo sugalvoti visiškai kitokie. Tačiau įmonei dar nė nepradėjus veikti supratome, kad reikia jį keisti, ir grįžome į svarstymo procesą. Už pavadinimą – „Savorija“ turėčiau būti dėkinga savo mamai, kuri yra kūrybiškiausia ir išradingiausia mūsų šeimoje. Pats pavadinimas „savory“ iš anglų kalbos išvertus reiškia pikantiškumą, taip pat ir nuostabų prieskoninį augalą – dašį. 
Nuotrauka
B. B. Su kokiais sunkumais susidūrėte tada? Kur įsikūrusi įmonė?N. N. Dar prieš įmonės įkūrimą viską buvome detaliai susiplanavę, ištyrinėję rinką, konkurentus, tad pradėję veiklą didelių iššūkių neturėjome. O su mažais sunkumais susiduriame pakankamai dažnai, tačiau šiuo metu jie mus tik motyvuoja.  Pati įmonė įsikūrusi Tauragėje, Gaurės gatvėje, tačiau ten vykdome tik gamybą. B. S. Kokius prieskonius gamina „Savorija“? Kuo jie ypatingi? Juk rinkoje šiuo metu prieskonių pasirinkimas labai platus, kuo išsiskiria jūsų prieskoniai?N. N. Mūsų asortimente pirkėjai gali rasti įvairių prieskonių, nuo standartinių, būtiniausių, iki visiškai neįprastų. Šiais laikais yra didžiulis prieskonių pasirinkimas ir labai sunku atrasti laisvą rinkos dalį, tačiau esame bene vieninteliai Lietuvoje, galintys pasiūlyti tokius prieskonių mišinius kaip su pačiu tikriausiu pelėsiniu sūriu, brandintu sūriu ar balzamiko actu.  Nors esame maža ir jauna įmonė, daug dėmesio skiriame prieskonių kokybei. Prieskonių mišinių nesandėliuojame dideliais kiekiais, dažniausiai tik gavę užsakymą skubame prieskonius malti bei maišyti. Todėl galime garantuoti aukščiausią prieskonių kokybę.B. S. Kaip vyksta gamybos procesas? Kiek žmonių dirba? N. N. Pats gamybos procesas gana automatizuotas. Įrenginių pagalba galime sumaišyti prieskonių mišinius bei lengvai išfasuoti didesnius kiekius.  Šiuo metu įmonėje dirbame keturiese, tiesa, visu etatu dirbu aš viena. Tad pati prieskonius ir sumaišau, ir sumalu, ir supakuoju. Kol kas užsakymų tiek daug neturime, kad reiktų papildomų pajėgumų. Turime įmonėje itin kvalifikuotą technologą, kuris paruošia prieskonių mišinių receptūras, o man belieka jas įgyvendinti.  B. S. Iš kokių žaliavų gaminate, iš kur jas gaunate, o gal patys auginate?N. N. Didžiąją dalį žaliavų atsivežame iš Lenkijos, Vokietijos ar Latvijos. Esame gerokai per maži importuoti prieskonius iš šalių, kuriuose jie auginami.  Šiemet savo asortimentą papildėme naujais prieskonių mišiniais su baravykais, kuriuos pati rinkau bei džiovinau. Kadangi esame lengvai pamišę dėl grybavimo, galbūt kitą sezoną bandysime įsigyti pramoninę džiovyklę, kad galėtume realizuoti didesnius kiekius. 
Nuotrauka
B. S. Ar patys užsiimate ir realizacija? Kur galima įsigyti jūsų gaminamų prieskonių?N. N. Pati važinėju pas klientus, stengiamės kartu atrasti geriausius ir palankiausius jiems variantus. Mes dirbame su keliomis kavinėmis, mėsos gamintojais, mažomis parduotuvėlėmis, neseniai atsidarėme ir internetinę parduotuvę.  Mūsų prieskonių mišinių tauragiškiai gali įsigyti pas mūsų kolegas „Lašinio paltį“ Gedimino g. 22 bei knygyne „Pegasas“ Bažnyčių gatvėje. O visą asortimentą galima rasti internetinėje parduotuvėje www.savorija.lt. Beje, užsisakiusiems prieskonius internetu juos tauragiškiams į namus atvežu nemokamai. B. S. Ar karantinas kaip nors paveikė įmonės veiklą?N. N. Na, situacija gerokai pakeitė mūsų ateities planus. Tik pradėjus įmonės veiklą mus sustabdė įsigaliojęs karantinas. Kavinės ir restoranai, kuriems tiekėme prieskonius, tuo metu buvo mūsų vieninteliai klientai. Tad jiems užsidarius automatiškai stojo ir mūsų gamyba. Žinoma, kažkiek pagelbėjo valstybės parama, kuria teko pasinaudoti ir mums. Būtent tada nusprendėme, jog reikia skubiai pradėti internetinę prekybą. O dabar situacija vėl panašėja, planavome dalyvauti kalėdinėse mugėse didžiuosiuose miestuose, bet mažai tikėtina, jog jos įvyks.B. S. Kas sunkiausia šiame versle, su kokiomis problemomis tenka susidurti?N. N. Kadangi esame nauja įmonė, sunku įsitvirtinti į jau nusistovėjusią rinką ir konkuruoti su didžiosiomis įmonėmis. Darbo turime nemažai, tačiau pats uždarbis tikrai nėra didelis. Stengiamės į tai žiūrėti optimistiškai, tikimės, jog šiuo metu pavyks susirasti nuiolatinių klientų, kurie padės mums užaugti.B. S. Kokie ateities planai, ar ketinate plėstis?N. N. Kalbant apie ateitį, tai turime daugybę planų bei idėjų. Jas įgyvendinti, žinoma, reikia didelių investicijų, tačiau labai tikiuosi, jog ateityje mums pavyks. B. S. Ką skaniausio su savo prieskoniais gaminate pati? Gal galima receptą?N. N. Nors pati labai mėgstu gaminti, tačiau paskutiniu metu vis rečiau sukuosi savo virtuvėje. Didžiąją laiko dalį praleidžiu maišydama prieskonius, tačiau kai turiu laisvesnio laiko, būtinai ką nors pagaminu. O paskutinis mano gamintas patiekalas buvo glazūruoti vištienos petukai su paukštienos prieskoniais. 

 

Glazūruoti vištienos petukai  Turbūt glazūruota vištiena su sojos padažu yra vienas populiariausių patiekalų Azijoje, tačiau jų paruošimo būdai skiriasi ne tik kiekvienoje šalyje, bet, galima sakyti, net kiekvienuose šeimininkės namuose. Prieš gamindama šį patiekalą praverčiau begales internetinių blogų ir receptų knygų, tačiau, kaip visada, sau geriausio varianto neradau. Nenuostabu – internetas pilnas receptų ar gražių nuotraukų. Dažniausiai receptus renkamės pagal nuotraukas, ir aš taip darydavau, kol supratau, jog tie, kurie investuoja į geras nuotraukas, dažniausiai mažai dėmesio skiria pačiam receptui.  Kalbant apie šį receptą, jei neturite vištienos petukų, tai tikrai ne bėda šiam receptui puikiai tinka ir sparneliai ar net blauzdelės.  
Nuotrauka
 Ingredientai:1 kg vištienos petukų 2 a. š. medaus 1/4 stiklinės sojos padažo 2 a.š. teriyaki arba oyster padažo 1,5 a. š. paukštienos prieskonių su kariu  4 a. š. miltų 1,5 a. š. kepimo miltelių 1 a. š ryžių acto 1 a. š. balzamiko acto 2 a. š. alyvuogių aliejaus 0,5 a. š. druskos 0,5 a. š. kajeno pipirų   Gaminimas:Pirmiausia pasiruošiame vištieną. Vištienos petukai prieš juos marinuojant turi būti itin sausi, juos galite nusausinti popieriniu rankšluosčiu ar net trumpam įdėti į orkaitę. Pasirinkau greitesnį variantą, kadangi šeimyna jau mosikavo man šakutėmis už nugaros, kad vėluoju su vakariene. Pasidarykite marinatą iš paukštienos prieskonių, miltų, kepimo miltelių, alyvuogių aliejaus, ryžių acto ir druskos. Šiuo marinatu įtrinkite vištieną. Petukus ir sparnelius rekomenduojame palaikyti nors 15 min., o blauzdeles reiktų laikyti bent 12 val. Kitas žingsnis – kepimas. Šioje vietoje turėtumėte apsispręsti, ar norite, jog jūsų vištiena būtų ypatingai traški ir lipni, ar lengvai traški ir lipni. Jei pasirinkote pirmą variantą, turite vištieną virti įkaitintame aliejuje. Toks ir yra originalus Azijos virtuvės receptas. Kadangi ruošiame vištieną vakarienei, nusprendžiau paskaičiuoti kalorijas ir apsiriboti kepimu orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite vištieną ir kepkite apie 30 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. Kol vištiena kepa, pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite visus likusius ingredientus į atskirą dubenį ir, kai vištienos odelė pasidarys traški, lengvu sluoksniu tepkite glazūrą. Jei vištieną kepėte aliejuje, nusausinkite aliejaus perteklių, sudėję vištieną ant popierinio rankšluosčio. Tuomet sudėkite vištieną į kepimo skardą ir taip pat glazūruokite su pagamintu padažu. Trumpai apie glazūravimą: aš visą padažą paskirstau į 3 dalis. Įkaitinu orkaitę iki 230 laipsnių ir kai viena vištienos pusė gražiai apskrunda, apverčiu vištieną ir vėl glazūruoju. Tiesa, nepalikite vištienos be priežiūros, kadangi kepimo procesas trunka labai trumpai. Šiuos nuostabiuosius vištienos petukus rekomenduojame pagardinti petražole ir patiekti su baltaisiais ryžiais. Skanaus!          

 

    

 
Nuotrauka
a
 Autorės nuotrauka
Įkelta:
2021-08-25
Prieš keletą metų viena prabangiausių uogų laikytų šilauogių šiemet, ko gero, paskanavo kiekvienas. Dėl karštos vasaros jų gausu, tad kainos nesikandžioja. O ką reiškia auginti šią iš Šiaurės Amerikos kilusią uogą mūsų šalyje? Prieš penkerius metus sodyboje įveistos uogos Eglės ir Mariaus Jankauskų šeimai derlių dovanoja trečius metus. Hektaro plote rinkti uogas įdarbinta ir šeima, ir kaimynai. 
Nuotrauka
Autovežis
Įkelta:
2021-08-17
Lietuvos statistikos departamentas pradeda skelbti, kokią dalį konkrečiose įmonėse sudaro nuo koronaviruso galimai imunizuoti darbuotojai. Pasiskiepijusių darbuotojų skaičiai įmonėse ir įstaigose labai įvairūs: tarp daugiausia pasiskiepijusių (ar persirgusių, besitestuojančių) darbuotojų) patenka medicinos, ugdymo įstaigos, vangiai skiepijasi tarptautiniais pervežimais užsiimančių įmonių darbuotojai. Tiesa, jų reikalaujama kas savaitę privalomai testuotis. Šiose įmonėse įtampos daugiausia.
Nuotrauka
a
Margaritos Rimkutės nuotrauka
Įkelta:
2021-08-14
„Fortūną“ daugelis tauragiškių prisimena kaip vietą, kurioje patyrė begalę gerų emocijų: čia virė sportinės aistros, skambėjo populiariausia muzika. Yra koncertavęs netgi Selas, o jis bet kur nekoncertuoja. Panašu, kad dabar garbingoje „Fortūnos“ istorijoje dedamas taškas – pastatas parduodamas.
Nuotrauka
Nuoma
Asociatyvi „Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2021-08-12
Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui, kad smulkiesiems prekybininkams ir kitiems individualią veiklą vykdantiems verslininkams subsidijų forma būtų kompensuojamos ir su patalpų nuoma ir jų eksploatavimu susijusių išlaidos. Iki šiol tokią paramą galėjo gauti tik juridiniai asmenys.
Nuotrauka
Sąvartynas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2021-08-10
Su klimato kaita ir neigiamu žmogaus pėdsaku susijusios nelaimės visame pasaulyje linksniuojamos bene kasdien: Vokietijoje – žmonių gyvybes nusinešantys potvyniai, Sibire – liepsnojantys miškai. Gyventojų nuomone, kasdienybėje aplinkai ir klimatui labiausiai kenkia nerūšiuojamos šiukšlės ir plastikiniai maišeliai – rodo reprezentatyvi bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.
Nuotrauka
„Senamiesčio apartamentai“
TAVA nuotrauka
Įkelta:
2021-08-08
​​​​​​​Prieš keletą metų Tauragės centre viešbutį „Senamiesčio apartamentai“ įkūręs žinomas krašto verslininkas Tadas Alijošius COVID-19 pandemiją, sustabdžiusią apgyvendinimo, turizmo ir pramogų verslus, vadina apmąstymo laikotarpiu. Jis teigia, kad vis daugiau žmonių atranda turizmą Lietuvos viduje, keliauja po šalį, o kadangi jo įkurtas viešbutis sulaukė nemenko pripažinimo, svečių netrūksta. Dėl to vyro galvoje verda planai plėstis. Jau nupirktos tam reikalingos patalpos.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-08-03
Prieš penkerius metus pirmąjį jūros gėrybių restoraną „Selfish Bistro“ su šeima Vilniuje, o vėliau ir Kaune atidaręs tauragiškis Renatas Vainius verslo plėsti nenustoja – įmonės „Polita“ vadovas džiaugiasi šiais metais Palangoje, Žvejų gatvėje, įkurtu restoranu.  Tarp norinčių pušų apsuptyje pasimėgauti jūros gėrybėmis susirenka ir nemažai tauragiškių – šiuos sostinėje jau 18 metų gyvenantis verslininkas stengiasi pakalbinti, o pasididžiavimas sparčiai modernėjančia gimtąja Taurage neblėsta. 
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-27
Ko reikia, kad dvi namų šeimininkės ryžtųsi imtis verslo? Drąsos, kruopštumo, noro užsidirbti ir  šiek tiek gyvenime patirto vargo. Būtent tuo pasižymi neseniai valymo paslaugas pradėjusios teikti Ieva ir Rūta, dirbančios „Jūsų namų fėja“ vardu. Kol vaikai darželyje, dvi mažamečių mamos pluša šveisdamos jų klientų kalkėmis apleistas vonios plyteles, riebalais aptukusias virykles ir už gautus pinigėlius svajoja įsigyti nuosavus namus savo šeimoms. O sekasi joms puikiai: pasirodo, valymo paslaugų verslo niša mūsų mieste – dar neužpildyta.
Nuotrauka
Simonos Valinčiūtės nuotrauka
Simonos Valinčiūtės nuotrauka
Įkelta:
2021-07-23
​​​​​​​Įsibėgėjus vasarai ir ypač užplūdus karščiams žmonės ėmė šluoti iš parduotuvių įvairias sezonines prekes – kepsnines, lauko baldus, paplūdimio skėčius, sūpynes, kepsnines. O populiariausios prekės, pasak prekybininkų, – baseinai ir ventiliatoriai, kurių neretai net pritrūkstama.
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-22
Ruošdamiesi vizitui pas kirpėją sukame galvas, kaip suderinti grožio pasaulyje vyraujančias tendencijas ir praktiškumą. Mados egzistuoja ne tik žmonių, bet ir gyvūnų pasaulyje. Kaip teigia dar šių metų pradžioje Tauragėje šuniukų kirpyklą „Grožio būda“ atidariusi dvidešimt penkerių Akvilė Peldžiūtė, keturkojai visuomet patraukia aplinkinių dėmesį, todėl svarbu rūpintis jų išvaizda.
Nuotrauka
freja
Įkelta:
2021-07-17
Bažnyčių gatvėje įsikūrusi parduotuvė „Frėja“ liepos mėnesį mini devynerių metų veiklos sukaktį. Parduotuvės vadovė Monika Candarienė džiaugiasi, jog metams bėgant grožio meistrių itin pamėgtą profesionalių grožio priemonių parduotuvę pamilo ir grožio industrijoje nedirbančios tauragiškės. Pasak jos, ieškančios priemonių plaukams, odai moterys „Frėją“ vertina dėl kokybiškų prekių už prieinamą kainą.
Nuotrauka
dyzelinas
Įkelta:
2021-07-17
Šią savaitę portalas „Delfi“ aprašė mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupės susitikimo metu aplinkos ministro Simono Gentvilo pasisakymą apie būtinybę šaliai atsisakyti dyzelinių automobilių. Pasak ministro, 2023 metais benzino ir dyzelino akcizai turėtų būti suvienodinti. Taip pat planuojama, kad taršesni dyzeliniai automobiliai galės būti nebeįleidžiami į miestų centrus.
Nuotrauka
Stovyklos
Įkelta:
2021-07-13
Vasara - pramogų ir poilsio metas. Daugelis vaikų laiką leidžia vaikų poilsio stovyklose, kuriose šalia įvairių pramogų teikiamos ir maitinimo paslaugos. Tam, kad poilsis tokiose stovyklose neapkarstų, Valstybinės maisto ir veterinarijos ( VMVT) specialistai primena, kad stovyklų organizatoriai turi atidžiai rinktis maitinimo paslaugas teikiančias įmones, o tėvai iš anksto pasidomėti  kaip bus maitinami jų vaikai.
Nuotrauka
statybos
Įkelta:
2021-07-12
Pramonės ir verslo atstovus vienijančios asociacijos skambina pavojaus varpais: užsakymų daugėja, darbo yra, bet dirbančiųjų po pandemijos prisikviesti nepavyksta. Verslo struktūros kalba, kad teks didinti darbo užmokestį. Dabartinėmis sąlygomis bedarbiai renkasi gyventi iš pašalpos ar subsidijų nei dirbti.
Nuotrauka
baidares
Įkelta:
2021-07-10
Šiemet vasara stovyklautojams ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams nešykšti saulėtų dienų. Itin džiaugiasi ir baidarių nuomos paslaugas siūlantys verslininkai: beveik visi liepos ir rugpjūčio savaitgaliai jau rezervuoti. 
Nuotrauka
a
Įkelta:
2021-07-05
Nepaisant COVID-19 pandemijos iššūkių praėję metai buvo palyginti sėkmingi mažmeninės prekybos maisto produktais sektoriui – didesnė dalis įmonių sugebėjo auginti savo apyvartą, o pelningai dirbti pavyko 3 iš 4 sektoriaus įmonių. Panašios tendencijos fiksuotos tiek tarp didžiųjų sektoriaus žaidėjų, tiek tarp vidutinio dydžio, tiek ir tarp smulkiųjų prekybininkų, rodo Registrų centro atlikta mažmeninės prekybos maisto produktais sektoriaus įmonių pateiktų 2020 metų finansinių ataskaitų analizė.
Nuotrauka
TAuragė
Įkelta:
2021-06-23
Specialistai pastebi, kad nekilnojamojo turto (NT) rinka šoka į neregėtas aukštumas. Namų ir butų kainos auga, statybinės medžiagos brangsta. Klientai darosi įnoringi, vis daugiau žmonių grįžta iš užsienio. Tauragėje tokios beprotybės kaip didmiesčiuose nėra, bet sutaupyti nepavyks – namą įsigyti čia ar Kauno priemiestyje – tas pats, sako kalbinti specialistai.
Nuotrauka
bendr
Įkelta:
2021-06-15
Bendruomenės vis dažniau imasi verslų, taip ne tik įkurdamos darbo vietas, bet ir spręsdamos gyventojų socialines problemas. Tauragės 514 metų gimtadienio šventės metu savo veiklą nuo pavėžėjimo, aplinkos tvarkymo, vaikų užimtumo iki interaktyvių batutų pramogų „Išsitaškom“ pristatė asociacijos Dacijonų kaimo bendruomenė ir Dacijonų paslaugos. Bendruomenės pirmininkė Andžela Jakienė džiaugėsi tauragiškių dėmesiu ir teigė besididžiuojanti, kad gyvena šiame krašte.
Nuotrauka
Castle Lounge
Įkelta:
2021-06-08
„Šimtmečio“ pastate šią vasarą planuojama atidaryti nedidelį naujovišką kino teatrą-kavinę „Castle Lounge“ – jame bus ne tik rodomi filmai, čia bus galima atsigerti kavos, užkąsti, patalpą bus galima naudoti ir kaip konferencijų salę.
Nuotrauka
Šaukštelis
Įkelta:
2021-06-03
Su įvairiausiais iššūkiais verslams tenka susidurti kone kasdien. Tikru išbandymu tapusi pandemija ir dėl jos paskelbto karantino ribojimai – toli gražu ne vienintelė problema. Nors prabilti apie tai atvirai išdrįsta retas, verslui nemažai ne tik finansinių nuostolių atneša, bet ir sukelia daug streso nesąžiningi konkurentai. „Šaukštelio studijos“ vadovė Justina Visockienė atvira: tenka patirti nemažai reputacinių nuostolių dėl svetimų klaidų ir nekokybiško kopijavimo. 
Nuotrauka
jaunuolis
Įkelta:
2021-06-01
Verslininkams, įdarbinusiems Tauragės rajone registruotą jaunimą nuo 14-23 metų, besimokantį savivaldybės ugdymo įstaigose, profesinėje ar aukštosiose mokyklose vasaros metu, Tauragės rajono savivaldybės administracija skirs ne daugiau kaip 50 proc. nuo LR nustatytos minimalios mėnesinės algos dydžio kompensaciją, – skelbia Tauragės rajono savivaldybė.