Grįžusį į gimtinę ėmėsi aromatingo verslo
Įkelta:
2020-11-13
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka
Aprašymas

Neta Norkutė. Asmeninio albumo nuotrauka

Posakis, kad savame krašte pranašu nebūsi, pasitvirtina ne visada – tai puikiai įrodo į gimtinę grįžtantys ir čia savo vietą randantys kraštiečiai. Viena jų – Neta Norkutė, po tarptautinio verslo studijų ir ilgų metų sostinėje grįžusi į gimtąją Tauragę ir čia įkūrusi savo verslą – įmonę „Savorija“, gaminančią prieskonius ir žolelių mišinius, atspindinčius viso pasaulio skonių įvairovę. Gimęs iš pomėgio gaminti maistą, augintas jaunatviškos drąsos, verslas po truputį skinasi kelią. Ir nors koją kišti jam bando jau antras karantinas, jauna moteris rankų nenuleidžia ir tvirtai tiki šviesia savo įmonės ateitimi.Birutė Slavinskienė. Kaip kilo mintis imtis būtent prieskonių gamybos?Neta Norkutė. Po studijų baigimo ilgą laiką gyvenau ir dirbau Vilniuje, tuomet susiklostė tokia situacija, jog grįžau gyventi į gimtinę. Tiesa, paskutinės mano darbovietės visiškai nesusijusios su maisto gamyba. Įsidarbinau Tauragėje pagal įgytą specialybę. Esu toks žmogus, kuris nuolat stengiasi tobulėti ir įgyti naujų įgūdžių. Vienu metu supratau, jog užsisėdėjau vietoje, nebejaučiau pasitenkinimo darbu. Pradėjau svarstyti, kokios veiklos galėčiau imtis, jei išeičiau iš darbo. Maisto ruoša man buvo viena maloniausių veiklų, tačiau niekaip nesupratau, kaip save turėčiau joje realizuoti. Dažniausiai taip jau būna, tad žmogus nepastebi kertinių savo savybių, kurios jam padėtų apsispręsti ir atrasti savo pašaukimą. Taip nutiko ir man. Net nepastebėjau, kad keliaudama po pasaulį bei lankydamasi vietinėse parduotuvėse, turguose ar mugėse, prieskonius pirkdavau ne maišeliais, o maišais. Tada ir supratau, jog prieskonių gamyba galėtų būti ne tik mano naujas iššūkis, bet ir amatas. B. S. Kada įkūrėte įmonę? Beje, ką reiškia įmonės pavadinimas?N. N. Įmonė įkurta jau daugiau nei prieš metus, tačiau pačią veiklą vykdome šiek tiek trumpiau. Ganėtinai ilgai laukėme gamybinės įrangos, kurią įsigijome gavę Užimtumo tarnybos subsidiją. Kadangi įmonės įkūrimas reikalauja daugybės lėšų ir investicijų, vargu ar be šios paramos būtume pradėję šį verslą. Tad gauta subsidija buvo tik dar didesnė paskata įkurti verslą ir motyvacija judėti pirmyn.  Patį įmonės pavadinimą rinkomės ilgai ir kruopščiai, kadangi tai viena iš mūsų įvaizdžio detalių. Norėjome, jog jis būtų aiškus, paprastas, tačiau reikšmingas. Tiesa, iš pradžių ne tik pavadinimas, bet ir logotipas buvo sugalvoti visiškai kitokie. Tačiau įmonei dar nė nepradėjus veikti supratome, kad reikia jį keisti, ir grįžome į svarstymo procesą. Už pavadinimą – „Savorija“ turėčiau būti dėkinga savo mamai, kuri yra kūrybiškiausia ir išradingiausia mūsų šeimoje. Pats pavadinimas „savory“ iš anglų kalbos išvertus reiškia pikantiškumą, taip pat ir nuostabų prieskoninį augalą – dašį. 
Nuotrauka
B. B. Su kokiais sunkumais susidūrėte tada? Kur įsikūrusi įmonė?N. N. Dar prieš įmonės įkūrimą viską buvome detaliai susiplanavę, ištyrinėję rinką, konkurentus, tad pradėję veiklą didelių iššūkių neturėjome. O su mažais sunkumais susiduriame pakankamai dažnai, tačiau šiuo metu jie mus tik motyvuoja.  Pati įmonė įsikūrusi Tauragėje, Gaurės gatvėje, tačiau ten vykdome tik gamybą. B. S. Kokius prieskonius gamina „Savorija“? Kuo jie ypatingi? Juk rinkoje šiuo metu prieskonių pasirinkimas labai platus, kuo išsiskiria jūsų prieskoniai?N. N. Mūsų asortimente pirkėjai gali rasti įvairių prieskonių, nuo standartinių, būtiniausių, iki visiškai neįprastų. Šiais laikais yra didžiulis prieskonių pasirinkimas ir labai sunku atrasti laisvą rinkos dalį, tačiau esame bene vieninteliai Lietuvoje, galintys pasiūlyti tokius prieskonių mišinius kaip su pačiu tikriausiu pelėsiniu sūriu, brandintu sūriu ar balzamiko actu.  Nors esame maža ir jauna įmonė, daug dėmesio skiriame prieskonių kokybei. Prieskonių mišinių nesandėliuojame dideliais kiekiais, dažniausiai tik gavę užsakymą skubame prieskonius malti bei maišyti. Todėl galime garantuoti aukščiausią prieskonių kokybę.B. S. Kaip vyksta gamybos procesas? Kiek žmonių dirba? N. N. Pats gamybos procesas gana automatizuotas. Įrenginių pagalba galime sumaišyti prieskonių mišinius bei lengvai išfasuoti didesnius kiekius.  Šiuo metu įmonėje dirbame keturiese, tiesa, visu etatu dirbu aš viena. Tad pati prieskonius ir sumaišau, ir sumalu, ir supakuoju. Kol kas užsakymų tiek daug neturime, kad reiktų papildomų pajėgumų. Turime įmonėje itin kvalifikuotą technologą, kuris paruošia prieskonių mišinių receptūras, o man belieka jas įgyvendinti.  B. S. Iš kokių žaliavų gaminate, iš kur jas gaunate, o gal patys auginate?N. N. Didžiąją dalį žaliavų atsivežame iš Lenkijos, Vokietijos ar Latvijos. Esame gerokai per maži importuoti prieskonius iš šalių, kuriuose jie auginami.  Šiemet savo asortimentą papildėme naujais prieskonių mišiniais su baravykais, kuriuos pati rinkau bei džiovinau. Kadangi esame lengvai pamišę dėl grybavimo, galbūt kitą sezoną bandysime įsigyti pramoninę džiovyklę, kad galėtume realizuoti didesnius kiekius. 
Nuotrauka
B. S. Ar patys užsiimate ir realizacija? Kur galima įsigyti jūsų gaminamų prieskonių?N. N. Pati važinėju pas klientus, stengiamės kartu atrasti geriausius ir palankiausius jiems variantus. Mes dirbame su keliomis kavinėmis, mėsos gamintojais, mažomis parduotuvėlėmis, neseniai atsidarėme ir internetinę parduotuvę.  Mūsų prieskonių mišinių tauragiškiai gali įsigyti pas mūsų kolegas „Lašinio paltį“ Gedimino g. 22 bei knygyne „Pegasas“ Bažnyčių gatvėje. O visą asortimentą galima rasti internetinėje parduotuvėje www.savorija.lt. Beje, užsisakiusiems prieskonius internetu juos tauragiškiams į namus atvežu nemokamai. B. S. Ar karantinas kaip nors paveikė įmonės veiklą?N. N. Na, situacija gerokai pakeitė mūsų ateities planus. Tik pradėjus įmonės veiklą mus sustabdė įsigaliojęs karantinas. Kavinės ir restoranai, kuriems tiekėme prieskonius, tuo metu buvo mūsų vieninteliai klientai. Tad jiems užsidarius automatiškai stojo ir mūsų gamyba. Žinoma, kažkiek pagelbėjo valstybės parama, kuria teko pasinaudoti ir mums. Būtent tada nusprendėme, jog reikia skubiai pradėti internetinę prekybą. O dabar situacija vėl panašėja, planavome dalyvauti kalėdinėse mugėse didžiuosiuose miestuose, bet mažai tikėtina, jog jos įvyks.B. S. Kas sunkiausia šiame versle, su kokiomis problemomis tenka susidurti?N. N. Kadangi esame nauja įmonė, sunku įsitvirtinti į jau nusistovėjusią rinką ir konkuruoti su didžiosiomis įmonėmis. Darbo turime nemažai, tačiau pats uždarbis tikrai nėra didelis. Stengiamės į tai žiūrėti optimistiškai, tikimės, jog šiuo metu pavyks susirasti nuiolatinių klientų, kurie padės mums užaugti.B. S. Kokie ateities planai, ar ketinate plėstis?N. N. Kalbant apie ateitį, tai turime daugybę planų bei idėjų. Jas įgyvendinti, žinoma, reikia didelių investicijų, tačiau labai tikiuosi, jog ateityje mums pavyks. B. S. Ką skaniausio su savo prieskoniais gaminate pati? Gal galima receptą?N. N. Nors pati labai mėgstu gaminti, tačiau paskutiniu metu vis rečiau sukuosi savo virtuvėje. Didžiąją laiko dalį praleidžiu maišydama prieskonius, tačiau kai turiu laisvesnio laiko, būtinai ką nors pagaminu. O paskutinis mano gamintas patiekalas buvo glazūruoti vištienos petukai su paukštienos prieskoniais. 

 

Glazūruoti vištienos petukai  Turbūt glazūruota vištiena su sojos padažu yra vienas populiariausių patiekalų Azijoje, tačiau jų paruošimo būdai skiriasi ne tik kiekvienoje šalyje, bet, galima sakyti, net kiekvienuose šeimininkės namuose. Prieš gamindama šį patiekalą praverčiau begales internetinių blogų ir receptų knygų, tačiau, kaip visada, sau geriausio varianto neradau. Nenuostabu – internetas pilnas receptų ar gražių nuotraukų. Dažniausiai receptus renkamės pagal nuotraukas, ir aš taip darydavau, kol supratau, jog tie, kurie investuoja į geras nuotraukas, dažniausiai mažai dėmesio skiria pačiam receptui.  Kalbant apie šį receptą, jei neturite vištienos petukų, tai tikrai ne bėda šiam receptui puikiai tinka ir sparneliai ar net blauzdelės.  
Nuotrauka
 Ingredientai:1 kg vištienos petukų 2 a. š. medaus 1/4 stiklinės sojos padažo 2 a.š. teriyaki arba oyster padažo 1,5 a. š. paukštienos prieskonių su kariu  4 a. š. miltų 1,5 a. š. kepimo miltelių 1 a. š ryžių acto 1 a. š. balzamiko acto 2 a. š. alyvuogių aliejaus 0,5 a. š. druskos 0,5 a. š. kajeno pipirų   Gaminimas:Pirmiausia pasiruošiame vištieną. Vištienos petukai prieš juos marinuojant turi būti itin sausi, juos galite nusausinti popieriniu rankšluosčiu ar net trumpam įdėti į orkaitę. Pasirinkau greitesnį variantą, kadangi šeimyna jau mosikavo man šakutėmis už nugaros, kad vėluoju su vakariene. Pasidarykite marinatą iš paukštienos prieskonių, miltų, kepimo miltelių, alyvuogių aliejaus, ryžių acto ir druskos. Šiuo marinatu įtrinkite vištieną. Petukus ir sparnelius rekomenduojame palaikyti nors 15 min., o blauzdeles reiktų laikyti bent 12 val. Kitas žingsnis – kepimas. Šioje vietoje turėtumėte apsispręsti, ar norite, jog jūsų vištiena būtų ypatingai traški ir lipni, ar lengvai traški ir lipni. Jei pasirinkote pirmą variantą, turite vištieną virti įkaitintame aliejuje. Toks ir yra originalus Azijos virtuvės receptas. Kadangi ruošiame vištieną vakarienei, nusprendžiau paskaičiuoti kalorijas ir apsiriboti kepimu orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite vištieną ir kepkite apie 30 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. Kol vištiena kepa, pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite visus likusius ingredientus į atskirą dubenį ir, kai vištienos odelė pasidarys traški, lengvu sluoksniu tepkite glazūrą. Jei vištieną kepėte aliejuje, nusausinkite aliejaus perteklių, sudėję vištieną ant popierinio rankšluosčio. Tuomet sudėkite vištieną į kepimo skardą ir taip pat glazūruokite su pagamintu padažu. Trumpai apie glazūravimą: aš visą padažą paskirstau į 3 dalis. Įkaitinu orkaitę iki 230 laipsnių ir kai viena vištienos pusė gražiai apskrunda, apverčiu vištieną ir vėl glazūruoju. Tiesa, nepalikite vištienos be priežiūros, kadangi kepimo procesas trunka labai trumpai. Šiuos nuostabiuosius vištienos petukus rekomenduojame pagardinti petražole ir patiekti su baltaisiais ryžiais. Skanaus!          

 

    

 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.
Nuotrauka
asta skalauskiene
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-11-30
Nuo rugsėjo pabaigos Centro turguje veikianti Skalauskų šeimos užkandinė-kebabinė „Yzy“ klientus vilioja ne tik įprastais kebabais, bet ir ispaniškais greitojo maisto patiekalais, kuriuos gaminti užkandinės savininkė mokėsi Ispanijoje. 
Nuotrauka
desertine
Asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2022-11-29
Centro turguje prieš porą savaičių įsikūrė „Mini desertinė“, tauragiškius kviečianti paskanauti desertų su kava ar arbata. 
Nuotrauka
Martyno Vainoro nuotrauka
Įkelta:
2022-10-10
Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) po dvejus metus trukusios pandeminės pertraukos rugsėjo 29-ąją iškilmingai minėjo 103-iajį gimtadienį, į kurį buvo pakviesta verslo bendruomenė, aptarta verslo situacija, pagerbti verslo lyderiai, įteikti rūmų apdovanojimai bei padėkos ženklai. Apdovanojimą pelnė ir tauragiškis verslininkas Sigitas Mičiulis.
Nuotrauka
baznyciu g
Jono Valaičio nuotrauka
Įkelta:
2022-10-06
Tauragės miesto centre planuojama sukurti mažos taršos zoną, kurioje būtų leidžiamas tik elektromobilių, elektrobusų, paspirtukų ir dviračių eismas. Nors politikai dar neapsisprendė, daugiausia kalbama apie tai, jog ji, tikėtina, bus Bažnyčių gatvėje. Tauragės meras Dovydas Kaminskas ramina, kad artimiausiu metu jokių ribojimų šioje gatvėje įvesti neplanuojama. Planams, jog į šią gatvę galės įvažiuoti ne bet kas, nepritaria ir su meru susitikusi verslo bendruomenė. 
Nuotrauka
lidl
Įkelta:
2022-09-23
Augant išlaidoms už komunalines ir kitas paslaugas, prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ nusprendė iki metų pabaigos skirti papildomą finansinį pastiprinimą savo parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams. Šiuo laikotarpiu jie papildomai bus skatinami „Lidl“ dovanų kortelėmis, tam įmonė planuoja skirti beveik pusę milijono eurų.
Nuotrauka
H2o
Įkelta:
2022-09-19
Per šešerius metus įsitvirtinęs Lietuvos privačių klientų rinkoje savitarnos plovyklų tinklas „H2Auto“ numato tolimesnę paslaugų plėtrą. Pasak įmonės atstovų, klientus pavyksta pritraukti patogiu, išmaniu aptarnavimu, kokybiškomis paslaugomis bei konkurencingais pasiūlymais. 
Nuotrauka
jupiterbach
Įkelta:
2022-09-06
Vėjo jėgainių korpusų gamyba besiverčianti bendrovė „Jupiter Bach Lietuva“ kreipėsi į Tauragės rajono savivaldybę pagalbos. Tauragėje veiklą plėtojanti įmonė paprašė prisidėti įrengiant automobilių stovėjimo aikštelę ir šaligatvį pėstiesiems. Taryboje šis klausimas sukėlė aršių politinių diskusijų. Galiausiai sprendimas buvo priimtas – iš savivaldybės biudžeto bus skiriama dalis lėšų.
Nuotrauka
algimanta
Įkelta:
2022-09-05
Trylika metų veikusi „Algimantos svetainė“ Vytauto gatvėje šiuo metu uždaryta. Dabar ten vyksta remontas, po jo ji vėl kvies pietauti ir siūlys daugiausia lietuviškus patiekalus. Tiesa, Algimantos ten nebesutiksite.
Nuotrauka
pika
Įkelta:
2022-08-27
Prezidento g. 62 duris atvėrusi nekilnojamojo turto agentūra „PiKa namai“ plečia savo klientų ratą ir patarimais padeda sėkmingai parduoti ar įsigyti nekilnojamąjį turtą. Apie mintį įkurti verslą, nekilnojamojo turto pasiūlą ir paklausą mūsų mieste pasakoja agentūros vadovas Matas Kaminskas. 
Nuotrauka
kirpykla
Įkelta:
2022-07-30
Tauragėje turime ne vieną kirpyklą, kurioje kerpami vyrai bei tvarkomos jų barzdos, bet vien tik vyrams skirtas grožio salonas – vienintelis. Balandžio 25-ąją grožio saloną vyrams „Džentelmenų studija“ atidaręs 21-erių tauragiškis Egidijus Dusevičius džiaugiasi, kad klientų ratas susidarė labai greitai.
Nuotrauka
starteris
Įkelta:
2022-07-21
Tauragiškis Alvydas, įsigijęs starterį trimeriui, kuris skirtas žolei pjauti, ilgai naujuoju pirkiniu nepasinaudojo – šis sugedo. Vyriškis, nuvykęs pas pardavėjus, pareikalavo grąžinti pinigus, tačiau parduotuvės darbuotojai, anot jo, su tuo nesutiko. Vyriškis jaučiasi apgautas ir panoro situaciją paviešinti. O štai parduotuvės atstovas paaiškino – klientas nepateikė kvito, neaišku ir tai, kaip naudojosi daiktu, kad šis kaip mat sugedo. Alvydo neguodžia ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) pozicija – paprastai jos specialistai sprendžia ginčus, kai kyla nesutarimų dėl didesnės vertės prekių nei kainavo jo įsigytas starteris. 
Nuotrauka
darbas
Įkelta:
2022-06-24
Tauragiškiai – verslūs žmonės. Taip drąsiai galima sakyti pažvelgus į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pateiktus duomenis apie tai, kiek Tauragės rajono gyventojų turi verslo liudijimų ir kokia veikla pagal juos užsiima. Tauragės rajono savivaldybė prieš kurį laiką jau patvirtino ir naują fiksuotų mokesčių sąrašą verslo liudijimus kitais metais planuojantiems įsigyti žmonėms. 
Nuotrauka
kaire lina
Įkelta:
2022-06-11
12 metų vizažiste dirbanti Lina Kairė prieš pusę metų įkūrė savo makiažo studiją ir  pavadino ją „LK makiažo akademija“. Trijų vaikų mama įgijo teisės bakalaurą, dirbo prokuratūroje ir vis tiek nusprendė grįžti prie savo jaunystės svajonės – darbo grožio srityje. Dabar ji savo žiniomis dalijasi su kitais.
Nuotrauka
sumustiniu baras
Įkelta:
2022-06-08
Jaunimo pamėgtas Sumuštinių baras Spaustuvės g. jau užvėrė duris. Tiesa, nusiminti neverta – jis uždaromas ne visam laikui. Netrukus jis vėl pakvies lankytojus, tik jau kitoje vietoje. 
Nuotrauka
jovaru
Įkelta:
2022-06-04
Pukelių šeima darbuojasi šiltnamiuose Jovaruose. Šios veiklos pradininkai buvo tėvai Regina ir Petras Pukeliai, vėliau prisijungė ir sūnus Marius su žmona Daiva. Vienu metu surinkti visą šeimą sunku: vienas veža gėles ir daigus žmonėms į namus, kitas priima klientus vietoje, dar kitas rūpinasi gėlėmis. 
Nuotrauka
metalas
Įkelta:
2022-05-27
Už automobilį – 200 eurų, už aliuminį ratlankį – 10–12 eurai, už ketaus vonią – 15–30 eurų –  maždaug tiek metalo supirktuvės šiuo metu moka gyventojams už jų atvežtus daiktus. Metalų kainos, šį pavasarį rekordiškai augusios, dabar jau grįžta į normalias vėžes. Vis dėlto metalų kainoms pradėjus kristi supirkėjai nuostolių neskaičiuoja – tokios įvykių eigos jie tikėjosi. 
Nuotrauka
pienas
Įkelta:
2022-05-22
31-erių Gaudas Giedraitis  su šeima gyvena kaimyniniame Jurbarko rajone, Vadžgiryje, tačiau jo gaminamo avižų gėrimas jau ragavo dažnas tauragiškis. Jaunasis verslininkas pats stebisi, kaip sparčiai populiarėja jo su žmona Milda gaminamas produktas. Nors kelias iki galutinio produkto – tokio, kurį žmonės skanauja, giria ir stebisi jo nauda, –  buvo ilgas ir akmenuotas. Kaip sakoma, per kančias – į žvaigždes... Žinoma, iki žvaigždžių dar toli, tačiau dabar, nors dirbti tenka labai sunkiai, Gaudas jaučiasi esąs savo vietoje.  
Nuotrauka
tava
Įkelta:
2022-05-17
Kartais net ir neoficialūs renginiai turi oficialumo, kai sakomos sveikinimo kalbos, teikiami apdovanojimai, pagerbiami nusipelniusieji. Toks beveik oficialus renginys vyko ir praėjusį penktadienį – į šventę Liberty Beach Wake Park rinkosi Tauragės apskrities verslininkų asociacijos nariai: pagerbti sukaktuvininkų, pasveikinti geriausių ir pabendrauti neoficialioje aplinkoje, skambant kauniečių grupės „DixXband“ grojamai muzikai.
Nuotrauka
pinu
Įkelta:
2022-05-11
Tauragiškė Indrė Čistiakova pinti makramė technika pradėjo prieš ketverius metus. O jos įkurta studija „PinuPinu“ greit švęs pirmąjį gimtadienį. Pasak Indrės, studija yra jos kūrybos namai. Pradėdama organizuoti edukacijas moteris jautė pagiežą iš jau pinančiųjų, kad moko, kad atsiras konkurentų. I. Čistiakova iš viso makramė technikos mokė jau 170 žmonių, bet iš jų pynimu toliau užsiėmė vos 7 asmenys, tad ji konkurencijos nebijo, sako, jog sveika konkurencija yra naudinga kiekvienam verslui.
Nuotrauka
benetai
Įkelta:
2022-05-07
Prieš kelerius metus į Šikšnių kaimą nusprendusi atsikraustyti jauna Benėtų šeima sugalvojo, kad nemažas plotas laisvos žemės prie namo gali būti panaudotas prasmingiau, tad planavo išsikasti tvenkinį, tačiau planus sujaukė paragautos nuostabaus skonio šilauogės. Nors prieš 4 metus šeima dar gyveno mažo stebuklėlio Elijaus laukimu, nusprendė neatidėlioti ir pradėti auginti šilauoges. Apie rūpesčius ir džiaugsmus įgyvendinant sumanymą papasakojo Ligita.  
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2022-04-14
Savivaldybė kviečia pasinaudoti Tauragės rajono savivaldybės teikiamomis finansavimo galimybėmis. Pastarajame tarybos posėdyje rajono politikai atnaujino smulkaus ir vidutinio verslo subjektų rėmimo programos tvarkos aprašą. Pasinaudoti teikiama parama dabar bus dar paprasčiau. 
Nuotrauka
kavine
Įkelta:
2022-04-13
Miesto viešojo maitinimo sferoje – šiokios tokios permainos: Bažnyčių gatvėje jau porą mėnesių užsukti kviečia nauja kavinukė „Coffeine“, anksčiau populiari buvusi „Vero cafe“ užvėrė duris, o viešbutyje įsikūrusi kepyklėlė, kurioje irgi galima buvo išgerti kavos, keičia savininkus.