Tomas RAULINAVIČIUS
Tauragėje dar niekas nekepė šviežių bandelių ar lavašų. Į gardžią plutą ir lėkštę niekas nedėjo ant grilio keptos, maltos ar gabalėliais iešmu pervertos jautienos. Norite daugiau? „Grill namučių“ savininkas Karolis Sakalauskas sako, kad prie šio derinio tiks ypatingai paruoštos, šviežios Iceberg salotos ir gruzdintos bulvytės, lygiai tokios pačios, kokios tiekiamos populiariame „McDonald‘s“ restorane. Verslininkas neslepia, kad nauja greitojo maisto užkandinė gerokai pakels tiekiamo maisto kartelę Tauragės mieste ir privers konkurentus pasistiebti.
Jokių kopūstų
Tauragėje netrūksta greitojo maisto užkandinių, tačiau jų tiekiamo maisto kokybe dažnai sudvejoja ne tik kebabą valgantis miestietis, bet ir Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.
– Padaže permirkęs ir lietuviškuose kopūstuose paskendęs kebabas čia tapo toks įprastas, kad nedaugelis susimąsto, kaip jis turėtų atrodyti iš tikrųjų. „Grill namučių“ idėja ir gimė su tikslu tauragiškiams tiekti skanų, šviežią ir sveiką maistą, – pasakojo Karolis Sakalauskas.
Pašnekovo manymu, siekdami greitesnio pelno ir lengvo būdo užsidirbti, šiuo metu Tauragėje veikiančių kebabinių savininkai suformavo nekokybiškų užkandinių Tauragėje tinklą.
Duris prieš keletą dienų atvėrusios užkandinės klientai netruks pastebėti pirmuosius tikrojo kebabo privalumus. Specialioje krosnyje užkandinė kepa rytietiškas bandeles ir lavašus kebabams. „Grill namučiuose“ klientai ras tradicinį Donerio kebabą, tiesa, be kopūstų, tik su gardžiomis salotomis. Tačiau išskirtinis šių namų akcentas – mėsytė, kepama grilyje.
Jautieną pagardins salotos
Kebabo rūšių nemažai. Koks tas tikrasis, sunku jau ir pasakyti. Pasak K. Sakalausko, tokių, kokius parduoda Anglijos ir Prancūzijos kavinėse, Tauragėje nėra. Ant iešmo suverta sultinga jautiena ir maltos mėsos vėrinukai „Grill namučiuose“ kepami ant grilio. Čia pat ruošiami skanūs kiaulienos sprandinės gabaliukai, ateityje planuojama patiekti steiką.
– Klientai patys išsirinks garnyrą prie mėsytės. Prie jautienos vėrinukų puikiai tinka šviežia bandelė ir keptos bulvytės, kurios bus plonesnės nei įprastos Tauragėje, tokios pačios, kaip „McDonald‘s“ restorane. Rinkinuko kaina svyruos nuo 5 iki 15 litų, – kalbėjo stoties gatvėje įsikūrusių „Grill namučių“ savininkas.
Pagrindinį patiekalą pagardins mėlynieji svogūnai ir peperoni. Mėsytei apšlakstyti bus įdedama citrinos skiltelė.
Jokių kopūstų! Tokį šūkį dar kartą pakartojo K. Sakalauskas. Verslininkas sako suprantąs, kad ši daržovė kebabinėse išpopuliarėjo dėl žemos kainos ir paprasto patiekimo. Pritarkuotas lėkštėje, kopūstas ne tik nepagardinamas jokiu padažu, bet ir gerokai išpučia „tauragietiško“ kebabo gabaritus.
– „Grill namučiuose“ kopūstų nebus. Tieksime klientams tik šviežias daržoves. Iceberg salotoms naudosime vyšninius pomidorus ir užpilą, kurį tobulindami dirbome labai ilgai. Kas norės, čia pat ant grilio paskrudinsime ir salotas pagardinsime vištienos krūtinėlės riekelėmis, – natūralaus ir ekologiško maisto liniją užkandinėje apibūdino K. Sakalauskas.
Rizikuoti nebijo
Verslininkas K. Sakalauskas sako, kad su kitokiu požiūriu į klientą rizikuoti nebaisu. Tauragėje puikiai prigijo „Alučio namai“, kuriuose parduodamas ne pramoninis, o mažųjų aludarių gaminamas kokybiškas ir natūralus alus.
„Grill namučiai“ taip pat reikalaus kokybės, kurią pasiekti esą paprasta, reikia tik daugiau darbo. Maistą ruoš du darbuotojai, jį bus galima valgyti vietoje arba išsinešti.
– Ketiname pakelti greitojo maisto kokybės kartelę Tauragėje. Naudą pirmiausiai pajus klientai. „Grill namučiuose“ klientams maistą serviruosime ne plastmasiniuose induose. Ateityje bus ir vieno nedidelio aludario alaus, – prieš užkandinės atidarymą kalbėjo K. Sakalauskas.
Stoties ir J. Tumo-Vaižganto gatvių kampe įsikūrę „Grill namučiai“ laukia svečių nuo 10 iki 22 valandos.