Nuteistas Ateities take tauragiškį nudūręs žudikas
Įkelta:
2023-01-03
Nuotrauka
ateities takas
Nuotraukos autorius:
Autoriaus nuotrauka
Aprašymas

Kruvinas konfliktas įvykio šiame kieme

 

 

Klaipėdos apygardos teismas lapkričio 8-ąją paskelbė nuosprendį recidyvistu pripažintam Žydrūnui Kakšiui, kuris Tauragėje, Ateities take, peiliu nudūrė tauragiškį. 

Bylos duomenimis, sausio 30-ąją, apie 3.15 val., nuo alkoholio apsvaigęs Ž. Kakšys konflikto metu peiliu dūrė kitam vyrui į krūtinę. Auka mirė įvykio vietoje. Nužudymas įvyko Ateities take, netoli 6-uoju numeriu pažymėto daugiabučio.

Antrankiais surakintas ir į Klaipėdos apygardos teismą atvesdintas Ž. Kakšys jam mestus kaltinimus nužudžius žmogų teisme neigė, tačiau jį prie sienos rėmė svarūs įkalčiai. Tyrėjai ant nuteistojo drabužių rado aukos rūbų pėdsakų – tai leido padaryti išvadą, kad įtariamasis ir auka grūmėsi. Žudiko telefone užfiksuotas susirašinėjimas, kuriame matyti, kaip jis prašo vienos moters pinigų tam, kad galėtų po nusikaltimo pabėgti iš Lietuvos. Nepalankūs buvo ir liudininkų, pasakojusių apie Ž. Kakšio turėtą ir po įvykio nulaižytą peilį, parodymai.

Keršto akys aklos

Kaip teisme pasakojo Ž. Kakšio pažįstama E. L., ji sausio 29-ąją savo namuose Tauragėje su sugyventiniu T. Z. ir kompanija gėrė alkoholį. Tuomet jai esą paskambino nuteistasis, kuris guodėsi „prasta sveikata“. Moteris Ž. Kakšiui pasiūlė išeitį, kaip „pataisyti“ sveikatą – ateiti ir išgerti. Šis jos bute pasirodė jau būdamas neblaivus. Vakarėlis buvo linksmas – sugėrovai šoko, gėrė degtinę. Tačiau pritrūkus alkoholio vienas iš kompanijos dalyvių I. M. pasiūlė parduoti kompiuterį. I. M. su drauge išėjo, o Ž. Kakšys liko bute. Po kurio laiko į namus įbėgęs kruvinas I. M. pasakė, kad asmenys, kuriuos jis pažįsta, jį ir draugę sumušė bei neva kėsinosi išprievartauti dar kitą merginą – T. Z. pusseserę. Liudytojos sugyventinis T. Z. iškvietė policiją. Anot E. L., atvykę pareigūnai esą pamatė, kad konflikto dalyviai girti, paaiškino, kad išsiaiškins situaciją, kai visi išblaivės, ir po kurio laiko išvažiavo. 

Ž. Kakšys kartu su kitais kompanijos dalyviais buvo susinervinęs, kaip prisiminė liudytoja E. L., norėjo „išsiaiškinti“. Pats T. Z. teisme prisiminė, kad paskambinęs aukai paklausė, kodėl šis norėjo išprievartauti jo pusseserę. Šis atsakė nedaręs. T. Z. teigė, kad pokalbio su šiuo vyru metu išgirdo, kad I. M. „per galvą gavo“, nes iš jo – nužudytojo – pavogė 5 sidabrinius šaukštelius.

Teisme liudijęs I. M. teigė, kad su nužudytuoju susitiko prie Tauragės apylinkės teismo rūmų, tuomet nuėjo į namus dėl kompiuterio pirkimo, o štai čia ir prasidėjo muštynės. Sumuštasis I. M. sakė pabėgęs į butą, kuriame jo laukė sugėrovai, ir nusprendęs atkeršyti skriaudėjui. Jis išgertuvių dalyvius pakvietė eiti prie nužudytojo namų Ateities take. Prie kompanijos prisijungė ir daugiau I. M. draugų. 

Nulaižė peilį

Vyras prisipažino, kad sudaužė strypu nužudytojo automobilį. Būtent tuomet auka su dar 2 draugais išbėgo į kiemą ir puolė jį vytis, o šis bėgo pas jų laukusius kompanijos dalyvius. I. M. sakė, kad kiek pabėgus jis pamatė, kaip Ž. Kakšys išlindo iš už kampo ir susigrūmė su nužudytuoju, vėliau pastarasis pargriuvo. 

Iš įvykio vietos bėgusi kompanija girdėjo, kad atvažiuoja policija. I. M. prisiminė, kad Ž. Kakšys sustojęs prie daugiabučio išsitraukė peilį, jį nulaižė ir gyrėsi, kad dūrė nukentėjusiajam.

Kaltinamasis Ž. Kakšys sakė, kad tai netiesa – esą akivaizdu, kad visa kompanija susitarė ir „varo ant jo“.

Kaltinamasis nurodė, kad jis su nužudytuoju nesistumdė. Pasak Ž. Kakšio, pribėgęs prie vyro jis jau pamatė jį gulintį ant žemės. Ž. Kakšys aiškino, kad įvykio metu peilį jis turėjo, tačiau jo neišsitraukė. Kaltinamasis teigė, kad galėjo gulinčiam vyrui spirti. Ž. Kakšys aiškino, kad po įvykio visiems gyrėsi, jog du kartus dūrė peiliu nukentėjusiajam, nes tiesiog norėjo pasipuikuoti prieš draugus.

Liudytojai šaukė

T. Z. sakė matęs, kaip Ž. Kakšys su vyriškiu grūmėsi, esą šis apsisuko ir pradėjo nuo Ž. Kakšio bėgti, bet pabėgęs kokius 5 žingsnius susmuko. Tuomet esą prie nužudytojo dar pribėgo I. M., Ž. Kakšys, dar vienas sugėrovas. Parkritęs žmogus buvo spardomas, bet iš balkonų įvykį stebėję daugiabučių gyventojai ėmė šaukti, kad kompanija paliktų tą žmogų ramybėje. Tuomet visi pabėgo. 

Viena apklaustoji teigė kieme išgirdusi triukšmą, tad su draugu nuėjo pasižvalgyti ir išsiaiškinti, kas nutiko. Ji pamatė kieme bėgiojančių žmonių būrį. Anot liudytojos, vienas žmogus sustojo, o prie jo pribėgusi grupė asmenų pradėjo jį spardyti. Liudytojos draugas šaukė, kad šie atsitrauktų, tad būrys dėjo į kojas. Moteris su draugu priėjo prie suspardyto asmens ir pamatė, kad šis dar kvėpuoja. Policiją iškvietė kaimyninio namo gyventoja. Atvykę policijos pareigūnai aptiko vyro kūną. 

Po nužudymo kartu su kitu muštynių dalyviu Ž. Kakšys atėjo į pažįstamo tauragiškio butą, ten užkaitė dujinę viryklę ir nudegino peilio geležtę.

Įtariamasis buvo sulaikytas po maždaug 12 valandų nuo nusikaltimo.

Pasiųstas už grotų

Tyrėjai paėmė Ž. Kakšio telefoną ir jame perskaitė susirašinėjimą su viena iš moterų. Susirašinėjimo metu buvo pasidalintas straipsnis apie Tauragėje naktį nudurtą vyrą. Tuomet įtariamasis moteriškei parašė: „Buk gera imesk ble pinigu reike tepti“ (kalba netaisyta). Ši pasiteiravo: „Ka tepti“ (kalba netaisyta). Ž. Kakšys atsakė: „Bekti is letuvos“ (kalba netaisyta). Teisme kaltinamasis sakė, kad rašė žinutę savo skolininkei, kad jam reikia bėgti iš Lietuvos, todėl reikalingi pinigai, bet išties esą jis nesiruošė niekur bėgti, o taip rašė tam, kad susigrąžintų savo pinigus.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas Eugenijus Antanauskas, remdamasis įrodymais, konstatavo, kad kaltinamasis, neprisipažindamas dėl nusikaltimo, tik siekė išvengti baudžiamosios atsakomybės. 

Už nužudymą Ž. Kakšys nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme, jam priteista 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo nukentėjusiąja pripažintai nužudytojo dukrai. 

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 19 valandų
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.