Norėjo pabūti su pažįstama – gavo į kailį
Įkelta:
2022-11-02
Nuotrauka
policija
Aprašymas

Lietuvos policijos nuotrauka

Rugsėjo 12-ąją Tauragės apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje net 7 kartus anksčiau teistam D. P. teko atsakyti už žmogaus sumušimą. 

Vyras kumščiais darbavosi šių metų kovo 7-ąją. Nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad tą dieną, apie 14.10 val., buvo savo namuose, kai pro neužrakintas buto duris užėjo pažįstamas D. P. Anot nukentėjusiojo, svečias iškart puolė jį stumdyti, sudavė kumščiu į kairįjį skruostą. Po smūgio sutrūko nukentėjusiojo apatinis dantų protezas. Vyriškiai susistumdė. Nukentėjusiajam sužalotas kairės rankos riešas, tiesa, vyriškis vėliau sakė, kad būtent dėl šio sužalojimo pretenzijų jau nebeturi – esą pats jį netyčia neatsargiai pasuko ir todėl atsinaujino sena trauma. Dėl ko tarp pažįstamų perbėgo juoda katė? Pasirodo, kad D. P. savo pažįstamo bute ieškojo buvusios sugyventinės, kuri negrįžo namo prižiūrėti vaikų. Nors konflikto metu D. P. buvo agresyviai nusiteikęs, ką jis sakė, sumuštasis teigė nepamenantis. Tuo metu bute buvo nukentėjusiojo pažįstama – kaltinamojo sugyventinė. Ji į fizinį konfliktą nesikišo, tačiau D. P. drausmino klausdama: „Ko puoli?“ 

Kai buto šeimininkas pasakė, kad skambins į policiją,  D. P. pasišalino. 

Nukentėjusysis teigė, kad anksčiau su D. P. nėra konfliktavęs. 

Kaip sakė buto šeimininkas, D. P. po įvykio buvo atėjęs ir atlygino jam padarytą žalą dėl sugadinto protezo, atsiprašė už tai, kad sudavė, vyriškiai susitaikė. 

Teisme kaltinamasis savo kaltės neneigė ir kalbėjo, kad apie 14 val. į nukentėjusiojo namus atvyko ieškodamas savo dukrų motinos, kuri neva jam tą pačią dieną telefonu buvo pasakiusi, kad yra pas nukentėjusįjį. Kaltinamasis prisiminė moteriškei paliepęs eiti namo: D. P. kalbėjo, kad jam reikėjo eiti į darbą ir jis norėjo, kad ši prižiūrėtų dukras. Tačiau moteris negrįžo. Vyriškis puolė jos ieškoti. Pasak kaltinamojo, vos įėjus pro nukentėjusiojo buto duris prasidėjo žodinis konfliktas – jis priekaištavo nukentėjusiajam, kad šis leidžia jo sugyventinei vartoti alkoholinius gėrimus. D. P. nukentėjusiajam liepė daugiau moters niekada į savo namus nebeįsileisti. Kaltinamasis pripažino sudavęs nukentėjusiajam, dėl ko lūžo jo dantų protezas. Teisme kaltinamasis teigė nenorėjęs sužaloti buto šeimininko ir dėl savo veiksmų gailisi. D. P. teigė nusikaltimo metu buvęs blaivus. 

Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistas nustatė, kad nukentėjusiajam padaryta poodinė kraujosruva dėl vieno smūgio ar trauminio poveikio. Dėl sužalojimo buvo nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad D. P. prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi. Tačiau jo atsakomybę sunkina tai, kad vyriškis nusikalto būdamas recidyvistas.

„Skiriant bausmę atsižvelgtina į tai, kad kaltinamasis padarė nesunkų nusikaltimą, teisiamas ne pirmą kartą, administracine tvarka baustas, charakterizuojamas patenkinamai. <...> Nukentėjusysis kaltinamajam jokių pretenzijų neturi, kaltinamasis jo atsiprašė, jie susitaikė. Iš bylos matyti, kad D. P. vienas augina dvi dukras. <...> Įvertinant visas šias aplinkybes darytina išvada, kad tikslinga skirti bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu, tai yra, laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant. Anksčiau aptartos aplinkybės duoda pagrindo manyti, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti be realaus jos atlikimo“, – nurodoma teismo nuosprendyje. 

D. P. buvo pripažintas kaltu dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, jam skirti 6 mėnesiai laisvės atėmimo. Kadangi prisipažino dėl nusikaltimo, teismas vyriškiui bausmę sumažino trečdaliu. Taigi jam skirtas 4 mėnesių laisvės atėmimas, bausmės vykdymas atidėtas 1 metams, įpareigojant per šį laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Be to, D. P. įpareigotas atlyginti Valstybinei ligonių kasai padarytą 108,97 Eur žalą už nukentėjusiojo gydymą.

 

Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-06
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 2024 m. vasario 3 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d.