Po teismo posėdžio – į parduotuvę vogti
Įkelta:
2021-12-04
Nuotrauka
akistata
Nuotraukos autorius:
Asociatyvi Cottonbro/pexels.com nuotrauka

Kiek vilką bejaukinsi, jis vis tiek į mišką žiūrės, sako lietuvių liaudies patarlė. Šis posakis tiktų nevedusiam, nedirbančiam R. S., anksčiau jau teistam už vagystę. Vyras, apsilankęs teisme, kuriame buvo teisiamas dėl vagystės, po teismo posėdžio nužingsniavo į parduotuvę ir apsivogė. Tiesa, vyras tikėjosi, kad pavogtų prekių suma neviršys tos, už kurią gresia baudžiamoji atsakomybė. Tačiau R. S. apsiskaičiavo ir spalio 26-ąją išgirdo Tauragės apylinkės teismo verdiktą. 

R. S. kalbėjo, kad balandžio 27-ąją, apie 9 val., autobusu su sugyventine atvažiavo į miestą, nes tą dieną turėjo dalyvauti teismo posėdyje. Jam pasibaigus vyras apie 12 val. nuėjo į parduotuvę, nes reikėjo nusipirkti laikrodžiui bateriją. R. S. dievagojosi, kad iš anksto nebuvo sugalvojęs vogti. Tačiau galiausiai viskas pasisuko kitaip. 

Parduotuvėje R. S. iš pradžių vaikščiojo kartu su sugyventine, po to išsiskyrė. Vyras nuėjo prie lentynos, kurioje buvo sudėti įvairūs darbo įrankiai. Ten būdamas pamatė nepažįstamą moterį, kuri kažką įsikišo į maišą. Vyras tuomet nusprendė paimti veržliasukį, nes suprato, jog parduotuvėje apsaugos nėra. Veržliasukio kaina, anot R. S., siekė apie 104 eurus. 

Vis dėlto R. S. apsiriko – pasirodo, įrankis vertas 249 eurų. 

Liudytoju pripažintas parduotuvės darbuotojas teisme sakė, kad prekių kainos yra dedamos po preke, bet pasitaiko atvejų, kad pirkėjai, apžiūrėję prekę, padeda ją ne į vietą, todėl prekės kainą reikėtų pasitikrinti pagal ant kainos nurodytą prekių pavadinimą, kodą arba paklausti konsultantų. 

Tam, kad prie išėjimo nebūtų pagautas, R. S. nuėmė nuo prekės sekiklį. Įsidėjęs vogtą daiktą į kuprinę vyras jau kurpė planus parduoti „grobį“. R. S. guodėsi teisme, kad jam trūko pinigų  susimokėti už buto nuomą. 

Vaikščiodamas kitoje parduotuvės pusėje jis pamatė, kad atrakinta daiktų saugojimo spintelė, kurioje buvo 39,99 euro vertės vyriškas skustuvas „Philips“.  

R. S. žinojo, kad jeigu pavogs prekių už daugiau nei 150 eurų, jam gali grėsti jau ne administracinė atsakomybė, o baudžiamoji, kuri užtraukia ir teistumą. 

Vyras išėjo iš parduotuvės, paskambino sugyventinei, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, irgi laiko veltui nešvaistė. Vyrui ji pasakė, kad pavogė ausines.

Po kurio laiko R. S. nukeliavo į turgų ir pardavė abu pavogtus daiktus. Teisme paklaustas, kiek už tai gavo pinigų, jis teigė neprisimenąs. 

Vyras kalbėjo, kad gautus pinigus išleido buto nuomai ir vaistams, kadangi gauna neįgalumo išmoką, siekiančią 140 eurų. R. S. sakė, kad jam trūksta pinigų ir vaistams. 

Bylos duomenimis, vyras parduotuvei padarė 278,99 euro turtinę žalą.   

Teisme liudijęs parduotuvės darbuotojas teigė, kad pardavėjas-konsultantas, pamatęs, kad nėra kažkurios prekės, atlieka patikrinimą buhalterinės apskaitos sistemoje. Neradus prekės yra aiškinamasi, kur ji galėjo dingti. Jei prekė yra kamerų matymo zonoje, peržiūrimas vaizdo įrašas. Būtent taip ir buvo nustatyta, kas paėmė prekę. Vaizdo medžiaga perduota policijos pareigūnams.

Pasak parduotuvės darbuotojo, tokių prekių kaip veržliasukis yra atvežama tik po keletą, nes jos brangios, jų nuperkama nedaug. 

Anksčiau už vagystę jau teistas R. S. ir vėl buvo pripažintas kaltu dėl svetimo turto pasisavinimo. Tauragės apylinkės teismo teisėja Lina Nainienė nusprendė skirti jam 90 parų arešto bausmę. Kadangi kaltinamasis pripažino savo kaltę, teismas nusprendė bausmę sumažinti vienu trečdaliu ir skyrė galutinę 60 parų arešto bausmę. 

R. S. buvo įpareigotas atlyginti 278,99 euro žalą kas mėnesį sumokant po 46,50 euro.

 

Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
prieš 20 valandų
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 21 valanda
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-06
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 2024 m. vasario 3 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d.
Nuotrauka
kontrabanda
Įkelta:
2024-02-05
2024 m. vasario 3 d. apie 17.57 val. Šilalės r., Prienų k., policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Touran“, kurį vairavo 56-erių Klaipėdos rajono gyventojas. Patikrinimo metu vairuotojui buvo nustatytas 2,12 prom. neblaivumas.