Teismas: moteris nepagrįstai nubausta už artimą kontaktą su kaimynais karantino laikotarpiu
Įkelta:
2021-11-17
Nuotrauka
a
Nuotraukos autorius:
Tauragės apylinkės teismo archyvo nuotrauka
Aprašymas

Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmai

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Vakar Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) patenkino pareiškėjos skundą ir panaikino Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato nutarimą, kuriuo ji nubausta už karantino režimo pažeidimus, bei nutraukė bylą, nustatęs, kad skundą padavusios moters veikoje nėra administracinio nusižengimo požymių.

Kaip praneša Tauragės apylinkės teismas, moteris policijos pareigūnės nubausta 600 Eur dydžio bauda už tai, kad 2021-03-31 paskelbto karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje laikotarpiu artimai kontaktavo, bendravo su kitos šeimos ir (ar) namų ūkiais ir tuo sukėlė pavojų išplisti COVID-19 ligai bei tuo nesilaikė reikalavimo, draudžiančio daugiau nei vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio artimus kontaktus.

Moteris skunde teismui nurodė, kad nusižengimo nepadarė, teigė nesuprantanti, kodėl pareigūnės patikėjo kaimynų, iš kurių vienas buvo neblaivus, kalbomis. Jos pačios pasakojimo pareigūnė nesiklausė. Ji su ją įskundusiais kaimynais jokių ryšių nepalaiko. Jie nuolat girtuokliauja, triukšmauja, dažnai kviečia policiją. Įvykio dieną ji buvo savo namuose, pas ją niekas nebuvo atėjęs. Kaimynas R. E. kartais neblaivus vaikšto apie langus, šūkauja, prašo įleisti, tačiau ji niekada jo neįleidžia. 2021-04-01 atvyko pareigūnės, į butą įsiveržė neblaivus R. E. ir pasakojo, kad buvo jos bute, gėrė alkoholį. Ji pareigūnei aiškino, kad to nebuvo, kad kaimynas nesupranta, ką kalba, bet pareigūnė jos nesiklausė ir surašė administracinio nusižengimo protokolą bei paskyrė baudą. V. B. skunde taip pat nurodė, kad nežino, kodėl taip kaimynai kalba, svarstė, kad jie taip pasielgė, galbūt, iš pykčio.

Policijos komisariato atstovas su skundu nesutiko, prašė jį atmesti, nurodydamas, kad moters argumentai niekuo nepagrįsti, jos kaltė yra įrodyta byloje surinktais įrodymais, o skunde nurodyti argumentai, kad ji nusižengimo nepadarė, vertinami kritiškai, kaip siekimas išvengti administracinės atsakomybės už padarytą nusižengimą.

Teismas, ištyręs byloje esančius įrodymus, nustatė, kad administracinio nusižengimo protokolą policijos tyrėja pareiškėjai surašė, remdamasi kaimynų paaiškinimais, iš kurių vienas paaiškinimą rašė, būdamas stipriai apgirtęs - jam buvo nustatytas 2 promilių girtumas. Pastarasis apklausiamas teisme nurodė kiek kitas aplinkybes, kai kurių aplinkybių neprisiminė. V. B. teigė, kad kaimynas R. E. jos namuose nėra buvęs. Šis posėdžio metu tai patvirtino, tačiau skambindamas pagalbos telefonu, nurodė, kad svečiavosi pas pareiškėją. Kitos kaimynės parodymus teismas įvertino kaip prieštaringus, kadangi ji, duodama parodymus pareigūnams, nurodė, kad su pareiškėja gėrė šampaną, tačiau apklausiama teisme jau nurodė, kad gėrė tik kavos ir jokio alkoholio nebuvo.

Iš byloje esančio vaizdo įrašo teismas nustatė, kad atvykus pareigūnėms, R. E. elgėsi neadekvačiai, kalbėjo nesuvokiamus dalykus. Įvertinęs liudytojų parodymų prieštaringumą, konfliktinius V. B. ir kaimynų tarpusavio santykius, teismas sprendė, kad apklaustų liudytojų parodymais tikėti negalima.

Be to, teismas pažymėjo, kad administracinių nusižengimų bylos paprastai išnagrinėjamos per dvidešimt darbo dienų nuo administracinio nusižengimo protokolo įteikimo dienos, tačiau nagrinėjamu atveju pareigūnė bylą išnagrinėjo ir priėmė nutarimą po dviejų minučių nuo nusižengimo protokolo surašymo. Teismas pabrėžė, kad laikantis teisės aktų reglamentuotų procedūrų, fiziškai tai padaryti neįmanoma. V. B. surašytame nutarime nėra išdėstyta jokių nagrinėjimo metu nustatytų aplinkybių bei jų vertinimo, todėl skundžiamą nutarimą teismas įvertino kaip aiškiai neatitinkantį įstatymo reikalavimų.

Teismas, padaręs išvadą, kad byloje nėra įrodymų, kurie neginčijamai patvirtintų, jog V. B. padarė nusižengimą ir nenustačius jai inkriminuoto nusižengimo požymių, komisariato 2021-04-02 nutarimą administracinio nusižengimo byloje panaikino ir administracinio nusižengimo teiseną nutraukė.

Šį nutarimą per 20 dienų nuo jo paskelbimo ar išsiuntimo galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
prieš 20 valandų
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 21 valanda
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-06
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 2024 m. vasario 3 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d.
Nuotrauka
kontrabanda
Įkelta:
2024-02-05
2024 m. vasario 3 d. apie 17.57 val. Šilalės r., Prienų k., policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Touran“, kurį vairavo 56-erių Klaipėdos rajono gyventojas. Patikrinimo metu vairuotojui buvo nustatytas 2,12 prom. neblaivumas.