Elnių medžioklė virto vaiduoklių medžiokle
Įkelta:
2011-10-03
Nuotrauka
Aprašymas
Redakcijai pranešta, kad taurųjį elnią nelegaliai nušovė tauragiškiams gerai pažįstamas asmuo – UAB „Tauragės vandenys“ vadovas Rimantas Veisas, ar tai tikrai padarė jis, rajono aplinkosaugininkai nei tvirtina, nei neigia. „Tauragės žinių“ nuotrauka

Vadovaujantis medžioklės taisyklėmis, sumedžiojęs elnią medžiotojas privalo tai deklaruoti licencijoje. Tauragės rajono medžiotojų būreliui „Ąžuolas“ šį medžioklės sezoną leista sumedžioti du tauriuosius elnius. Pasak „Ąžuolo“ būrelio vadovo, Tauragės rajono apylinkės teismo teisėjo Egidijaus Mockaičio, šį medžioklės sezoną būrelio medžiotojai dar nesumedžiojo nė vieno elnio. Tačiau tiksliau būtų buvę pasakyti – nebuvo užpildyta nė viena deklaracija, nes pats šio medžiotojų būrelio vadovas aplinkosaugininkams pranešė apie medžioklės taisyklių pažeidimus. Medžiaga net buvo perduota prokuratūrai. „Tauragės žinių“ redakcijai paskambinęs vyras, prisistatęs kaip asmuo, susijęs su aplinkosauga,įsitikinęs, kad ši byla bus numarinta, nes joje figūruoja gerai žinomos pavardės.

Mano, kad byla bus numarinta

„Tauragės žinių“ redakcijai paskambinęs vyras papasakojo, kad maždaug prieš tris savaites medžiotojų būrelio „Ąžuolas“ teritorijoje buvo nelegaliai nušautas elnias. Vyras prašė neatskleisti jo vardo ir pavardės, patikino, kad viešai galime jį pristatyti kaip su aplinkosauga susijusį žmogų.

– Pamatysit, byla bus numarinta, – buvo įsitikinęs redakcijai skambinęs vyras.

Pasak jo, elnią Gaurės apylinkėse nelegaliai sumedžiojo savivaldybei pavaldžios UAB „Tauragės vandenys“ direktorius Rimantas Veisas. Vyras tikino matąs, kaip jis ir medžiotojų būrelio „Ąžuolas“, kuriam priklauso R. Veisas, vadovas E. Mockaitis pastaruoju metu užsuka pas aplinkosaugininkus neva atsigerti kavos.

Ikiteisminio tyrimo nepradėjo

Apie nušautą elnią, kuo galimai įtariamas R. Veisas, paklaustas Tauragės rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Gražvydas Žebelys patvirtino, kad medžiagą dėl medžioklės taisyklių pažeidimų Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūra prokuratūrai perdavė rugsėjo 19 dieną.Antradienį (rugsėjo 27-ąją) prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą ir bylos medžiagą grąžino agentūrai.

Anot vyriausiojo prokuroro, ikiteisminio tyrimo nepradėti nuspręsta, nes nebuvo įžvelgta nusikalstamos veikos pagal Baudžiamojo kodekso 272 straipsnį dėl medžiojimo ar žvejojimo arba kitokio laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo. Vyriausiojo prokuroro teigimu, prokuratūra nusprendė, kad įvykdyta ne nusikalstama veika, o administracinis teisės pažeidimas. Pasak vyriausiojo prokuroro,medžioti elnius rugsėjo mėnesį galima, tačiau apie sumedžiotą žvėrį privalėta deklaruoti licencijoje.

Paragino „žiūrėti atsakingai“

Medžiotojų būrelio „Ąžuolas“ vadovas E. Mockaitis „Tauragės žinias“ bandė įtikinti, kad šiuo metu vis dar neaišku, kas nušovė elnią, ir apskritai pats nušovimo faktas nėra įrodytas. Teisėju dirbantis medžiotojas žurnalistei priminė, kad rašydama straipsnį ji turi „atsakingai į viską pažiūrėti“. Nušauto elnio, E. Mockaičio teigimu, nebuvo rasta. Į aplinkosaugininkus jis esą kreipėsi tik gavęs informaciją, kad tai galėjo būti padaryta.

– Buvo žymių. Versijų yra keletas, – aptakiai kalbėjo teisėjas.

E. Mockaitis „Tauragės žinioms“ patvirtino, kad R. Veisas yra jo vadovaujamo medžiotojų būrelio narys.

Apklaustas būrelio pirmininkas

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros gyvosios gamtos vyriausiasis inspektorius Petras Survilas „Tauragės žinioms“ taip pat tvirtino, kad elnią nušovęs asmuo vis dar nenustatytas. Kita vertus, P. Survilo teigimu, nelegaliai žvėrį sumedžiojusio medžiotojo nei pavardės, nei vardo agentūra negali skelbti, kol įsigalios agentūros priimta nutartis arba teismo sprendimas.

Paklaustas, ar agentūra dėl incidento apklausė R. Veisą, P. Survilas to nei paneigė, nei patvirtino.

– Šiai dienai asmuo nėra įvardytas, negalime jo įvardyti, neturime konkrečių įrodymų. Apklausta daug asmenų. Pirmiausiai pats medžiotojų būrelio vadovas Egidijus Mockaitis, kuris mums ir pranešė apie nušautą žvėrį, – sakė P. Survilas.

Pasak inspektoriaus, išaiškinti kaltą asmenį bus sudėtinga, nors tam agentūra turi pusę metų, mat žvėris buvo nušautas rugsėjo 10-ąją, o agentūrai apie tai pranešta rugsėjo 12 dieną.

Pagalbos paprašė redakcijos

Remiantis aplinkos apsaugos ministro įsakymu taurusis elnias vertinamas 1781 litu, elnio patelė – 1068 Lt. Kol kas neišsiaiškinta, kokios lyties buvo nušautas taurusis žvėris, tačiau, kad tai buvo elnias, anot Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros gyvosios gamtos inspektoriaus, sprendžiama iš miške rastų kraujo dėmių ir kailio plaukų.

Jeigu pažeidėjas bus nustatytas, jam bus surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal 85 straipsnį už Teisės aktų, reglamentuojančių medžioklę, pažeidimus. Pažeidėjui gali grėsti ne tik pinginė bauda, bet ir ginklo ar teisės medžioti atėmimas.

– Būtume dėkingi, jei jūs, turėdami kokios nors informacijos, padėtumėte mums atskleisti šį pažeidimą, – „Tauragės žinių“ redakcijos paprašė P. Survilas.

Pasak inspektoriaus, pažeidėją reikia išaiškinti ir nubausti, ar vienas, ar kitas tai būtų žmogus, įstatymai esą visiems vienodi.

R. Veisas – užsienyje

Norėjome išklausyti ir R. Veiso versiją, tačiau į redakcijos telefono skambučius jis neatsiliepė.

UAB „Tauragės vandenys“ darbuotoja paaiškino, kad direktorius šiuo metu atostogauja užsienyje ir į skambučius neatsilieps.

Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotraukos
Įkelta:
prieš 18 valandų
Balandžio 15-21 dienomis, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai keliuose vykdė sustiprintą leistino greičio kontrolę.
Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-18
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.