Pranešei apie kontrabandą? Gali atsidurti teisme
Įkelta:
2011-04-11
Nuotrauka
Aprašymas
Dėl melagingo pareigūnų iškvietimo kaltinama Julija Tauragės rajono apylinkės teismui parašė prašymą prie bylos pridėti informaciją apie trijų lauksargiškių baustumą. Daivos Sitnikienės nuotrauka

Visuomenė skatinama būti pilietiška. Tačiau lauksargiškė Julija (vardas pakeistas) įsitikino, kad su pilietiškumu reikia elgtis atsargiai. Policijai pranešusi apie asmenis, apie kuriuos, anot Julijos, matyt, nederėjo pranešti, ji pati užsitraukė teisėsaugos nemalonę. Julijai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas (ATPK) dėl melagingo policijos pareigūnų iškvietimo. Ketvirtadienį Tauragės rajono apylinkės teismas turėjo nagrinėti šią administracinę bylą, tačiau Julijai nepripažinus kaltės teismo posėdis atidėtas iki gegužės.

Protokolas – už pareigūnų trukdymą

Apie, jos nuomone, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų neveiklumą užkardant akcizais apmokestinamų prekių nelegalią prekybą Julija pranešė Policijos departamentui ir Prezidentūrai. Anot moters, galbūt dėl to policijos pareigūnai jai ir kerštauja. Tačiau šiuo metu viršininką pavaduojantis apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Marius Draudvila „Tauragės žinioms“ sakė, kad ši moteris policijos pareigūnus nepagrįstai kviečiasi dėl įvairių situacijų, ne tik dėl kontrabandinių cigarečių, ir už tai jau yra anksčiau įspėta. Administracinių teisės pažeidimų protokolas Julijai esą surašytas ne už vieną, o kelis nepagrįstus pranešimus.

Nelegalių prekių nerado

Korespondentei Julija pasakojo, kad pareigūnai jos paprašė parodyti, kur Lauksargiuose laikomos kontrabandinės cigaretės, o kai ji parodė R. Ješinskaitės namą, jie, Julijos teigimu, nemaloniai nustebo.

Nurodytu adresu nuvykę pareigūnai nelegalių prekių nerado, o Juliją patraukė administracinėn atsakomybėn už melagingą pranešimą.

Lauksargiškė policijai pranešė, kad nelegalia veikla užsiima to paties kaimo gyventojos R. Ješinskaitė ir V. Čėsnienė. „Tauragės žinioms“ policijos pareigūnai patvirtino, kad R. Ješinskaitė pernai buvo bausta dėl akcizinių prekių pardavimo, V. Čėsnienė šiemet bausta dėl naminės degtinės.

Gresia bauda arba areštas

Apie nelegalų prekybos tašką Julija policijos pareigūnus informavo šių metų sausio pabaigoje.

Kovo 28-ąją jai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal ATPK 186 straipsnį. Žinomai melagingas priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas užtraukia baudą nuo 300 iki 600 litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Administracinių teisės pažeidimų protokole rašoma, kad šių metų sausio 31-osios rytą Julija Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkui Rolandui Lesnickui pranešė, jog pas R. Ješinskaitę namuose yra trys dėžės kontrabandinių cigarečių. Moteris esą nurodžiusi, kad žino ir matė, kaip sausio 28, 29 ir 30 dienomis R. Ješinskaitei cigaretės buvo atvežtos.

Protokole rašoma, kad pagal Julijos pranešimą buvo skubiai sudarytas policinių priemonių planas. Keletas policijos pareigūnų nuvyko pas R. Ješinskaitę į namus. Tikrinant gyvenamąsias patalpas, ūkinius pastatus, daržinę, tame pat name gyvenančios jos motinos patalpas nieko nelegalaus ar draudžiamo nerasta. Policijos pareigūnai esą nuvyko ir pas R. Ješinskaitės sugyventinio motiną V. Čėsnienę. Ten irgi nieko draudžiamo nerasta. Pareigūnai nustatė, kad pranešimas apie kontrabandines cigaretes nepasitvirtino.

Policijos pareigūnai protokole nurodo turį duomenų, kad Julija melagingai pranešė ir apie jos brolio sugyventinės laikomas kontrabandines cigaretes.

Julija su tokiu administracinių teisės pažeidimų protokolu nesutinka ir vadina tai visišku melu.

Pareiškėjai išaiškino atsakomybę

„Tauragės žinioms“ Julija pasakojo, kad į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ji kreipėsi ir dėl R. Ješinskaitės telefonu atsiųstų grasinimų, tačiau pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą ir pasiūlė kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Esą nesurinkta pakankamai objektyvių įrodymų ar faktų, patvirtinančių, kad R. Ješinskaitė ir jos sugyventinis ėmėsi kokių nors realių veiksmų gąsdinimams ar grasinimams įvykdyti.

Tirdami aplinkybes pareigūnai esą išsiaiškino, kad Julija ir jos motina – konfliktiškos asmenybės, kad pareiškėja iš R. Ješinskaitės yra pasiskolinusi pinigų ir nesutarimai kilę tuomet, kai buvo paprašyta grąžinti skolą.

Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-18
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.