Kova su turgaus prekeivėmis – kas laimės?
Įkelta:
2010-11-02
Nuotrauka
Aprašymas
Žiniasklaidai policijai išplatino vaistų, rastų pas turgaus prekeives, nuotrauką. Tauragės PK nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Oksana Gerdauskienė teigia, kad pareigūnai tauragiškių akivaizdoje prieš ją smurtavo. Ramunės Ramanauskienės nuotrauka

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas rajono žiniasklaidą informavo apie sėkmingą operaciją turgelyje prie muzikos mokyklos. Pareigūnai skelbiasi prekyvietėje nustatę dvi moteris, neteisėtai prekiavusias rusiškais vaistais ir cigaretėmis su rusiško pavyzdžio banderolėmis. Tačiau viena sulaikytų moterų – Oksana Gerdauskienė dėl pareigūnų elgesio ją sulaikant, pažeminimo ir skausmo sukėlimo jau kreipėsi į prokuratūrą. Prokurorui moteris pateikė teismo medicinos eksperto išvadas dėl sužalojimo.

Turgaus bobutę sulaikyti paprasčiau

Ne tik turgaus prekeiviai, bet ir pirkėjai puikiai žino, ko galima nusipirkti Tauragės turgelyje. Jokia paslaptis – ir vaistų, ir cigarečių, pargabentų iš Rusijos Kaliningrado srities, ten gausi.

Nors pareigūnai neslepia, kad skundžiančiųjų tokiu būdu užsidirbančias moteriškes atsiranda, tačiau smerkti jų veiklos visuomenė neskuba. Kaip neskuba džiaugtis sėkmingais pareigūnų reidais turgelyje. Esą tokiu būdu teisėsaugai kovoti su kontrabanda lengviausia. Juk sulaikyti moteriškę su cigaretėmis ar rusiškais vaistais po prekystaliu paprasčiau nei kroviniais per sieną gabenamos kontrabandos organizatorius.

Sėkme džiaugiasi

Teismo medicinos eksperto išvadoje rašoma, kad Oksanai Gerdauskienei padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas – poodinės kraujosruvos kairiajame žaste ir dilbyje. Pasak teismo medicinos eksperto, sužalojimai galėjo būti padaryti traukiant moterį iš automobilio.

Žurnalistams išplatintame Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime rašoma, kad tauragiškė O. G. prekybos vietoje turėjo 119 rūšių vaistų ir 39 pakelius cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Kita pardavėja G. V., pasak policijos pranešimo, be įvairių Rusijoje pagamintų higienos priemonių, pirkėjams siūlė ir šešių rūšių medicininių preparatų – ampulių, tablečių, kapsulių ir tepalų.

Policijos komisariatas skelbia, kad abi prekiautojos policijai gerai žinomos. Esą moterys, nepaisydamos joms skiriamų nuobaudų, reguliariai pažeidinėja ne tik prekybos vaistais, bet ir akcizais apmokestinamų prekių laikymo ar realizavimo nustatytą tvarką.

Mašiną krėtė penkiese

O. Gerdauskienė „Tauragės žinioms“ sakė, kad už prekybą cigaretėmis anksčiau ji nebuvo bausta, tik už vaistus pernai rudenį. Moteris nesutinka su Tauragės policijos komisariato interneto svetainėje viešai pateiktais skaičiais. Pareigūnai pas ją rado 29 cigarečių pakelius (tai užfiksuota paėmimo protokole), o ne 39, kaip policija informuoja visuomenę. O į ilgą neva vaistų ir jų preparatų sąrašą pareigūnai įtraukę ne tik vaistus, bet ir aliejų, sultis, veido kremą.

Oksana taip pat pasakojo, kad rusiškas prekes pareigūnai rado ne turgelyje, nors tikrino ir kišenes, ir rankinę, bet jos automobilyje daugiabučių kieme, jau pasibaigus prekybai turguje.

– Apie 13 valandą, kai pasibaigė prekyba turguje, nuėjau į Dariaus ir Girėno gatvės 24-ojo daugiabučio kiemą prie savo automobilio. Pradėjus važiuoti mane sustabdė policijos pareigūnų automobilis, paprašė pateikti dokumentus, netrukus dar privažiavo policijos džipas ir išlipo keturi pareigūnai. Kaip ir rašiau savo pareiškime prokuratūrai, pareigūnas Rolandas Lesnickas man pasakė, kad nori patikrinti mano mašiną. Aš jo paklausiau, ar pareigūnai turi kratos orderį, kokiu tikslu tikrins automobilį. Tuomet pareigūnas pradėjo rėkti: „Man tave sutvarkyti nereikia jokio orderio, aš tuojau tau tuos orderius parodysiu“. Čiupo mane už kairės rankos ir plaukų ir tempte ištempė iš mašinos. Po to visi ten buvę pareigūnai puolė neršti mano mašiną, – „Tauragės žinioms“ pasakojo Oksana.

Prašo ištirti pareigūnų veiksmus

Moteris korespondentei parodė pas ją automobilyje rastų kontrabandinių prekių sąrašą: 29 pakelius cigarečių – L-D, „Minsk“, „Pall Mall“, „Queen Elegante“, „Sweet dreams“.

Oksana tikino, kad šias cigaretes iš baltarusių nupirko savo broliui, gyvenančiam kaime, 15 kilometrų už Tauragės. Esą cigaretėmis ji neprekiauja.

– Aš savęs neginu, esu kalta, nereikia mašinoje visko vežiotis, bet manęs žeminti, tampyti, grabalioti viso miesto akivaizdoje pareigūnai neturi teisės. Man buvo gėda, kai pareigūnai su manimi taip elgėsi, – kalbėjo policijos pareigūnų veiksmus prokuratūrai apskundusi moteris.

Moteris matė, kaip incidentą daugiabučio kieme ją sulaikant filmavo ir fotografavo kažkas iš Dariaus ir Girėno g. 28-ojo namo gyventojų. Matyt, ir jiems policijos elgesys pasirodė neetiškas.

Oksanos vairuojamas automobilis šeštadienį buvo iškrėstas ir Vizbutų gatvėje.

– Policininkas manęs paklausė, iš kur grįžtu. Pasakiau, kad iš Sovetsko. Tada vienas iš pareigūnų mestelėjo: „Musiek esi Gerdauskienė“. Atsakiau, kad dokumentuose jie mato, kas esu. Tuomet pradėjo tikrinti automobilį. Nieko neleistino nerado, – išklojo Oksana.

Tauragės rajono apylinkės prokuratūros O. Gerdauskienė prašo ištirti pareigūnų veiksmus.

Bijo viešumo?

Pasak Oksanos, pareigūnas R. Lesnickas jau kitą dieną jai ėmė grasinti – jei ji šią istoriją paviešinsianti, pareigūnai pradėsiantys atskirą baudžiamąją bylą pagal automobilyje rastus vaistus. Esą jam užteko ir triukšmo daugiabučio kieme.

Moteris „Tauragės žinioms“ sakė, kad ne kartą pagalbos kreipėsi į policiją, tačiau pareigūnai jai nepadėję. O. Gerdauskienė nuo 2005 metų nesutaria su vieno Tauragės policijos komisariato pareigūno motina, kadangi dvi šeimos ilgai gyveno viename individualiame name ir dalijosi bendru kiemu. Policijos komisaras O. Gerdauskienei pasiūlęs atnešti filmuotą medžiagą, nes konfliktus matę jos vaikai negali būti liudytojais.

Laiko provokacija

„Tauragės žinių“ pakalbintas policijos komisariato pareigūnas Rolandas Lesnickas kalbėjo nenoriai, žurnalistei patarė informacijos kreiptis į komisariato atstovę spaudai Simoną Šniaukštaitę. Tačiau paklaustas, ar smurtavo prieš sulaikomąją O. Gerdauskienę, paprašęs neiškraipyti jo žodžių, atsakė:

– Aš jos netempiau. Apie tai, kad ji sužalota ir kas ją sužalojo, nieko nežinau. Tai provokacija.

R. Lesnicko teigimu, turgelyje vykęs ne reidas, bet prevencinė priemonė „Akcizas“.

– Gerdauskienė buvo sulaikyta ne turgelyje, tik buvo patikrinta jos mašina. Kad mašinoje gali būti neleistinų prekių, turėjome išankstinės informacijos, – „Tauragės žinioms“ sakė pareigūnas.

R. Lesnicko teigimu, su savimi turėti šiuo metu leidžiama 20 pakelių cigarečių be lietuviškų banderolių.

Kaip „Tauragės žinias“ informavo Tauragės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Algirdas Žukauskas, šiuo metu prokuratūra O. Gerdauskienės skundą tikslina. Ar prokuratūra pradės tyrimą dėl Policijos komisariato pareigūnų veiksmų, paaiškės po keleto dienų.

Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
prieš 1 dieną
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.