Įtakingi vyrai – smurtautojai?
Įkelta:
2010-01-29
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka
,
Nuotrauka

Aukštas pareigas einantis policijos pareigūnas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) „Tauragės žinioms“ atskleidė skandalingą istoriją. Į smurto ir žaginimo bylą, pareigūno teigimu, gali būti įsipainioję du gerai visuomenei žinomi veikėjai – esą vienas jų Tauragėje eina aukštas pareigas valstybinėje tarnyboje, kitas – pedagogas, rajono švietimo sistemoje dirbantis vadovaujantį darbą. Redakcijai buvo įvardytos tikslios šių žmonių pareigos bei patikinta, kad incidentą tyrę Šilalės policijos komisariato pareigūnai tyrimą galėjo „užglaistyti“.

Įvardijo neoficialiai

Koks pareigūno, prabilusio apie galimai smurtavusius ir keturiasdešimtmetę išžaginusius atsakingas pareigas einančius Tauragės veikėjus, motyvas viešinti šią istoriją, redakcijai nežinoma. Pareigūnas pasvarstė, galbūt žurnalistams pavyks daugiau apie pastarąjį įvykį išsiaiškinti negu policijos pareigūnams.

Incidentas, pasak jo, įvyko pernai rugpjūčio 11-ąją. Pareigūnas įvardijo moters, galimai nukentėjusios nuo dviejų tauragiškių, vardą ir pavardę, esą ji – Šilalės rajono gyventoja.

Tyrimas nutrauktas

Šilalės rajono policijos ir prokuratūros pareigūnai gerai prisimena pernykštį įvykį, bylą, iškeltą dėl išžaginimo.

– Buvo toks dalykas, – „Tauragės žinioms“ patvirtino Šilalės rajono prokuratūros vyriausiasis prokuroras Vigantas Armonas, šio rajono prokuratūrai vadovauti paskirtas prieš mėnesį.

Tačiau pareigūnas tikino šios bylos dar neperžiūrėjęs – esą kaip tik šiuo metu tvarko senas prokuratūros kuruotas bylas. V. Armonas galįs tik informuoti, kodėl byla buvo nutraukta – netruko rasti jos nutraukimo dokumentų. Dokumentuose užfiksuota, kad 2009-ųjų rugpjūčio 11-ąją, 23 valandą, kavinės „Pas medžiotoją“, įsikūrusios prie greitkelio Vilnius–Klaipėda, kambaryje panaudojant fizinį ir psichologinį smurtą galėjo būti išžaginta moteris. Ikiteisminis tyrimas, Šilalės prokuratūrai gavus Šilalės policijos komisariato pareigūno tarnybinį pranešimą, buvo pradėtas rugsėjo 2 d. Tačiau rugsėjo 7-ąją buvo gautas nukentėjusiosios prašymas nutraukti tyrimą, kadangi dėl įvykio rugpjūčio 11-osios vakarą ji pretenzijų pareiškė niekam neturinti. Pareiškimą rašyti moteris atsisakė.

Tiriant įvykį buvo nustatyta, kad incidentas įvyko būtent Raseinių rajone, Pikelių kaime, esančioje kavinėje „Pas medžiotoją“. Siekiant patikslinti įvykio aplinkybes, rugsėjo 18 d. nukentėjusioji buvo apklausta, tačiau ji atsisakė duoti bet kokius parodymus apie jos atžvilgiu panaudotą smurtą. Teigiama, kad moteris atsisakė vykti pas medicinos ekspertus, tačiau neprieštaravo, kad tyrimas būtų atliktas iš medicininių dokumentų. „Tauragės žinių“ duomenimis, byloje yra medikų išvada, kad ant moters kūno buvo nustatytos sumušimo žymės.

Parodyti žurnalistams bylą V. Armonas atsisakė. Vyriausiasis Šilalės rajono prokuroras „Tauragės žinias“ patikino, kad byloje nėra minimos galimų įtariamųjų pavardės. Jokie žmonės, išskyrus, nukentėjusiąją, nebuvo apklausti.

Paklaustas, kodėl tyrimas buvo pradėtas praėjus 20 dienų po įvykio ir koks pagrindas buvo jį pradėti, vyriausiasis prokuroras negalėjo atsakyti teisindamasis, kad tuomet Šilalėje dar nedirbo.

Girdėjo gandus

Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas Algirdas Meiženis sutiko pasikalbėti su „Tauragės žinių“ korespondente, tačiau sakė, kad jokios oficialios informacijos apie pastarąją bylą pateikti negali. Pareigūnas patikino tik girdėjęs gandus, kad su šia byla galėjo būti susiję du svarbūs žmonės.

– Tačiau patvirtinti to negaliu, tai tik gandai, – „Tauragės žinioms“ sakė A.Meiženis.

Liudytų teisme

Tačiau visai kitaip apie pastarąjį įvykį kalba pati nukentėjusioji ir jos artimieji. „Tauragės žinios“ nuvyko į Šilalės rajono kaimą, kur įvykio metu gyveno ši moteris.

74-erių metų Marijona Lingytė, globojanti šios moters sūnų, savo anūką, žurnalistams paaiškino, kad mūsų minima moteris šiuo metu išvykusi, gyvena kitame mieste. Tačiau M.Lingytė tikino gerai prisimenanti įvykį, apie kurį klausiame. Ji papasakojo, kad jos artimoji tą lietingą rugpjūčio 11-osios popietę važiavo susitikti su galimais darbdaviais. Esą moteriai buvo pasiūlyta pasikalbėti dėl darbo, mat jau nuo 2009-ųjų sausio ji – bedarbė. Pasak M.Lingytės, jos artimoji namo grįžo kitą dieną, buvo labai susikrimtusi, verkė. Klausinėjama ji išsipasakojusi, kas atsitiko – buvusi sumušta ir žiauriai išniekinta. Marijona ir tame pačiame name gyvenanti kaimynė įtikino moterį kreiptis į policiją. Policininkai, pasak M.Lingytės, kviesti kaimynės, atvyko, išklausė moters liudijimus.

– Šilalės policija buvo pas kaimynę, Sigita (moters vardas pakeistas – red.) jiems viską papasakojo, aš viską girdėjau, – M.Lingytės teigimu, jos giminaitė įvardijo skriaudikų pavardes.

Moteris ašarodama pasakojo, kaip tądien atrodė jos anūko motina – mušimo žymės, mėlynės, esą buvo matyti ant moters šlaunų, smakro.

– Čia, prie kaklo, buvo užspausta, užspaudė ir pylė degtinę ar ko, o Jėzus Marija, – susijaudinusi kalbėjo Marijona.

Moteris tikino prisimenanti, kaip Sigita abejojo, ar policijos pareigūnai ištirs šį įvykį, mat vyrai, kurie ją išniekino, Tauragėje esantys labai svarbūs žmonės.

– Ji man sakė, baba, nieko nebus, visi ten draugai, sakė, ką tas padės, dideli žmonės. Ir, žinot, kokie laikai yra, niekas netiki, – kalbėjo M.Lingytė.

Kuo baigėsi šis įvykis, „Tauragės žinių“ kalbinta moteris tikino gerai nežinanti.

– Ar geruoju susitarė, kaip toliau, nežinau, neklausiau jos – ar ten tau pamokėjo, kad į teismą neduotum, – sakė moteris.

M.Lingytė žurnalistus patikino, jei prireiktų, galėtų apie tai, ką rugpjūčio 11 ir 12 dienomis matė ir girdėjo, paliudyti teisme.

Teigia, kad pareigūnai pavardes žino

„Tauragės žinios“ susisiekė su galimai nuo Tauragėje žinomų vyrų nukentėjusia moterimi. Sigita neneigia, kad būtent redakcijos įvardyti žmonės rugpjūčio 11-osios vakarą ją išniekino, tačiau viešai patvirtinti jų pavardžių neišdrįso. Todėl kol kas neviešinti šių vyrų pavardžių apsisprendė ir „Tauragės žinios“.

– Nieko aš netvirtinu, nieko ir neneigiu. Jeigu patvirtinsiu šias pavardes viešai, mane užpuls, aš turėsiu gintis, samdytis advokatą, o tokių galimybių šiuo metu neturiu. Jau tada sulaukiau skambučių, turiu išsaugojusi numerius, – jaudindamasi kalbėjo moteris.

Redakcijai ji patvirtino, kad jai artimos moterys – sūnaus močiutė ir kaimynė rugpjūčio 12-ąją kvietė į namus policiją.

– Policininkai atvažiavo, tų vyrų pavardes aš jiems įvardijau, tačiau jie nieko nesirašė, nepaėmė iš manęs jokių įkalčių, nors aš buvau su tais pačiais drabužiais, matė, kad esu sumušta. Tik liepė man nuvažiuoti į ligoninę, aš ir nuvažiavau pati pas ginekologą. Viskas man jau buvo pasimiršę, o šiandien, kai jūs paskambinote, man vėl teko gerti raminamuosius. Noriu ramybės. Jau tada supratau, kad aš tik žemės dulkė ir prieš vėją nepapūsiu. Todėl neberašiau jokių pareiškimų, parašiau prokurorei prašymą nutraukti daugiau nei po 20 dienų policijoje pradėtą tyrimą. Daugiau tų įvykių nekomentuosiu. Atleiskit, – sakė nukentėjusioji.

Vis dėlto moteris papasakojo, kad tą rugpjūčio 11-osios popietę važiavo į susitikimą dėl darbo. Esą susitikti su rimtais, Tauragėje gerai žinomais vyrais jai pasiūlė pažįstamas taksistas.

– Jį pažinojau, jis yra mane ne kartą į darbą vežęs. O tuo metu jau nebeturėjau darbo, dėl darbo būčiau bet kur tada nuėjusi, – moteris teigė supratusi, kad susitikti su vyrais viešbučio kambaryje nėra saugu, dėl to ji save kaltina.

Paklausta, ar pažinojo tuodu ne pirmos jaunystės vyrus, atvykusius neva jai pasiūlyti darbą, Sigita sakė pirmą kartą juos tuomet mačiusi:

– Tačiau jie iš karto prisistatė. Mes net neužėjome į kavinę, viskas vyko kambaryje.

Viskas „vyko epizodais“

Redakcija pasikalbėjo ir su dviem šioje istorijoje minimais vyrais. Abu jie Tauragėje eina itin atsakingas pareigas, abu patvirtino, kad rugpjūčio 11-ąją buvo kavinėje „Pas medžiotoją“ ir buvo susitikę su Sigita, tačiau kad ją žagino, griežtai neigia.

„Tauragės žinių“ kalbintas mokyklos direktorius šiuo metu atostogauja. Tačiau pasikalbėti su žurnalistais sutiko. Pasiteiravus, ar jis rugpjūčio 11-ąją buvo kavinėje „Pas medžiotoją“ su Sigita, nors žurnalistų ir neklausiamas apie galimą išžaginimą, vyras ėmė juoktis. Paklaustas, kodėl juokiasi, paaiškino:

– Čia yra dviejų žmonių, politikų buvusių, koks tai susipriešinimas. Ir tenais visiškai, absoliučiai. Aš tai čia niekuo dėtas, – vyro teigimu, kažkas tokiu būdu nori apšmeižti jo bičiulį.

Pedagogo teigimu, toje kavinėje jiedu su bičiuliu šventė pastarojo gimtadienį.

– Jo gimtadienį baliavojom, bet tai ten epizodai. Kažkas tai buvo pasirodę ten. Tikrai nieko neįvyko, nei nieko nebuvo. Mes labai trumpai ten buvom. Aš esu visiškai, absoliučiai nesusijęs su jokiais nusikaltimais, – miglotai kalbėjo vyras.

Pedagogas pripažino, kad žurnalistų minimą Sigitą jis tą vakarą matė, kad žino, kuriame kaime ji gyvena, teigė, kad ji tą vakarą į kavinę atvažiavo atsitiktinai.

– Ten epizodais vyko, 10–15 minučių, kažkokia kalba, susiėjimas. Gal net nebuvo išgerta kartu, – kalbėjo vyras.

Paklaustas, apie ką su Sigita kalbėjo, vyras paaiškino žinantis, kad ji – buvusi sportininkė.

– Tai tiek dar kažką pamenu, bet daugiau nieko neatsimenu, – vyras teigia neprisimenąs ir to, ar ši moteris prašė jo priimama į darbą.

Pedagogas teigia girdėjęs, kad pastaroji moteris kreipėsi į policiją dėl išžaginimo.

– Buvo kalbos kažkur tai po kelių mėnesių, vienas asmuo, mokyklos direktorius, yra pasityčiojęs, pasijuokęs. Bet ar jūs tuo tikit kaip žmonės? – žurnalistų klausė vyras.

Įsitikinęs šmeižtu

Kitas „Tauragės žinių“ kalbintas galimai į šią istoriją įsipainiojęs vyras taip pat dirba valstybinėje tarnyboje.

– Čia yra rimtas dalykas, nejuokaukit, – pasakė aukšto rango valdininkas, kai žurnalistai jam pranešė, apie ką ketina kalbėtis.

Jo teigimu, tegu šią istoriją aiškinasi policijos pareigūnai.

– O pletkų ir gandų aš nekomentuoju. Tų gandų buvo, yra ir bus, – sakė vyras.

Valdininko teigimu, pernai rugpjūtį jis atostogavo. Jis tikino neneigiąs, kad rugpjūčio 11-ąją buvo kavinėje „Pas medžiotoją“ ir bendravo su žurnalistų minima moterimi.

– Buvo kažkas tai prieš gimtadienį, susiėjimas buvo. Tačiau aš kategoriškai atsiriboju nuo bet kokių kaltinimų. Aš nei prievartavau, nei mano akivaizdoje buvo pavartotas smurtas, – vyras patikino esąs įsitikinęs, kad jį norima apžmeižti, ir primygtinai reikalavo suorganizuoti susitikimą su tuo pareigūnu, kuris žurnalistus informavo apie pastarąjį įvykį.

Iškart po pokalbio su žurnalistais šis vyras važiavo aiškintis į Šilalės prokuratūrą, kalbėjosi su vyriausiuoju prokuroru V. Armonu. Grįžęs „Tauragės žinias“ jis informavo, kad pareigūnai jo su šiuo nusikaltimu nesieja.

Nuotraukose:

Incidentas galėjo įvykti netoli Kryžkalnio įsikūrusioje kavinėje-motelyje „Pas medžiotoją“

Autorės nuotrauka

Monika Lingytė papasakojo, ką matė ir girdėjo pernai rugpjūtį, ir galėtų apie tai paliudyti teisme

Autorės nuotrauka

Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-18
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.