Tauragės senjorai – Lietuvos futbolo vaikščiojant turnyro čempionai
Įkelta:
2023-02-13
Nuotrauka
tau
Nuotraukos autorius:
Tauragės visuomenės sveikatos biuro nuotrauka
Aprašymas

Tauragės trečiojo amžiaus universiteto komanda

 

 

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Vasario 8-ąją Lietuvos masinio futbolo asociacija Kaune surengė pirmąjį futbolo vaikščiojant turnyrą, kuriame dalyvavo 8 komandos iš Klaipėdos, Kelmės, Plungės, Tauragės ir Kauno rajono. Tauragės TAU (trečiojo amžiaus universiteto) komanda, treniruojama Visuomenės sveikatos biuro specialistų Mariaus Trajanausko ir Eglės Arlauskienės, iškovojo 4 pergales iš eilės ir, užėmusi pirmąją vietą, tapo absoliučia turnyro čempione.

„Įspūdžiai nerealūs. Įdomu, smagu, džiugu, ypač kai pavyko laimėti. Didžiai dėkingi už tokį projektą. Ir treneriai nerealūs. Lauksime daugiau tokių susibūrimų. Susitikome draugus iš Kelmės TAU, susipažinome ir su kitų rajonų senjorais. Apskritai, futbolas vaikščiojant – mėgstamiausia veikla“, – po laimėto turnyro emocijomis dalinosi Tauragės trečiojo amžiaus senjorų universiteto dekanė, aistringa futbolo vaikščiojant žaidėja Albina Senkuvienė. Beje, komandoje žaidžia ir Albinos vyras.

Futbolas vaikščiojant – tai mažojo futbolo versija, sugalvota ir reglamentuota kaip atskira žaidimo rūšis, siekiant į žaidimą įtraukti senjorus. Jau pats žaidimo pavadinimas – futbolas vaikštant – atskleidžia, kad esminis skirtumas nuo įprasto futbolo yra tas, kad žaidžiant vietoje bėgimo būtina eiti. Žaidimas nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo, neleidžia didesnio kontakto, taip sumažindamas traumų tikimybę, tačiau skatina judėti, bendradarbiauti komandoje ir išlaiko pagrindinius futbolo elementus.

Lygiai prieš dešimtmetį, 2011-ųjų vasarą, Anglijos futbolo klubas „Chesterfield“ pakvietė 50 metų ir vyresnius žmones dalyvauti futbolo vaikščiojant (Walking football) programoje. Nuo to laiko žaidimas po truputį plito visoje Jungtinėje Karalystėje: susibūrė šimtai komandų, įsikūrė šio žaidimo asociacija. Prieš trejus metus sukurta ir tarptautinė Futbolo vaikščiojant federacija, jungianti 15 narių.

Pasiremdama kolegų iš Anglijos, Čekijos, Škotijos, Portugalijos patirtimi, tikslą šią žaidimo rūšį pritaikyti Lietuvai išsikėlė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) narė – Masinio futbolo asociacija (MaFa). Parengusi žaidimo taisykles lietuvių kalba ji kvietė norinčius dalyvauti mokymuose. Taip šis naujas futbolo tipas pradėjo savo kelią Lietuvoje. LFF ir MaFa pernai Kaune organizavo seminarus, kuriuose itin aktyviai sėmėsi žinių ir Tauragės visuomenės sveikatos biuro specialistai. 

„Futbolo vaikščiojant  užsiėmimus pradėjome vesti nuo rugsėjo. Kiekvieną pirmadienį, 9.30 val., į Tauragės visuomenės sveikatos biuro užsiėmimus Sporto centre susirenka šio fizinio aktyvumo būdo entuziastai. Vieni pirmųjų prisijungė Tauragės trečiojo amžiaus universiteto senjorai“ – teigia Tauragės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Genienė. 

Nors futbolas vaikščiojant nereikalauja specialaus fizinio pasiruošimo, ji neabejoja, kad jau keletą metų Tauragės visuomenės sveikatos biuro nuosekliai organizuojami fizinio aktyvumo užsiėmimai senjorams prisideda prie šios pergalės turnyre. Pasak jos, smagu, kad užsiėmimai ne tik gerina senjorų lankstumą, mobilumą bei koordinaciją, stiprina fizinę ir psichoemocinę senjorų sveikatą, bet dar ir dovanoja begalę serotonino, smagiausių emocijų, bendrystės ir pasididžiavimo. 

Akivaizdu, kad darbas treniruotėse atsiperka. Ne be reikalo pernai gruodį Tauragės visuomenės sveikatos biurui buvo įteikta „Metų atradimo“ nominacija už futbolą vaikščiojant – dėkota už bendrystę bei rūpinimąsi senjorų sveikata, už naujas aktyvinimo formas. 

„Nuoseklus darbas užaugino pergalės skonio vaisius. Ačiū futbolo vaikščiojant turnyro organizatoriams už kvietimą, puikiai praleistą laiką ir geras emocijas, o Tauragės TAU komandai – už smalsumą, aktyvumą ir fantastišką energiją! Išbandykite ir jūs – kiekvieną pirmadienį, 9.30 val., Tauragės visuomenės sveikatos biuro specialistai veda futbolo vaikščiojant treniruotes Sporto centre“, – kviečia D. Genienė.  

 

Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotrauka
Įkelta:
prieš 13 valandų
Balandžio 18-19 dienomis Vilniuje vyko policijos krepšinio turnyro Lietuvos policijos generalinio komisaro taurei laimėti finalinis etapas.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-04-08
Sekmadienį Grandoloje baigėsi Portugalijos ralis, dovanojęs dalyviams neįkainojamą patirtį ir savotišką europietišką Dakaro versiją. „Challenger“ bagių klasėje kovojęs Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano paskutinį greičio ruožą įveikė per 53 min. 45 sek. ir  finišavo vienuolikti, tačiau bendroje įskaitoje išlaikė lyderių poziciją. Pasaulio čempionato lentelėje, atsiplėšęs nuo kolegų, ekipažas taip pat tvirtai laikosi pirmoje vietoje.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-25
Tauragės sporto centro futbolininkės Sandra Kleinaitė, Melita Globytė, ir Rugilė Kalkiūtė sulaukė kvietimo prisijungti prie Lietuvos moterų futbolo asociacijos Pirmoje lygoje žaidžiančios Plungės Babrungo komandos.
Nuotrauka
krepsinis
Tauragės krepšinio mokyklos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Aironas Voveris, Arnas Mačiūnas, Neimantas Viliušis ir Domas Lingys – ketveriukė, kuri kovo pradžioje Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U16 3X3  čempionate iškovojo trečiąją vietą ir šiuo metu ruošiasi Moksleivių krepšinio lygos C diviziono  U16 finalinio ketverto kovoms.
Nuotrauka
futbolas
Įkelta:
2024-03-19
Kovo 15 d. Kaune vyko neeilinis renginys, subūręs futbolo vaikščiojant mėgėjus iš visos Lietuvos. Kauno LFF treniruočių futbolo centre įvyko antrasis Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos organizuojamas futbolo vaikščiojant turnyras, kuriame triumfavo tauragiškių komanda. Turnyre dalyvavo 16 komandų iš Kelmės, Nidos, Tauragės, Marijampolės, Klaipėdos,  Tytuvėnų, Mažeikių, Gargždų. Tauragei šiame turnyre atstovavo net 4 komandos: Adakavo socialinių paslaugų namų Tauragės padalinys, „Beržė“, „Zumpė“, „Tauras“ – pastarieji, laimėję visas žaistas varžybas, tapo turnyro čempionais.
Nuotrauka
rankinis
Tauragės sporto centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-15
Trečiadienį Bastilijos sporto komplekse sužaistos paskutinės reguliaraus Lietuvos jaunių rankinio čempionato sezono rungtynės, kuriose Tauragės rankininkės užtikrintai, rezultatu 36 - 29 įveikė Panevėžio sporto centro atstoves. Prieš atkrintamąsias Tauragės rankininkės savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 3 pralaimėjimus ir surinkusios 30 taškų turnyrinėje lentelėje užimą trečiąją vietą, į priekį užleisdamos Klaipėdos Viesulo bei Kauno rajono SM rankininkes.
Nuotrauka
kase
Rūtos Karmazinaitės, Tomo Marcinkevičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-03-13
Visą ilgąjį savaitgalį Tauragės „Bastilijos“ sporto komplekse vyko Krepšinio dienai skirti renginiai. Pirmasis startavo Tauragės „Tauragės“ krepšinio klubas, kuris Regionų krepšinio lygos savaitės rungtynėse susitiko su Kazlų Rūdos komanda „Ataka KK“. Fortūna tauragiškiams nebuvo palanki ir po pratęsimo teko pripažinti varžovų pranašumą.
Nuotrauka
plaukikai
Įkelta:
2024-03-05
Tauragės baseino, mokymo plaukti grupių vaikai įrodė, kad baseinas buvo, yra ir bus reikalingas Tauragės bendruomenei. Galime pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajono vaikai ne tik sugeba saugiai jaustis vandenyje ir prie vandens, bet ir geba pasiekti gan aukštų sportinių rezultatų varžybose.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-04
Šeštadienį baigėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuosę vykęs „Abu Dhabi Desert Challenge“, kur paskutinę ralio dieną dalyviams teko įveikti 206 specialaus greičio ruožo kilometrus. „Challenger“ bagių klasėje varžęsis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano („Can-Am Factory team“) finišavo per 2 val. 38 min. 8 sek. ir užėmė 3-ąją vietą. Bendroje šio etapo įskaitoje ekipažas liko antroje pozicijoje, tačiau pasaulio čempionato lentelėje kyla į pirmą vietą.
Nuotrauka
Rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-02
Penktadienį Abu Dabyje vykstančio antrojo pasaulio ralio-reidų čempionato etapo dalyviai 345 kilometrus važiavo aplink Mezairą, o „Challenger“ bagių klasėje besivaržantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano, finišą pasiekę per 3 val. 29 sek., stabiliai laikosi antroje pozicijoje. Ekipažą kol kas lenkia tik komandos draugas amerikietis Austin Jones.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-03-01
Trečiasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožas dalyviams vėl nepagailėjo iššūkių – vis sudėtingesnio lygio kopomis teko važiuoti beveik 300 kilometrų, o po netikėto naktinio lietaus dykumoje matomumas nebuvo pats geriausias. Stabiliai link pagrindinio tikslo judantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano trasą šiandien įveikė per 3 val. 48 sek. ir vėl finišą pasiekė antri. 
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-29
Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame „Abu Dhabi Desert Challenge“ ralyje antradienį sportininkams iš viso teko nuvažiuoti 327 kilometrus, o greičio ruožas driekėsi tarp Al Dhannaho miesto ir Mezairos. Pasaulio čempionato įskaitoje dėl kiekvieno taško kovojantys antrąją vietą šiuo metu užimantys Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano vien iš smėlynų sudarytą trasą įveikė per 3 val. 29 sek. ir finišavo antri.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-27
Pirmadienį Abu Dabyje pradėtas antrasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas, kuriame varžosi ir kopų mylėtojas, trečiąją vietą šių metų Dakare iškovojęs Rokas Baciuška. Challenger klasėje besivaržantis lenktynininkas su šturmanu Oriol Vidal Montijano 5 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge“ prologą įveikė per 3 min. 32 sek. ir užėmė trečiąją vietą.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-23
Seniai svajojate pakeisti kasdienę aplinką ir pasikrauti adrenalino? Šokite į garsųjį Roko Baciuškos motobagį ir pajuskite kitokį greitį! Dukart pasaulio ralio-reidų čempionas pristato analogų Lietuvoje neturinčias „RB driving experience“ pramogas – kviečia lėkti su juo specialiai paruoštoje trasoje arba rinktis turistinį pasivažinėjimą su draugais vaizdingais maršrutais gimtosios Tauragės apylinkėse.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-10
Saudo Arabijoje vykstančiame „Hail Toyota International“ ralyje dalyviai varžėsi pirmajame 302 kilometrų ilgio specialiame greičio ruože. Naujoje Ultimate klasėje startuojantis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Overdrive Racing“) finišavo per 2 val. 50 min. 8 sek. ir užėmė 2-ąją vietą.