Šviežio derliaus kopūstas tas pats, patiekalai – kasdien skirtingi: 3 naujos receptų idėjos, kurios patiks visai šeimai
Įkelta:
2024-03-11
Nuotrauka
blynai

Švieži kopūstai yra viena mėgstamiausių naujo pavasarinio derliaus daržovių. Gardžiai juos paruošti galima vos su keliais priedais, juose gausu maistingų medžiagų, o viso patiekalo kaina neapsunkins ir piniginės. O dar geriau – reikės visai nedaug laiko virtuvėje. Jeigu į kulinarinę kasdienybę įsisuko rutina, „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 3 receptais – ilgąjį savaitgalį kasdien galėsite stebinti namiškius gardžiais patiekalais.

„Pavasarinis derlius jau kaip reikiant įsisiūbuoja, jau atsirado net ir šviežutėlių naujo derliaus arbūzų. Matome, kad pirkėjai prasidėjus pavasariui natūraliai nori kuo daugiau ir kuo įvairesnių šviežių gėrybių, o pirmiausiai renkasi tas, be kurių sunkiai įsivaizduojama lietuviška virtuvė: šviežias bulves, svogūnus, ridikėlius, morkas, taip pat ir kopūstus. Pastarieji paklausūs ištisus metus, bet pirkėjai ypač laukia šviežio derliaus, nes tokios daržovės išsiskiria traškumu, sultingumu ir lengvu paruošimu“, – pirkėjų įpročius apžvelgia Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Valgykite į sveikatą

Ne tik galimybė greitai ir nebrangiai paruošti pietus ar vakarienę patraukia pirkėjus dažniau gaminti su kopūstais. Daugelis jau seniai žino apie naudingas kopūstų savybes, vitaminų ir mineralų gausą. Jie yra puikus vitaminų C, K ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio ir kitų mineralų šaltinis. Švieži kopūstai pasižymi dideliu antioksidantų kiekiu, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų, pasakoja „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.

„Ne paskutinėje vietoje ir tai, kad kopūstai yra mažai kaloringi ir turi daug skaidulų, todėl puikiai tinka norintiems palaikyti sveiką svorį. Skaidulos taip pat padeda gerinti virškinimą ir reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Įtraukę šviežio derliaus kopūstus į savo mitybą, galite ne tik padėti savo sveikatai, bet ir praturtinsite savo racioną skaniu, maistingu maistu. Žinoma, labai svarbu, kaip juos ruošite – geriausia jų ilgai termiškai neapdoroti ir rinktis lengvesnius padažus, pagardus“, – pataria daržovių žinovė.

Trūksta idėjų? Prašom

Vienas skaniausių ir paprasčiausių būdų paruošti šviežius kopūstus – juos lengvai apkepti. Tą galima daryti keptuvėje, smulkiai supjaustytą kopūstą pakepinus su šiek tiek sviesto, įdėjus krapų, paskaninus šonine. Keptas kopūstas be galo skanus ir ištrauktas iš orkaitės – tereikia supjaustyti juos stambiomis skiltelėmis, aptepti aliejumi ar sviestu, pagardinti druska bei pipirais. Iškeptus patiekite kaip garnyrą, derinkite salotose ar apliejus padažu pasiūlykite kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą.

„Kepti kopūstai labai skanu, bet jei juos gamintumėte kasdien, po savaitės jie tikriausiai visiems atsibostų. Laimei, ši daržovė dera su pačiais įvairiausiais priedais, iš šviežių lapų galima paruošti skirtingus patiekalus – tiek salotas, tiek sriubą ar apkepus. Nebūtina apsiriboti tik lietuviams gerai pažįstamais patiekalais, tokiais kaip balandėliai ar kopūstienė. Kopūstai mėgstami įvairiose šalyse, todėl pasisemti įkvėpimo verta ir kitų tautų kulinarinėse tradicijose“, – kviečia G. Urbonavičiūtė.

Pavyzdžiui, japonai iš kopūstų gamina blynelius, Centrinėje Europoje jie derinami ne tik su mėsa, dešrelėmis, bet ir su makaronais, lenkai iš šviežių ir raugintų kopūstų ruošią žymųjį „bigosą“, jų deda į koldūnus, amerikiečiai turi begales receptų salotoms „coleslaw“, airiai ruošia bulvių košę su kopūstais, o meksikiečiai jų deda į populiariuosius takus.

„Nereikia pamiršti, kad šviežio derliaus kopūstai yra švelnaus skonio, sultingi ir traškūs, todėl labai tinka daugeliui salotų derinių. Pasiteisinę, tradiciniai deriniai yra su morkomis, agurkais ar krapais, tačiau galima ir pasitelkti fantaziją. Prie kopūstų taip pat tinka rūgštūs vaisiai – pavyzdžiui, rabarbarai, kiviai. Jei labiau mėgstate saldžius daržovių priedus, derinkite juos su kukurūzais arba burokėliais. Jeigu norite gurmaniškesnio varianto, kopūstai puikiai tiks su krevetėmis ar mėlynojo sūrio padažu“, – idėjomis dalijasi G. Urbonavičiūtė.

Ji siūlo ilgąjį savaitgalį iš bandyti 3 naujus receptus, kurie bus nesunkiai pagaminami ir galbūt taps vienais mėgstamiausių patiekalų su šviežutėliais kopūstais.

Japoniški šviežių kopūstų blyneliai okonomiyaki

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės: 3 kiaušinių, 400 g šviežių kopūstų, 1 šaukštelio sojų padažo, ½ šaukštelio sezamų aliejaus, ¼ puodelio miltų, ½ šaukštelio druskos, ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų. Padažui: 100 ml jogurto, skiltelės šviežio česnako arba ¼ šaukštelio jo miltelių, cukraus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Pagaminkite padažą: visus ingredientus sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
  2. Kopūstus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, sojų padažą, sezamų aliejų ir druską. Palaipsniui įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa. Sudėkite kopūstus ir svogūnų laiškus.
  3. Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkais, iš tešlos formuokite blynelius. Prieš dėdami į keptuvę būtinai dar kartą išmaišykite tešlą, kad kopūstai pasidengtų dubens dugne susikaupusia blynų tešla.
  4. Kai blyneliai kepa iš vienos pusės, išlyginkite juos mentele. Kai apačia apskrus (maždaug po 3 minučių), apverskite juos ir apkepkite iš kitos pusės. Riebalus nuo blynų nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Paruoštus blynus patiekite su česnakiniu jogurto padažu.

Vegetariškas prancūziškas kišas su kopūstais

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 55 min. (30 min. ruošti ir 25 min. kepti)

Reikės: 1 didelio sluoksniuotos tešlos lakšto, 200 g šviežių kopūstų, 100 g morkų, 1 svogūno, 3 kiaušinių, 2 šaukštelių medaus, 50 ml grietinėlės, 40 gramų „Gruyere“ arba kito mėgstamo gerai besilydančio sūrio, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite svogūną. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinkite. Kai svogūnas taps permatomas, įpilkite du šaukštelius medaus. Kaitinkite, kol svogūnas karamelizuosis, tuomet atidėkite į šalį.
  2. Supjaustykite kopūstą mažais gabalėliai, morkas nuskuskite ir naudodami daržovių skustuvą išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Didelėje keptuvėje apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite. Neuždenkite ir pakepkite, kol jos šiek tiek suminkštės, bet liks dar traškios. Pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų ir gerai išplakite.
  4. Iškočiokite tešlą ir ja išklokite pyrago formą. Šonai turi likti pakelti. Ant jos dėkite svogūnus, tuomet – kopūstų ir morkų mišinį, galiausiai apliekite kiaušiniais ir suberkite tarkuotą sūrį. Užlenkite tešlos šonus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Meksikietiški takai su malta mėsa ir kopūstų salotomis

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės: 6 kukurūzų tortilijų, 500 g maltos mėsos (naudokite mėgstamą – kiaulieną, jautieną ar kalakutieną), ½ šviežio svogūno, 1 raudonosios paprikos, 1 šaukšto aliejaus, 4 skiltelių česnako, ½ puodelio sultinio, aitriosios paprikos miltelių, konservuotų Chalapos paprikų, druskos. Kopūstų salotoms: 200 g šviežių kopūstų, 2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių, druskos. Papildomai: avokado, grietinės, tarkuoto sūrio, šviežių petražolių, salsos padažo.

Gaminame:

  1. Visų pirma paruoškite kopūstų salotas. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su laimo sultimis ir druska sudėkite į didelį dubenį. Rankomis gerai paspaudykite ir atidėkite į šalį.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite kubeliais pjaustytus svogūną ir papriką. Kepkite retkarčiais pamaišydami, kol daržovės pradės minkštėti, maždaug 3-5 minutes. Atidėkite į šalį.
  3. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą, išspaustą česnaką, čili miltelius, pagardinkite druska ir mentele susmulkinkite mėsą. Sudėkite svogūnus ir paprikas, supilkite sultinį ir smulkintas Chalapos paprikos, gerai išmaišykite. Mišinį visiškai užvirinkite ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol padažas sutirštės ir malta mėsa išvirs.
  4. Tortilijas pašildykite ir pasiūlykite kiekvienam pasidaryti tokį taką, kokį nori iš visų ingredientų: maltos mėsos, kopūstų salotų, grietinės, kubeliais pjaustyto avokado, tarkuoto sūrio ir šviežių petražolių ar kitų ingredientų.
Nuotrauka
lasias
Įkelta:
2024-09-15
Lietuviai jau nebe karpių ir silkių, o lašišų tauta – bent jau tą rodo prekybininkų duomenys. Tačiau kai parduotuvėse pasirodo rečiau sutinkama šios žuvies giminaitė alpinė šalvis, net ir prisiekę lašišos gerbėjai ja susigundo. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, daugelis jau įvertinę švelnesnį alpinės šalvies skonį, mažesnį riebumą, o išbandyti naują žuvies rūšį sutaupyti norinčius pastūmėja ir kaina.
Nuotrauka
sumuštiniai
Įkelta:
2024-08-31
Nesvarbu, ar tai būtų pusryčiai, užkandis po mokyklos, ar lengva vakarienė – vaikystėje niekas neprilygsta karštiems sumuštiniams. Net ir suaugus jie gelbsti tada, kai nesinori išlaidauti maistui ir leisti daug laiko virtuvėje – ypač, kai vasaros karščiai dar nesitraukia. Greitai pagaminami, kepti sumuštiniai gali būti lengvai pritaikomi prie bet kokio biudžeto ir mitybos įpročių – teliks išsirinkti skrudinimui tinkančią duoną, kuri, pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, visuomet paklausi dėl savo kainos ir patogumo
Nuotrauka
bulve
Įkelta:
2024-07-05
Maloniai saldžios, šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Įsibėgėjus naujam jų derliui, šviežios bulvės ypač dažnai keliauja į pirkinių krepšelius – juolab, kad kaina tapo ypač patraukli, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Kai jų skanumas pačiame pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2024-02-25
Sauja šviežių, traškių salotų lapų – maistinga, tačiau galbūt ne kiekvieną įkvepia valgyti sveikiau. Visgi vos keli kūrybingai pasitelkti priedai jas pakylės į tokį patiekalą, kuriam bus sunku pasakyti „ne“. Raktas į genialias nebrangias salotas gali būti tiek valgomos gėlės, tiek namuose patobulintas aliejus ar naujos rūšies žalumynai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, parduotuvėse jau pasirodęs šviežias pavasario derlius keičia pirkėjų mitybos įpročius: dažniau į pirkinių krepšelius keliauja įvairios salotos, pomidorai, agurkai, morkos, ridikėliai ir kitos daržo gėrybės.
Nuotrauka
pica
Įkelta:
2024-02-24
Po ilgojo savaitgalio norisi kažko paprasto ir sotaus? Puikus pasirinkimas yra pica, kuri mėgstama ir vaikų, ir suaugusiųjų. O geriausia tai, kad yra itin universali – rinktis iš ko turės tiek vegetarai ar veganai, tiek žuvies mėgėjai, tiek ir mėsos mylėtojai. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi netradiciniais picų padažų receptais, kurie net ir šaldytą picą pavers tikra vakarienės ar net vaišių stalo pažiba, o jų gamyba nepareikalaus nei daug laiko, nei išlaidų. 
Nuotrauka
kopūstai
Įkelta:
2024-02-17
Į šviežių naujo derliaus kopūstų lapus susukti balandėliai – patys skaniausi. Tradicinis ir nebrangus skanumynas dievinamas daugelio, tačiau pats paruošimas dažnam gali atrodyti gana varginantis. Netrūksta patarimų, kaip pasigaminti „tinginių balandėlius“, tačiau kartais patogumo vardan nukenčia patiekalo išvaizda. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo išeitį – paruošti visai pigų sluoksniuotą šviežių kopūstų ir mėsos apkepą.
Nuotrauka
blynai
Įkelta:
2024-02-12
Per Užgavėnes skanauti bendradarbių, kaimynų ir draugų iškeptus blynus – vienas malonumas, tačiau patiems ilgai vartyti juos keptuvėje noro trūksta dažnam. Ypač, jeigu jų reikia iškepti ne vieną porciją. Vargti prie viryklės visai nebūtina – priblokšti visus galite pasinaudoję „Iki“ kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės patarimu. Tiek skoniu, tiek išvaizda šie mažyliai itin purūs blyneliai nepaliks abejingų, o iškepti juos pavyks paprasčiausioje keksiukų formoje – tereikės įdėti 15 minučių darbo.
Nuotrauka
sumuštinis
Įkelta:
2024-02-10
Vasaris – mėnuo, kai ilgesys šviežiems vaisiams ir daržovėms bene stipriausias. Laimei, laukti šviežutėlio derliaus liko nedaug, atskleidžia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. O ir pats laukimas gali būti skanus, sveikas bei taupus. Dažnai neįvertiname to, ko turime į valias ištisus metus – būtent šios nebrangios gėrybės gelbės vasario mėnesį
Nuotrauka
duona
Įkelta:
2024-02-06
Česnaku subtiliai pagardinta traški duona su tįstančiu sūriu – kultinis užkandis, kuriam sunku atsispirti. Pigu, skanu ir patinka visiems, visgi naminės keptos duonos ruošimas yra laikui gan imlus procesas. Jeigu norite mėgautis skoniu, bet nesinori gaišti laiko – „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi genialiu receptu. Ši duona atrodys įspūdingai, tačiau išleisite visai mažai, o paruošti užtruksite vos kelias minutes.
Nuotrauka
Pusryčiai
Įkelta:
2024-01-22
Kiaušinių patiekalai yra populiarūs visame pasaulyje. Būdų, kaip galima paruošti šį maisto produktą, yra tikrai nemažai, tačiau būtent omletas yra vienas dažniausių pasirinkimų. Deja, paruoštas patiekalas ne visada būna toks, kokio norėtųsi, todėl naudinga žinoti, kaip paruošti tiesiog tobulą omletą: pasirodo, sėkmės paslaptis slypi net ir iš pažiūros nereikšmingose smulkmenose. Taigi, ką reikia žinoti apie šio patiekalo ruošimą?
Nuotrauka
sausainiai iki
Įkelta:
2023-12-13
Palengva artėjant Kalėdoms, regis, laikas tirpte tirpsta, tačiau kokios gi būtų šventės be gardžių kalėdinių desertų? Cinamonu, vanile, imbieru kvepiantys sausainiai, aguoniniai ar varškės pyragai yra visų laukiami, tačiau juos paruošti trunka laiko. Kad šventėms pasiruošti būtų paprasčiau, prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalijasi paprastais patarimais. Visų pirma – tai kada gi tinkamas laikas pradėti kepti sausainius?
Nuotrauka
spanguoles
Įkelta:
2023-10-15
Tiems, kas ilgisi vasarinės uogų gausos, nusiminti neverta – spanguolių sezonas jau pačiame gražume. Šios nedidelės raudonos uogos yra pigus vertingų medžiagų užtaisas, o jų naudą ir įvairius panaudojimo būdus atranda vis daugiau lietuvių, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jas šviežias įtraukti į meniu išties nesunku – pavyzdžiui, visai lengvai pasiruošus nebrangaus padažo. Jis puikiai derės tiek prie paukštienos, tiek prie mėsos patiekalų ir pakels juos į naują skonio lygį.
Nuotrauka
kugelis
Įkelta:
2023-09-24
Kugelis – kiekvieno bendrabučio ar kartu gyvenančių studentų klasika. Pigu, paprasta ir sotu, tačiau ar nėra kiek nuobodu? Šį rudenį verta išbandyti kugelį šiek tiek kitaip ir bulves suderinti su morkomis bei neįprastu priedu – obuoliu. Netradicinis skonių derinys sužavės tuos, kas ieško lengvesnio kugelio varianto. Apsidžiaugs ir norintys sutaupyti: net ir didelei skardai išleisite vos kelis eurus, skaičiuoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
vaikas
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2023-09-10
Bendra vakarienė šeimoje kartais gali tapti nemenku išbandymu, jei vaikas atsisako net paragauti daržovių ar vaisių. Vokietijos mokslininkų tyrimo duomenimis, paprasta gudrybė gali situaciją pakeisti. Ją išbandyti verta ypač dabar – prasidėjus rudeniui kasdien gausėja nebrangių šviežio derliaus gėrybių, kurios tokios naudingos vaikams, atkreipia dėmesį Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
sprotai
Įkelta:
2023-08-20
Šį sekmadienį, rugpjūčio 20 d., estai mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kas šauna galvon, kai pagalvojate apie Estiją? Daugelis tikriausiai pagalvoja apie Talino senamiestį, idiliškas šalies salas ir… šprotus. Estija nuo seno jais garsėja, o šias nedideles žuvytes mėgsta ir lietuviai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šprotai yra viena perkamiausių konservuotų žuvų.
Nuotrauka
derlius
Įkelta:
2023-08-06
Rugpjūtį net ir prisiekę mėsavalgiai galėtų tverti be jos, mat akys raibsta nuo šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Dabar pats laikas mėgautis ne tik besitęsiančiu agurkų, cukinijų įkarščiu, bet ir imti baklažanų, įvairių uogų derlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pataria, kad būtent į piką pasiekusias derliaus gėrybes verta žvelgti pirkėjams: jos būna pačios skaniausios, naudingiausios ir geriausios kainos.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2023-08-05
Penktadienį, Tarptautinę alaus dieną, nemaža dalis lietuvių pasitiks su nealkoholine šio gėrimo versija. Bent jau taip rodo besikeičiantys lietuvių įpročiai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, per trejus metus nealkoholinio alaus pardavimai išaugo beveik penktadaliu. Paklausa kaskart ūgteli ir artėjant savaitgaliui, o šį, ypač karštą, verta atsigaivinti ir iš nealkoholinio alaus pasigamintu kokteiliu.
Nuotrauka
moliugai
Įkelta:
2023-07-30
Moliūgai – neabejotini rudens karaliai, kasmet suburiantys vis didesnę gerbėjų armiją. Tačiau rudeninei moliūgomanijai galite užbėgti už akių – ši sveika, skani bei pigi daržovė jau užaugo Lietuvos ūkiuose ir atsidūrė parduotuvių lentynose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sezoninės daržovės yra ypač paklausios ir vos pasirodžiusios naujienos netrunka nugulti į pirkėjų krepšelius. Moliūgas būna ypač perkamas, mat yra nebrangus ir itin universalus.
Nuotrauka
voveraites
Įkelta:
2023-07-29
Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų. Tačiau šiemet jų gerbėjai keiksnoja orus – šaltas pavasaris ir vėliau užklupusi sausra lėmė, kad miškuose jų rasti be galo sunku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, džiaugiasi, kad tiekėjams pavyko užtikrinti, jog parduotuvėse šių gėrybių nepritrūks, o kainos liks patrauklios.
Nuotrauka
vistienos iesmeliai
Asociatyvi unsplash.com nuotrauka
Įkelta:
2023-07-16
Atėjus savaitgaliui sukate galvą, ką pasigaminti pietums? Išbandykite Prancūzijos ir Graikijos įkvėptus vištienos iešmelių receptus. Tokį patiekalą namuose pasigaminti nesudėtinga: tereikia kokybiškos vištienos ir šiek tiek fantazijos – marinatams puikiai tinka įvairiausios prieskoninės žolelės, citrinos sultys, garstyčios, kiti ryškaus skonio patiekalui suteiksiantys priedai.
Nuotrauka
grill
Įkelta:
2023-07-01
​​​​​​​Vasara Lietuvoje neilga, tad grilį lietuviai kuria bet kokiu oru – ir kaitriai saulei spiginant, ir tenkant uždengti jį nuo lietaus. Mėnesio pabaigoje ne vienam tenka pasukti galvą, kaip skaniai pavaišinti svečius turint ribotą biudžetą. Tai tikrai įmanoma – dalijamės pirkinių sąrašu ir visuomet pavyksiančiais receptais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjai moka sumaniai apsipirkti – vertina nuolaidas, pirkinius planuoja, daugiau dėmesio skiria sezoninėms gėrybėms.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-23
Joninės – nuotaikingiausia lietuviškos vasaros šventė. Ji neatsiejama nuo gardaus maisto, tačiau šiemet šia proga neturint papildomo laisvadienio, visai nesinori vaišių ruošimui skirti daug laiko ar pinigų. Tą atspindi ir elgesys parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad jeigu tokioms šventėms kaip Kalėdos ar Velykos lietuviai ruošiasi ypač atsakingai ir ilgai, tai prieš Jonines ieško paprasčiau įgyvendinamų ir nebrangių idėjų.  
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-04
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2023-05-06
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.