Vaikas net nenori žiūrėti į daržoves? Paprastas, bet efektyvus būdas situacijai pataisyti ir 2 greitų, pigių ir skanių vakarienių idėjos
Įkelta:
2023-09-10
Nuotrauka
vaikas
Nuotraukos autorius:
Asociatyvi nuotrauka

Bendra vakarienė šeimoje kartais gali tapti nemenku išbandymu, jei vaikas atsisako net paragauti daržovių ar vaisių. Vokietijos mokslininkų tyrimo duomenimis, paprasta gudrybė gali situaciją pakeisti. Ją išbandyti verta ypač dabar – prasidėjus rudeniui kasdien gausėja nebrangių šviežio derliaus gėrybių, kurios tokios naudingos vaikams, atkreipia dėmesį Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Vos 10 minučių – ir pastebėsit skirtumą

Jūsų vaikas nenori valgyti daržovių ir vaisių? Nepavyksta įtikinti suvalgyti lėkštės sriubos ar porcijos salotų? Kaip juos paskatinti susidraugauti su sveikesniais patiekalais? „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė pastebi, kad šie klausimai tėvams tampa vis aktualesni prasidėjus rudeniui – kai atžalos grįžta į mokyklos rutiną.

Daržovių žinovė dalijasi jos dėmesį patraukusiais šiemet paskelbtais Vokietijos mokslininkų tyrimo rezultatais, kurie atskleidė netikėtą ryšį tarp vaikų suvalgomo daržovių kiekio ir vakarienės laiko.

Berlyno tyrėjai nustatė paprastą būdą, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau vaisių ir daržovių: tereikia dešimčia minučių pailginti bendrą valgymą. Mokslininkai stebėjo 50 šeimų, kuriose auga vaikai nuo 6 iki 11 metų.

Pirmiausia šeimos ir vaikų valgymo įpročiai buvo stebimi įprastos vakarienės metu. Tuomet tyrėjai 50 proc. pailgino laiką, kurį šeimos sėdėdavo valgio metu – maždaug 10 minučių. Prie stalo buvo siūlomi vaisiai ir daržovės, patiekti vaikams patraukliu būdu ir supjaustyti mažais gabalėliais.

„Paaiškėjo, kad per tas 10 minučių, kai šeima ilgiau sėdėjo prie bendro stalo, vaikai suvalgė gerokai daugiau pasiūlytų vaisių ir daržovių, bet ne daugiau kitų buvusių maisto produktų. Tyrėjai daro išvadą, kad toks paprastas dalykas kaip bendro valgymo pratęsimas gali pagerinti vaikų valgymo įpročius. Jie taip pat priėjo prie išvados, kad ilgesnis valgymas kartu suteikė geresnį sotumo jausmą, o tai taip pat reiškė, kad vaikai valgė mažiau desertų“, – apie Manheimo universiteto ir Maxo Plancko žmogaus raidos instituto Berlyne mokslininkų tyrimą pasakoja J. Sabaitienė.

Nepatiko vienos vynuogės? Išbandykite kitas

Tiesa ta, kad nėra ir nebus stebuklingų daržovių, vaisių ar uogų, kurios patiks visiems mažiesiems. Be to, net jeigu vaikui patinka, pavyzdžiui, bananai – to nepakaks, kad organizmas būtų aprūpintas būtinais vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.

„Vaiką verta supažindinti su kuo platesniu daržovių, vaisių asortimentu, tad nevenkite jų pasiimti ir į parduotuvę. Jeigu vaikui nepatinka brokoliai, tai dar nereiškia, kad nepatiks kalafiorai. Gal buvo sunku įtikinti jį valgyti spagetinį moliūgą, bet sviestinį jis kirs su malonumu? Pasiūlykite ir jam pačiam nuspręsti, kurias slyvas pirkti – mėlynas ar geltonos. Vasaros ir rudens sandūra yra tobulas metas išbandyti kuo įvairesnių vaisių ir daržovių derlių bei atrasti vaiko favoritus“, – sako V. Budrienė.

Mėsos rūšis lietuviai puikiai išmano ir žino, kokiam patiekalui verta pirkti nugarinę, o kuriam – sprandinę. Tačiau tas pats pasakytina ir apie daržovių, vaisių rūšis – kiekviena jų skiriasi.

„Jau atvykęs ir šviežias daugelio vaikų taip mėgstamų vynuogių derlius, jų yra įvairiausių rūšių: žaliųjų, raudonųjų, mėlynųjų, juodųjų. Galima rinktis tiek besėkles, tiek ir su sėklomis. Skiriasi ne tik jų išvaizda, bet ir skonis – pavyzdžiui, „Cotton Candy“ ne be reikalo gavusios „cukrinės vatos“ vardą. Šios žalios besėklės uogos yra ypač saldžios, todėl dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Paprastai vaikus sužavi ir „Funny fingers“ veislės uogos – jų ne tik skonis geras, bet ir įdomesnė išvaizda. Tik derėtų prisiminti, kad šios uogos pakankamai saldžios – per dieną jų mokyklinukui pakanka vos keliolikos“, – sako V. Budrienė.

2 idėjos greitai, pigiai ir skaniai vakarienei

Rudenį grįžus į darbus ir mokyklas, laiko bemat ima stigti, tad dažnoje šeimoje pirmenybė teikiama tokiam maistui, kuriam paruošti nesugaištama nė valandos. Greitai pagaminti pietūs ar vakarienė vaikams nebūtinai reiškia, kad jų maistinė vertė bus menka. Valgis, kuriam paruošti nereikia valandos, taip pat gali būti skanus ir sveikas, pažymi „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

„Vaikams svarbu ne tik skonis – žinoma, kad apetitą jiems sužadins ir vaizdas. Tačiau svarbu bus ir tai, kaip kalbate apie maistą. Pavyzdžiui, žalią kokteilį iš špinatų, banano, griežinėlio ananaso ir obuolių sulčių pavadinkite „Šreku“ arba „Princu, kuris virto varle“. O brokoliai juk gali būti maži medžiai – tereikia pasitelkti išradingumą, ir vaikui bus net smalsu paragauti sveikesnių patiekalų“, – pataria kulinarijos žinovė.

Ji dalijasi 2 lengvai paruošiamais receptais, kuriuos sukursite iš paprastų nebrangių ingredientų, o užtruksite mažiau nei pusvalandį. Bus greita, sotu ir sveika, o virtuvėje sugaišite trumpai.

Rožiniai ryžiai su vištiena

Ryžiai, vištiena ir burokėliai – ne kiekvieną vaiką sužavėtų toks meniu. Tačiau G. Urbonavičiūtė siūlo į tai pažiūrėti kūrybingiau: jeigu burokėliai panaudojami ryžiams nuspalvinti, o šie paruošiami taip, kad būtų kreminiai lyg rizotas, tuomet net ir išrankus valgytojas susigundys paragauti rožinio patiekalo. Be to, burokėliai suteiks saldumo, kuris vaikams taip patinka.

Reikės: 200 g „Arborio“ ryžių, 700 ml daržovių sultinio, 2 vištienos krūtinėlių, 50 g sviesto, 100 g tarkuoto parmezano sūrio, 2 virtų burokėlių, 1 česnako skiltelės, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir pakepinkite svogūną. Įdėkite išspaustą česnaką ir supilkite visus ryžius.
  2. Palaipsniui įpilkite, geriausia – po vieną samtį, karšto sultinio. Kai ryžiai viską sugers, įpilkite dar vieną.
  3. Atskiroje keptuvėje paruoškite vištieną. Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais bei kruopščiai apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Pačioje kepimo pabaigoje į ryžius sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius, pagardinkite druska ir pipirais ir viską išmaišykite.
  5. Rausvą rizotą išimkite į lėkštę. Į vidurį sudėkite vištieną ir apibarstykite parmezanu.

Kesadilijos su moliūgais, kalakutiena ir špinatais

Kesadilijos yra vaikų išties mėgstamos. Šį Meksikos virtuvės įkvėptą patiekalą patogu valgyti, adaptuoti galima pagal tai, kas jau yra šaldytuve, į jį pridėti įvairiausių daržovių. O geriausia – vaikui tikrai patiks tįstantis sūris.

Reikės: 2 tortilijų, 200 g kalakutienos krūtinėlės filė, sauja šviežių špinatų, 200 g moliūgo minkštimo, 150 g mocarelos, ½ šaukštelio citrinpipirių, ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, džiovintų čiobrelių, druskos.

Gaminame:

  1. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite čiobreliais, druska, galite įdėti kitų mėgstamų prieskonių. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių – kol suminkštės.
  2. Kalakuto krūtinėlę pabarstykite citrinpipiriais, druska, paprikos milteliais (jeigu vaikas nemėgsta aštrumo, dėkite jų labai mažai arba išvis atsisakykite). Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gerai apskrus, tada supjaustykite gabalėliais.
  3. Ant tortilijos dėkite iškepto moliūgo gabalėlius ir lengvai pamuškite šakute, tada dėkite šviežių špinatų lapus, kalakutienos gabalėlius ir viską apibarstykite mocarela.
  4. Taip paruoštą ją uždenkite antrąja tortilija ir dėkite ant įkaitusios keptuvės. Apskrudus vienai pusei, apverskite ir apkepkite kitą.
  5. Paruoštą kesadilją supjaustykite trikampėliais. Patiekite iš karto, pavyzdžiui, su jogurto, česnako ir šviežių žolelių padažu.
Nuotrauka
blynai
Įkelta:
2024-03-11
„Pavasarinis derlius jau kaip reikiant įsisiūbuoja, jau atsirado net ir šviežutėlių naujo derliaus arbūzų. Matome, kad pirkėjai prasidėjus pavasariui natūraliai nori kuo daugiau ir kuo įvairesnių šviežių gėrybių, o pirmiausiai renkasi tas, be kurių sunkiai įsivaizduojama lietuviška virtuvė: šviežias bulves, svogūnus, ridikėlius, morkas, taip pat ir kopūstus. Pastarieji paklausūs ištisus metus, bet pirkėjai ypač laukia šviežio derliaus, nes tokios daržovės išsiskiria traškumu, sultingumu ir lengvu paruošimu“, – pirkėjų įpročius apžvelgia Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2024-02-25
Sauja šviežių, traškių salotų lapų – maistinga, tačiau galbūt ne kiekvieną įkvepia valgyti sveikiau. Visgi vos keli kūrybingai pasitelkti priedai jas pakylės į tokį patiekalą, kuriam bus sunku pasakyti „ne“. Raktas į genialias nebrangias salotas gali būti tiek valgomos gėlės, tiek namuose patobulintas aliejus ar naujos rūšies žalumynai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, parduotuvėse jau pasirodęs šviežias pavasario derlius keičia pirkėjų mitybos įpročius: dažniau į pirkinių krepšelius keliauja įvairios salotos, pomidorai, agurkai, morkos, ridikėliai ir kitos daržo gėrybės.
Nuotrauka
pica
Įkelta:
2024-02-24
Po ilgojo savaitgalio norisi kažko paprasto ir sotaus? Puikus pasirinkimas yra pica, kuri mėgstama ir vaikų, ir suaugusiųjų. O geriausia tai, kad yra itin universali – rinktis iš ko turės tiek vegetarai ar veganai, tiek žuvies mėgėjai, tiek ir mėsos mylėtojai. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi netradiciniais picų padažų receptais, kurie net ir šaldytą picą pavers tikra vakarienės ar net vaišių stalo pažiba, o jų gamyba nepareikalaus nei daug laiko, nei išlaidų. 
Nuotrauka
kopūstai
Įkelta:
2024-02-17
Į šviežių naujo derliaus kopūstų lapus susukti balandėliai – patys skaniausi. Tradicinis ir nebrangus skanumynas dievinamas daugelio, tačiau pats paruošimas dažnam gali atrodyti gana varginantis. Netrūksta patarimų, kaip pasigaminti „tinginių balandėlius“, tačiau kartais patogumo vardan nukenčia patiekalo išvaizda. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo išeitį – paruošti visai pigų sluoksniuotą šviežių kopūstų ir mėsos apkepą.
Nuotrauka
blynai
Įkelta:
2024-02-12
Per Užgavėnes skanauti bendradarbių, kaimynų ir draugų iškeptus blynus – vienas malonumas, tačiau patiems ilgai vartyti juos keptuvėje noro trūksta dažnam. Ypač, jeigu jų reikia iškepti ne vieną porciją. Vargti prie viryklės visai nebūtina – priblokšti visus galite pasinaudoję „Iki“ kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės patarimu. Tiek skoniu, tiek išvaizda šie mažyliai itin purūs blyneliai nepaliks abejingų, o iškepti juos pavyks paprasčiausioje keksiukų formoje – tereikės įdėti 15 minučių darbo.
Nuotrauka
sumuštinis
Įkelta:
2024-02-10
Vasaris – mėnuo, kai ilgesys šviežiems vaisiams ir daržovėms bene stipriausias. Laimei, laukti šviežutėlio derliaus liko nedaug, atskleidžia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. O ir pats laukimas gali būti skanus, sveikas bei taupus. Dažnai neįvertiname to, ko turime į valias ištisus metus – būtent šios nebrangios gėrybės gelbės vasario mėnesį
Nuotrauka
duona
Įkelta:
2024-02-06
Česnaku subtiliai pagardinta traški duona su tįstančiu sūriu – kultinis užkandis, kuriam sunku atsispirti. Pigu, skanu ir patinka visiems, visgi naminės keptos duonos ruošimas yra laikui gan imlus procesas. Jeigu norite mėgautis skoniu, bet nesinori gaišti laiko – „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi genialiu receptu. Ši duona atrodys įspūdingai, tačiau išleisite visai mažai, o paruošti užtruksite vos kelias minutes.
Nuotrauka
Pusryčiai
Įkelta:
2024-01-22
Kiaušinių patiekalai yra populiarūs visame pasaulyje. Būdų, kaip galima paruošti šį maisto produktą, yra tikrai nemažai, tačiau būtent omletas yra vienas dažniausių pasirinkimų. Deja, paruoštas patiekalas ne visada būna toks, kokio norėtųsi, todėl naudinga žinoti, kaip paruošti tiesiog tobulą omletą: pasirodo, sėkmės paslaptis slypi net ir iš pažiūros nereikšmingose smulkmenose. Taigi, ką reikia žinoti apie šio patiekalo ruošimą?
Nuotrauka
sausainiai iki
Įkelta:
2023-12-13
Palengva artėjant Kalėdoms, regis, laikas tirpte tirpsta, tačiau kokios gi būtų šventės be gardžių kalėdinių desertų? Cinamonu, vanile, imbieru kvepiantys sausainiai, aguoniniai ar varškės pyragai yra visų laukiami, tačiau juos paruošti trunka laiko. Kad šventėms pasiruošti būtų paprasčiau, prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalijasi paprastais patarimais. Visų pirma – tai kada gi tinkamas laikas pradėti kepti sausainius?
Nuotrauka
spanguoles
Įkelta:
2023-10-15
Tiems, kas ilgisi vasarinės uogų gausos, nusiminti neverta – spanguolių sezonas jau pačiame gražume. Šios nedidelės raudonos uogos yra pigus vertingų medžiagų užtaisas, o jų naudą ir įvairius panaudojimo būdus atranda vis daugiau lietuvių, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jas šviežias įtraukti į meniu išties nesunku – pavyzdžiui, visai lengvai pasiruošus nebrangaus padažo. Jis puikiai derės tiek prie paukštienos, tiek prie mėsos patiekalų ir pakels juos į naują skonio lygį.
Nuotrauka
kugelis
Įkelta:
2023-09-24
Kugelis – kiekvieno bendrabučio ar kartu gyvenančių studentų klasika. Pigu, paprasta ir sotu, tačiau ar nėra kiek nuobodu? Šį rudenį verta išbandyti kugelį šiek tiek kitaip ir bulves suderinti su morkomis bei neįprastu priedu – obuoliu. Netradicinis skonių derinys sužavės tuos, kas ieško lengvesnio kugelio varianto. Apsidžiaugs ir norintys sutaupyti: net ir didelei skardai išleisite vos kelis eurus, skaičiuoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
sprotai
Įkelta:
2023-08-20
Šį sekmadienį, rugpjūčio 20 d., estai mini Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kas šauna galvon, kai pagalvojate apie Estiją? Daugelis tikriausiai pagalvoja apie Talino senamiestį, idiliškas šalies salas ir… šprotus. Estija nuo seno jais garsėja, o šias nedideles žuvytes mėgsta ir lietuviai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šprotai yra viena perkamiausių konservuotų žuvų.
Nuotrauka
derlius
Įkelta:
2023-08-06
Rugpjūtį net ir prisiekę mėsavalgiai galėtų tverti be jos, mat akys raibsta nuo šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Dabar pats laikas mėgautis ne tik besitęsiančiu agurkų, cukinijų įkarščiu, bet ir imti baklažanų, įvairių uogų derlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pataria, kad būtent į piką pasiekusias derliaus gėrybes verta žvelgti pirkėjams: jos būna pačios skaniausios, naudingiausios ir geriausios kainos.
Nuotrauka
gerimai
Įkelta:
2023-08-05
Penktadienį, Tarptautinę alaus dieną, nemaža dalis lietuvių pasitiks su nealkoholine šio gėrimo versija. Bent jau taip rodo besikeičiantys lietuvių įpročiai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, per trejus metus nealkoholinio alaus pardavimai išaugo beveik penktadaliu. Paklausa kaskart ūgteli ir artėjant savaitgaliui, o šį, ypač karštą, verta atsigaivinti ir iš nealkoholinio alaus pasigamintu kokteiliu.
Nuotrauka
moliugai
Įkelta:
2023-07-30
Moliūgai – neabejotini rudens karaliai, kasmet suburiantys vis didesnę gerbėjų armiją. Tačiau rudeninei moliūgomanijai galite užbėgti už akių – ši sveika, skani bei pigi daržovė jau užaugo Lietuvos ūkiuose ir atsidūrė parduotuvių lentynose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sezoninės daržovės yra ypač paklausios ir vos pasirodžiusios naujienos netrunka nugulti į pirkėjų krepšelius. Moliūgas būna ypač perkamas, mat yra nebrangus ir itin universalus.
Nuotrauka
voveraites
Įkelta:
2023-07-29
Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų. Tačiau šiemet jų gerbėjai keiksnoja orus – šaltas pavasaris ir vėliau užklupusi sausra lėmė, kad miškuose jų rasti be galo sunku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, džiaugiasi, kad tiekėjams pavyko užtikrinti, jog parduotuvėse šių gėrybių nepritrūks, o kainos liks patrauklios.
Nuotrauka
vistienos iesmeliai
Asociatyvi unsplash.com nuotrauka
Įkelta:
2023-07-16
Atėjus savaitgaliui sukate galvą, ką pasigaminti pietums? Išbandykite Prancūzijos ir Graikijos įkvėptus vištienos iešmelių receptus. Tokį patiekalą namuose pasigaminti nesudėtinga: tereikia kokybiškos vištienos ir šiek tiek fantazijos – marinatams puikiai tinka įvairiausios prieskoninės žolelės, citrinos sultys, garstyčios, kiti ryškaus skonio patiekalui suteiksiantys priedai.
Nuotrauka
grill
Įkelta:
2023-07-01
​​​​​​​Vasara Lietuvoje neilga, tad grilį lietuviai kuria bet kokiu oru – ir kaitriai saulei spiginant, ir tenkant uždengti jį nuo lietaus. Mėnesio pabaigoje ne vienam tenka pasukti galvą, kaip skaniai pavaišinti svečius turint ribotą biudžetą. Tai tikrai įmanoma – dalijamės pirkinių sąrašu ir visuomet pavyksiančiais receptais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjai moka sumaniai apsipirkti – vertina nuolaidas, pirkinius planuoja, daugiau dėmesio skiria sezoninėms gėrybėms.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-23
Joninės – nuotaikingiausia lietuviškos vasaros šventė. Ji neatsiejama nuo gardaus maisto, tačiau šiemet šia proga neturint papildomo laisvadienio, visai nesinori vaišių ruošimui skirti daug laiko ar pinigų. Tą atspindi ir elgesys parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad jeigu tokioms šventėms kaip Kalėdos ar Velykos lietuviai ruošiasi ypač atsakingai ir ilgai, tai prieš Jonines ieško paprasčiau įgyvendinamų ir nebrangių idėjų.  
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-06-04
Neeilinę dieną – neeiliniai ir pusryčiai. Tėvo dieną sukant galvą, kuo jį nustebinti, verta pagalvoti apie ypatingo patiekalo paruošimą dar vos prasidedant dienai. Populiarieji angliški pusryčiai yra sotus variantas, kuris negali nepalikti įspūdžio. O dar geriau – jam paruošti sugaišite vos 20 minučių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad Tėvo dienos proga pirkėjai nepraleidžia progos palepinti savo tėčius – parduotuvėse dairosi įvairių sūrių, gurmaniškų mėsos gaminių ir paskutinės minutės dovanų.
Nuotrauka
nuotrauka
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-21
Pavasarį norisi lengvesnio maisto, daugiau daržovių. Šių salotų produktai paprasti, pagaminti lengva, jos tokios gaivios, traškios ir skanios, kad sunku sustoti valgyti. Puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kasdienai. Tad pasilepinkite ir palepinkite kitus. 
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2023-05-06
Šį savaitgalį parodykite mamai, kaip ją vertinate, paruošdami tokius pusryčius, kurių ji nepamirš. Tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti: tereikės efektingo recepto ir šiek tiek pasiruošimo. „Motinos diena kasmet tampa viena saldžiausių ir spalvingiausių švenčių. Pirmąjį gegužės savaitgalį pirkėjai tortų nuperka tiek, kiek pasitikdami Naujuosius metus, o gėlių pardavimai aplenkia net Valentino dieną“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Toks  tortukas – puikus sprendimas, kai nėra laiko ar nesinori kepti biskvito, o torto norisi. Puiki išeitis – pirktiniai plikyti sausainiai. Žinoma, galima jų išsikepti ir namuose. Vaisius ar uogas galima naudoti bet kokias: jei norisi saldžiau, tinka, pavyzdžiui, bananai, jei gaiviau – citrusiniai vaisiai. 
Nuotrauka
vista
Asociatyvi pixabay.com nuotrauka
Įkelta:
2023-03-19
Šį sekmadienį, kovo 19-ąją, minima Tarptautinė paukštienos diena. Šios dienos minėjimas prasidėjo JAV, o vėliau išpopuliarėjo ir kitose šalyse. Lietuviai pirmenybę teikia vištienai, ji, anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, po kiaulienos yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-03-11
Šventės – neatsiejamos nuo skanaus maisto. O kuo gi geriau pasilepinti šventinį Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos savaitgalį nei tradiciniais lietuviškais patiekalais? Naminis kastinys, traškūs bulviniai blynai ar virtiniai su spirgučiais – skanūs, lengvai pagaminami ir svarbiausia, daug išlaidų nereikalaujantys patiekalai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams ir vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.