Automobilių tepalų mitai ir faktai: ką iš tikrųjų reikia žinoti?
Įkelta:
2024-07-02
Nuotrauka
tepalai

Automobilių tepalai – tai tarsi automobilio kraujas, užtikrinantis variklio veikimą sklandžiai ir be gedimų. Tačiau, kaip ir daugelio kitų techninių sričių atveju, apie tepalus sklando daugybė mitų. Ką iš tikrųjų reikia žinoti apie automobilių tepalus? Šiame straipsnyje aptarsime dažniausiai pasitaikančius mitus ir pateiksime faktus, kurie padės jums geriau suprasti tepalų svarbą ir jų poveikį jūsų automobilio varikliui.

Mitas nr. 1: „Visi tepalai yra vienodi“

Daugelis vairuotojų mano, kad visi tepalai yra vienodi ir nesvarbu, kokį prekės ženklą ar rūšį pasirinksite, svarbiausia, kad tepalas būtų variklyje. Tai vienas iš dažniausių ir pavojingiausių mitų. Iš tiesų, tepalai skiriasi savo sudėtimi, klampumu, priedais ir paskirtimi.

Faktas: Tepalai skirstomi į tris pagrindines kategorijas: mineralinius, sintetinius ir pusiau sintetinius. Mineraliniai tepalai yra natūralios kilmės ir dažniausiai pigesni, tačiau jų tarnavimo laikas ir apsauginės savybės yra prastesnės. Sintetiniai tepalai gaminami cheminiu būdu ir pasižymi geresnėmis savybėmis, tokios kaip aukštesnė temperatūrinė stabilumas, ilgesnis tarnavimo laikas ir geresnė variklio apsauga. Pusiau sintetiniai tepalai yra kompromisas tarp šių dviejų rūšių.

Mitas nr. 2: „Tepalus reikia keisti kas 5000 kilometrų“

Šis mitas atkeliavo iš laikų, kai automobilių varikliai ir tepalų technologijos nebuvo tokios pažangios kaip dabar. Daugelis žmonių vis dar tiki, kad tepalus reikia keisti kas 5000 kilometrų, neatsižvelgiant į automobilio gamintojo rekomendacijas.

Faktas: Šiuolaikiniai automobiliai ir tepalai yra sukurti taip, kad galėtų tarnauti ilgiau. Dauguma gamintojų rekomenduoja keisti tepalus kas 10 000 - 15 000 kilometrų ar net rečiau, priklausomai nuo važiavimo sąlygų ir naudojamo tepalo kokybės. Visada verta pasitikrinti automobilio vadove pateiktas rekomendacijas ir jų laikytis.

Mitas nr. 3: „Sintetiniai tepalai kenkia seniems varikliams“

Kai kurie vairuotojai bijo naudoti sintetinius tepalus senesniuose automobiliuose, manydami, kad jie gali sukelti nutekėjimus arba kitaip pakenkti varikliui.

Faktas: Tai nėra tiesa. Sintetiniai tepalai iš tiesų yra geresni senesniems varikliams, nes jie pasižymi geresnėmis tepimo savybėmis ir apsaugo variklį nuo nusidėvėjimo. Tačiau jei variklis jau turi nutekėjimų arba kitas problemas, sintetiniai tepalai gali padaryti jas labiau pastebimas, bet tikrai nesukels jų.

Mitas nr. 4: „Tepalų spalva rodo jų būklę“

Viena iš paplitusių klaidingų nuomonių yra ta, kad tepalo spalva gali nurodyti jo būklę. Manoma, kad tamsus tepalas yra nešvarus ir jį reikia nedelsiant keisti.

Faktas: Tepalo spalva nebūtinai rodo jo būklę. Netgi naujas tepalas gali tapti tamsus po kelių šimtų kilometrų dėl nuosėdų ir priemaišų, kurios natūraliai susikaupia variklyje. Svarbiau yra tepalo klampumas ir jo cheminės savybės, kurios gali būti tiksliai nustatytos tik laboratoriniais tyrimais. Reguliariai tikrinkite tepalo lygį ir, jei abejojate dėl jo kokybės, pasikonsultuokite su specialistu.

Mitas nr. 5: „Tepalų priedai gali pakeisti tepalo keitimą“

Kai kurie tepalų gamintojai ar pardavėjai reklamuoja priedus, kurie tariamai gali prailginti tepalo tarnavimo laiką ar net pakeisti jo keitimą.

Faktas: Tepalų priedai gali turėti tam tikrų privalumų, pavyzdžiui, sumažinti trintį ar padidinti atsparumą aukštai temperatūrai. Tačiau jie negali pakeisti reguliaraus tepalo keitimo, kuris yra būtinas norint užtikrinti tinkamą variklio veikimą ir ilgaamžiškumą. Priedai turėtų būti naudojami tik kaip papildoma priemonė, bet ne kaip pagrindinė priežiūros dalis.

Mitas nr. 6: „Brangesni tepalai visada yra geresni

Daugelis žmonių mano, kad brangesni tepalai visada yra geresni ir kad jų naudojimas automatiškai užtikrins geresnę variklio apsaugą.

Faktas: Kaina nėra vienintelis kokybės rodiklis. Svarbu pasirinkti tepalus, kurie atitinka jūsų automobilio variklio reikalavimus ir važiavimo sąlygas. Pavyzdžiui, aukščiausios klasės sintetiniai tepalai gali būti pertekliniai senesniems arba mažai naudojamiems automobiliams. Svarbiausia yra laikytis gamintojo rekomendacijų ir pasirinkti tepalus pagal jų specifikacijas.

Mitas nr. 7: „Nauji automobiliai nereikalauja tepalo keitimo pirmaisiais metais“

Kai kurie naujų automobilių savininkai mano, kad jų automobiliai yra taip gerai pagaminti, jog pirmaisiais metais nereikia keisti tepalų.

Faktas: Nauji automobiliai, kaip ir visi kiti, reikalauja reguliarios priežiūros. Tepalų keitimas pirmaisiais metais yra ypač svarbus, nes nauji varikliai gali išskirti metalines daleles, kurios kaupiasi tepaluose. Šių dalelių pašalinimas reguliariai keičiant tepalus padeda užtikrinti variklio ilgaamžiškumą ir sklandų veikimą. Žinoma viskas priklauso nuo pravažiuotų kilometrų.

Tinkamas automobilių dalis, tepalus, filtrus bei kitas dalis galite užsakyti https://daliubaze.lt/

Mitas nr. 8: „Automatinės transmisijos tepalai niekada neturi būti keičiami“

Yra klaidinga nuomonė, kad automatinės transmisijos tepalai yra sukurti visam automobilio eksploatavimo laikotarpiui ir jų nereikia keisti.

Faktas: Net ir automatinės transmisijos tepalai praranda savo savybes laikui bėgant. Gamintojai dažnai nurodo konkrečius intervalus, kada reikia keisti transmisijos tepalus. Nepriklausomai nuo šių rekomendacijų, verta reguliariai tikrinti tepalo būklę ir, jei pastebėjote kokius nors pokyčius, pasikonsultuoti su specialistu dėl jo keitimo.

Mitas nr. 9: „Dyzeliniams varikliams reikia specialių tepalų“

Kai kurie vairuotojai mano, kad dyzeliniams varikliams reikia specialių tepalų, kurių negalima naudoti benzinu varomuose automobiliuose.

Faktas: Nors yra specialių tepalų, pritaikytų dyzeliniams varikliams, dauguma šiuolaikinių tepalų yra universalūs ir tinkami tiek dyzeliniams, tiek benzininiams varikliams. Svarbu yra pasirinkti tepalus pagal jūsų variklio specifikacijas ir rekomendacijas, nes netinkami tepalai gali sukelti didelius gedimus ir sumažinti variklio efektyvumą.

Šie mitai ir faktai apie automobilių tepalus padeda geriau suprasti, kaip svarbu pasirinkti tinkamus tepalus ir reguliariai juos keisti. Atsakinga automobilio priežiūra – tai raktas į ilgalaikį ir patikimą transporto priemonės veikimą.

Užs. nr. 102 

Nuotrauka
lova
Įkelta:
2024-09-04
Dvigulės lovos, kaip taisyklė, dažniausiai papuošia suaugusiųjų miego kambarius, o viengulės – įprastai integruojamos vaiko kambaryje. Ieškodami vaikui skirtos lovos, tėveliai dažniausiai žvalgosi specialiai vaikams subalansuotų lovų asortimente. Visgi, dažnai tai yra esminė klaida lydinti vaikiškos viengulės lovos pasirinkimo procesą. Tėvai, ieškodami vaikiškos lovos, neretai padaro ir kitų neapdairių klaidų, dėl kurių įsigytas pirkinys visiškai nepateisina lūkesčių, o kartais reikalauja ir papildomų išlaidų, kitaip tariant, naujos lovos įsigijimo. Kokios klaidos dažniausiai daromos perkant vaikišką viengulę lovą ir kaip jų išvengti?
Nuotrauka
tinkas
Įkelta:
2024-09-04
Įvairių paviršių tinkavimas – labai svarbus ir greičiausiai neišvengiamas statybinių darbų etapas. Siekiant sėkmingų ir produktyvių tinkavimo darbų, labai svarbu pasirinkti ne tik tinkamą tinkavimo techniką, bet ir optimalų tinkavimo mišinį. Tinkavimo mišiniai turi būti pritaikyti prie konkrečių darbo sąlygų, nes, pavyzdžiui, lauko aplinkoje reikia naudoti didesnį atsparumo lygį įvairiems aplinkos veiksniams turintį gaminį. Taip pat svarbu atsižvelgti į pačių darbų pobūdį ir pagal tai pasirinkti ne bet kokį, o su tinkuojamu paviršiumi suderintą tinkavimo mišinio variantą. Ieškant ne standartinio tinkavimo mišinio, o gaminio, kuris yra papildytas specifinėmis savybėmis, nereikėtų pamiršti ir jo sudėties. Kai kurie tinkavimo mišiniai yra su tam tikrais priedais, kurie padeda sukurti geriau sukimbantį ar, sakykim, aplinkos poveikiui labiau atsparų galutinį produktą. Trumpai tariant, tinkavimo mišinius reikia rinktis ne atmestinai, o kruopščiai ir atsakingai, nes tinkamai pasirinktas gaminys statybinėms konstrukcijoms suteikia labai daug naudos. Kokios?
Nuotrauka
katė
Įkelta:
2024-09-04
Visi puikiai žinome, jog mūsų keturkojai draugai, o ypač katės, turi itin išrankų skonį, kuriam įtikti yra be galo sunku. Priėjusios prie maisto dubenėlio, katės moka aiškiai parodyti, ar jame esantis turinys joms kelia apetitą, ar tokiu valgiu galime gardžiuotis patys. Visgi, reikėtų suprasti, kad kiekvieno šeimininko pareiga savo katei išrinkti ne tik apetitą keliantį, ypatingai gardų, bet ir vertingomis, sveikatai naudingomis receptūromis praturtintą maistą. Advance kačių maistas – gardus, puikiomis receptūromis išsiskiriantis pašaras, kurio kokybę patvirtina ne tik teigiami kates auginančių žmonių atsiliepimai, bet ir atlikti moksliniai tyrimai. Kuo ypatingas šis maistas ir kokią naudą jis teikia pagrindinėms degustatorėms  – katėms?
Nuotrauka
implantai
Įkelta:
2024-09-04
Dantų implantais galima efektyviai atkurti trūkstamus dantis ir visas, jiems būdingas funkcijas. Dantų implantai yra laikomi žymiai pažangesne, kokybiškesne ir išvaidesne dantų protezų alternatyva, kurios beveik neįmanoma atskirti nuo natūralaus danties. Kaip ir dantų protezai, dantų implantai gali būti pačių įvairiausių rūšių. Ilgą laiką dantų implantacijai dažniausiai būdavo naudojami titano sudėtimi pagrįsti implantai. Visgi, šiomis dienomis pacientai, kurie siekia pačio geriausio dantų implantavimo rezultato, įprastai renkasi dar pažangesnę dantų implantų versiją – cirkonio keramikos implantus, dar kitaip vadinamus bioimplantus. Pagrindinė ypatybė, kuria bioimplantai išsiskiria iš kitų dantų implantų rūšių – puikus suderinamumas su žmogaus organizmu. Kitaip nei kitos dantų atkūrimo priemonės, cirkonio keramikos implantai savo sudėtyje visiškai neturi metalo. Būtent dėl šios priežasties odontologijoje jie yra laikomi ne tik estetiškiausia, bet ir pačia saugiausia dantų implantų rūšimi. Vis tik, cirkonio implantai yra dar sąlyginai neseniai atsiradusi implantų rūšis, todėl kai kuriuos pacientus šiek tiek neramina jų tarnavimo trukmė. Aptarkime, kokia tarnavimo trukme pasižymi šios dantų atkūrimo priemonės ir kokiais būdais ją galima prailginti?
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-08-22
Prekybos tinklas „Lidl“ savo darbuotojų vaikus džiugins rugsėjo 1-osios progai skirtomis dovanomis – išdalins daugiau nei 1300 mokyklinių rinkinių, kuriuos sudaro sėkmingai mokslo metų pradžiai reikalingos priemonės. Tokia iniciatyva siekiama ne tik pasveikinti kolegų atžalas su naujų mokslo metų pradžia, bet ir prisidėti prie lengvesnės darbuotojų kasdienybės, ruošiant vaikus į mokyklą ar darželį.
Nuotrauka
Kompas
Įkelta:
2024-08-21
Vis labiau populiarėjant internetiniams lošimams, žaidėjai Lietuvoje ir visame pasaulyje vis dažniau ieško patikimų platformų, kuriose galėtų žaisti mėgstamus kazino žaidimus. Internetinių kazino žavesys neabejotinas – patogumas, platus žaidimų asortimentas ir galimybė laimėti didelius pinigus patogiai įsitaisius namuose. Tačiau šis augantis populiarumas pritraukė ir nesąžiningus operatorius, norinčius išnaudoti nieko neįtariančius žaidėjus. Taigi, kaip sužinoti, ar internetiniame kazino saugu žaisti? Štai keletas svarbiausių aspektų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti.
Nuotrauka
Korta
Įkelta:
2024-08-21
Kortų žaidimai jau daugelį amžių yra mėgstama pramoga, peržengianti kultūros ir geografijos ribas. Šie žaidimai, kuriuose dažnai derinami įgūdžių, strategijos ir sėkmės elementai, suteikia begalę pramogų ir socialinio bendravimo. Kai kurie kortų žaidimai sulaukė didžiulio populiarumo visame pasaulyje ir tapo pagrindiniais namų, kazino ir internetinių žaidimų platformų žaidimais. Šiame straipsnyje apžvelgiami kai kurie populiariausi kortų žaidimai pasaulyje, pabrėžiama jų kilmė, taisyklės ir priežastys, kodėl jie žavi milijonus žaidėjų.
Nuotrauka
fasada
Įkelta:
2024-08-13
Lietuvos statybinių medžiagų  rinkoje poliuretano putos dar gana naujas produktas. JAV ir Vakarų Europoje jis žinomas seniai,  tai patikrintas ir patikimas šiltinimo būdas. Daug kam kyla klausimas, kuo šiltinimas poliuretano putomis  skiriasi nuo mums įprasto šiltinimo akmens vatos plokštėmis ar polistireniniu putplasčiu? Skirtumų yra nemažai.
Nuotrauka
tele2
Įkelta:
2024-08-07
Lietuvoje nebelieka 3G ryšio – operatorius „Tele2“ tęsia atsisveikinimą su nebeaktualia technologija. Dr. Evaldo Stankevičiaus, „Tele2“ tinklo planavimo ir strategijos vadovo, teigimu, išankstinio mokėjimo korteles naudojantiems klientams ypač svarbu kuo greičiau atsinaujinti senus telefonus. Juos šalyje vis dar naudoja tūkstančiai žmonių.
Nuotrauka
stogas
Įkelta:
2024-08-07
Kiekvienam namui būtina lietaus vandens nuvedimo sistema. Galima rinktis tradicinę sistemą, bet ne visada ji suderinama su moderniais architektūriniais sprendimais. Tokiu atveju patartina rinktis inovatyvią, prie namo formų lengvai pritaikomą „Siba Tech“ arba net paslėptą lietaus nuvedimo sistemą, kuri akiai nepastebima, tačiau savo funkcijas atlieka nepriekaištingai ir leidžia įgyvendinti drąsiausias namo eksterjero idėjas.
Nuotrauka
spa
Įkelta:
2024-08-01
Kas gi maloniau už atpalaiduojančią vonią po darbingos savaitės? Jūsų laikas namuose gali būti vertas net ir jaukiausios SPA šventovės vardo – tereikia pagalvoti, kaip savo vonios kambarį galite padaryti patrauklesnį sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-07-30
„Lidl Lietuva“ pristato išskirtinę poziciją – kviečia prisijungti prie mobilių darbuotojų komandos. Šie darbuotojai turės galimybę dirbti įvairiose parduotuvėse ir bus atsakingi už prekių iškrovimą, išdėliojimą parduotuvėse, pirkėjų aptarnavimą kasoje ir kitas užduotis, kurias įprastai atlieka parduotuvėse dirbantys kolegos. Dinamiškas darbas skirtingose „Lidl“ parduotuvėse, pažintys su įvairiais kolektyvais – tai tik keli šios pozicijos privalumai.
Nuotrauka
virtuve
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-29
Pasirinkę tinkamą techniką bei geriausius prietaisus savo virtuvei, galite pagerinti maisto ruošimo patirtį ir palengvinti įvairius procesus. Viskas pasidarys efektyviau, maloniau ir taupys ne tik laiką, bet ir jėgas. Šiuolaikinėse virtuvėse naudojami inovatyvūs prietaisai ir išmaniosios (SMART) technologijos, sprendžiančios įvairius galvosūkius. Mūsų gidas padės jums susiorientuoti, kokius prietaisus, būtina turėti ir kaip ją rinktis, kad susikurtumėte virtuvę, kuri būtų ir funkcionali, ir stilinga. Daugiausiai dėmesio skirsime konkrečią funkciją turinčiai technikai.
Nuotrauka
lidl
Įkelta:
2024-07-26
„Lidl Lietuva“ išlaiko lyderystę ir siūlo aukščiausius atlyginimus tarp didžiausių šalies prekybos tinklų. Antrojo šių metų ketvirčio darbuotojų užmokesčio vidurkis įmonėje „Lidl Lietuva“ prieš mokesčius siekė 2199,84 eurus. Kaip prekybos tinklui pavyksta siūlyti ir žemas kainas, ir aukštus atlyginimus bei kokiomis dar naudomis gali džiaugtis „Lidl“ komandos nariai, pasakoja Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.
Nuotrauka
darbas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-22
Grįžimas į darbo rinką po pertraukos yra ir įdomus, ir bauginantis. Visai nesvarbu, ar karjeros pertrauką lėmė šeimos pagausėjimas, noras atrasti save ar kitos asmeninės priežastys, norint sugrįžti į darbo rinką reikės tiek iniciatyvumo, tiek ir strateginio planavimo. Pateikiame kelias veiksmingas strategijas, kurios padės sėkmingai grįžti į darbo rinką.
Nuotrauka
lidl
Įkelta:
2024-07-18
Iš emigracijos į tėvynę grįžusiai šiaulietei Gintarei prekybos tinklas „Lidl“ tapo pirmąja darboviete Lietuvoje. Kaip sako pati Gintarė, kandidatuoti į pardavėjos poziciją ją paskatino vakarietiška įmonės kultūra, dinamiškas darbas ir galimybė nuolat tobulėti. Parduotuvės vadovė dalijasi savo karjeros istorija, įvardija darbo privalumus ir kviečia prisijungti prie „Lidl“ parduotuvių vadovų ir pavaduotojų komandos.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-07-09
Vasara daliai studentų – pats darbymetis. Kai kurie jų atradę daugiau laisvo laiko nuo mokslų skuba užsidirbti ir įgyti naudingos patirties, o rudenį vėl grįžti į universitetų suolus. Tačiau sėkminga studento Granto patirtis prekybos tinkle „Lidl“ liudija – jei darbdavys lankstus, galima sėkmingai dirbti ir prasidėjus mokslo metams. Kokias darbo sąlygas studentams siūlo „Lidl“ ir kuo labiausiai džiaugiasi čia dirbantys jaunuoliai?
Nuotrauka
lidl
Įkelta:
2024-06-28
Tyrimai rodo, kad saugumo jausmas darbe, kurį užtikrina sąžiningai mokamas atlyginimas, plačios karjeros galimybės ir pozityvi aplinka, tiesiogiai prisideda prie didesnės darbuotojų motyvacijos ir pasitenkinimo darbu. Stabiliai ir užtikrintai besijaučiantys kolektyvo nariai yra lojalesni bei geriau atlieka savo kasdienes užduotis. Ekspertai pasakoja, kokių veiksmų turėtų imtis darbdaviai, norintys, kad jų darbuotojai jaustųsi saugūs ir užtikrinti.
Nuotrauka
lidl
Įkelta:
2024-06-27
Rita visą gyvenimą svajojo dirbti prekybos srityje, todėl tik pamačiusi naujienas apie „Lidl“ veiklos pradžią Lietuvoje, be jokių abejonių nusprendė užpildyti anketą ir kandidatuoti į laisvą poziciją. Pradėjusi dirbti kaip pardavėja, moteris „Lidl“ prekybos tinkle skaičiuoja jau aštuonerius metus, o penkerius iš jų eina vadovaujamas pareigas. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvei Kaune, Raudondvario pl., adresu Ežero g. 3, vadovaujanti Rita sako, kad šios pareigos padėjo jai augti ne tik profesinėje srityje, bet prisidėjo ir prie teigiamų asmenybės pokyčių.
Nuotrauka
oro
Įkelta:
2024-06-26
Vilniaus Vingio parko renginiai išsiskiria savo grandioziškumu, nes čia vyksta pačios didžiausios ne tik sostinės, bet ir visos šalies šventės. Viena iš jų – tai garsioji Dainų šventė, kuri šiemet minės savo šimtmetį. Šiame parke taip pat švenčiamas sostinės gimtadienis ir Šv. Kristoforo vardadienis
Nuotrauka
namai
Įkelta:
2024-06-26
Kaip sukurti daugiau jaukumo namuose? Į jaukius namus visada norisi sugrįžti pailsėti, atsipalaiduoti ir nusiraminti. Tai ypatinga vieta - ramybės oazė, saugus prieglobstis ir erdvė, kurioje galite atsikvėpti po įtemptos, iššūkių kupinos dienos. Kaip, pasitelkę kelias paprastas gudrybes galite savo namų keturis kampus paversti jaukia vieta gyventi ir priimti svečius? Spalvų žaismas Spalviniai sprendimai sienoms, grindims ir dekoracijoms stipriai lemia buto atmosferą. Jei norite, kad jis būtų jaukesnis, rinkitės šiltą spalvų paletę - rinkitės atspalvius, kurie dažniausiai asocijuojasi su vasara ir maloniu oru lauke. Pavyzdžiui, galite sukurti vasaros nuotaiką savo kambaryje, nudažydami vieną sieną šilta spalva. Jei jums priimtinesnis šviesesnis interjeras, rinkitės pastelines spalvas - jos nepavaldžios laikui, o jų švelnūs, atostogų įkvėpti atspalviai suteiks jums gerą nuotaiką. Taip pat galite pamatyti, kokį ryškų efektą galite pasiekti, jei nuspręsite sienas nudažyti oranžine, ruda ar raudona spalva. Taip optiškai sumažinsite interjerą, jis taps jaukus ir šiltas. Tiems, kurie nenori perdažyti sienų, alternatyvus sprendimas - rinktis šiltų tonų dekoracijas ir aksesuarus (pavyzdžiui, užuolaidas, sofą ar dekoratyvines pagalvėles). Spalvos, kurios jūsų namus padarys jaukesnius: kapučino, švelni dramblio kaulo, ruda ir smėlio spalva. Atmosferinis apšvietimas Dar vienas būdas sukurti jaukius namus - apgalvotai žaisti su šviesa. Apgalvotas apšvietimas net paprasčiausiam kambariui gali suteikti jaukumo ir stilingo įvaizdžio. Rinkitės šiltą, išsklaidytą šviesą, o tuos baldų elementus, kuriuos, jūsų manymu, verta ypač pabrėžti (pavyzdžiui, skaitymo kampelį), išryškinkite. Čia puikiai tiks sieniniai šviestuvai bei toršerai. Jaukią atmosferą taip pat galite sukurti tikra liepsna, todėl pasirinktose vietose pastatykite žvakių ir leiskite, kad jus užlietų cinamono ir apelsinų, vanilės, gvazdikėlių, vaisių ar mėgstamų gėlių kvapas. Tokiu paprastu, bet labai veiksmingu būdu savo namus padarysite jaukius, kupinus šilumos ir nepakartojamos atmosferos. Malonūs audiniai Kad jūsų namai būtų jaukūs, turėtų netrūkti medžiagų, kurios būtų tokios pat jaukios ir malonios liesti. Pirmiausia pasikliaukite savo intuicija: vietoj brangaus marmuro rinkitės šilto, laikui nepavaldaus medžio eleganciją, o ant grindų patieskite minkštą - geriausia pūkuotą kilimą. Nustebsite, kokį įspūdingą efektą galite pasiekti vos keliais atskirais baldais. Dekoratyvinės pagalvėlės (vienspalvės ar raštuotos) taip pat yra būtinos jaukiuose namuose - jos ne tik gražiai papuošia kambarį, bet ir yra praktiškas aksesuaras, kurį įvertinsite, ypač jei vakare žiūrėsite televizorių ar skaitysite mėgstamo autoriaus knygą.
Nuotrauka
lova
Įkelta:
2024-06-26
Lova yra pagrindinė kiekvieno miegamojo dalis. Nuo tinkamai pasirinktos lovos bei žinoma, čiužinio priklauso kasdienio poilsio patogumas ir komfortas. Taip pat labai svarbi baldų estetika. Platus gaminių asortimentas leidžia priderinti lovą prie bet kokio miegamojo dizaino. Klasikinės medinės lovos, minkšti baldai - ką rinktis?