„Ar gali rekomenduoti gerą restoraną?“ – tai klausimas, kurį greičiausiai yra tekę ir girdėti, ir patiems užduoti. Bet tenkinantį atsakymą ne visada pavyksta išgirsti. O kartais būna ir dar blogiau, kai rekomendacija nepateisina lūkesčių, nuvilia ir sukuria neigiamą patirtį. Ką daryti, kad taip nenutiktų? Atsakyti sau į 10 klausimų. O mes savo ruožtu ne tik atsakysime, bet dar ir papasakosime, kaip mums sekėsi tokį restoraną atrasti.
1 klausimas: Ar restoranas turi maisto išsivežti langelį?
Jei restoranas turi privažiavimo langelį, tikėtina, kad jis greitai paruoš maistą, nes yra orientuotas tik į greitį ir patogumą. Retas restoranų ekspertas rekomenduotų tokiame apsilankyti. Norintiems kokybiškai praleisto laiko ir sveiko maisto, reikia rinktis gero vardo restoraną. Dauguma žmonių lankosi restoranuose ne tik tam, kad skaniai pavalgytų, bet ir tam, kad atrastų naujus skonius, pailsėtų nuo namų aplinkos.
Mūsų lankytas verslo restoranas „Vanille Lounge“ savo svečius kviečia pabūti išskirtinėje, jaukioje ir prabangioje aplinkoje, kurioje aptarnauja profesionalus personalas ir akis džiugina kruopščiai įrengtas interjeras.
2 klausimas: Koks yra restorano meniu?
Geri restoranai nesistengia į savo meniu įtraukti skirtingų virtuvių patiekalų gausos. Geri restoranai Vilniuje su terasa sutelkia dėmesį į keletą patiekalų ir juos gamina. Kuo atsakingiau sukurtas meniu, kuo jis labiau orientuotas į kelis pagrindinius patiekalus, tuo didesnė tikimybė, kad restorano virtuvė stengiasi patiekti šviežią, natūraliai gamintą maistą, o ne šaldytą produkciją.
„Vanille Lounge“ siūlo klasikinės europietiškos virtuvės patiekalus, patobulintus lietuviškomis tradicijomis. Ypatingą dėmesį virtuvės šefas skiria sezoniškumui ir naudojamų ingredientų kokybei. Restorano valgiaraštyje šviežios salotos, ypatingo skonio užkandžiai ir abejingų nepaliekantys kepsniai – šlapio brandinimo jautienos išpjova, škotiška lašiša ar jaučio žandas. Bet kokiam patiekalui pagaminti naudojamos įvairios žolelės ir prieskoniai, maistui suteikiantys išskirtinio skonio.
3 klausimas: Ar restoranas siūlo ką nors ypatingo, ko dar nėra tekę išbandyti?
Daugeliui patinka restoranai, kurie siūlo įmantrius patiekalus ir dar neatrastus skonius. Bet būna, kad norisi ir ko nors daugiau… Verslo restoranas „Vanille Lounge“ vienintelis Vilniuje siūlo apsilankyti prabangiai įrengtame cigarų kambaryje ir atrasti ypatingus rūkymo ritualus. Juk tikrai ne veltui šis ritualas egzistuoja jau kelis šimtus metų, ar ne?
4 klausimas: Ar restoranas siūlo gerų gėrimų?
Tai aktualu ne visiems, bet išbandyti šį tą naujo norisi daugeliui. Jei restoranas kruopščiai kuria savo gėrimų meniu, tai geras ženklas, rodantis, kad čia rūpinamasi detalėmis.
„Vanille Lounge“ gėrimų pasirinkimas labai platus – šampanai, vynai, viskiai, romai ir kt. – kad svečiai galėtų pasinerti į juslių pažinimo platybes. Maža to, čia dirba ir profesionalus someljė, kuris gali visuomet patarti tai, kas geriausiai tiktų svečiui.
5 klausimas: Ar restoranas keičia savo meniu?
Jei meniu yra vienodas visus metus, jeigu jame niekad neasiranda naujų patiekalų ar specialių pasiūlymų, tai verta susimąstyti. Gali būti, jog virtuvės šefas yra praradęs savo aistrą gaminti ir nesistengia maloniai nustebinti restorano svečių. Gaminti mėgstantys virėjai būna įkvėpti metų laikų ir reguliariai keičia meniu, kad atspindėtų naujausias tendencijas ar tiesiog pasiūlytų naujų skonių.
Restoranas „Vanille Lounge“ kreipia didelį dėmesį į sezoniškumą ir pagal tai siūlo savo svečiams patiekalus. Be to, čia gaminami naminiai makaronai, kepamos šviežios bandelės ir duonos gaminiai. Taip pat šiame restorane galima nuolat atrasti kažką naujo, kas pamalonina išskirtinio skonio pasiilgusius svečius.
Ir dar šis tas apie restoranus…
Patiekalų ar papildomų paslaugų kaina ne visuomet yra esminis kriterijus, pagal kurį reikia vertinti restoraną ir spręsti, ar jame verta apsilankyti. Daug geriau peržiūrėti buvusių lankytojų ir svečių atsiliepimus, restorano vertinimus. Verta apsilankyti ir restorano interneto svetainėje – ten dažnai galima rasti ir patiekalų meniu, ir interjero nuotraukų, ir kitos aktualios informacijos.
Pabaigai galima pasakyti, kad lankytis restoranuose ir ieškoti geriausio – verta. Juk ne veltui sakoma, kad skanus maistas yra dar vienas iš didžiausų gyvenimo malonumų. Pažintį su geriausiais restoranais pradėkite nuo išskirtiniojo „Vanille Loungeׅ“. Tik neužmirškite iš anksto rezervuoti staliuko: tel. +370 (602) 22 454 arba el. paštu info@vanillelounge.lt. Čia tikrai būsite profesionaliai pasitikti ir skaniai pamaitinti!
Plačiau: https://vanillelounge.lt/
Užs. Nr. 15