Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su pavasarį taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūros gėrybės ir krevetės mėgstamos pirkėjų, o labiausiai jų pardavimai šokteli ypatingesnėmis progomis.
Greitai ir universaliai pagaminamos
„Juodasis paltusas, plekšnė, tunas ar plačiakaktis – žuvys, kurios dažnai patenka į tinklo pirkėjų krepšelius. Pastebime, kad auga ne tik žuvies kategorijos, bet ir jūros gėrybių pardavimai: midijos, skraidkalmarių čiuptuvai ar atitirpintos virtos šiaurinės dryžakojės krevetės su kiautu, kurios puikiai tinka ir kepimui ant grilio“, – teigia V. Budrienė.
„Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė pabrėžia, kad krevetės yra ne tik greitai, bet ir universaliai pagaminama jūros gėrybė.
„Krevetės – puikus pasirinkimas tiek tiems, kurie nori greitos ir lengvai pagaminamos vakarienės, tiek gaminantiems įmantresnius, šventiniam stalui tinkančius patiekalus. Be to, krevetės pasižymi didele maistingų medžiagų gausa, jose yra nedaug kalorijų“, – sako V. Juodkazienė.
Prieš gaminant krevetes „Iki“ atstovė rekomenduoja jas kiek pamarinuoti. Besimarinuojant krevetės paminkštėja ir prisisotina įvairiausių skonių. Marinatą krevetėms galima pasigaminti labai paprastai. V. Juodkazienė rekomenduoja sumaišyti sojos padažą, medų, kelias skilteles susmulkinto česnako ir gabaliuką tarkuoto imbiero. Šiame marinate reikėtų krevetes palaikyti vos 15 minučių.
Krevečių ruošimo būdai
Vienas populiariausių krevečių ruošimo būdu – greitas jų apkepimas keptuvėje. Tokiu metodu dažniausiai gaminamos krevetės su sviesto ir česnakų padažu, kuris dažniausiai patiekiamos su duona ar skrudintomis bulvytėmis. Šis būdas mėgstamas ir Azijoje. Pavyzdžiui, krevetės šiame krašte mėgstama greitai apkepti su teriyaki padažu ar pakepinti su daržovėmis, sojos, žuvies ir kitais mėgstamais padažais. Kepant krevetes keptuvėje, geriausia naudoti nepridegančią ir nelimpančią keptuvę. Tuomet joje įkaitinti aliejų ir krevetes iš kiekvienos pusės pakepti po 1–2 minutes. Jeigu renkatės krevetes kepti orkaitėje – kelias jų ruošimo taisykles taip pat žinoti pravartu. Pavyzdžiui, jeigu krevetes ruošiate su daržovėmis, pirmiausia orkaitėje reikėtų pakepti daržoves ir tik vėliau šalia dėti krevetes, mat kitaip jos gali perkepti. „Iki“ atstovė siūlo prieš kepant krevetes pamarinuoti arba apšlakstyti aliejumi, tuomet įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir jas pakepti apie 7-8 minutes.
„Jeigu norite sveikiau ruoštų krevečių – virkite jas puode. Pirmiausia reikėtų užvirti vandenį. Tuomet jį pasūdyti, pridėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, lauro lapų, pipirų žirnelių ir krevetes pavirti apie 7–8 minutes. Krevetes tokiu būdu galite drąsiai virti ir su kiautu. Jeigu krevetes žadate kepti ant grilio – tai padaryti taip pat lengviau nei paprasta. Tereikia jas patepti aliejumi, pabarstyti mėgstamais prieskoniais ir ant iki vidutinės ugnies įkaitinto grilio pakepti apie 2 minutes iš kiekvienos pusės“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi keliais receptais su krevetėmis.
Gaivios krevečių salotos su avokadu:
Jums reikės:
• Alyvuogių aliejaus kepimui
• 150 g krevečių
• 1 skiltelės česnako
• Druskos, pipirų
• 100 g mėgstamų salotų
• 1 didelio gerai prinokusio avokado
• Šlakelio citrinos sulčių
• 100 g vyšninių pomidorų
• 1 raudonojo svogūno
• 50 g mocarelos
Padažui reikės:
• 3 v.š. alyvuogių aliejaus
• 1 v.š. agavų sirupo
• 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
• 1 v.š. citrinos sulčių
• Druskos, pipirų
Gaminame:
Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę. indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Į lėkštę sudedame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes. Ant salotų uždedame mocarelos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu.
Vietnamietiški suktinukai su krevetėmis
8 ryžių popieriaus lakštų
50 g stiklinių makaronų
150 g išvalytų ir išvirtų krevečių uodegėlių
100 g šviežių agurkų
50 g salierų stiebų
15 g šviežių mėtų lapelių
Padažui:
2 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
3 v. š. sojų padažo
1 a. š. medaus
1 sutarkuotos česnako skiltelės
1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies
1⁄4 a. š. sezamų sėklų
2 v. š. sojų padažo
2–3 v. š. vandens
Gaminame:
Stiklinius makaronus užpilkite karštu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti 7–8 minutėms. Išbrinkusius makaronus pamaišykite ir nusunkite. Agurkus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis. Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į šaltą vandenį, švelniai prispauskite, kad neišnirtų, ir maždaug po 15 sekundžių ištraukite. Lakšto apatinėje dalyje sluoksniuokite įdarą tokia tvarka: krevetės, mėtos, makaronai, agurko ir saliero juostelės. Suvyniokite lakštą į ritinuką, pradėdami lenkti nuo apatinės dalies su įdaru. Kad įdaras neišbyrėtų, bevyniojant užlenkite kairį ir dešinį suktinuko galus. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus dubenėlyje ir patiekite suktinukus su paruoštu padažu.
Makaronai su krevetėmis ir grietinėle ir petražolėmis
Jums reikės:
500 g šviežių makaronų
800 ml daržovių sultinio
400 g krevečių
1⁄2 citrinos sulčių
4 skiltelių česnako
4 v. š. sviesto
100 ml grietinėlės
100 g tarkuoto parmezano
5g šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Gaminame:
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintus česnakus. Į keptuvę suberkite krevetes, prieskonius, supilkite spauskite citrinos sultis ir kepkite 6–8 minutes. Suberkite išvirtus makaronus, supilkite grietinėlę ir įmaišykite parmezaną. Viską troškinkite 5 minutes. Patiekite makaronus su šviežiomis petražolėmis.
Statistika rodo, jog metus veikiantys skolų išskaitų pakeitimai ir pusę metų veikianti „skolų atostogų" programa duoda teigiamų rezultatų. Per pusę metų „skolų atostogomis" pasinaudoję į darbo rinką grįžo 265 žmonės. Bendras skolininkų skaičius per metus sumažėjo beveik 13 tūkst. Šį rezultatą, tarp kitų priežasčių, lėmė ir
Įsivaizduok vietą, kur susitinka kartos. Kur tavo vardas – ne tik įrašas skaitmeniniame pasaulyje, bet fizinė, išliekanti žymė miesto erdvėje. Tauragėje startuoja unikalus projektas – „Kartų ąžuolas“, kuris kviečia kiekvieną prisidėti prie naujos erdvės kūrimo ir tuo pačiu – palikti savo vardą miesto isto
UAB „Tauragės autobusų parkas“ informuoja visuomenę, kad socialiniuose tinkluose platinamas įrašas, kuriame pateikta melaginga informacija, susijusi su įmonės teikiamomis keleivių pervežimo paslaugomis. Gyventojai ir miesto svečiai kviečiami būti atsargūs – prašome nespausti jokių įtartinų nuorodų, nekomentuoti ir n
Lietuvoje moterų yra daugiau nei vyrų, tačiau vos trečdaliui verslų vadovauja moterys, o startuolius jos kuria dar rečiau – Inovacijų agentūros duomenimis, moterys vadovauja vos 14 proc. Lietuvoje veikiančių startuolių. Skirtumus lemia ne vien motyvacija ar įgūdžiai – dažnai jie kyla iš gilesnių, aplinkos nulemtų veiksnių. Kaip &
Jau šį savaitgalį Tauragė taps ralio centru! Čia vyks Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) ir Lietuvos Extreme ralio čempionato (LXRČ) trečiasis etapas „Rally Tauragė 2025“. Dėl vyksiančio ralio liepos 5 d. bus uždaryta: 7.00–22.00 val. Vytauto g. atkarpa nuo „Tauragė Hotel“ iki
Tuo įsitikinusi iš Upynos kilusi ryškaus sopraninio balso savininkė Sandra Lebrikaitė, kurios kelias į didžiausias pasaulio scenas prasidėjo nuo giedojimo gimtojo miestelio bažnyčioje ir nuvedė iki „Dainų dainelės“, o nuo jos – iki operos scenų Europoje, Amerikoje, Azijoje ir netgi Afrikoje. Tokia – kupin
Birželio 30 d. Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje įvyko jautrus ir prasmingas renginys – fotografijų parodos „Mano akims reikia tavo akių“ atidarymas ir diskusija apie vaikų globą. Šis vakaras tapo emocingu susitikimu, kuriame atskleistos vaikų ir jų globėjų istorijos, išgyv
Nuo liepos 1 d. pradedama aplinkosaugos akcija „Poilsiauk atsakingai“, kuri tęsis iki pat vasaros pabaigos, rugpjūčio 31 d. Gyventojams primenama, kad ilsėdamiesi gamtoje saugotų vandens telkinius, pakrantes, miškus ir atsakingai elgtųsi saugomose teritorijose. Mėgaujantis poilsiu ir pramogomis gamtoje, svarbu būti
Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja apie pastarąją parą užregistruotus svarbiausius įvykius. Sveikatos sutrikdymasBirželio 30 d. apie 22.30 val. Tauragės r., Dauglaukio k., kieme, kilus konfliktui, neblaivus (3,20 prom.) vyras, gimęs 1965 m., sukėlė fizinį skausmą neblaiviai (1,73 prom.) moteriai, gimusiai 1990 m. Įt
Policijos pareigūnai, užtikrindami eismo saugumą ir mažindami eismo įvykių skaičių, liepos mėnesį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje vykdys prevencines priemones. Liepos 3-5 d. ir liepos 20-22 d. vyks elektrinių mikrojudrumo priemonių, dviračių, elektrinių mopedų, vairuotojų kontrolė. Liepos 7-10 d
Tauragės rajono savivaldybė informuoja, kad birželio 19 d. atlikus maudyklų vandens kokybės tyrimus, nustatyta, jog visuose tirtuose rajono vandens telkiniuose vandens kokybė atitinka higienos normos HN 92:2018 reikalavimus – maudytis galima. Tyrimai buvo atlikti šiose vietose: Jūros upės maudykla Balskų tvenkinys Keramikos
Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 18-metis pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo atimti gyvybę mažametei mergaitei bei fizinio smurto prieš kitą nepilnametę. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko Taur