Ketvirtą kartą „Dainų dainelėje“ dalyvausiančią žygaitiškę Vestiną Barkauskaitę muzika supa nuo vaikystės 
Įkelta:
2022-02-28
Nuotrauka
Asmeninio albumo nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotrauka

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Nuo pat mažens muziką pamilusi keturiolikmetė Vestina Barkauskaitė ketvirtą kartą laimę bando viename seniausių Lietuvoje dainų konkursų – „Dainų dainelėje“, rengiamame nuo 1974 metų. Šį kartą paauglė pateko į trečiąjį konkurso etapą, ją išvysime tiesioginėse konkurso transliacijose per LRT. Vestina sutiko „Tauragės žinioms“ papasakoti apie savo muzikinę kelionę bei susidomėjimą sportu.

„Dainų dainelėje“ – nuo antros klasės

Žygaitiškė yra dalyvavusi ne viename rajono renginyje ir konkurse „Dainų dainelė“. Pasak jos, dalyvavimas „Dainų dainelėje“ – pats didžiausias jos pasiekimas. Tai vienas iš svarbiausių konkursų, jame ji dalyvauja nuo antros klasės, o šį kartą ji  pateko net į III šio konkurso etapą.

Pasak V. Barkauskaitės, šį etapą pasiekti jai pavyko pirmąkart. Jaunoji dainorėlė dalyvauja „Dainų dainelėje“ jau ketvirtą kartą.

Pirmą kartą „Dainų dainelėje“ dalyvavau būdama antrokė, iki šiol nepraleidau nė vieno „Dainų dainelės“ konkurso, – sako ji.

Paauglė pasakoja jau du kartus dalyvavusi rajoniniame etape, trečiuoju bandymu patekusi į II etapą, o šį, ketvirtąjį kartą, pasiekusi ir visą Lietuvą apimantį III etapą.

Pasiruošti renginiams ir „Dainų dainelei“ Vestinai visuomet padeda Tauragės rajono Žygaičių gimnazijos muzikos mokytojas Virginijus Butkus. V. Barkauskaitė apie savo mokytoją atsiliepia tik pačiais geriausiais žodžiais ir džiaugiasi, kad turi dėmesingą, rūpestingą ir visada palaikantį pedagogą. Ji dėkoja jam už žinias, kantrybę bei pagalbą ruošiantis konkursui.

Mokosi groti akordeonu

Vestinos muzikinis kelias prasidėjo vaikystėje, o juo žengiant ją visada palaikė artimiausi žmonės.

Mergina pasakoja nuo mažens buvusi apsupta muzikos. V. Barkauskaitės mama dainuodavo moterų ansamblyje, o į repeticijas kartu vesdavosi ir dukrą. Dar būdama maža, 3–4 metų, ji po truputį bandė mokytis dainavimo subtilybių. Pirmiausia tik klausydavosi, bandydavo įsiminti dainų žodžius, o vėliau įsidrąsinusi kartu su mama lipdavo ant scenos. 

Vestinos solistės karjera prasidėjo pradėjus lankyti mokyklą. Žygaičių gimnazijoje balsą lavinti padėjo ir dainavimo subtilybių mokyti ėmėsi muzikos mokytojas V. Butkus. 

Mergina ne tik puikiai dainuoja, bet ir groja. Šiuo metu ji mokosi groti akordeonu. 

Norėtų ir kurti

V. Barkauskaitė dar nežino, ar savo ateitį sies su muzika. Ji prisipažįsta šį klausimą dažnai girdinti iš artimųjų ir draugų. Apie muzikinę karjerą ir tai, kas laukia ateityje, paauglė sako dažnai pasvarstanti, tačiau apsispręsti, ką studijuos ir dirbs ateityje, ji neskuba. Sako, kad laiko dar nemažai, skubėti nėra kur. Vestina kartais pasvajoja ir apie savo kūrybos dainas. Kol kas prisipažįsta jų nekurianti, bet neatmeta galimybės, kad ateityje bus galima išgirsti jos kurtų eilių – pasak jos, ateityje visgi būtų smagu save išreikšti ir kūryboje.

Mėgstamiausio atlikėjo, kuris įkvėptų ją kurti bei dainuoti, paauglė sako neturinti. Savo autoritetu ji įvardija savo mamą Redą – pirmąjį žmogų, jai atskleidusį muziką ir jos grožį.

Pasak jos, ji klauso labai įvairios muzikos, dažniausiai – lietuvių bei anglų kalbomis. Retkarčiais klausosi ir ispaniškos ar itališkos muzikos. Šios kalbos, anot jos, jai yra labai gražios. 

Vestina sako, kad visos kalbos turi savotiško grožio, vis dėlto pati gražiausia – gimtoji. Lietuvių kalbai ji visada teikia pirmenybę. 

Paauglė vardija mėgstamus muzikos stilius – pop muzika, džiazas ir rokas. Klausosi ji ir klasikinės muzikos. Išrinkti mėgstamiausią dainą Vestinai sunku – šiuo metu, pasak jos, tai būtų daina, kurią atliko „Dainų dainelėje“ – daina „Žiemą vasarą“ yra labai nuotaikinga ir tiesiog jai labai patiko.

V. Barkauskaitė teigia labai mėgstanti dainavimą, tad repeticijos jos nevargina. Kaip pasakoja, ji dainuodama atsiriboja nuo pašalinių minčių, pasimėgauja laiku ir kartu tobulėja. Visur reikia balanso, tad repeticijos yra ir darbas, ir pramoga, kurioje gali išreikšti save.

Paklausta, ar kada nors buvo kilusi mintis mesti dainavimą, Vestina nedaugžodžiauja – tokių minčių nekyla.

Tinginiauti nėra kada

 Vestina mėgsta ne tik dainuoti. Pasak jos, kitas nemažai laiko užimantis užsiėmimas – sportas. Labiausiai ji mėgsta krepšinį, yra didelė „Žalgirio“ krepšinio komandos gerbėja. Du kartus per savaitę po pamokų ji lanko sporto būrelį, kuriame žaidžia krepšinį ir tinklinį. Tiesa, ten žaidžia tik mėgėjiškai, tai yra tik laisvalaikio praleidimo būdas.

Pokalbio pradžioje jaunoji atlikėja minėjo, kad Tauragės meno mokykloje mokosi groti akordeonu. Mokytis jai liko dar pora metų. Šiuo metu ji yra šeštokė. Kodėl pasirinko būtent tokį instrumentą – nė pati nežino – šį instrumentą pasiūlė artimieji, o ir pačiai buvo įdomu. Vestina sako kol kas nepasiekusi jokių muzikavimo aukštumų, tačiau viskas dar ateityje. 

– Esu užėmusi prizinių vietų akordeono konkursuose, grojau orkestre, koncertavome įvairiuose renginiuose. Labai didelių pasiekimų neturiu, bet gal viskas dar ateityje… – tikisi ji.

Vestina tikina, kad dėl dainavimo konkursų ir pasiruošimo jiems mokslai nenukenčia:

– Kai labai nori, tai viską ir spėji, – šypsosi ji. 

V. Barkauskaitė pabrėžia, kad laiko tinginiavimui jai nelabai lieka. Ji visuomet turi įvairios veiklos, tačiau mokslams laiko visuomet pakanka. Paklausta, kas labiausiai patinka ir sekasi mokykloje, ji sako negalinti išskirti vieno dalyko. Visi dalykai yra savotiškai įdomūs ir reikalingi. Tiesa, pasvarsčiusi vieną ji vis dėl to išskiria – labiausiai jai patinka muzikos pamoka. ir tai nenuostabu – sunku būtų rasti atlikėją, nemėgusį muzikos pamokų. Dar Vestinai patinka biologija, anglų kalba bei fizinis ugdymas. Na, o dėl matematikos ji kiek suabejoja: nors šis dalykas jai sekasi neblogai, ji prisipažįsta per matematikos pamokas vis laukianti, kada nuskambės skambutis.

Vestina sako, kad mokykloje visi dalykai jai sekasi vienodai gerai, ji patenkinta savo rezultatais. Mokslams laiko Vestina negaili, tad nenuostabu, kad dažniausi jos įvertinimai – dešimtukai ir devynetukai.

Mamos pasididžiavimas

Vestinos mama Reda labai didžiuojasi savo dukra ir teigia, jog Vestinos gabumą dainuoti pastebėjo jau nuo mažumės. Pati Vestina pokalbio pradžioje minėjo, jog būtent mama ją ir įkvėpė dainuoti. Mama pasakoja, jog ji jaučiasi puikiai būdama dukros autoritetu ir įkvėpimu pamilti muziką.

– Man, kaip mamai, labai malonu būti savo dukrai įkvėpimu dainuoti ir siekti savo tikslų. Labai džiaugiuosi savo dukra bei jos pasiekimais konkursuose bei moksluose. 

Mama tikisi, kad Vestina ras savo kelią gyvenime, nesvarbu, ar jis bus susijęs su muzika, ir pirmiausia linki dukrai visada likti sąžiningu ir geru žmogumi.

 

 

 

Nuotrauka
geles
Įkelta:
2024-02-25
Vešlios, žiedais apsipylusios gėlės balkone – malonumas ir savoms akims, ir viso namo puošmena. Vasario ir kovo mėnesiai jau yra metas imtis ne tik daržovių, prieskoninių žolelių sėjos, bet ir pasirūpinti, kad atšilus orams balkoną ar terasą papuoštų žydinčios gėlės. Kad daržininkai ir gėlininkai jau bruzda, rodo ir vasarį staigiai pradėję kilti įvairių sėklų pardavimai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
eurovizija
Įkelta:
2024-02-17
Artėjant Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos" atrankos finalui, pretendentus atstovauti mūsų šaliai atidžiai seka ne tik gerbėjai Lietuvoje, bet ir apie didįjį dainų konkursą rašantys užsienio žurnalistai. Konkurso naujienų ir apžvalgų portalo Eurodiena.lt komanda tradiciškai susisiekė su aštuoniais skirtingų šalių portalų atstovais ir paprašė įvertinti šių metų Lietuvos finalininkų dainas. Dauguma jų sutarė, kad labiausiai pagauli buvo ir didžiausius šansus išplėšti gerą rezultatą turi viena šeštadienį skambėsianti daina.
Nuotrauka
atostogos
Įkelta:
2024-02-06
Šeimą suartina bendros kelionės, kai atitrūkstama nuo kasdienės rutinos ir rūpesčių. Atostogų metu galima kokybiškai praleisti laiką visiems kartu, pasimėgauti vienas kito draugija, kurti neužmirštamus prisiminimus. Kelionių organizatorių ir psichologų teigimu, tokios išvykos – nepamainoma investicija į gerus tarpusavio santykius.
Nuotrauka
TELEFONAS
Įkelta:
2024-02-05
Prastą ryšio kokybę gali lemti visai ne ryšio tinklas, bet ir netinkamai nustatyti išmaniojo telefono parametrai ar įrenginio amžius. Daugelis žmonių net neįtaria, kad išmaniuosiuose telefonuose rankiniu būdu įjungus 4G arba 5G ryšį, ženkliai pagerės ryšio kokybė. Ekspertas ramina, jog gerą ryšio gavimą galima pasiekti vos keliais paprastais žingsniais, atsižvelgiant į turimo įrenginio parametrus.
Nuotrauka
zagareliai
Įkelta:
2024-02-05
Užgavėnės – paskutinė vadinamojo žiemos mėsėdžio (mėsiedo, laiko nuo Kalėdų) diena. Nuo seno tikėta, kad per Užgavėnes riebiai ir sočiai prisivalgęs būsi stiprus visus metus. Tradiciškai tuo metu buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. Lietuvoje ypač populiarūs buvo blynai (dažniausiai miltiniai), Žemaitijoje – šiupinys, rūgštūs mieliniai blynai. Kaimyninėje Lenkijoje buvo smaguriaujama vadinamomis pončkomis, pampuškomis ir kropeliais. Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. 
Nuotrauka
adventur
Įkelta:
2024-01-29
Tarptautinės turizmo parodos „Adventur 2024“ atidarymo ceremonijos metu Vilniuje paskelbti „Turizmo sėkmingiausieji 2023“. „Turizmo oskarais“ vadinami apdovanojimai įteikti dešimčiai ryškiausių turizmo projektų, ambasadorių, inovacijų, vietovių, paslaugų teikėjų. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra, taip pagerbė turizmo bendruomenę už nuveiktus darbus ir pasiektus proveržius.
Nuotrauka
spektaklis
Įkelta:
2024-01-18
Naujas edukacinis spektaklis vaikams „Didžioji teleportacija: gaudynės Marse“ jau 2024-iųjų sausio mėnesį pakvies mažuosius žiūrovus geriau pažinti mus supančią visatą ir dangaus kūnus. Šou vaikams atvyksta į Tauragės kultūros centrą jau kitą savaitę – Sausio 27 dieną.
Nuotrauka
kuras
Įkelta:
2023-12-21
Taupus vairavimas naudingas ne tik jūsų piniginei, bet ir aplinkai. Šiais laikais, kai degalų kainos auga ir didėja aplinkosauginis sąmoningumas, verta išmokti vairuoti efektyviau. Šiame straipsnyje nagrinėjama, kaip pradedantieji vairuotojai gali perimti ekonomiško vairavimo įpročius, ir aptariamos teigiamos tokios praktikos pasekmės.
Nuotrauka
ispejimas
Ekrano kopija
Įkelta:
2023-11-22
Popiet į mobiliuosius telefonus pradėjo plūsti perspėjimai apie prognozuojamas sudėtingas orų sąlygas. Ketvirtadieniui orų prognozės rodo smarkų vėją, kritulius, plikledį.
Nuotrauka
auto
Įkelta:
2023-10-30
Artėjant šaltiems žiemos vakarams labai svarbu užtikrinti, kad jūsų automobilis būtų pasirengęs įveikti su šiuo metų laiku kylančius iššūkius. Nuo apledėjusių kelių iki žvarbių rytų - pasiruošimas gali būti labai svarbus, kad būtumėte saugūs kelyje ir jūsų transporto priemonė veiktų sklandžiai. Toliau pateiksime keletą svarbiausių patarimų, kaip paruošti automobilį žiemai.
Nuotrauka
Įkelta:
2023-10-25
Telšių, Panevėžio ir Šiaulių apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, Lietuvos dalyje daugiausia sausos, tik vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Kaip informuoja eismoinfo.lt, šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.
Nuotrauka
darželis
L.-d. „Ąžuoliukas“ nuotrauka
Įkelta:
2023-10-21
Nuvilnijo, nušurmuliavo ir nuklegėjo, lydima linksmo vaikų juoko ir susižavėjimo bei tėvelių aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo gerumo akcija „Gera dalintis“. Tai jau antroji lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ organizuota gerumo iniciatyva, kurioje dalyvauti šeimas pakvietė įstaigos direktorė Viktorija, Šeimos klubas ir socialinė pedagogė metodininkė Edita. 
Nuotrauka
orams gamta.jpg
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-19
Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik vietomis yra šlapių kelių ruožų, pranešama puslapyje eismoinfo.lt
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-08
Spalis – tai mėnuo, kai stalai lūžta nuo sezoninių vaisių ir daržovių, praturtinančių kasdienį racioną intensyviais bei maloniais skoniais. Žinant, kokių gėrybių derlius šį mėnesį yra pačiame įkarštyje, galima mėgautis didžiausia jų nauda organizmui. Ir ne tik – Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, atkreipia dėmesį, kad sezoninės daržovės yra garantuotas būdas sumažinti savo išlaidas. 
Nuotrauka
vegetarai
Įkelta:
2023-10-01
Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Tai atitinka pasaulyje pastebimą tendenciją, kuri rodo augantį ekonomiškai stiprėjančių šalių gyvūninių produktų suvartojimą. Tuo pačiu metu šalyje vis garsiau girdimas ir augalinės mitybos entuziastų balsas, raginantis mažinti mėsos suvartojimą, o lentynos bei viešojo maitinimo įstaigų meniu pildosi veganiškomis mėsos ar pieno produktų ir patiekalų alternatyvomis. Spalio 1-ąją minima pasaulinė vegetarų diena – proga pasidomėti, kokia yra mėsos vartojimo žala ir kaip kiekvienas gali ją sušvelninti.
Nuotrauka
evo
„EVO renginiai“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-09-30
Tauragėje galime pasidžiaugti versliais žmonėmis ir tuo, kad jų tik daugėja. Dar liepos mėnesį subrandinusios mintį tauragiškės Agnė Šeputienė ir Evelina Preimonienė ėmėsi veiklos. Mažylius auginančios moterys rado laiko savo svajonių veiklai – organizuoti bei koordinuoti šventes. Praėjusį sekmadienį jos jau kvietė tauragiškes moteris į pirmąjį, tačiau tikrai ne paskutinį savo renginį „Tos vietinės“.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Nors dalis „pasikausčiusių“ grybautojų vis dar drąsiai orientuojasi pagal medžių žieves bei saulės poziciją danguje, retas į mišką išeina be telefono. Jei bent kelis kartus teko ieškoti grybų, diskusija „telefonas miške – pražudys ar išgelbės?“ turėtų būti girdėta. Visgi, yra kelios pagrindinės taisyklės, galinčios padėti nepasiklysti tarp medžių bei išvengti senovinių ženklinimo būdų, o pasiklydus miške – kaip elgtis, kad būtų lengviau jus rasti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Moliūgai Lietuvoje jau taip išpopuliarėję, kad siejami toli gražu ne tik su Helovinu. Vos pasirodęs jų derlius dar vasaros pabaigoje drąsiai skinasi kelią į naminius troškinius, blynus, garnyrus, karius ir net desertus. Būdų juos panaudoti – aibė, kaip ir jų rūšių. Kaip nepasimesti jau pasirodžiusioje jų gausybėje ir ką iš jų ruošti, pataria prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Nuotrauka
treniruokliai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-31
Birželio 29-ąją Tauragės miesto maudyklos paplūdimyje, Kranto gatvėje, pastatyti 4 profesionalūs lauko treniruokliai. Tai kiek kitokie nei tauragiškiams jau įprasti viešosiose miesto erdvėse įrengti treniruokliai. Jie tokie pat efektyvūs kaip ir stovintys profesionaliuose sporto klubuose, jų svoriai reguliuojami. Treniruokliai skirti pečių, krūtinės, nugaros, rankų ir kojų raumenims lavinti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-27
​​​​​​​Karas net tik perbraižo valstybių teritorijų sienas, bet ir tragiškai išskiria šeimas, o trauminės patirtys palieka randus ateities kartoms. Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje kaip niekad tampa aktualu kalbėti apie jautriausios visuomenės grupės – vaikų patirtis ir išgyvenimus. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ ir Lietuvos istorijos instituto doktorantė Rūta Matimaitytė pristato bendrą projektą „Vaikas karo akivaizdoje: istorija, atmintis ir patirtys“. Projekto veiklos ir renginiai – simbolinė dovana tauragiškiams ir Tauragei, šių metų Lietuvos kultūros sostinei.