Naujųjų metų stalas paskutinę minutę: nustebinkite savo gamintais užkandžiais
Įkelta:
2021-12-31
Nuotrauka
nuotrauka
Aprašymas

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas

Netrukus minėsime įžengimą į 2022-uosius metus. Ruošdami stalą Naujųjų metų šventei, galime būti dar kūrybiškesni nei per Kalėdas ir pagaminti naujus, o ne klasika namuose tapusius receptus. O štai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi kaip papildyti savo patiekalų sąrašą paprastai pagaminamų užtepėlių ar pašteto pagalba.

KLASIKINIS VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS

Jums reikės:

Bemielės duonos su grūdais;

150 g sviesto;

1 svogūno galvos;

2 česnako skiltelių;

250 g vištos kepenėlių;

1 šaukštelio šviežių čiobrelių (arba ½ šaukštelio džiovintų);

Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

2-3 šaukštų grietinėlės;

1-2 šaukštų brendžio.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnako skilteles sutrinkite. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką, pakepinkite kol suminkštės. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių. Nukaiskite, įmaišykite čiobrelius, pipirus, grietinėlę, brendį. Mišinį sudėkite į trintuvą ir apdorokite, kol masė taps vientisa.

„Supilkite į indus ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekiant patartina anksčiau išimti iš šaldytuvo, kad patiekiant paštetas būtų kambario temperatūros. Patiekti siūlau su savo mėgstama duona su grūdais. Tam puikiai tiks bemielė duona „Domipan“, – dalijasi D. Anelauskas.

Nuotrauka
nuotrauka

KARAMELIZUOTŲ BUROKĖLIŲ UŽTEPĖLĖ

Jums reikės:

400 g burokėlių tyrės;

30 g rudojo cukraus;

40 g balzamiko acto;

40 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

200 g sviesto;

Žiupsnelio peletrūno;

Duonos traškučių su linų sėmenimis ir saulėgrąžomis.

Puode ištirpinkite cukrų, supilkite sultis ir actą. Nugarinkite, kol sutirštės. Įdėkite į tyrę ir žiupsnelį peletrūno, pakaitinkite. Sudėkite į maisto trintuvą ir trinkite kol gausis vientisa masė. Plakimo metu įdėkite gabaliuką sviesto. Patiekite su duonos traškučiais.

AVINŽIRNIŲ IR VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ

Jums reikės:

400 g konservuotų avinžirnių;

200 keptos vištienos;

1 š citrinos sulčių;

1 skiltelė česnako;

2 v.š. sezamų aliejaus;

2 š šviežios kalendros;

„Mantingo“ šaldytos itališkos duonos čiabata;

druskos, pipirų.

„Šis receptas itin paprasta. Viską susmulkinkite maisto trintuvu. Supjaustykite pačių orkaitėje iškeptą čiabatą, kuri skonio bei maistinėmis savybėmis nesiskiria nuo nešaldytos produkcijos. Tik nepamirškite laikytis visų ant pakuotės nurodytų instrukcijų. Ant keptos čiabatos riekelių tepkite užtepėlę. Papuošimui galite naudoti perpus perpjautus slyvinius pomidorus bei pabarstyti kalendra“, – receptu dalijasi „Mantingos“ ekspertas D. Anelauskas.

Nuotrauka
gamta
Įkelta:
2022-06-14
Šią savaitę šiluma gali pakilti iki 21 laipsnio šilumos, prognozuojamas lietus.
Nuotrauka
receptas
Įkelta:
2022-06-12
Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų. Be to, arbūzus lengvai panaudosite ir gamindami įvairiausias salotas, jie dera tiek su vaisiais, uogomis, tiek su įvairiausiais sūriais.  Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad arbūzai – mėgstami tarp pirkėjų, o ypač jų pardavimai išauga karštomis dienomis.
Nuotrauka
sviesoforas
Įkelta:
2022-06-11
Tauragės Jovarų pagrindinės mokyklos I–IV klasių mokinių komanda „Jovariukai“, sėkmingai įveikusi pradinių klasių mokinių saugaus eismo varžybų „Šviesoforas“ I, II,  III etapus, buvo pakviesta dalyvauti finaliniame nacionaliniame IV etape, kuris vyko Kauno Algio Žitkevičiaus saugaus vaiko mokykloje.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-05-28
​​​​​​​Sužaliavus daržo gėrybėms ir gausybei žalumynų, dažno šaldytuvo turinys įgauna spalvų, prisipildydamas šviežio derliaus gardumynais. Lengvų patiekalų išsiilgę žmonės į savo kasdienį valgiaraštį šiltuoju sezonu vis dažniau įtraukia glotnučiais vadinamus kokteilius. Tai vitaminų, energijos ir gaivumo užtaisas bei skanus būdas derinti vaisius, žalėsius, uogas ir net pievų augalus.
Nuotrauka
orams
Įkelta:
2022-05-27
Savaitgalį šiluma dienomis pakils iki 12 laipsnių šilumos, nuo šeštadienio sulauksime lietaus.
Nuotrauka
pavasaris
Įkelta:
2022-05-17
Šią savaitę šiluma gali pakilti iki 21 laipsnio šilumos, nedidelis lietus prognozuojamas tik savaitgalį.
Nuotrauka
oras
Įkelta:
2022-05-13
Savaitgalį šiluma dienomis nukris iki 13 laipsnių šilumos, sulauksime ir lietaus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-05-08
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su pavasarį taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūros gėrybės ir krevetės mėgstamos pirkėjų, o labiausiai jų pardavimai šokteli ypatingesnėmis progomis.
Nuotrauka
orai
Įkelta:
2022-04-26
Šią savaitę lietus nėra numatomas, termometrų stulpeliai kils iki 14 laipsnių šilumos, naktimis temperatūra gali nukristi iki 1 laipsnio šalčio.