Darbo vietą susikūrė, kad galėtų grįžti iš Norvegijos: pradžia buvo sunki, norėjo jau užkalti langus
Įkelta:
2021-06-12
Nuotrauka
lioran
Nuotraukos autorius:
Robertas Liorančas© DELFI / Domanto Pipo nuotrauka
,
Nuotrauka
lioran
Nuotraukos autorius:
Robertas Liorančas© DELFI / Domanto Pipo nuotrauka

„Aš sau pasidariau darbo vietą, susikūriau ją, kad galėčiau grįžti“, – atvirai ir be užuolankų apie savo prieš penketą metų pradėtą verslą Lietuvoje ir grįžimą iš Norvegijos sako Robertas Liorančas. Šiandien Tauragėje ir Klaipėdoje vyras turi išskirtinės mėsos parduotuves, organizuoja grilio vakarėlius ir sako turintis daug užsakymų, nors, kaip teigia, verslo pradžia toli gražu lengva jam nebuvusi. „Jau norėjau užkalti langus“, – prisipažįsta jis. 

„Jūs atvažiavote į Tauragės miestą ir į „Mėsos tašką“. O žinote, kodėl „Mėsos taškas“? Todėl, kad miestas kadaise čia turėjo šimtus mėsos taškų, o pagal seną tarybinę logiką tų taškų buvo daug, kur buvo galima nusipirkti išneštos mėsos, tai mes pirmieji padarėme legalų tašką, kur galima ateiti ir nesislėpti“, – tik pasitikęs mus Tauragėje prie parduotuvės sako Robertas. 

Įėjus į parduotuvėlę, joje sukinėjasi keletas klientų, čia galima rasti tiek mėsos produktų, tiek visko, kaip sako pats šeimininkas, kas su ja susiję – alyvuogių, įvairiausių padažų bei gero vyno.

 „Mūsų (pardavimo-red.) kiekiai nėra dideli, bet mes viską darome savomis rankomis, kiekvienas gabalėlis yra ruoštas mūsų pačių, 90 proc. receptų, marinatų, yra mano sugalvoti ir išjausti“, – pristato Robertas. Lauke prisėdus jis pasakoja dar vieną parduotuvėlę su kolega turintis Klaipėdoje, o čia, Tauragėje, parduotuvė jau greit švęs savo 5-erių metų gimtadienį.

„Kol dar nebuvo Klaipėdos (parduotuvės-red.), aš turėjau begalę žmonių čia specialiai atvykstančių iš Klaipėdos įsigyti įdomesnio produkto“, – sako jis ir aiškina, kad jo produkcija kitokia ir jis visada galintis paaiškinti, iš kur jo parduodama mėsa atkeliavo, kaip gyvūnas buvo užaugintas.

 „Ji, ne tik lietuviška. Šiai dienai iš lietuviškos mėsos turime sauso brandinimo jautienos, dar fantastišką jautieną importuojame iš Urugvajaus. Įsivežame didžiuliais kiekiais ir parduodame į didmeną“, – sako jis. 

Bendrai, kaip teigia, į verslą vyras nėrė visai netikėtai, o prieš tai kuris laikas gyveno Norvegijoje, kur dirbo vienoje naftos kompanijų. 

„Buvo mano žmonos gimtadienis, tada Vilniuje atsidarė „STEAK SUPPLY“ parduotuvė, tai buvo pirmoji rimtos mėsos parduotuvė Lietuvoje. Aš šios mėsos nupirkau savo šeimos šventei. <...>

 <...> ji buvo labai gera ir sumaniau, kad reikia kažką daryti. Tada Tauragėje parduotuvę atsidarinėjau dar būdamas Norvegijoje. Darbus susiplanavau taip, kad dvi savaites dirbau Norvegijoje, dvi – Tauragėje“, – apie verslo pradžią pasakoja jis.

„Aš sau pasidariau darbo vietą, susikūriau, kad galėčiau grįžti“, – priduria vyras. Pirmieji metai, kaip teigė, buvo labai sunkūs. Po metų, jam grįžus į Lietuvą, situacija nesikeitė. „Mano vizija buvo tokia, kad tikėjausi, jog per pirmus metus pradėsiu užsidirbti ir gyventi iš parduotuvėlės, bet taip nebuvo. Gavau mokytis prisiderinti prie įvairių klientų poreikių“, – sako jis. Trečiaisiais veiklos metais, kaip teigia Robertas, jam buvo minčių ir užkalti parduotuvės langus ir išvykti dirbti atgal į Norvegiją, tačiau įvyko lūžis. „Tada atsisėdau ir pagalvojau, kad negaliu taip pasielgti, kad tai yra pradžia, kad žmonės dar ne tiek vargsta ir reikia kažką daryti“, – pasakoja jis. „Staiga atsirado žmonių, atsirado pasitikėjimas ir savo jėgomis, ir tikėjimas manimi“, – atsimena Robertas ir sako dabar turintis daugybę užsakymų ir vėl esantis lūžio taške, tik šįkart, gerąja prasme, nes reikia plėsti verslą, mat jis atsakingas ne tik už dvi parduotuves, tačiau ir už maisto ruošimą privačiose šventėse bei mėsos tiekimą restoranams. Šiandien jo klientai, kaip sako, yra tapę jo draugais. „Jie važiuoja mėsos ne kaip į parduotuvę, bet pas Robertą. Aš neturiu didelio srauto, bet atsirinkau tam tikrą grupę žmonių. Pas mane produkcija yra brangesnė“, – atvirai sako jis ir tikina, kad jo klientai – vidutines ir didesnes pajamas gaunantys žmonės. Robertas pasakoja, kad be jo šiandien Tauragėje darbuojasi dar trys samdomi darbuotojai, o Klaipėdoje – dar penki. Tiesa, plėstis į Vilnių jis sako kol kas neplanuojantis, mat ten visko – labai daug, o ir reikia spėti su besikeičiančiomis madomis. „Vilniuje dažniausiai žmonės apsiperka ten, kur jiems pakeliui namo, todėl Vilnius mums kol kas nėra įdomi vieta, kol mes negalėsim padaryti „boom“. Kai mes būsime tam subrendę tam, tada ateisime į Vilnių“, – svarsto Robertas. Artimiausi jo planai – išplėsti gamybą didmenai, t.y. mėsos tiekimą restoranams. „Galbūt netgi kitoms mažoms parduotuvėlėms“, – užsimena verslininkas.

Nuotrauka
delfi logo

delfi.lt

Nuotrauka
geles
Įkelta:
2024-02-25
Vešlios, žiedais apsipylusios gėlės balkone – malonumas ir savoms akims, ir viso namo puošmena. Vasario ir kovo mėnesiai jau yra metas imtis ne tik daržovių, prieskoninių žolelių sėjos, bet ir pasirūpinti, kad atšilus orams balkoną ar terasą papuoštų žydinčios gėlės. Kad daržininkai ir gėlininkai jau bruzda, rodo ir vasarį staigiai pradėję kilti įvairių sėklų pardavimai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuotrauka
eurovizija
Įkelta:
2024-02-17
Artėjant Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos" atrankos finalui, pretendentus atstovauti mūsų šaliai atidžiai seka ne tik gerbėjai Lietuvoje, bet ir apie didįjį dainų konkursą rašantys užsienio žurnalistai. Konkurso naujienų ir apžvalgų portalo Eurodiena.lt komanda tradiciškai susisiekė su aštuoniais skirtingų šalių portalų atstovais ir paprašė įvertinti šių metų Lietuvos finalininkų dainas. Dauguma jų sutarė, kad labiausiai pagauli buvo ir didžiausius šansus išplėšti gerą rezultatą turi viena šeštadienį skambėsianti daina.
Nuotrauka
atostogos
Įkelta:
2024-02-06
Šeimą suartina bendros kelionės, kai atitrūkstama nuo kasdienės rutinos ir rūpesčių. Atostogų metu galima kokybiškai praleisti laiką visiems kartu, pasimėgauti vienas kito draugija, kurti neužmirštamus prisiminimus. Kelionių organizatorių ir psichologų teigimu, tokios išvykos – nepamainoma investicija į gerus tarpusavio santykius.
Nuotrauka
TELEFONAS
Įkelta:
2024-02-05
Prastą ryšio kokybę gali lemti visai ne ryšio tinklas, bet ir netinkamai nustatyti išmaniojo telefono parametrai ar įrenginio amžius. Daugelis žmonių net neįtaria, kad išmaniuosiuose telefonuose rankiniu būdu įjungus 4G arba 5G ryšį, ženkliai pagerės ryšio kokybė. Ekspertas ramina, jog gerą ryšio gavimą galima pasiekti vos keliais paprastais žingsniais, atsižvelgiant į turimo įrenginio parametrus.
Nuotrauka
zagareliai
Įkelta:
2024-02-05
Užgavėnės – paskutinė vadinamojo žiemos mėsėdžio (mėsiedo, laiko nuo Kalėdų) diena. Nuo seno tikėta, kad per Užgavėnes riebiai ir sočiai prisivalgęs būsi stiprus visus metus. Tradiciškai tuo metu buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. Lietuvoje ypač populiarūs buvo blynai (dažniausiai miltiniai), Žemaitijoje – šiupinys, rūgštūs mieliniai blynai. Kaimyninėje Lenkijoje buvo smaguriaujama vadinamomis pončkomis, pampuškomis ir kropeliais. Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. 
Nuotrauka
adventur
Įkelta:
2024-01-29
Tarptautinės turizmo parodos „Adventur 2024“ atidarymo ceremonijos metu Vilniuje paskelbti „Turizmo sėkmingiausieji 2023“. „Turizmo oskarais“ vadinami apdovanojimai įteikti dešimčiai ryškiausių turizmo projektų, ambasadorių, inovacijų, vietovių, paslaugų teikėjų. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra, taip pagerbė turizmo bendruomenę už nuveiktus darbus ir pasiektus proveržius.
Nuotrauka
spektaklis
Įkelta:
2024-01-18
Naujas edukacinis spektaklis vaikams „Didžioji teleportacija: gaudynės Marse“ jau 2024-iųjų sausio mėnesį pakvies mažuosius žiūrovus geriau pažinti mus supančią visatą ir dangaus kūnus. Šou vaikams atvyksta į Tauragės kultūros centrą jau kitą savaitę – Sausio 27 dieną.
Nuotrauka
kuras
Įkelta:
2023-12-21
Taupus vairavimas naudingas ne tik jūsų piniginei, bet ir aplinkai. Šiais laikais, kai degalų kainos auga ir didėja aplinkosauginis sąmoningumas, verta išmokti vairuoti efektyviau. Šiame straipsnyje nagrinėjama, kaip pradedantieji vairuotojai gali perimti ekonomiško vairavimo įpročius, ir aptariamos teigiamos tokios praktikos pasekmės.
Nuotrauka
ispejimas
Ekrano kopija
Įkelta:
2023-11-22
Popiet į mobiliuosius telefonus pradėjo plūsti perspėjimai apie prognozuojamas sudėtingas orų sąlygas. Ketvirtadieniui orų prognozės rodo smarkų vėją, kritulius, plikledį.
Nuotrauka
auto
Įkelta:
2023-10-30
Artėjant šaltiems žiemos vakarams labai svarbu užtikrinti, kad jūsų automobilis būtų pasirengęs įveikti su šiuo metų laiku kylančius iššūkius. Nuo apledėjusių kelių iki žvarbių rytų - pasiruošimas gali būti labai svarbus, kad būtumėte saugūs kelyje ir jūsų transporto priemonė veiktų sklandžiai. Toliau pateiksime keletą svarbiausių patarimų, kaip paruošti automobilį žiemai.
Nuotrauka
Įkelta:
2023-10-25
Telšių, Panevėžio ir Šiaulių apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, Lietuvos dalyje daugiausia sausos, tik vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Kaip informuoja eismoinfo.lt, šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.
Nuotrauka
darželis
L.-d. „Ąžuoliukas“ nuotrauka
Įkelta:
2023-10-21
Nuvilnijo, nušurmuliavo ir nuklegėjo, lydima linksmo vaikų juoko ir susižavėjimo bei tėvelių aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo gerumo akcija „Gera dalintis“. Tai jau antroji lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ organizuota gerumo iniciatyva, kurioje dalyvauti šeimas pakvietė įstaigos direktorė Viktorija, Šeimos klubas ir socialinė pedagogė metodininkė Edita. 
Nuotrauka
orams gamta.jpg
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-19
Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik vietomis yra šlapių kelių ruožų, pranešama puslapyje eismoinfo.lt
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-08
Spalis – tai mėnuo, kai stalai lūžta nuo sezoninių vaisių ir daržovių, praturtinančių kasdienį racioną intensyviais bei maloniais skoniais. Žinant, kokių gėrybių derlius šį mėnesį yra pačiame įkarštyje, galima mėgautis didžiausia jų nauda organizmui. Ir ne tik – Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, atkreipia dėmesį, kad sezoninės daržovės yra garantuotas būdas sumažinti savo išlaidas. 
Nuotrauka
vegetarai
Įkelta:
2023-10-01
Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Tai atitinka pasaulyje pastebimą tendenciją, kuri rodo augantį ekonomiškai stiprėjančių šalių gyvūninių produktų suvartojimą. Tuo pačiu metu šalyje vis garsiau girdimas ir augalinės mitybos entuziastų balsas, raginantis mažinti mėsos suvartojimą, o lentynos bei viešojo maitinimo įstaigų meniu pildosi veganiškomis mėsos ar pieno produktų ir patiekalų alternatyvomis. Spalio 1-ąją minima pasaulinė vegetarų diena – proga pasidomėti, kokia yra mėsos vartojimo žala ir kaip kiekvienas gali ją sušvelninti.
Nuotrauka
evo
„EVO renginiai“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-09-30
Tauragėje galime pasidžiaugti versliais žmonėmis ir tuo, kad jų tik daugėja. Dar liepos mėnesį subrandinusios mintį tauragiškės Agnė Šeputienė ir Evelina Preimonienė ėmėsi veiklos. Mažylius auginančios moterys rado laiko savo svajonių veiklai – organizuoti bei koordinuoti šventes. Praėjusį sekmadienį jos jau kvietė tauragiškes moteris į pirmąjį, tačiau tikrai ne paskutinį savo renginį „Tos vietinės“.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Nors dalis „pasikausčiusių“ grybautojų vis dar drąsiai orientuojasi pagal medžių žieves bei saulės poziciją danguje, retas į mišką išeina be telefono. Jei bent kelis kartus teko ieškoti grybų, diskusija „telefonas miške – pražudys ar išgelbės?“ turėtų būti girdėta. Visgi, yra kelios pagrindinės taisyklės, galinčios padėti nepasiklysti tarp medžių bei išvengti senovinių ženklinimo būdų, o pasiklydus miške – kaip elgtis, kad būtų lengviau jus rasti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Moliūgai Lietuvoje jau taip išpopuliarėję, kad siejami toli gražu ne tik su Helovinu. Vos pasirodęs jų derlius dar vasaros pabaigoje drąsiai skinasi kelią į naminius troškinius, blynus, garnyrus, karius ir net desertus. Būdų juos panaudoti – aibė, kaip ir jų rūšių. Kaip nepasimesti jau pasirodžiusioje jų gausybėje ir ką iš jų ruošti, pataria prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Nuotrauka
treniruokliai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-31
Birželio 29-ąją Tauragės miesto maudyklos paplūdimyje, Kranto gatvėje, pastatyti 4 profesionalūs lauko treniruokliai. Tai kiek kitokie nei tauragiškiams jau įprasti viešosiose miesto erdvėse įrengti treniruokliai. Jie tokie pat efektyvūs kaip ir stovintys profesionaliuose sporto klubuose, jų svoriai reguliuojami. Treniruokliai skirti pečių, krūtinės, nugaros, rankų ir kojų raumenims lavinti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-27
​​​​​​​Karas net tik perbraižo valstybių teritorijų sienas, bet ir tragiškai išskiria šeimas, o trauminės patirtys palieka randus ateities kartoms. Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje kaip niekad tampa aktualu kalbėti apie jautriausios visuomenės grupės – vaikų patirtis ir išgyvenimus. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ ir Lietuvos istorijos instituto doktorantė Rūta Matimaitytė pristato bendrą projektą „Vaikas karo akivaizdoje: istorija, atmintis ir patirtys“. Projekto veiklos ir renginiai – simbolinė dovana tauragiškiams ir Tauragei, šių metų Lietuvos kultūros sostinei.