Nuotraukų koliažas
Nuo mažų dienų virtuvėje eksperimentuojantis dvidešimt vienerių tauragiškis Eimantas Venckus savo artimųjų ratą šiandien džiugina burnoje tirpstančiais kepiniais. Dieviško skonio pyragai verčia patikėti dažnai girdimu posakiu, kad vyrai – geriausi virtuvės šefai. Gali būti, kad kada nors įvertinti Eimanto kepamų pyragų skonį galės ir tauragiškiai – vaikinas, šiuo metu atliekantis praktiką garsaus kulinaro Liutauro Čepracko restorane „Gastronomika“, neslepia, kad norėtų dirbti gimtajame mieste.
Pyragai be recepto
Vaikinas pasakoja, kad pirmieji bandymai kepti prasidėjo dar vaikystėje. Vos dešimties Eimantas, kaip jis pats teigia, kepdavo labai keistus pyragus – neturėdamas jokio recepto, tešlą pyragui berniukas maišydavo iš to, ką rasdavo namuose, todėl dažniausiai iš orkaitės ištraukti gaminiai buvo nelabai valgomi.
– Itin pamėgtu ingredientu tapo cinamonas – naudodavau jo tiek daug, kad pasikeisdavo ir paties pyrago spalva. Cinamonas buvo ne vienintelė sudedamoji kepinio dalis, kurios maišydamas tešlą nepagailėdavau – kartais pyragai primindavo didelę „saldžios kiaušinienės plytą“, o kiaušinių atsargos namie tada gerokai pamažėdavo. Žinoma, pasitaikydavo ir itin primityvių klaidų. Ne kartą esu ir netyčia „užmušęs“ mieles – tuomet dar nežinojau, kad šios žūsta 50 laipsnių temperatūroje, – vaikystę prisiminė Eimantas.
Asmeninio albumo nuotrauka
Šeimos šventėmis pasirūpinta
Visgi Eimanto šeima gali džiaugtis vaikystėje neslopinusi jo kūrybinio įkvėpimo. Dabar jaunuolis pasirūpina ir šeimos šventiniu desertų stalu.
– Kaip visuomet, prisižadu iškepti per daug pyragų. Juos kepdamas nemiegu visą naktį, tačiau vėliau miegu visą dieną, – juokėsi vaikinas.
Labiausiai Eimanto šeima džiaugiasi namuose pasklidus prancūziškos virtuvės kvapams – vaikino kepama prancūziška obuolių tartaletė iš visų pyragų jiems patinka labiausiai. Tiesa, jas Eimantas kepa neturėdamas ką veikti. Draugų rate labiau mėgstamas šokoladinis pyragas. Atsiliepdama apie Eimanto kepamus pyragus viena jo draugių sakė, kad paragavus šio pyrago nesinori sustoti jo valgyti.
„Užsispyrėlis“ sūrio pyragas
Pats vaikinas labiausiai mėgsta sūrio pyragus. Šiuo metu Eimantas nori išmėginti kuo daugiau šio pyrago rūšių bei gaminimo būdų.
– Skaniausias iš visų pyragų man yra „Niujorko“ sūrio pyragas, kurį iškepti pavyko turbūt tik iš ketvirto karto – turėjau pakeisti daug receptų, kurių ieškau įvairiose televizijos laidose ar internete. Keitėsi ir sūrio rūšys ir net kepimo laikas, kol galiausiai pavyko rasti labiausiai patinkančią kombinaciją. Bandymų skaičių lėmė ir šio sūrio pyrago pado paruošimas – neretai jis būdavo pernelyg kietas ar pernelyg minkštas, o kartais likdavo prikibęs prie skardos, – apie virtuvės paslaptis kalbėjo Eimantas.
Svarbiausias ingredientas – savikritika
Nors atidarius orkaitę rezultatas ir ne visada nudžiugina, Eimantas neslepia, kad pyragus kepti jam patinka, nes tai paprasta lyginant su kitais patiekalais. Virtuvėje neretai kepamos ir bandelės, ruošiami makaronai, rizoto ar lazanija.
– Man patinka pradėti gaminti ir proceso metu sugalvoti, ką gaminsiu, arba, kaip tai vadinu – gamybą „išburti“ iš namie likusių ingredientų, – patirtimi dalinosi vaikinas.
Visgi pačiu paskutiniuoju „ingredientu“ visuomet tampa savikritika. Jos vaikinas tikrai nestokoja – jam visuomet atrodo, kad pagaminti patiekalai galėtų būti geresni, todėl net ir sulaukdamas aplinkinių pagyrų mano, kad dar nėra jų vertas.
Asmeninio albumo nuotrauka
– Manau, kad pyragus kepti išmokau tik pradėjęs mokytis kulinarijos – iki tol buvau „žalias kaip agurkas“. Po mokyklos baigimo rinkausi tarp sporto ir šios specifikos, o dabar jau antrus metus mokausi kulinarijos pagrindų pas virtuvės šefą Liutaurą Čepracką – šio sprendimo tikrai nesigailiu, – pasirinkimu džiaugėsi Eimantas.
Eimantas sako, kad dažnai jo gaminamų kepinių skonis priklauso ne tik nuo ingredientų kiekio ar kepimo temperatūros, bet ir nuo jo paties nuotaikos, todėl mokydamasis iš šefo sulaukia įvairių įvertinimų. Visgi dabar Eimantas atlieka praktiką sostinėje esančiame L. Čepracko restorane „Gastronomika“ ir neslepia, kad sukaupęs reikiamą žinių bagažą tikrai norėtų grįžti šioje srityje dirbti ir į gimtąją Tauragę.
Nuotraukų koliažas
Kelionės – tai ne tik puiki galimybė pamatyti pasaulį, bet ir proga patirti įspūdžių, susijusių su sėkme ir netikėtumais. Kartais užtenka vieno drąsaus žingsnio ar sprendimo, kad kelionė taptų ne tik nuotykiu, bet ir įsimintina laimėjimų istorija. Šiame straipsnyje pristatome penkias išskirtines vietas, kuriose galite išb
Valstybės, savivaldybių bei „Sodros“ biudžetai jau patvirtinti, tad aišku, kaip gyvensime 2025 metais. Socialinės apsaugos ir darbo srityje svarbu žinoti, kad kitąmet augs senatvės, negalios ir netekto darbingumo, našlių ir našlaičių pensijos, tikslinės kompensacijos žmonėms su negalia, vienišo asmens i&scaro
Nuo kitų metų „Sodra" mokės po indeksavimo padidintas pensijas. Pirmiausia, sausio mėnesį, didesnių sumų sulauks senatvės pensijų, negalios pensijų, našlių ir našlaičių pensijų gavėjai. Vasarį didesnės išmokos pasieks išankstinių senatvės pensijų gavėjus bei žmones gaunančius šalpos, nukentėjusiųjų asmenų, m
Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos direktorės konkursą laimėjo Žaneta Maziliauskienė – Projektų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja, visus metus laikinai vykdžiusi direktorės funkcijas. Naujas pareigas ji pradės eiti nuo sausio 2 dienos. „Šiandien rašau pareiškimą a
Vasarą padangos patiria įvairių išbandymų – nuo aukštos temperatūros iki ilgų kelionių dideliu greičiu. Netinkama priežiūra gali lemti greitesnį jų dėvėjimąsi, o tai ne tik sumažina saugumą, bet ir reikalauja papildomų išlaidų. Tinkamai prižiūrėdami padangas galite prailginti jų tarnavimo laiką ir užtikrinti geresnį sukib
Trečiadienį Tauragės rajono taryba pritarė visuomenės susižavėjimo sulaukusiai idėjai savivaldybės administracijai įsigyti šiuo metu privačiose rankose esantį Tauragės banko pastatą. Priimtas sprendimas pradėti procedūras siekiant įvertinti galimybę pirkti šį istorinį pastatą už konkrečią kainą, kurią atskiru sprendimu dar turės priim
Kadastriniai matavimai – svarbus procesas, leidžiantis nustatyti nekilnojamojo turto ribas, tikslų plotą ir kitus reikšmingus parametrus. Lietuvoje šie matavimai atliekami pagal griežtai reglamentuotas taisykles, kurios užtikrina tikslumą ir atitiktį teisės aktams. Kas yra kadastriniai matavimai? Tai procesas, kurio metu atlie
Kelionės su mažu biudžetu dažnai laikomos kompromisų pilnu išbandymu, tačiau tai nėra tiesa. Jei mokate planuoti ir žinote, kur ieškoti, galite atrasti daugybę nebrangių, tačiau puikių kelionių krypčių. Šiame straipsnyje pateikiame keletą patarimų ir rekomendacijų, kur keliauti, kad sutaupytumėte, bet kartu patirtumėte nei&scar
Vyriausioji rinkimų komisija patenkino Tauragės savivaldybės tarybos narės Rimos Bandzinaitės-Latožienės prašymą atsistatydinti ir pripažino tarybos nario įgaliojimus nutrūkus nesuėjus terminui. R. Bandzinaitę-Latožienę Tauragės savivaldybės taryboje pakeis Liberalų sąraše pirmoji tarybos nario mandato negavusi kandidatė Sonata Jurgil
Visada džiaugiuosi, kai parašo dailininkas, kraštietis, Tauragės Garbės pilietis, apdovanotas Tauragės apskrities garbės ženklu „Už nuopelnus Tauragės apskričiai“ Alfonsas Čepauskas. Jo neišmatuojamoje ir neaprėpiamoje kūrybos versmėje visada randama naujienų. Ar tai būna nauji dailės, grafikos darbai, ar skulptūros
Etninės kultūros globos taryba savivaldybių kultūros ir švietimo skyriams išsiuntė raštą, kuriame raginama puoselėti lietuviškas tradicijas advento ir kalėdiniu laikotarpiu. Jame atkreipiamas dėmesys, kad Lietuva pasižymi ypač turtingomis ir išskirtinėmis kalendorinių švenčių tradicijomis. Jų puoselėjimą i
Pirmadienį gūsingo vėjo išversti medžiai ir nulaužtos šakos pridarė nemažai žalos tinklui. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) duomenimis, iš viso yra daugiau 1000 pažeistų tinklo vietų, kur reikia atlikti remonto darbus. Padarinius operatyviai šalina daugiau kaip 200 brigadų, tačiau darbus sunkina tebe&