TMM direktorė: „Ne persikraustymas, o beveik evakuacija“
Įkelta:
2023-02-12
Nuotrauka
MM
Nuotraukos autorius:
Autorės nuotraukos
Aprašymas

Tauragės meno mokykla laikinai persikraustė į banko rūmus

 

informacija@taurageszinios.lt
A
A

Tauragės meno mokyklos (TMM) Muzikos skyrius, kol jo patalpos bus renovuojamos, išsikraustė į buvusį banko pastatą. Nors pastatas didelis, visi beveik 700 mokinių netilpo, jie išskirstyti tiek į banko rūmus, tiek į Tauragės pilį. Persikraustyti ir įsikurti laiko turėta nedaug, tačiau su šaunia ir puikiai organizuota komanda viskas pavyko be didelių sunkumų.

Persikraustyta per savaitę

Kraustymąsi Tauragės meno mokyklos direktorė Jolanta Kazlauskienė įvardija ypač sparčiomis kraustynėmis. 

– Tik sausio 13 dieną pagaliau galutinai sužinojome persikraustymo vietą, o jau sausio 20 dieną visi mokytojai ir mokiniai turėjo naujas savo darbo ir veiklos vietas banko rūmuose arba pilyje. TMM Muzikos korpuse dirbančių žmonių tą dieną ir nebeliko, – teigė direktorė.

Pasak jos, būtent taip ir buvo pažadėta savivaldybei ir įsipareigota sau. 

– O tokį tempą praktiškai pavadinčiau ne persikraustymu, o beveik evakuacija, – teigė direktorė. 

Sausio 25 dieną, dar vežant likusius baldus ir daiktus, Muzikos skyriuje jau pasirodė statybininkai – prasidėjo renovacijos darbai.

– Pamokos labai greit ir prasidėjo, nebent įvyko viena kita vyresnių klasių talka, daiktų panešiojimas, ir viskas. O su mažaisiais kaip ir nesijautė trukdžių – vieną dieną Muzikos korpuse, kitą – banko rūmuose, – apie beveik nesutrikdytą ugdymo procesą kalbėjo J. Kazlauskienė.

Didžiulė pagarba ir kuo nuoširdžiausia padėka už tai visiems, kurie buvo kartu šiame sudėtingame mūsų mokyklos veiklos etape, – dėkojo J. Kazlauskienė.

Prie kraustynių prisideda darbuotojai

Gražių žodžių ir padėkų direktorė negailėjo visai savo komandai ir visiems, geranoriškai sutikusiems padėti.

– Esu ypač dėkinga savo pavaduotojai ūkio reikalams Jurgitai Bartušienei už nepaprastai spartų kelių savaičių darbo tempą, organizuotumą, greitą reakciją, racionalius sprendimus. Ji ir jos vadovaujami visi techninio personalo darbuotojai dirbo tikrai labai nuoširdžiai. Drįstu pasakyti, jeigu sugalvočiau kurti perkraustymo įmonę, tai mano pavaduotoja ūkio reikalams J. Bartušienė būtų pats geriausias, patikimiausias žmogus tiems reikalams, kaip ir dauguma mūsų techninio personalo žmonių, – pavaduotoją ūkio reikalams gyrė J. Kazlauskienė.

Direktorė dėkinga visai TMM bendruomenei, o ypač daugiausiai prisidėjusiems – Algirdui Liekiui, Aleksui Markinui, Raimondui Martinkui, Raimondui Garšvai, Birutei Tamoševičienei.

– Šie žmonės prisidėjo nesiskųsdami, nedejuodami, nerūšiuodami, kas kam pagal pareigybės aprašymą priklauso ar nepriklauso. Net tada, kai, matydami nuovargį, sakydavom, kad gal reikia pristabdyti tempą, išgirsdavom atsakymą, kad nėra kada ilsėtis, greit darom ir bus pagaliau atlikta, – darbo įkarštį prisiminė vadovė. – Beje, A. Liekis ir R. Martinkus kraustynėse talkino su savomis krovininio transporto priemonėmis. O reisų buvo tikrai daug. Tad norėtųsi neapsiriboti vien nuoširdžia padėka. Manau, kad teks pagalvoti ir apie kitokias paskatinimo formas.

Persikraustymo permainos neišvengiamai paliečia ne tik TMM mokytojus ir mokinius, bet ir visas valytojas, nepaisant to, kuriame pastate jos dirba – pilyje ar banko rūmuose. Keičiasi patalpos, paskirti plotai, laiptinės, besilankančių asmenų srautai, valymo sąlygos. Prie visko reikia iš naujo priprasti, o tai irgi savotiškas pakantumo, tolerancijos, supratingumo išbandymas. 

– Panašu, kad visas TMM švaros personalas dar iki šiol gana sėkmingai tebelaiko šį nelengvą kraustynių egzaminą, – kraustynių laikotarpį apžvelgė direktorė.

Nuotrauka
mm

 

Į naujas patalpas išvežti du didžiuliai sunkūs fortepijonai, daugybė pianinų, galybė stalų, kėdžių, spintų ir kitokių daiktų. Pasak J. Kazlauskienės, vien savo jėgomis darbuotojai to tikrai nebūtų įveikę, todėl bendruomenė nepaprastai dėkinga Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) kariams ir jų vadams – profesinės karo tarnybos kariams. 

– Kapitonas Egidijus Šimkus, štabo S5 skyriaus viršininkas, puikiai suprato mūsų situacijos sudėtingumą ir, nuolat palaikydamas su mumis ryšį, šauniai koordinavo jaunų ir stiprių talkininkų atsiuntimą. Trumpų pauzių metu, pašnekinę talkinančius karius, supratome, kad jie iš labai skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių, todėl juokavome, kad į mūsų perkraustymą įsitraukė visa Lietuva, – su šypsena kalbėjo Jolanta. – Beje, jie irgi teigė dar ilgai prisiminsią Tauragės meno mokyklą. Žinoma, mes tikrai nenorime likti skolingi. Artimiausiu metu surengsime kariams padėkos koncertą. O ir kitomis progomis esame nusiteikę juos pradžiuginti dainomis, šokiais, muzikos kūriniais. Kariuomenės ir visuomenės tarpusavio ryšio svarbą visi suprantame labai atsakingai.

Koncertą kariams nutarta surengti vasario 20-ąją LDK Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono salėje.

Tilpo ne visi

Vaikštant po didelį banko pastatą atrodo, kad čia tilpti galėtų begalė žmonių, tačiau kai kuriuose kabinetuose vietos sukurtos individualioms pamokoms, kai kur mokomasi grupelėmis. 

Kaip teigė direktorė, jau iš anksto buvo aišku, kad į banko rūmus tilps ne visi. 

– Sausio 13-ąją skaičiavome ir galvojome, kur kam galėtų būti patogiau, ir žinojome, kad turime galimybių pasispausti, pakeisti tvarkaraščius, pakeisti vietas ir pilyje. Tad jau sausio 14 dieną mokytojai gavo sąrašą, kam ateiti apsižiūrėti savo būsimą erdvę į banko rūmus, o kam – į pilį.

Pasak J. Kazlauskienės, dalis Meno mokyklos muzikantų atsikraustė į pilį, dalis pilyje buvusių žmonių pakeitė savo vietą arba susijungė keli žmonės į vieną kabinetą. Vyko didelės permainos tiek banko rūmuose, tiek pilyje. 

Kraustantis nepamiršta sukurti jaukią erdvę vaikams laukti užsiėmimų – pastatyti stalai, kėdės, kur vaikai, laukdami užsiėmimų, gali atlikti namų darbus ir pasiruošti pamokoms.

– Prašėme nuomotojų Jono ir Danguolės Dargevičių, kad kai kurie baldai, kurie tikrai puikiai tinka ir mums, būtų palikti. Tad jie puikiai pasitarnavo sukurti jaukią erdvę, kurioje mokiniai galėtų laukti savo pamokų, – rodydama erdves vardijo Jolanta.

Banko rūmuose išlikę ir įvairūs seifai, kurie dabar likę tik kaip dalelė istorijos bei savotiška dekoracija.

Meno mokyklos direktorė prisiminė kalbėjusi su darbuotojais, kurie juokavo, kad pasibaigus Meno mokyklos remontui jų iš banko rūmų iškrapštyti nepavyks. Mat čia kai kuriems kliuvo dvigubai didesni ir erdvesni kabinetai nei turėti lig tol.

Sudėtingas bibliotekos perkraustymas

Sudėtingas buvo ir TMM bibliotekos perkėlimas. Teko saugiai ir atsakingai supakuoti daugybę natų, muzikinių, pedagoginių ir dailės knygų, kompaktinių diskų ir kitų metodinių priemonių. 

– Šis procesas vyko irgi sklandžiai, nes bibliotekininkė Tamuna Kvartshava tam pradėjo ruoštis gerokai iš anksto. Labai gražu ir gera buvo matyti, kaip jai į pagalbą ne kartą atėjo ir jos šeimos nariai – vyras Vaidas Vilkauskas ir uošvis Vytas Vilkauskas. Jie padėjo ne tik bibliotekininkei Tamunai. Abu geranoriškai įsitraukė ir į kitas kraustymo ir naujų patalpų pritaikymo veiklai talkas, – pagalbininkais džiaugėsi direktorė.

Pasak jos, buvo ir daugybė kitų atvejų bei situacijų, kai kraustynėse arba įsikuriant naujoje vietoje pagalbą savo fiziniu darbu vieni kitiems teikė administracinės komandos nariai ir mokytojai, jų šeimos nariai, mokiniai arba jų tėvai. 

– Didžiulė pagarba ir kuo nuoširdžiausia padėka už tai visiems, kurie buvo kartu šiame sudėtingame mūsų mokyklos veiklos etape, – dėkojo J. Kazlauskienė.

Nuotrauka
mm

Renovacija – iki metų pabaigos

Banko pastatas TMM veiklai savivaldybės tarybos sprendimu išnuomotas 18-ai mėnesių, mokant 5,5 Eur nuomos mokestį už 1 kv. m per mėnesį, patalpų plotas siekia 706,83 kv. m. 

TMM muzikos skyriaus, Dariaus ir Girėno g. 11A, kapitalinio remonto darbus atlieka UAB „Telšių statyba“. Remonto metu bus atnaujinta visa inžinerinė infrastruktūra, elektros instaliacija, visos klasės ir koncertų salė, bus įrengtas žmonėms su negalia pritaikytas liftas, atnaujintas pastato fasadas, atlikti apšiltinimo darbai. Koncertų salėje numatyta pertvarkyti tribūnas, pritaikyti jas šiuo metu taikomiems reikalavimams, gerinti garso izoliaciją, akustines priemones.

Numatyta sutvarkyti ir mokyklos lauko teritoriją, atnaujinti nusidėvėjusius takelius, sutvarkyti žaliąsias zonas. Darbus, kurių vertė 2 550 502 Eur, tikimasi užbaigti iki metų pabaigos.

 

Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
prieš 20 valandų
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-26
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
2024-03-26
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .
Nuotrauka
a
Įkelta:
2024-03-21
Žvelgdami į mums artimus senjorus – tėvus ar senelius – neretai pamirštame, kad ir jie kažkada buvo jauni, ištroškę nuotykių ir kupini svajonių, o šiandien daugelį patirtų istorijų tyliai saugoja savo prisiminimuose. Pokalbiai tarp skirtingų kartų gali leisti geriau pažinti vieni kitus bei atrasti, kad su brandaus amžiaus žmonėmis, kiekvienas iš mūsų turi daugiau bendrumų nei skirtumų.
Nuotrauka
šiluma
Įkelta:
2024-03-21
Kaip informuoja Tauragės šilumos tinklai, šilumos kaina Tauragėje kovo mėnesį išliko žemesnė už vidutinę šilumos kainą Lietuvoje. Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikoma 6,70 ct/kWh (be PVM) kaina. 2023 metais Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikyta 8,12 ct/kWh (be PVM) kaina, 2022 m. – 5,90 ct/kWh (be PVM).
Nuotrauka
Pratybos
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Kaip informuoja Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, kovo 23–24 dienomis Sakalinės miškuose (Jūravos girininkija) planuojamos sprogdinimo darbų pratybos.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-19
Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi sumokėti minimalią privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoką – 6,98 proc. nuo minimalios mėnesio algos (MMA). To reikia tam, kad prireikus žmonės galėtų pasinaudoti sveikatos priežiūros paslaugomis, gauti kompensuojamuosius vaistus ir kitas paslaugas.
Nuotrauka
klimato
Įkelta:
2024-03-19
Tauragės misija tapti klimatui neutraliu ir išmaniu miestu įgauna pagreitį. Praeitą savaitę, kovo 14 dieną įvyko pirmasis susitikimas su bendruomene. Renginio tikslas - supažindinti susirinkusius gyventojus, verslo ir įstaigų atstovus bei suinteresuotus asmenis su misija ir vykstančiu procesu, bei pakviesti diskusijai.
Nuotrauka
caritas
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 15 d. Tauragėje, atidarytas Užimtumo tarnybos regioninis karjeros centras.  Taip pat atidarytos naujos socialinės dirbtuvės žmonėms su negalia – Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito socialinės dirbtuvės „Draugų kiemelis“. Šių visuomenei svarbių įstaigų atidaryme  dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 
Nuotrauka
Maisto bankas
Įkelta:
2024-03-14
Jau šį penktadienį ir šeštadienį visoje Lietuvoje vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu daugelyje šalies parduotuvių budės savanoriai, kviesiantys stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų. Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse, akcijoje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos, prie „Maisto banko“ akcijos šį pavasarį jungiasi rekordinis daugiau nei 7400 savanorių būrys. Labiausiai prašoma aukoti aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Daugiau nei 120 tūkstančių senatvės pensijos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjų toliau dirba, o dirbdami kaupia stažą ir pensijų apskaitos vienetus. Dėl to daugumai jų pensijos kasmet padidėja. 2023 metais dirbusiems pensijų gavėjams šiemet atnaujintos pensijos pradedamos mokėti nuo kovo. Dalį gavėjų jos pasieks jau šį mėnesį, kitus – vėlesniais mėnesiais. Visos dirbančiųjų pensijų gavėjų pensijos bus perskaičiuotos iki liepos.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Tauragės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad 2024 m. kovo 18 d., pirmadienį, valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų metu vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas.
Nuotrauka
vyskupai
Įkelta:
2024-03-14
2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.
Nuotrauka
masina
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad netrukus beveik 260 gyventojų ir 100 įmonių, dėl kurių automobilių pardavimo kainos realumo kyla klausimų, pasieks informaciniai pranešimai. Pranešimus gavę asmenys raginami įvertinti įformintą pardavimo kainą, ir jei ji neatitinka realybės – deklaracijose deklaruoti tikrąją transporto priemonių pardavimo kainą.
Nuotrauka
aplinkosauga
Įkelta:
2024-03-13
Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso ir Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma baudas diferencijuoti pagal pažeidimo mastą, daromą neigiamą poveikį aplinkai, griežtinti baudas fiziniams asmenims ir nustatyti atsakomybę juridiniams asmenims už pažeidimus gyvosios gamtos srityje, ūkinės ir kitos veiklos vykdymą nesilaikant aplinkosauginių reikalavimų.