Iš naujosios direktorės meras tikisi maksimalaus skaidrumo ir sąžiningų sprendimų 
Įkelta:
2021-04-14
Nuotrauka
Rakauskienė
Aprašymas

Naujoji savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir meras Dovydas Kaminskas. Tauragės rajono savivaldybės feisbuko nuotrauka 

,
Nuotrauka
Rakauskienė
Aprašymas

Posėdžio metu G. Rakauskienė prisistatė rajono politikams. Ekrano nuotrauka 

 

Prieš savaitę, Didįjį penktadienį, savivaldybės tarybos politikai slaptu balsavimu patvirtino mero siūlytą administracijos direktoriaus kandidatūrą – prie savivaldybės administracijos vairo stoja Gintarė Rakauskienė. Jos kandidatūra vertinta palankiai, tarybos opozicijos atstovai džiaugėsi girdėdami pažadus bendradarbiauti. Už kandidatūrą slaptame balsavime pasisakė 22, prieš buvo du tarybos nariai. Darbą naujoji direktorė pradės balandžio 19-ąją.

Mero teikimu

Rajono mero Dovydo Kaminsko teikimu į administracijos direktoriaus pareigas siūlyta Gintarės Rakauskienės kandidatūra. Kaip teigė klausimą pristačiusi savivaldybės administracijos Juridinio ir personalo skyriaus specialistė Agnė Jurkauskė, STT jau patvirtino kandidatės tinkamumą eiti pareigas. 

Darbą G. Rakauskienė pradės nuo balandžio 19 d. savivaldybės tarybos įgaliojimo laikui politinio asmeninio pasitikėjimo pagrindu. Jai patvirtintas 17,5 pareiginės algos koeficientas ir priedas už tarnybos Lietuvos valstybei stažą. 

Kol kas G. Rakauskienė neturi teisės dirbti ir susipažinti su įslaptinta informacija, tokio leidimo kol kas laukiama iš Saugumo departamento. Dokumentai tokiam leidimui gauti, kaip teigė A. Jurkauskė, Saugumo departamentui dokumentai jau pateikti.

Opozicijai pasidomėjus, kodėl kandidatūra svarstyta prieš pat Velykas, A. Jurkauskė atsakė, kad  sprendimo projekto nebuvo galima teikti be  rašto iš STT, o jis gautas kovo 31 d. 

Patirtis

Praėjusį penktadienį savivaldybės tarybos komitetų ir tarybos posėdyje politikams ir visuomenei prisistatė tada dar kandidatė į administracijos direktoriaus pareigas. 36-erių Gintarė Rakauskienė gimė ir augo Tauragėje, baigė dabartinę Žalgirių gimnaziją, Vytauto Didžiojo universiteto menotyros bakalauro studijas. Po studijų sukūrusi šeimą su vyru grižo į Tauragę. Augina 12 ir 3 metų dukreles.

Kaip prisistatydama sakė G. Rakauskienė, jos profesinis kelias prasidėjo Tauragėje. Nuo 2008 iki 2010 m. ji dirbo tuometinėje Tauragės apskrities viršininko administracijoje raštvede-archyvare, įgijo tvirtus viešojo administravimo pagrindus. Trumpą laiką dirbo Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybų inspekcijoje, ėjo specialistės pareigas, jos kompetencijoje buvo vidaus ir išorinių dokumentų tvarkymas. 

– Ilgiausias mano profesinis kelias buvo Tauragės butų ūkyje, ten dirbau nuo 2010 m. iki 2017 m. Buvau vadybininkė, viešųjų pirkimų specialistė ir dirbau su daugiabučių namų apnaujinimo ir modernizavimo projektų įgyvendinimu – nuo sprendimo priėmimo iki namo atnaujinimo ir užbaigimo. Taip pat dirbau su viešųjų pirkimų sistemomis, – prisistatė kandidatė ir toliau pasakojo apie daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) skyriaus sukūrimą Butų ūkyje ir darbą jame projektų vadove. Vėliau ši darbo sritis perkelta į Tauragės šilumos tinklus. Ten ji ėjo Daugiabučių namų administravimo tarnybos vadovės pareigas. 

2018–2020 metais G. Rakauskienė dirbo Tauragės rinkimų apygardos vadove. Nuo 2019 m. spalio ji – UAB „Dunokai“ direktorė.

– Šitas nuoseklus profesinis kelias, darbo aplinka ir sukauptos žinios viešojo administravimo, viešųjų pirkimų, vadybos, statybos procesų išmanymas, Europos Sąjungos projektų įgyvendinimas, miesto ūkiniai klausimai, manau, padėtų užimant savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, – prisistatydama sakė G. Rakauskienė.

Tikslas – darbas gyventojų gerovei

Einant naująsias pareigas pagrindinis tikslas, kurį įvardijo G. Rakauskienė, – darbas Tauragės rajono gyventojų gerovei, stengiantis patenkinti jų poreikius, nuosekliai ir teisėtai vykdyti pagrindines administracijos direktoriaus funkcijas, užtikrinti sklandų bendradarbiavimą su meru ir tarybos nariais, savivaldybės administracijos darbuotojų komandinį darbą, jiems padėti dirbti, motyvuoti, kad būtų įgyvendinti tarybos patvirtinti strateginiai tikslai. 

Tarybos opozicija gyrė pretendentę už ne kartą prisistatymo metu išsakytą mintį, kad sieks bendradarbiauti su politikais.  

Opozicijos atstovas tarybos narys Pranas Petrošius domėjosi, kokia G. Rakauskienės asmeninė  nuomonė dėl UAB „Dunokai“ privatizavimo. Politikas klausė, gal būtų tikslinga atšaukti tarybos sprendimą parduoti įmonę. 

– Sprendimus priima privatizavimo komisija, kuri artimiausiu metu, kiek žinau, rinksis. Mano, kaip susipažinusios su veikla iš vidaus, argumentai yra dviprasmiški. Iš vienos pusės, įmonė gali, ir tai įrodėme šiais metais, dirbti pelningai. Jau galiu paviešinti, kad grynojo pelno įmonė pernai uždirbo 155 tūkst. eurų, jau turime audito išvadas. Tačiau susiduriame ir su kita problema – įmonė užsiima verslu, t.y. mes veikiame rinkos sąlygomis, dalyvaujame viešuosiuose pirkimuose lygiomis teisėmis su visomis privačiomis įmonėmis, todėl turime būti konkurencingi, patrauklūs, kurti patrauklias sąlygas darbuotojams. Esame savivaldybės įmonė, o ar savivaldybei reikia daryti verslą? – teigė  „Dunokų“ vadovė. 

G. Rakauskienė patvirtino, kad įmonės sąskaitoje yra 800 tūkst. eurų, ji mano, kad dividendai akcininkams turėtų būti išmokėti. 

Kaip skelbiama savivaldybės interneto puslapyje, 56,14 proc. įmonės akcijų priklauso Tauragės rajono savivaldybei, 39 fiziniai asmenys valdo 43,86 proc. akcijų, iš jų vienam asmeniui priklauso 32,61 proc., likusiems 11,25 proc. akcijų. 

Kalbėdama apie viešųjų paslaugų teikimo gyventojams tobulinimą G. Rakauskienė minėjo vieno langelio veiklos principą. Ji teigė sieksianti, kad gyventojai gautų atsakymus į kuo daugiau klausimų čia ir dabar, o po apsilankymo gyventojas turėtų turėti galimybę palikti atsiliepimą apie gautas paslaugas. 

Mero reikalavimas – maksimalus skaidrumas  

– Pasirinkimas paprastas, kai matau žmogų, kuris ilgus metus jau dirba tauragiškių labui sąžiningai, nuosekliai, gerai atlieka savo pareigas, turi kompetencijos, išmano daug sričių, pažįsta savivaldybės tarybos narius, administracijos komandą, tai man klausimų nekyla, – į klausimą, kas lėmė, kad pasirinkta G. Rakauskienės kandidatūra, prieš balsavimą teigė meras Dovydas Kaminskas. – Džiaugiuosi, kad Gintarė sutiko eiti šias sunkias pareigas tokiu sunkiu metu, kompetencijos ir žinių, kas vyksta mūsų rajone, netrūksta, o pagrindinis dalykas, kurio reikalaujame – tai maksimalus skaidrumas, sąžiningi sprendimai, sąžiningas pareigų atlikimas, o svarbiausia – rūpestis Taurage ir jos gyventojais ir teisingumo jausmas.

Modestas Petraitis, šešerius metus ėjęs savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, pasitraukė vasario 22-ąją. Laikinai pareigos atiteko administracijos direktoriaus pavaduotojui Tomui Raulinavičiui.

 

 

Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!
Nuotrauka
aikštynas
Įkelta:
prieš 1 dieną
Prasidėjo dvi savaites truksiantis balsavimas už labiausiai patikusias dalyvaujamojo biudžeto idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Susipažinti su projektais ir atiduoti savo balsus už labiausiai patikusias idėjas gyventojai galės iki balandžio 8 dienos, internetinėje svetainėje.
Nuotrauka
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-25
Kovo 29 d. penktadienį nuo 11 iki 16 valandos prie Tauragės pilies bus renkama parama Ukrainos kariams .
Nuotrauka
a
Įkelta:
2024-03-21
Žvelgdami į mums artimus senjorus – tėvus ar senelius – neretai pamirštame, kad ir jie kažkada buvo jauni, ištroškę nuotykių ir kupini svajonių, o šiandien daugelį patirtų istorijų tyliai saugoja savo prisiminimuose. Pokalbiai tarp skirtingų kartų gali leisti geriau pažinti vieni kitus bei atrasti, kad su brandaus amžiaus žmonėmis, kiekvienas iš mūsų turi daugiau bendrumų nei skirtumų.
Nuotrauka
šiluma
Įkelta:
2024-03-21
Kaip informuoja Tauragės šilumos tinklai, šilumos kaina Tauragėje kovo mėnesį išliko žemesnė už vidutinę šilumos kainą Lietuvoje. Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikoma 6,70 ct/kWh (be PVM) kaina. 2023 metais Tauragės šilumos tinklų vartotojams kovo mėnesį taikyta 8,12 ct/kWh (be PVM) kaina, 2022 m. – 5,90 ct/kWh (be PVM).
Nuotrauka
Pratybos
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-20
Kaip informuoja Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, kovo 23–24 dienomis Sakalinės miškuose (Jūravos girininkija) planuojamos sprogdinimo darbų pratybos.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-19
Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi sumokėti minimalią privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoką – 6,98 proc. nuo minimalios mėnesio algos (MMA). To reikia tam, kad prireikus žmonės galėtų pasinaudoti sveikatos priežiūros paslaugomis, gauti kompensuojamuosius vaistus ir kitas paslaugas.
Nuotrauka
klimato
Įkelta:
2024-03-19
Tauragės misija tapti klimatui neutraliu ir išmaniu miestu įgauna pagreitį. Praeitą savaitę, kovo 14 dieną įvyko pirmasis susitikimas su bendruomene. Renginio tikslas - supažindinti susirinkusius gyventojus, verslo ir įstaigų atstovus bei suinteresuotus asmenis su misija ir vykstančiu procesu, bei pakviesti diskusijai.
Nuotrauka
caritas
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 15 d. Tauragėje, atidarytas Užimtumo tarnybos regioninis karjeros centras.  Taip pat atidarytos naujos socialinės dirbtuvės žmonėms su negalia – Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito socialinės dirbtuvės „Draugų kiemelis“. Šių visuomenei svarbių įstaigų atidaryme  dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 
Nuotrauka
Maisto bankas
Įkelta:
2024-03-14
Jau šį penktadienį ir šeštadienį visoje Lietuvoje vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu daugelyje šalies parduotuvių budės savanoriai, kviesiantys stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų. Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse, akcijoje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos, prie „Maisto banko“ akcijos šį pavasarį jungiasi rekordinis daugiau nei 7400 savanorių būrys. Labiausiai prašoma aukoti aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Daugiau nei 120 tūkstančių senatvės pensijos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjų toliau dirba, o dirbdami kaupia stažą ir pensijų apskaitos vienetus. Dėl to daugumai jų pensijos kasmet padidėja. 2023 metais dirbusiems pensijų gavėjams šiemet atnaujintos pensijos pradedamos mokėti nuo kovo. Dalį gavėjų jos pasieks jau šį mėnesį, kitus – vėlesniais mėnesiais. Visos dirbančiųjų pensijų gavėjų pensijos bus perskaičiuotos iki liepos.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Tauragės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad 2024 m. kovo 18 d., pirmadienį, valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų metu vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas.
Nuotrauka
vyskupai
Įkelta:
2024-03-14
2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.
Nuotrauka
masina
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad netrukus beveik 260 gyventojų ir 100 įmonių, dėl kurių automobilių pardavimo kainos realumo kyla klausimų, pasieks informaciniai pranešimai. Pranešimus gavę asmenys raginami įvertinti įformintą pardavimo kainą, ir jei ji neatitinka realybės – deklaracijose deklaruoti tikrąją transporto priemonių pardavimo kainą.
Nuotrauka
aplinkosauga
Įkelta:
2024-03-13
Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso ir Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma baudas diferencijuoti pagal pažeidimo mastą, daromą neigiamą poveikį aplinkai, griežtinti baudas fiziniams asmenims ir nustatyti atsakomybę juridiniams asmenims už pažeidimus gyvosios gamtos srityje, ūkinės ir kitos veiklos vykdymą nesilaikant aplinkosauginių reikalavimų.
Nuotrauka
LEA_ Tauragė
Įkelta:
2024-03-07
Pagal elektros iš saulės energijos gamintojų įrengtąją galią Tauragės rajono savivaldybė 2023 m. buvo lyderė savo apskrityje. Apie tai ir visos Lietuvos žaliosios energetikos ateitį kalbėjomės Tauragėje surengtame seminare, kuris skirtas pristatyti sukurtą šalies energetinių rodiklių informacinę sistemą EnerGIS ir valstybės teikiamą finansavimą investuojantiems į atsinaujinančius energijos išteklių plėtrą.