Ar praeityje Tauragę garsinęs futbolo klubas liks tik istorija?
Įkelta:
2021-03-30
Nuotrauka
Tauras
Aprašymas

Nuo 2015-ųjų, kada fotografuotas ši akimirka, futbolo klubui prasidėjo sunkus periodas. „Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

 

Praeityje dėl aukščiausių apdovanojimų šalies futbolo čempionatuose kovojusi Tauragė vėl pasiekė ribą, ties kuria futbolas mieste gali visai išnykti. FK „Tauras“ prieš dešimtmetį atgaivinę verslininkai išsilakstė, klubą valdančią VšĮ „Tauragės futbolas“ skandina įsiskolinimai. Miesto valdžia situaciją vertina blogai ir įžvelgia prastos vadybos problemą. Įstaigos atstovai sako vietoje pagalbos sulaukiantys žlugdančios politikos. O įstaigą per keletą pastarųjų metų paliko profesionalūs treneriai.

Klubo ateitis miglota

Futbolo klubo „Tauras“ greičiausiai šiemet nebeliks. Tokią žinią prieš keletą savaičių teko išgirsti iš Tauragės futbolo bendruomenės. Viena pagrindinių priežasčių – finansai. Anksčiau iš savivaldybės solidžią sumą kasmet gaudavusį klubą valdanti VšĮ „Tauragės futbolas“ šiemet liko be žymios paramos. Nors metų pradžioje savivaldybės taryba atleido viešąją įstaigą nuo nekilnojamojo turto mokesčio už stadioną bei greta esančias tarnybines patalpas, po mėnesio pareikalavo sugrąžinti beveik 83 tūkst. eurų skolą už tą patį stadioną – skolą, kurią pagal sutartį įstaiga nuo 2016-ųjų turėjo kas mėnesį mokėti dalimis, tačiau pastaruosius dvejus metus įsipareigojimų nevykdė.

Maža to, turėdama pradelstų mokėjimų savivaldybei bei kitoms valstybės institucijoms, pagal savivaldybės sporto finansavimo tvarkos aprašą įstaiga  šiemet negalėjo tikėtis finansinės paramos. Kaip sakė duomenis pateikęs Tauragės rajono savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Ignas Kymantas, VšĮ „Tauragės futbolas“ pradelsti įsipareigojimai pagal skolos grąžinimo grafiką sudaro 22 440 Eur. 

– Kol nebus padengti pradelsti įsipareigojimai pagal tvarkos aprašą, finansavimas negali būti skiriamas. 2021 metais iš VšĮ „Tauragės futbolas“ savivaldybės administracija paraiškos finansavimui gauti pagal minėtą tvarkos aprašą negavo, – teigė I. Kymantas.

Finansavimas keitėsi

Nuo 2015-ųjų finansavimas iš savivaldybės keitėsi. Kaip rodo savivaldybės pateikti skaičiai, didžiausia suma skirta 2017-aisiais. Po metų įstaiga veiklos nevykdė, tad savivaldybės skirtų 30 tūkst. eurų negavo. Dar po metų skirta kur kas mažesnė suma, pernai ji vėl padidinta.

– Savivaldybės administracija VšĮ „Tauragės futbolas“ finansuoja pagal Neformaliojo mokinių sportinio ugdymo programą, iš kurios 2019 metais skirta 10 518,04 Eur, 2020 metais – 46 210 Eur. Finansavimas vykdomas ir 2021 metais. Finansavimas skiriamas ir pagal Mėgėjiškos sportinės veiklos ir didelio sportinio meistriškumo rėmimo programą, iš kurios 2020 metais VšĮ „Tauragės futbolas“ skirta 3750 Eur, – skaičius pateikė Finansų skyriaus vedėjas.

Prasta vadyba

Paklaustas, kaip savivaldybė vertina Tauragės futbolo situaciją, mero patarėjas ryšiams su visuomene Kasparas Bertašius negailėjo kritikos. 

– Praeityje pasiektais žaidėjų ir trenerių pasiekimais galime didžiuotis, bet dabartinę situaciją Tauragės rajono savivaldybės administracija vertina blogai. Nors yra sukurtos sąlygos klubams gauti finansavimą už vaikų ugdymą, klubo valdyme yra problemų, – teigė mero patarėjas.

25 proc. viešosios įstaigos akcijų valdo Tauragės rajono savivaldybė, 75 proc. priklauso verslininkui Arūnui Pukeliui kaip privačiam asmeniui. Pasak Tauragės rajono savivaldybės tarybos nario Raimondo Matemaičio, prieš gerą dešimtmetį klubas buvo atsidūręs gilioje duobėje, tačiau viešąją įstaigą įsteigę apie dešimt verslininkų prikėlė klubą naujam gyvenimui. Tačiau po to problemos vėl ėmė kauptis, politiko žodžiais tariant, atėjus vienam asmeniui.

– Prieš penkiolika metų buvo gėdingas puslapis, kai į kokį rajoną nuvažiavęs klubas pralaimėdavo 16:0 prieš silpną komandą. Tada susivieniję verslininkai įkūrė viešąją įstaigą, atgaivino klubą, jis vėl ėmė žaisti aukštesnėse lygose, kovojo dėl pergalių. Vidinių procesų nemačiau, bet po to keistai mažėjo dalininkų, vienas atėjęs supirkinėjo dalis, klubo lygis nusmuko. Kai tas vienas atėjo, klubas nusirito, esame žemumose. Priklausys, kas imsis iniciatyvos, gal jos ribojamos, nežinau. Visi žinome, kas dabar įstaigos dalininkai, – svarstė politikas, nors paprašytas patikslinti, apie kokį asmenį kalba, tiesiogiai pavardės neįvardijo.

Įžvelgia žlugdymą

VšĮ „Tauragės futbolas“ vadovė Dainora Jonaitė, paprašyta pakomentuoti, ar tikrai FK „Tauras“ likimas pakibo ant plauko, nieko neatsakė, tik paprašė pacituoti dabartinio klubo trenerio komentarus, kuriuos treneris surašė privačioje Tauragės futbolo bendruomenės feisbuko grupėje.

– Kažkiek bus, kaip sakant, kur ne kur pabarstyta. Eilinį kartą matau, kad verslininkai, politikai ir mėgėjai bando daryti įtaką, o ne remti sportą. Mes nykstam, nelieka nei trenerių, nei sportininkų, lieka sportuojantieji savo malonumui, o mūsų valdžiai tik tokių ir reikia, nes jiems nereikia nei rezultatų, nei tikslų, nei infrastruktūros, nei lėšų, tie reikalingiausi, balso donorai, – į kitų komentatorių klausimą, ar Tauragėje neliks futbolo, atsakė Darius Stažys.

Sovietmečiu pergales skynęs Vilniaus „Žalgiris“ po to patyrė krizę ir išnyko. Tada atėjo nauji vadovai, prikėlė klubą tuo pačiu pavadinimu, dabar klubas – aukščiausios lygos lyderis. Tad precedentų yra, nereikėtų sieti FK „Tauras“ su VšĮ „Tauragės futbolas“, lygybės ženklo tarp jų nedėčiau. Įstaiga galėtų atsiskaityti, turi tokių galimybių, bet jie neatsiskaito. Net jeigu viešosios įstaigos neliks, klubo vardas ateityje gali atgimti, neabejoju, kad taip ir bus, – teigė R. Matemaitis.

 

Praeityje garsėjo pergalėmis

Vyresni futbolo entuziastai su nostalgija prisimena laikus, kai devintojo dešimtmečio pabaigoje, 1987 m., ką tik perėjęs iš žemesnės lygos Tauragės „Tauras“ netikėtai tapo LTSR aukščiausiosios lygos čempionu. Tą kartą finale pergalę pavyko išplėšti po baudinių serijos, sėkmingai varžovų bandymus atrėmus Jaunučiui Šetkui, dabar vieno geriausio šalies futbolininko, vartininko Ernesto Šetkaus tėvui.

Po 2000-ųjų klubui kelis kartus pavyko prasibrauti į UEFA Europos lygos čempionatą. Šalies čempionatuose klubas kurį laiką žaidė I lygoje, bet tuomet nuo 2015-ųjų prasidėjo sunkus periodas. Klubas iškrito iš I lygos, 2016-aisiais nedalyvavo jokiose pirmenybėse, 2018-aisiais nevykdė jokios veiklos. Pastaraisiais metais klubas buvo gavęs LFF II lygos licenciją, bet aukštumų nepasiekė. 

Tačiau ar šiemet pavyks suburti komandą ir startuoti lygoje, kol kas neaišku. 

Kaip „Tauragės žinias“ informavo LFF Licencijavimo vadybininkas Karolis Dieninis, FK „Tauras“ buvo išduota licencija, bet vėliau klubas raštu federaciją informavo apie kitokius planus.

– FK „Tauras“ buvo išduota 2021 m. II lygos licencija, tačiau vėliau pats klubas raštiškai informavo LFF, kad 2021 m. II lygos pirmenybėse nedalyvaus. Klubui ateityje siekiant II lygos licencijos bus atsižvelgiama į bendrą klubo finansinę būklę bei veiklos tęstinumo perspektyvas, – raštu atsakymą pateikė K. Dieninis.

Paprašytas patikslinti nedalyvavimo priežastis, pašnekovas teigė, kad tai komentuoti turėtų klubo vadovybė ir LFF nuo platesnių komentarų susilaikys.

„Tauragės futbolo“ vadovė D. Jonaitė teigė, kad priežastis lėmė pasikeitusi sporto finansavimo tvarka, dėl ko numatyta sporto klubams turėti 20 proc. prašomo biudžeto savo ar rėmėjų lėšomis ir neturėti skolų savivaldybei.

– Klubas skolingas savivaldybei tapo 2021 02 17 d. tarybai priėmus sprendimą nutraukti 2016 m. sudarytą sutartį tarp VšĮ „Tauragės futbolas“ ir savivaldybės. Vasario 19 d. duomenimis, klubo įsiskolinimas savivaldybei yra 86 167 eurai. 2021 sausio 27 d. tarybos posėdyje svarstant klubo prašymą atleisti nuo Nekilnojamojo turto mokesčio buvo iškeltas ir 2016 m. sutarties klausimas. Klubo prašymą dėl atleidimo nuo NT mokesčio savivaldybė tenkino, tačiau dėl 2016 m. sutarties savivaldybės taryba išlygų netaikė ir priėmė sprendimą nutraukti sutartį. Tokiu būdu klubas netenka galimybės pretenduoti į finansavimą ir kartu dalyvauti II lygos pirmenybėse, nes klubui vien savo lėšomis dalyvauti pirmenybėse yra  finansiškai sudėtinga, ypatingai atsižvelgiant į aplinkybes, kad per pastaruosius 2019–2020 metus klubas iš  visos turimos 179 tūkst. eurų skolos yra padengęs 87 tūkst. Klubas kreipėsi į tarybą – ieškoti kitų būdų skolos klausimui spręsti ir nestabdyti įsibėgėjančios futbolo veiklos – buvo pateikti skolų mažinimo skaičiai ir prašymas nenutraukti sutarties, padengiant pradelstus mokėjimus, tačiau situacija yra tokia, kokia yra šiandien. Labai gaila, kad U-19 ir U-17 jaunimas praranda galimybę tobulėti ir integruotis į vyrų futbolą, pasisemti patirties, – teigė D. Jonaitė.

R. Matemaitis sako, kad precedentų Lietuvos futbole jau yra buvę.

– Sovietmečiu pergales skynęs Vilniaus „Žalgiris“ po to patyrė krizę ir išnyko. Tada atėjo nauji vadovai, prikėlė klubą tuo pačiu pavadinimu, dabar klubas – aukščiausios lygos lyderis. Tad precedentų yra, nereikėtų sieti FK „Tauras“ su VšĮ „Tauragės futbolas“, lygybės ženklo tarp jų nedėčiau. Įstaiga galėtų atsiskaityti, turi tokių galimybių, bet jie neatsiskaito. Net jeigu viešosios įstaigos neliks, klubo vardas ateityje gali atgimti, neabejoju, kad taip ir bus, – teigė pašnekovas.

Pasitraukė patyrę treneriai

Pernai įstaigą paliko aukštos kvalifikacijos treneris Andrius Bendikas, po to pasitraukė ir jaunimo treneris Tomas Rimas. Jo treniruojami jaunieji auklėtiniai rodė aukštus rezultatus tiek regiono, tiek tarptautiniuose turnyruose. Kaip tada oficialiai aiškinta, treneriai pasitraukė dėl finansinių bei asmeninių priežasčių. Dabar kitomis veiklomis besiverčiantis A. Bendikas, paprašytas pakomentuoti FK „Tauras“ likimą, nenoriai kalba apie susidariusią situaciją, nors sako, kad visiškai atsiriboti nuo futbolo jam nepavyksta.

– Taip, esu tikrai nutolęs nuo tos temos ir nesigilinu, neskiriu daug energijos tam, koncentruojuosi į savo veiklas. Įdomu tik auklėtinių, kurie buvo „Taure“, keliai. Todėl įdomu, ar bus „Tauras“ toliau. O kai tiksliai žinosime, ar jis bus, ar ne, tada gal ir galima kažką pakomentuoti, o dabar nelabai, – nedaugžodžiavo A. Bendikas.

Apie pokyčius neseniai informavo ir kitas patyręs vartininkų treneris Žydrūnas Mačaitis, kuris perėjo dirbti į Telšių „Džiugo“ klubą bei buvo pakviestas treniruoti U-15 nacionalinę rinktinę. Kaip aiškino pats treneris, Tauragės futbolo akademijoje likęs minimaliai, pagrindinis darbo krūvis nukreiptas į naujas pareigas.

 

Tauragės rajono savivaldybės finansavimas FK „Tauras“:
2015 m. 28 962 Eur
2016 m. 23 000 Eur
2017 m. 54 000 Eur
2018 m. (buvo skirta 30 tūkst., bet veiklos nevykdė)
2019 m. 17 400 Eur
2020 m. 30 000 Eur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuotrauka
keliai
Kelių priežiūros nuotrauka
Įkelta:
prieš 16 valandų
AB „Kelių priežiūra“ praneša apie naujovę, kuri padės dar efektyviau užtikrinti saugumą Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose. Bendrovė atliko integraciją su vis labiau Lietuvoje populiarėjančia nemokama navigacine programa „Waze“. Tokiu būdu kelininkai, atlikdami nuolatinės kelių priežiūros darbus pagal nustatytus reikalavimus, gauna papildomus duomenis darbui iš vairuotojų tiesiogiai į bendrovės nuolatinės kelių priežiūros brigadų programas.
Nuotrauka
rugsejo 1
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Jau dabar sunkiau besiverčiančios šeimos gali kreiptis dėl 110 eurų siekiančios paramos kiekvienam mokyklinio amžiaus vaikui mokinio reikmenims įsigyti. Kartu verta pateikti ir prašymą dėl nemokamo maitinimo mokyklose. Tai aktualu 3-12 klasių nepasiturinčių šeimų vaikams. Visiems ikimokyklinukams, pirmokams ir antrokams, nevertinant pajamų, jis teikiamas ir be prašymo. 
Nuotrauka
draudeni
Draudenių ežero paplūdimys. Autorės nuotraukos
Įkelta:
2024-07-23
Tęsiasi Tauragės rajono savivaldybės maudyklų vandens kokybės stebėjimas, pagal Tauragės rajono savivaldybės mero 2024 m. gegužės 9 d. potvarkiu Nr. 4-220 „Dėl numatomų vykdyti maudyklų vandens kokybės tyrimų 2024 metų kalendorinio grafiko Tauragės rajono savivaldybėje patvirtinimo“ patvirtintą kalendorinį grafiką.
Nuotrauka
centro
Tauragės radijo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-16
Tauragės rajono savivaldybės administracija (kodas 188737457), kurios buveinė Tauragėje, Respublikos g. 2,  skelbia statinių (kioskų) Tauragėje, Spaustuvės g. 1, elektroninius nuomos aukcionus. Kiekvienas statinys (kioskas) išnuomojamas 5 metų terminui (su galimybe pratęsti nuomos sutartį iki 10 metų). Numatytas veiklos pobūdis kiekviename statinyje (kioske) – prekyba (maisto produktais).  Aukcionuose išnuomojama:
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Skatindama ekologinių ūkių plėtrą ir siekdama, kad vaikai gautų daugiau kokybiško maisto, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) jau šiemet į remiamų produktų sąrašą įtrauks ir perėjimo prie ekologinės gamybos laikotarpio produktus. Iki šiol vaikai ugdymo įstaigose galėjo skanauti tik ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų, kurių įsigijimą rėmė ŽŪM.
Nuotrauka
senjorai
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Lietuvoje dirbančių vyresnio amžiaus žmonių daugiau nei kitose Europos šalyse. Eurostato duomenimis, 55-64 metų gyventojų užimtumas mūsų šalyje viršija Europos Sąjungos ir Euro zonos šalių vidurkį. Pagrindinis skirtumas – Lietuvoje daugiau dirba tokio amžiaus moterys, o ES – vyrai.
Nuotrauka
Mergaitė
Įkelta:
2024-07-12
Siekiant maksimaliai apsaugoti vaikus nuo seksualinio smurto, asmenys dirbantys ar planuojantys dirbti su vaikais, privalės turėti Teisėto darbo su vaikais kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti ar darbuotojas turi QR kodą, o institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatančius Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimus priėmė Seimas. Jie įsigalios nuo 2024 m. lapkričio 1 d.
Nuotrauka
erelis
Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-12
Tauragiškis Antanas sulaukęs palikimo, žemės, Deferencijos kaime ėmė kurti planus apie ten esančios sodybos puoselėjimą ir galimybę ūkininkauti. Tačiau apsilankius Nacionalinėje mokėjimo agentūroje dėl pievų deklaravimo laukė netikėta naujiena: jam priklausančiuose plotuose apsigyveno Lietuvoje retas paukštis, mažasis erelis rėksnys. Dėl saugomo gyvūno vyrui teko atsisakyti visų planų. Tas dar nebūtų taip apmaudu, tačiau jo žemėje ES lėšomis pradėti tvarkyti melioracijos grioviai. Erelio peryklomis pripažintose pievose važinėjasi technika, perkastuose grioviuose išnyko vandens telkinių gyvūnija. „Kas dabar tą erelį maitins?“ – susirūpino erelio namų savininkas.
Nuotrauka
poligonai
Įkelta:
2024-07-11
Priėmus sprendimą steigti du naujus Lietuvos kariuomenės poligonus Vakarų Lietuvoje  – Tauragės ir Šilalės karinius poligonus su jų veiklai būtina infrastruktūra – Krašto apsaugos ministerija tęsia viešas diskusijas su rajonų bendruomenėmis dėl poligonų steigimo ir liepos 15 d. kviečia į susitikimus aktualiems klausimams aptarti.  Susitikimuose su rajonų bendruomenėmis dalyvaus  Vyriausybės,  Krašto apsaugos,  Aplinkos, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos kariuomenės, Valstybinė saugomų teritorijų tarnybos, Valstybinės miškų urėdijos atstovai. Taip pat diskusijose dalyvaus Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų savivaldybių merai, seniūnijų atstovai. 
Nuotrauka
Aplinkelis
Įkelta:
2024-07-09
Siekiant nukreipti tranzitinį transportą nuo miesto centrinės dalies, Tauragėje šiemet toliau tiesiamas pietinis aplinkkelis. Šiuo metu darbai vyksta ruože nuo Vytauto gatvės iki Dariaus ir Girėno gatvės. Kaip valstybei svarbiam vietinės reikšmės kelių projektui, šiems darbams šiemet skirta daugiau kaip 615 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų.
Nuotrauka
JAUNIMO UZIMTUMAS
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-08
Liepos 1 d. įsigalios Užimtumo įstatymo pakeitimai, kurie palies bene visas klientų grupes. Supažindiname su svarbiausiais iš jų.
Nuotrauka
kredito unija
Įkelta:
2024-07-04
LKU kredito unijų grupė pasirašė sutartį su UAB „Investicijų ir verslo garantijomis“ (INVEGA), pagal kurią priemonėje dalyvaujančios kredito unijos pradeda teikti lengvatines paskolas ūkininkams. Lengvatinės paskolos gali būti skirtos ūkio plėtrai ir modernizavimui, taip pat investicijoms bei apyvartiniam kapitalui finansuoti.
Nuotrauka
energija
Įkelta:
2024-07-03
Lietuvoje sparčiai didėja energijos gamyba iš atsinaujinančių energijos išteklių, kuri, palyginti su tradiciniais energijos gamybos būdais, suteikia daug naudos aplinkai, turi socialinę ir ekonominę reikšmę. Skaičiuojama, kad Šilalės rajono savivaldybėje pusė suvartojamos energijos yra iš atsinaujinančių išteklių. Šilalės rajono savivaldybė sparčiai ruošiasi pereiti prie alternatyviųjų išteklių energijos plėtojimo, ruošdama atitinkamus strateginius dokumentus, taip pat atnaujina seną ir neefektyvią viešųjų paslaugų infrastruktūrą bei numato dideles apimtis, modernizuojant senus daugiabučius.
Nuotrauka
žal
Žalgirių gimnazijos nuotraukos
Įkelta:
2024-07-03
DofE programa – tai iš Edinburgo (Jungtinė Karalystė) atkeliavusi asmeninio tobulėjimo programa, Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai įgyvendinama organizacijose, dirbančiose su 14–24 metų jaunimu. Taikant šią programą,  skatinama ugdyti drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę, prisidedančią prie visuomenės gerovės. DofE programą visame pasaulyje koordinuoja Tarptautinis DofE apdovanojimų programos fondas. Programą globoja jauniausiasis Karalienės Elizabeth II ir princo Philipo sūnus – Jo Karališkoji Prakilnybė Edinburgo hercogas princas Edwardas.
Nuotrauka
patriot
Įkelta:
2024-07-02
Liepos 7-19 dienomis Lietuvoje pirmą kartą organizuojamos pratybos „Baltic Connection 24" („BALTCON24"), kurioms į Lietuvą dislokuojama Nyderlandų ilgojo nuotolio oro gynybos sistema „Patriot". Pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų (KOP) Oro gynybos batalionas su vidutinio nuotolio oro gynybos sistemomis „NASAMS", Nyderlandų karališkųjų karinių oro pajėgų oro gynybos sistema „Patriot", NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Ispanijos ir Portugalijos naikintuvai, Lietuvos kariuomenės Oro operacijų centras ir KOP orlaiviai.
Nuotrauka
pinigai
asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-01
Nuo liepos 1 d. iš skolų turinčių žmonių atlyginimų antstoliai išskaičiuos mažesnę dalį – tai reiškia, kad daugiau pajamų liks pragyvenimui, o kartu žmonės bus skatinami dirbti legaliai ir palaipsniui išvis atsikratyti skolų naštos. Skolų turinčiam žmogui papildomai kreiptis į antstolius nereikės, sumažintos privalomos išskaitos bus taikomos automatiškai.
Nuotrauka
gais
Įkelta:
2024-07-01
Trečiadienį Tauragės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) visuomenei pristatė naują autocisterną, kurią naudos Kęsčių ugniagesių komanda. Automobilis pirktas dėvėtas, tiesa, tokį rasti nėra lengva. Ugniagesių viršininkas Aretas Ežerskis praleido ne vieną mėnesį vartydamas internetinius puslapius ir ieškodamas tinkamo automobilio.
Nuotrauka
socialinis
Įkelta:
2024-06-28
Socialinis darbas visuomenei yra naudingas arba labai naudingas – taip mano dauguma Lietuvos gyventojų, rodo tyrimai. Nors per paskutinius penkerius metus socialinių paslaugų srities darbuotojų skaičius padidėjo daugiau nei 3 tūkst., šių darbuotojų vis dar trūksta, o jų poreikis nuolat auga. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jaunuolius kviečia rinktis socialinio darbuotojo profesiją. Socialinį darbą galima studijuoti vienoje iš 15 šalies aukštųjų mokyklų.
Nuotrauka
Baciuška
Įkelta:
2024-06-27
Vakar medijose pasirodžiusi žinia, kad Šilalės ir Tauragės rajonuose bus kuriami du nauji kariuomenės poligonai, nustebino ne vieną. Naujiena, tarsi perkūnas iš giedro dangaus, iš pradžių šokiravo, o paskui iššaukė komentarų krušą ir liūtį.
Nuotrauka
gaistrinė
Įkelta:
2024-06-27
Tauragės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba šiandien pristatė naują vidutinės klasės autocisterną „MAN“, kuri pagerins mūsų ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas bei leis greičiau ir efektyviau reaguoti į nelaimes. Ši moderni technika yra itin svarbi tiek savivaldybei, tiek jos gyventojų saugumui.
Nuotrauka
namai
Įkelta:
2024-06-27
Siekiant taikliau ir efektyviau panaudoti mokesčių mokėtojų lėšas, labiau skatinti savivaldybes prisidėti finansiškai prie valstybės teikiamos jaunų šeimų įsigyti būstus paskatos, keičiamas finansinės paramos jaunoms šeimoms teikimo modelis. Seimas priėmė Vyriausybės pateiktą ir Seime patobulintą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo projektą.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-06-27
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė, birželio 20 d. buvo atlikti maudyklų vandens tyrimai Jūros upės maudykloje, Balskų tvenkinyje, Keramikos tvenkinyje, Skaudvilės tvenkinyje, Draudenių ežere, Zumpės tvenkinyje bei vBaltrušaičių tvenkinyje.
Nuotrauka
poliginai
Įkelta:
2024-06-26
Bus steigiami du nauji Lietuvos kariuomenės poligonai Tauragės ir Šilalės rajonuose​​​​​​​Šiandien Valstybės gynimo taryba priėmė sprendimą steigti du  naujus Lietuvos kariuomenės poligonus  vakarų Lietuvoje  –  Tauragės ir Šilalės  karinius poligonus su būtina jų veiklai reikalinga infrastruktūra. Toks sprendimas priimtas įvertinus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės teiktus pasiūlymus dėl galimos Lietuvos kariuomenės poligono vietos, kurioje galėtų treniruotis Lietuvos kariai.