Jau šeštus metus veikiantis restoranas „Skonio džiazas“ elegantišku interjeru ir pro panoraminius langus atsiveriančiu vaizdu į Bažnyčių gatvę kviečia pajusti harmoniją tarp gero maisto, jaukios aplinkos ir gatvės šurmulio. O šiltuoju sezonu atgyja ir restorano vasaros terasa.
Koronaviruso pandemija kirto kone visiems verslams, o viešojo maitinimo sektoriui – ypač skaudžiai. Karantino metu kavinės, restoranai dirbti negalėjo, o ir ėmus lengvinti karantiną laikytis visų reikalavimų sudėtinga. Ne paslaptis, kad kai kurios viešojo maitinimo įstaigos šio kirčio neatlaikė. Vis dėlto komentuodama gandus apie restorano „Skonio džiazas“ uždarymą, jo vadovė Lijana Stasiulienė juokiasi:
– Manau, čia labiausiai tiktų Marko Tveno žodžiai „Gandai apie mano mirtį buvo gerokai perdėti“. Restoranas ne tik dirba, bet ir tvirtai „stovi ant kojų“.
Ir išties – užsukę į restoraną kasdienių pietų, vakarienės ar kavos nenusivilsite. Virtuvės šefai turi ką pasiūlyti ir kuo nustebinti. Antai, pasak L. Stasiulienės, „Skonio džiazas“ – vienintelė vieta Tauragėje, kur maistas gaminamas ant tikro grilio, kūrenamo anglimis. Tam virtuvėje įrengta speciali ventiliacija. Ant grilio kepami įvairūs kepsniai, šonkauliukai, daržovės, žuvis.
Verta į „Skonio džiazą“ užsukti ir saldumynų mėgėjams – jie čia išties įspūdingi. Pavyzdžiui, lankytojai labai pamėgo karštas slyvas su ledais.
– Vis pagalvojame, kad jau gal reiktų šį desertą išimti iš meniu, gaminti vietoj jo ką nors kita, tačiau svečiai jo vis prašo... – šypsosi restorano vadovė.
Tačiau naujienų meniu netrūksta – jis nuolat keičiamas, nes, pasak direktorės, personalas tobulinasi kursuose, kuria naujus patiekalus. Atnaujinti meniu ypač stengiamasi šventėms – Kalėdoms, Velykoms ir kt. Štai ir dabar, artėjant Rugsėjo 1-ajai, jau suplanuota vaikus, tėvelius, mokytojus pasitikti su ypatingomis staigmenomis. Jų lauks burgeriai su tikra grilinta mėsyte, įdomesni desertai.
„Skonio džiazą“ pamėgo ir asmenines šventes organizuojantys žmonės. Juk bene svarbiausia, ko reikia šventei, – gardus ir šviežias maistas, užkandžių įvairovė, estetiškas maisto patiekimas.
– Šventės organizavimas pareikalauja daug energijos ir pastangų, todėl ypatingu maistu leiskite pasirūpinti mums, o jūs švęskite be rūpesčių, – sako L. Stasiulienė ir kviečia savo šventes švęsti „Skonio džiaze“.
Baimintis, kad tai gali būti pernelyg brangu, nereikėtų – pasak restorano vadovės, šventę galima surengti ir pigiau, ir brangiau, kaina priklauso nuo užsakomų patiekalų.
Restorane priimami individualūs maisto užsakymai asmeninėms šventėms, o maisto pristatymas Tauragėje – nemokamas.
Prieš pat Kalėdas, gruodžio 17-ąją, „Skonio džiazas“ minės jau 6-ąjį gimtadienį. Žinoma, jis neapsieis be prizų ir siurprizų svečiams – jau tapo tradicija ta proga rengti šventę, kurios metu dovanos atitenka ne šeimininkams, o svečiams. Tikriausiai ji bus surengta ir šiemet. Tiesa, iki tol dar yra laiko. O kol kas, kaip sako restorano vadovė Lijana Stasiulienė, – kasdienis kruopštus ir atsakingas darbas stengiantis, kad visi restorano svečiai liktų patenkinti.
Užs. Nr. 47