Inga Dikšaitienė: „Norėtųsi, kad tauragiškis labiau palaikytų tauragiškį“
Įkelta:
2017-02-06
Nuotrauka
Aprašymas

Asmeninio albumo nuotraukos

,
Nuotrauka

Sunku būtų nepastebėti šios šviesiaplaukės, energingos, kūrybiškos ir pozityvumu užkrečiančios asmenybės Tauragės fone. Jau trečiąjį sezoną ji skatina tauragiškius netingėti, susikrauti lagaminus ir daugiau keliauti. Atidaryti kelionių agentūrą buvo Ingos sena svajonė, kuri tapusi realybe džiugina, nes hobis jai tapo darbu. Apie ką daugiau, jeigu ne keliones, idėjas, įspūdžius ir nuolatinį judėjimą kalbėsimės su verslininke, kelionių agentūros „1000 mylių“ vadove Inga Dikšaitiene.    

– Papasakokite, kokią vietą Jūsų gyvenime užima kelionės?

– Man asmeniškai, kelionės yra antroje vietoje po šeimos. Per šiuos metus keliavau ypatingai daug. Pagauni pagreitį, tuomet tai tampa neatsiejama tavo gyvenimo dalimi. Dabar, jeigu aš visą mėnesį pabūnu namuose ir niekur neišvykstu, aplanko labai keistas jausmas, jauti, kad trūksta judėjimo ir negali nustygti vietoje. Daugiau keliauti pradėjau pastaruoju metu, nes tai tapo mano darbu ir man labai smagu pasakyti, kad kelionės yra mano aistra ir darbas viename.

– Kokios Jūsų lankytos vietos paliko didžiausią įspūdį?

– Niekada nepamiršiu, kaip kartą teko praleisti naktį kalnuose Austrijoje iglu – eskimų žiemos namelyje. Įsivaizduokite: 3 km aukštis, temperatūra -10 laipsnių ir tavo namelis, kaip ir visa kita jame, pagamintas iš sniego ir ledo. Kiekvienas turėjome atskirą miegamąjį be durų bei lovą, ant kurios buvo avikailis ir labai šiltas miegmaišis, į kurį reikia lįsti be drabužių. Aš priėmiau šį iššūkį, nes šalia buvo sporto bazė, pamaniau, jeigu neištversiu, bus galima naktį eiti į pastatą. Baisiausia buvo tai, kad esant tokiame aukštyje trūksta deguonies, todėl būtina su savimi turėti vandens. Tačiau, žinoma, niekas nepasakė, kad vandenį taip pat reikia laikyti miegmaišyje, nes prireikus, kai pabundi užgniaužtu kvėpavimu, jis gali būti užšalęs. Mūsų, tokių ekstremalų, buvo apie dvidešimt, iš kurių aš buvau vienintelė moteris ir ryte paaiškėjo, kad vienintelė ištvėriau visą naktį. Taip pat neseniai grįžau iš Jungtinių Arabų Emyratų, kur man didžiulį įspūdį paliko kultūrų skirtumas ir kontrastai. Atsidūręs ten pasijunti, lyg laiko mašina nusikėlęs vienu amžiumi atgal, atsižvelgiant į tradicijų išlaikymą, discipliną, drausmę. Aš asmeniškai jaučiausi kaip pasakoje „Tūkstantis ir viena naktis“. Tačiau kartu, žvelgiant į aplinką, į architektūrą, transporto priemones, tai savotiškai amžius į priekį. Šalyje gyvena 9 milijonai žmonių, iš kurių 1 milijonas yra vietinių ir maždaug kas 47-as vietinis gyventojas yra milijonierius, o viskas padaryta taip, kad vietiniai gyventų labai gerai, todėl jie yra arba turtingi, arba labai turtingi.

– Kas Jums yra geros atostogos?

– Man patinka, kai gali būti pats sau šeimininkas, kai nereikia laikytis grafiko. Aš mėgstu judėjimą, bet ir komfortą. Svarbu yra atsipalaidavimas, geras oras, geras maistas, labai svarbu gera kompanija. Geros atostogos yra, kai gali laisvai judėti, neužsibūti per ilgai vienoje vietoje, tačiau sustoti kur tik panorėjus. Geros atostogos taip pat yra nauja vieta arba kelionė, kuri tampa gražia tradicija.

– Pastaruoju metu tiek daug keliaujate, matote tiek daug gražių vietų, ar nekilo pagundų pakeisti gyvenamąją vietą?

– Niekada nenorėčiau gyventi ne Lietuvoje. Čia man saugu, čia geras vanduo, čia geriausia mano šeimai. Nenorėčiau palikti ir Tauragės, nes čia matau daug pliusų. Man patinka, kad eidamas gatve pažįsti žmones, jauti bendruomenės jausmą, niekur nereikia skubėti, viskas arti ir greitai pasiekiama, laikas yra produktyvesnis. Mes galime su draugais susėsti ir pietauti valandą, kiekvienas mūsų vakaras yra kokybiškas. Čia nemažai nišų bei veiklos. Tačiau turiu prisipažinti, kad šiemet buvau Tenerifės saloje ir tikrai pasijaučiau kaip namuose, todėl buvo kilusi mintis, kaip būtų smagu čia atvažiuoti pagyventi kelis mėnesius per metus, juk čia taip šilta, taip gražu, taip egzotiška.

– Ar sutinkate su posakiu, kad kelionės yra tai, ką žmogus pirkdamas tampa turtingesnis?

– Visiškai sutinku, nes kelionių metu plečiasi akiratis ir ateina suvokimas, kad niekas iš tikrųjų į tave nežiūri, niekam nesvarbu, kaip tu atrodai, niekas nekritikuoja. Viskas pasidaro įmanoma. Padaręs vieną, tu išdrįsti padaryti ir kitus dalykus, atsiranda daug pirmų kartų, kurių iki tol nebuvo. Tu tampi laisvu žmogumi, supranti, kad gali daugiau sau leisti, kad tavo galimybės didesnės nei galvojai, mažiau tabu ir ribų tave varžo. 

Nuotrauka

– Papasakokite, kaip kilo kelionių agentūros „1000 mylių“ verslo idėja?

– Pradėjome kartu su vyru galvoti, kad savo trims vaikams turime stengtis sukurti kuo geresnę ir stabilesnę ateitį. Tuomet akys užkliuvo už namo, kuriame šiandien yra mūsų patalpos, nors įsigyti jį nebuvo paprasta. Iš kur gauti pinigų buvo didžiulis galvos skausmas, nes santaupų tiek neturėjome. Patį verslą pradėjome nuo nulio – tai yra įrodymas, kad viskas įmanoma. Streso buvo labai daug, nes tai buvo avantiūra ir dar labai rizikinga, nuolat sukosi mintys, o kas jeigu nepavyks? Iš pradžių galvojome patalpas tiesiog sutvarkyti ir išnuomoti, tačiau  naršydama internete radau tokius žodžius: „Net ir tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio“. Pagalvojau, koks geras kelionių agentūros pavadinimas „1000 mylių“ ir tuomet gimė idėja kurti šį verslą. Buvo labai sunku, atrodė ir klientų nėra, puolė neviltis, daug kartų svarstėme, galbūt uždaryti agentūrą ir išnuomoti patalpas. Tačiau tuomet mane labai palaikė vyras, sakydamas – kaip tu gali uždaryti savo svajonę. Ir iš tikrųjų, kartais reikia tiesiog turėti kantrybės ir išlaukti. Visi žmonės nori greito rezultato, tačiau taip nebūna.

– Vienas iš Jūsų uždavinių buvo skatinti žmones keliauti bei keisti požiūrį. Kaip labiausiai norėtųsi, kad pasikeistų tauragiškių požiūris?

– Pripažinkime, daugelis tauragiškių važiuoja apsipirkti į didesnius miestus, nes yra nusistovėjęs požiūris, kad ten pigiau, kokybiškiau. Taip yra ir su kelionėmis, dauguma žmonių linkę tokias paslaugas įsigyti didmiestyje. Ir man labai norėtųsi, kad vietiniai žmonės labiau palaikytų savus, kad suprastų, jog jeigu aš perku vietinėje krautuvėlėje, o ne dideliame prekybos centre, tuomet darau gerą savo miesto žmonėms ir taip aš prisidedu prie miesto gerovės ir aukštesnio gyventojų pragyvenimo lygio. Kuo daugiau pinigų aš išleidžiu čia, tuo geriau gyvena mano miestas ir jame esantys žmonės. Aš taip manau ir mano draugai taip mano, o jeigu didžioji dalis taip galvotų, tuomet visi ir gyventume geriau, vyktų savotiški mainai. Reikia palaikyti kitą žmogų ir tuomet jis tave palaikys. O Tauragėje tikrai yra talentingų žmonių, nuoširdžių, kurie teikia kokybiškas paslaugas ir produktus. Labai dėkoju visiems savo klientams, kurie su mumis nuo pat pradžių, jau trečią sezoną kartu, kurie taip palaikė. Smagiausia yra, kai žmonės parekomenduoja, nes tai yra didžiausias įvertinimas, kad tavo darbas yra geras ir kokybiškas.

– Iš kokių miestų sulaukiate daugiausiai klientų? Ir kuo skiriasi tauragiškis nuo didmiesčio gyventojo?

– Vis tik didžioji dalis mūsų klientų yra iš Klaipėdos ir Vilniaus. Tauragiškiai ką nors pirkdami yra rūpestingesni, mėgsta ilgai rinktis ir svarstyti, yra labai smulkmeniški, linkę ilgiau vilkinti ir jie niekada niekur neskuba. O didmiesčio gyventojas, kadangi ten gyvenimo tempas kitoks, viską daro greičiau – reaguoja, apsisprendžia. Jie žino, kad pamatęs pasiūlymą, turi pirkti čia ir dabar, nes vėliau kainos gali kilti, todėl yra impulsyvesni. 

– Kokią tendenciją pastebite, ar žmonės mieliau linkę tyrinėti savo kraštą, ar vis tik atostogų vykti į užsienį? Kuris variantas artimesnis Jums?

– Man asmeniškai labai patinka keliauti Lietuvoje. Tačiau galbūt skambės paradoksaliai, bet kelių savaičių atostogos Lietuvos pajūryje yra žymiai brangesnės nei atostogos užsienio kurortuose. Žmonės, skaičiuodami būsto nuomą, dažnai lygina paties pigiausio vieno kambario Lietuvos pajūryje ir keturių žvaigždučių viešbučio Turkijoje kainas. Tačiau gero viešbučio Lietuvoje kaina bus tokia pat, o daugeliu atveju ir didesnė. Žinoma, vykstant į užsienį reikės sumokėti už skrydį, tačiau laikas bus praleistas turiningiau, prasiplės akiratis, o geras oras – garantuotas.  Aš labai mėgstu Lietuvą, ir mūsų pajūris yra labai ypatingas, tačiau mes tiesiog į jį neįsileidžiame žmonių, per daug draudimų ir suvaržymų, o tai atbaido žmones.   

– Kaip galvojate, ko reikia žmogui, norinčiam keliauti? Kas svarbiausia?.

– Labiausiai žmogui reikia noro. Pavyzdžiui, jeigu nori pradėti verslą, surenki visus minusus ir matai, kodėl to daryti nereikėtų, kad save apsaugotum. Taip ir keliaudami, žmonės ieško priežasčių, kodėl to neturėtų nedaryti: neramus pasaulis, virusai, stichinės nelaimės. Vis dėlto didžiausias stabdis yra vidinė baimė, o finansai tiesiog apsprendžia komfortą ir kokybę. Galiu pasakyti pavyzdį: turime klientų, kurie yra vyras ir žmona, abu uždirba šiek tiek daugiau už minimalų atlyginimą, tačiau jie per metus išvyksta į dvi kuklias ir paprastas keliones, labai jais didžiuojuosi.

Dėkojame už pokalbį.

Nuotrauka
keliai
Kelių priežiūros nuotrauka
Įkelta:
prieš 18 valandų
AB „Kelių priežiūra“ praneša apie naujovę, kuri padės dar efektyviau užtikrinti saugumą Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose. Bendrovė atliko integraciją su vis labiau Lietuvoje populiarėjančia nemokama navigacine programa „Waze“. Tokiu būdu kelininkai, atlikdami nuolatinės kelių priežiūros darbus pagal nustatytus reikalavimus, gauna papildomus duomenis darbui iš vairuotojų tiesiogiai į bendrovės nuolatinės kelių priežiūros brigadų programas.
Nuotrauka
rugsejo 1
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Jau dabar sunkiau besiverčiančios šeimos gali kreiptis dėl 110 eurų siekiančios paramos kiekvienam mokyklinio amžiaus vaikui mokinio reikmenims įsigyti. Kartu verta pateikti ir prašymą dėl nemokamo maitinimo mokyklose. Tai aktualu 3-12 klasių nepasiturinčių šeimų vaikams. Visiems ikimokyklinukams, pirmokams ir antrokams, nevertinant pajamų, jis teikiamas ir be prašymo. 
Nuotrauka
draudeni
Draudenių ežero paplūdimys. Autorės nuotraukos
Įkelta:
2024-07-23
Tęsiasi Tauragės rajono savivaldybės maudyklų vandens kokybės stebėjimas, pagal Tauragės rajono savivaldybės mero 2024 m. gegužės 9 d. potvarkiu Nr. 4-220 „Dėl numatomų vykdyti maudyklų vandens kokybės tyrimų 2024 metų kalendorinio grafiko Tauragės rajono savivaldybėje patvirtinimo“ patvirtintą kalendorinį grafiką.
Nuotrauka
centro
Tauragės radijo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-16
Tauragės rajono savivaldybės administracija (kodas 188737457), kurios buveinė Tauragėje, Respublikos g. 2,  skelbia statinių (kioskų) Tauragėje, Spaustuvės g. 1, elektroninius nuomos aukcionus. Kiekvienas statinys (kioskas) išnuomojamas 5 metų terminui (su galimybe pratęsti nuomos sutartį iki 10 metų). Numatytas veiklos pobūdis kiekviename statinyje (kioske) – prekyba (maisto produktais).  Aukcionuose išnuomojama:
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Skatindama ekologinių ūkių plėtrą ir siekdama, kad vaikai gautų daugiau kokybiško maisto, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) jau šiemet į remiamų produktų sąrašą įtrauks ir perėjimo prie ekologinės gamybos laikotarpio produktus. Iki šiol vaikai ugdymo įstaigose galėjo skanauti tik ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų, kurių įsigijimą rėmė ŽŪM.
Nuotrauka
senjorai
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Lietuvoje dirbančių vyresnio amžiaus žmonių daugiau nei kitose Europos šalyse. Eurostato duomenimis, 55-64 metų gyventojų užimtumas mūsų šalyje viršija Europos Sąjungos ir Euro zonos šalių vidurkį. Pagrindinis skirtumas – Lietuvoje daugiau dirba tokio amžiaus moterys, o ES – vyrai.
Nuotrauka
Mergaitė
Įkelta:
2024-07-12
Siekiant maksimaliai apsaugoti vaikus nuo seksualinio smurto, asmenys dirbantys ar planuojantys dirbti su vaikais, privalės turėti Teisėto darbo su vaikais kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti ar darbuotojas turi QR kodą, o institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatančius Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimus priėmė Seimas. Jie įsigalios nuo 2024 m. lapkričio 1 d.
Nuotrauka
erelis
Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-12
Tauragiškis Antanas sulaukęs palikimo, žemės, Deferencijos kaime ėmė kurti planus apie ten esančios sodybos puoselėjimą ir galimybę ūkininkauti. Tačiau apsilankius Nacionalinėje mokėjimo agentūroje dėl pievų deklaravimo laukė netikėta naujiena: jam priklausančiuose plotuose apsigyveno Lietuvoje retas paukštis, mažasis erelis rėksnys. Dėl saugomo gyvūno vyrui teko atsisakyti visų planų. Tas dar nebūtų taip apmaudu, tačiau jo žemėje ES lėšomis pradėti tvarkyti melioracijos grioviai. Erelio peryklomis pripažintose pievose važinėjasi technika, perkastuose grioviuose išnyko vandens telkinių gyvūnija. „Kas dabar tą erelį maitins?“ – susirūpino erelio namų savininkas.
Nuotrauka
poligonai
Įkelta:
2024-07-11
Priėmus sprendimą steigti du naujus Lietuvos kariuomenės poligonus Vakarų Lietuvoje  – Tauragės ir Šilalės karinius poligonus su jų veiklai būtina infrastruktūra – Krašto apsaugos ministerija tęsia viešas diskusijas su rajonų bendruomenėmis dėl poligonų steigimo ir liepos 15 d. kviečia į susitikimus aktualiems klausimams aptarti.  Susitikimuose su rajonų bendruomenėmis dalyvaus  Vyriausybės,  Krašto apsaugos,  Aplinkos, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos kariuomenės, Valstybinė saugomų teritorijų tarnybos, Valstybinės miškų urėdijos atstovai. Taip pat diskusijose dalyvaus Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų savivaldybių merai, seniūnijų atstovai. 
Nuotrauka
Aplinkelis
Įkelta:
2024-07-09
Siekiant nukreipti tranzitinį transportą nuo miesto centrinės dalies, Tauragėje šiemet toliau tiesiamas pietinis aplinkkelis. Šiuo metu darbai vyksta ruože nuo Vytauto gatvės iki Dariaus ir Girėno gatvės. Kaip valstybei svarbiam vietinės reikšmės kelių projektui, šiems darbams šiemet skirta daugiau kaip 615 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų.
Nuotrauka
JAUNIMO UZIMTUMAS
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-08
Liepos 1 d. įsigalios Užimtumo įstatymo pakeitimai, kurie palies bene visas klientų grupes. Supažindiname su svarbiausiais iš jų.
Nuotrauka
kredito unija
Įkelta:
2024-07-04
LKU kredito unijų grupė pasirašė sutartį su UAB „Investicijų ir verslo garantijomis“ (INVEGA), pagal kurią priemonėje dalyvaujančios kredito unijos pradeda teikti lengvatines paskolas ūkininkams. Lengvatinės paskolos gali būti skirtos ūkio plėtrai ir modernizavimui, taip pat investicijoms bei apyvartiniam kapitalui finansuoti.
Nuotrauka
energija
Įkelta:
2024-07-03
Lietuvoje sparčiai didėja energijos gamyba iš atsinaujinančių energijos išteklių, kuri, palyginti su tradiciniais energijos gamybos būdais, suteikia daug naudos aplinkai, turi socialinę ir ekonominę reikšmę. Skaičiuojama, kad Šilalės rajono savivaldybėje pusė suvartojamos energijos yra iš atsinaujinančių išteklių. Šilalės rajono savivaldybė sparčiai ruošiasi pereiti prie alternatyviųjų išteklių energijos plėtojimo, ruošdama atitinkamus strateginius dokumentus, taip pat atnaujina seną ir neefektyvią viešųjų paslaugų infrastruktūrą bei numato dideles apimtis, modernizuojant senus daugiabučius.
Nuotrauka
žal
Žalgirių gimnazijos nuotraukos
Įkelta:
2024-07-03
DofE programa – tai iš Edinburgo (Jungtinė Karalystė) atkeliavusi asmeninio tobulėjimo programa, Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai įgyvendinama organizacijose, dirbančiose su 14–24 metų jaunimu. Taikant šią programą,  skatinama ugdyti drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę, prisidedančią prie visuomenės gerovės. DofE programą visame pasaulyje koordinuoja Tarptautinis DofE apdovanojimų programos fondas. Programą globoja jauniausiasis Karalienės Elizabeth II ir princo Philipo sūnus – Jo Karališkoji Prakilnybė Edinburgo hercogas princas Edwardas.
Nuotrauka
patriot
Įkelta:
2024-07-02
Liepos 7-19 dienomis Lietuvoje pirmą kartą organizuojamos pratybos „Baltic Connection 24" („BALTCON24"), kurioms į Lietuvą dislokuojama Nyderlandų ilgojo nuotolio oro gynybos sistema „Patriot". Pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų (KOP) Oro gynybos batalionas su vidutinio nuotolio oro gynybos sistemomis „NASAMS", Nyderlandų karališkųjų karinių oro pajėgų oro gynybos sistema „Patriot", NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Ispanijos ir Portugalijos naikintuvai, Lietuvos kariuomenės Oro operacijų centras ir KOP orlaiviai.
Nuotrauka
pinigai
asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-01
Nuo liepos 1 d. iš skolų turinčių žmonių atlyginimų antstoliai išskaičiuos mažesnę dalį – tai reiškia, kad daugiau pajamų liks pragyvenimui, o kartu žmonės bus skatinami dirbti legaliai ir palaipsniui išvis atsikratyti skolų naštos. Skolų turinčiam žmogui papildomai kreiptis į antstolius nereikės, sumažintos privalomos išskaitos bus taikomos automatiškai.
Nuotrauka
gais
Įkelta:
2024-07-01
Trečiadienį Tauragės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) visuomenei pristatė naują autocisterną, kurią naudos Kęsčių ugniagesių komanda. Automobilis pirktas dėvėtas, tiesa, tokį rasti nėra lengva. Ugniagesių viršininkas Aretas Ežerskis praleido ne vieną mėnesį vartydamas internetinius puslapius ir ieškodamas tinkamo automobilio.
Nuotrauka
socialinis
Įkelta:
2024-06-28
Socialinis darbas visuomenei yra naudingas arba labai naudingas – taip mano dauguma Lietuvos gyventojų, rodo tyrimai. Nors per paskutinius penkerius metus socialinių paslaugų srities darbuotojų skaičius padidėjo daugiau nei 3 tūkst., šių darbuotojų vis dar trūksta, o jų poreikis nuolat auga. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jaunuolius kviečia rinktis socialinio darbuotojo profesiją. Socialinį darbą galima studijuoti vienoje iš 15 šalies aukštųjų mokyklų.
Nuotrauka
Baciuška
Įkelta:
2024-06-27
Vakar medijose pasirodžiusi žinia, kad Šilalės ir Tauragės rajonuose bus kuriami du nauji kariuomenės poligonai, nustebino ne vieną. Naujiena, tarsi perkūnas iš giedro dangaus, iš pradžių šokiravo, o paskui iššaukė komentarų krušą ir liūtį.
Nuotrauka
gaistrinė
Įkelta:
2024-06-27
Tauragės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba šiandien pristatė naują vidutinės klasės autocisterną „MAN“, kuri pagerins mūsų ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas bei leis greičiau ir efektyviau reaguoti į nelaimes. Ši moderni technika yra itin svarbi tiek savivaldybei, tiek jos gyventojų saugumui.
Nuotrauka
namai
Įkelta:
2024-06-27
Siekiant taikliau ir efektyviau panaudoti mokesčių mokėtojų lėšas, labiau skatinti savivaldybes prisidėti finansiškai prie valstybės teikiamos jaunų šeimų įsigyti būstus paskatos, keičiamas finansinės paramos jaunoms šeimoms teikimo modelis. Seimas priėmė Vyriausybės pateiktą ir Seime patobulintą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo projektą.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-06-27
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė, birželio 20 d. buvo atlikti maudyklų vandens tyrimai Jūros upės maudykloje, Balskų tvenkinyje, Keramikos tvenkinyje, Skaudvilės tvenkinyje, Draudenių ežere, Zumpės tvenkinyje bei vBaltrušaičių tvenkinyje.
Nuotrauka
poliginai
Įkelta:
2024-06-26
Bus steigiami du nauji Lietuvos kariuomenės poligonai Tauragės ir Šilalės rajonuose​​​​​​​Šiandien Valstybės gynimo taryba priėmė sprendimą steigti du  naujus Lietuvos kariuomenės poligonus  vakarų Lietuvoje  –  Tauragės ir Šilalės  karinius poligonus su būtina jų veiklai reikalinga infrastruktūra. Toks sprendimas priimtas įvertinus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės teiktus pasiūlymus dėl galimos Lietuvos kariuomenės poligono vietos, kurioje galėtų treniruotis Lietuvos kariai.