Gordijaus mazgas byrančiame devynaukštyje
Įkelta:
2010-03-06
Nuotrauka
Aprašymas
Butas devintajame aukšte rekonstruotas nelegaliai. Ramunės Ramanauskienės nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Į trūkusią sieną Stefanija kemša skudurus, kad iš laiptinės nesiskverbtų rūkalų tvaikas. Ramunės Ramanauskienės nuotrauka

Vieno kambario buto rekonstrukcijos istorija seniausiame Tauragės devynaukštyje susipynė į Gordijaus mazgą. Kad jį atpainioti pavyks, tauragiškė Stefanija Pietaraitienė nebesitiki. Tačiau kovoja – moteris įsitikinusi, kad pradėjus darbą jį užbaigti reikia. Po plytą byrančio namo gyventojai šnabždasi, kad į painias batalijas gali būti įsipainioję ir gerai žinomi vietos politikai.

Išmoko juoktis, kai liūdna

Prie pat autobusų stoties stovintis senutėlis devynaukštis tauragiškiams gerai žinomas kaip nemalonus objektas. Jokia paslaptis, kad šio namo laiptines pamėgo įvairaus plauko prašalaičiai – ne tik rūko, bet ir šlapinasi kur papuola. Gyventi ten vargu ar kas labai veržiasi.

Istorija, kurią „Tauragės žinioms“ papasakojo šio namo gyventojai, labai paini. Į ją įveltos ir kelios visiems gerai žinomų Tauragės politikų pavardės.

Septintajame Dariaus ir Girėno g. 38-ojo daugiabučio aukšte gyvenanti Stefanija Pietaraitienė sako, kad išmoko juoktis, kai jai labai liūdna. Kokios aplinkybės verčia moterį taip kalbėti? Septyniasdešimt penkerių moteris tikina visada buvusi atkakli, baigdavusi pradėtus darbus, todėl ir šįkart stojusi į kovą.

– Prieš kelerius metus butą devintajame mūsų namo aukšte įsigijo viena moteris. Kol ji nesiėmė jokių rekonstrukcijų, gyvenome ramiai, tačiau kai ėmė versti sienas ir pjaustyti radiatorius, prasidėjo visos mūsų nelaimės, – pasakojo S. Pietaraitienė

Skilo siena

Moters tikinimu, naujoji buto savininkė išvertė kapitalinę – išorinę buto sieną, kuri jungėsi su balkonu, išgriovė visas kitas sienas, paliko tuščią erdvę, nupjaustė radiatorių vamzdžius, nebeveikiančio šiukšlių išmetimo vamzdžio vietoje savavališkai įsirengė antrą į laiptinę iš buto vedantį išėjimą, pastatė židinį, net buvo įsirengusi kaminą.

– Nuo tokio bombardavimo ir vamzdžių pjaustymo įtrūko mūsų butų sienos. Kažkas atsitiko su šildymo sistema. Pernai rudenį, jau prasidėjus šildymo sezonui, aštuoni butai visą mėnesį gyveno be šildymo. O ir dabar vieni radiatoriai šyla, kiti ne, – moteris žurnalistams parodė, kaip sutrūko jos virtuvės siena, į atsivėrusį plyšį ji kemša skudurus, kad nesiskverbtų bjaurus kvapas iš prirūkytos laiptinės.

Skirtas nedoriems tikslams?

Susitikti su žurnalistais susirinkę namo gyventojai pasakojo, kad pastarasis butas tuščias, jame niekas negyvena. Esą jis įrengtas prabangiai. Gyventojai svarstė, kad butas turtingų žmonių gali būti įrengtas nedoriems tikslams – esą kam jame reikalingi du išėjimai, vienas kurių veda tiesiai į laiptinę? Žmonės tikino girdėję, kad pastarasis butas priklauso Onai Kancienei, esą kažkaip su šia moterimi ir jos butu gali būti susijęs dabartinis rajono mero pavaduotojas Silverijus Statkus ir jo partiečiai Sigitas ir Rasa Kancevyčiai.

– Viskas buvo slepiama. Darbininkai šiame bute sienas griovė pasislėpę, užrakinti, niekas su jais pasikalbėti negalėjo, nes niekas neįleido pažiūrėti, kas ten vyksta. Sako, kad buto savininkė ten žadėjo apgyvendinti savo senutę motiną. Bet argi reikia senai moteriai prabangaus buto su židiniu ir dviem išėjimais? – „Tauragės žinioms“ kalbėjo devynaukščio gyventojai.

Rekonstrukcijos projektas – po rekonstrukcijos

Iniciatyvos atskleisti, kas vyksta už šio buto sienų, ėmėsi S. Pietaraitienė. Moteris išsiuntė daugybę raštų oficialioms institucijoms – merui, Tauragės apskrities viršininko administracijai, „Tauragės butų ūkiui“, Vyriausybės atstovui Tauragės apskrityje, „Tauragės šilumos tinklų“ bendrovei. Valdininkai neliko abejingi – ėmėsi tirti, kas buvo išgriauta Dariaus ir Girėno gatvės 38-ojo daugiabučio 108-ajame bute. Nustatyta, kad buto savininkė O. Kancienė buto rekonstrukciją atliko neturėdama reikalingų leidimų, jai surašytas savavališkos statybos ir darbų sustabdymo aktai, administracinės teisės pažeidimo protokolas. Tačiau bauda nepaskirta, esą ji nuoširdžiai gailisi dėl padaryto pažeidimo.

Po šių tyrimų istorija nesibaigė – buto savininkė, gyventojų teigimu, padedama tuometinio „Tauragės butų ūkio“ direktorės pavaduotojo Silverijaus Statkaus, suskubo rinkti gyventojų parašus, kad jie neprieštarauja jos buto rekonstrukcijai, ketindama nelegaliai atliktus darbus įteisinti. Sausio 21-ąją buvo sušauktas namo gyventojų susirinkimas, kuriam pirmininkavo paskutinę dieną „Tauragės butų ūkyje“ dirbęs dabartinis vicemeras S. Statkus, o sekretoriavo O. Kancienė.

Susirinkimo protokole rašoma, kad jo metu S. Statkus pristatė O. Kancienės buto rekonstrukcijos projektą. Susirinkimo sekretorė O. Kancienė į protokolą įrašė savo žodžius, jog dalis namo butų savininkų pritaria, kad 108-asis butas būtų rekonstruojamas, nors realiai jo rekonstrukcija jau buvo atlikta prie kelerius metus. Susirinkime iš 101 butų savininkų dalyvavo 25. Nutarta neprieštarauti, kad O. Kancienės butas būtų rekonstruojamas.

Grasinimų neišsigando

– Kodėl Silverijus Statkus ėmėsi ginti šią moterį, aš nežinau. Žinau tik tai, kad jis man siūlė atsilyginti – sakė, kad man partija atsilygins. Tačiau aš jam atsakiau, kad nereikia man jokios pagalbos, iš nieko jokios pagalbos neprašiau ir niekada neprašysiu. Susitaupysiu iš savo menkos pensijos šimtą litų ir pasisamdysiu darbininką, kad skilusią sieną užlopytų, – „Tauragės žinioms“ kalbėjo S. Pietaraitienė.

Moteris tikina, kad sulaukė grasinimų, šios istorijos įkarštyje jai keletą kartų skambinę nepažįstami vyrai ir raginę pamiršti savo žygius pas valdžios atstovus, esą ji per daug žinanti.

– Užsirašiau šituos numerius, – sakė moteris ir patikino grasinimų neišsigandusi.

Kategoriškai neigia

Kodėl daugiabučio gyventojai pastarąjį butą sieja su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovais Sigitu ir Rasa Kancevyčiais, paaiškinti jie negalėjo. Esą namo gyventojai taip kalba. Be to, pastarosios partijos narys yra S. Statkus.

Tačiau šiuo metu Tauragės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas einantis S. Kancevyčius kategoriškai neigia galimas sąsajas su buto devynaukštyje istorija.

– Ar durnos esat? – žurnalistėms užėjus į jo darbo kabinetą metė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Tauragės skyriaus pirmininkas.

S. Kancevyčius pasvarstė, galbūt gyventojai supainiojo pavardes – mat O. Kancienės ir jo pavardžių ta pati šaknis.

Nesusijusi su šia istorija dievagojosi ir S. Kancevyčiaus žmona Rasa. Savivaldybės Tarybos narė tikino galinti atvykti į akistatą su namo gyventojais, kad įrodytų, jog jokių reikalų tame name netvarkė.

Apie antrą išėjimą nežino

Vicemeras S. Statkus, paklaustas, ar siūlė S. Pietaraitienei atsilyginti minėdamas partiją, kurios narys yra, atsakė:

– Nieko nežadėjau. Kaip partija gali atsilyginti? – „Tauragės žinioms“ sakė vicemeras.

S. Statkaus teigimu, viskas tame bute yra gerai, esą šildymas išbalansuotas visame šiame daugiabutyje.

„Tauragės butų ūkio“ direktorė Edita Zinkė „Tauragės žinioms“ patvirtino, kad tuometinis jos pavaduotojas S. Statkus, nors prieš tapdamas vicemeru dirbo paskutinę darbo dieną „Tauragės butų ūkyje“, labai norėjo dalyvauti sausio 21 dieną sušauktame pastarojo daugiabučio gyventojų susirinkime. E. Zinkės nuomone, šis devynauskštis labai problemiškas, esą tiesiog byrėte byra. Direktorė labai nustebo, kad pastarajame bute įrengti du įėjimai.

– To negali būti. Būtinai pasidomėsime, – pažadėjo E. Zinkė.

Gyventojų kaltinamas, kad rekonstruojamame bute nupjaustė šiluminius vamzdynus, dėl ko galėjo sutrikti šildymas kituose butuose, už šio namo šildymą atsakingas „Tauragės butų ūkio“ meistras, Tauragės rajono mero Prano Petrošiaus brolis Edmondas Petrošius į kalbas nesileido. „Tauragės žinias“ jis patikino jokių vamzdžių nepjaustęs.

– Ar jūs man tuos žmones atvesite, kurie taip ant manęs kalba? – žurnalistės pasiteiravo E. Petrošius ir paaiškino, kad namo gyventojai O. Kancienei pavydi, todėl ją ir puola.

Nežinojo, kad reikia leidimų

„Tauragės žinios“ susisiekė su buto savininke O. Kanciene. Moteris tikino, kad butas su židiniu devintajame aukšte ir dviem įėjimais skirtas jos aštuoniasdešimtmetei motinai, šiuo metu gyvenančiai viename rajono kaime. Esą butas visai neprabangus, įrengtas paprastai. Kad su šia istorija gali būti susiję „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovai, moteris atmetė.

– Sigitą (Kancevyčių – red.) esu mačiusi, o Statkus tikrai niekuo nepadėjo. Daug nesąmonių žmonės prikalba, – sakė buto savininkė ir patikino, kad buto sienoms griauti leidimų niekieno neprašė, nes nežinojo, kad jų reikia.

Nuotrauka
keliai
Kelių priežiūros nuotrauka
Įkelta:
prieš 18 valandų
AB „Kelių priežiūra“ praneša apie naujovę, kuri padės dar efektyviau užtikrinti saugumą Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose. Bendrovė atliko integraciją su vis labiau Lietuvoje populiarėjančia nemokama navigacine programa „Waze“. Tokiu būdu kelininkai, atlikdami nuolatinės kelių priežiūros darbus pagal nustatytus reikalavimus, gauna papildomus duomenis darbui iš vairuotojų tiesiogiai į bendrovės nuolatinės kelių priežiūros brigadų programas.
Nuotrauka
rugsejo 1
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Jau dabar sunkiau besiverčiančios šeimos gali kreiptis dėl 110 eurų siekiančios paramos kiekvienam mokyklinio amžiaus vaikui mokinio reikmenims įsigyti. Kartu verta pateikti ir prašymą dėl nemokamo maitinimo mokyklose. Tai aktualu 3-12 klasių nepasiturinčių šeimų vaikams. Visiems ikimokyklinukams, pirmokams ir antrokams, nevertinant pajamų, jis teikiamas ir be prašymo. 
Nuotrauka
draudeni
Draudenių ežero paplūdimys. Autorės nuotraukos
Įkelta:
2024-07-23
Tęsiasi Tauragės rajono savivaldybės maudyklų vandens kokybės stebėjimas, pagal Tauragės rajono savivaldybės mero 2024 m. gegužės 9 d. potvarkiu Nr. 4-220 „Dėl numatomų vykdyti maudyklų vandens kokybės tyrimų 2024 metų kalendorinio grafiko Tauragės rajono savivaldybėje patvirtinimo“ patvirtintą kalendorinį grafiką.
Nuotrauka
centro
Tauragės radijo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-16
Tauragės rajono savivaldybės administracija (kodas 188737457), kurios buveinė Tauragėje, Respublikos g. 2,  skelbia statinių (kioskų) Tauragėje, Spaustuvės g. 1, elektroninius nuomos aukcionus. Kiekvienas statinys (kioskas) išnuomojamas 5 metų terminui (su galimybe pratęsti nuomos sutartį iki 10 metų). Numatytas veiklos pobūdis kiekviename statinyje (kioske) – prekyba (maisto produktais).  Aukcionuose išnuomojama:
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Skatindama ekologinių ūkių plėtrą ir siekdama, kad vaikai gautų daugiau kokybiško maisto, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) jau šiemet į remiamų produktų sąrašą įtrauks ir perėjimo prie ekologinės gamybos laikotarpio produktus. Iki šiol vaikai ugdymo įstaigose galėjo skanauti tik ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų, kurių įsigijimą rėmė ŽŪM.
Nuotrauka
senjorai
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2024-07-15
Lietuvoje dirbančių vyresnio amžiaus žmonių daugiau nei kitose Europos šalyse. Eurostato duomenimis, 55-64 metų gyventojų užimtumas mūsų šalyje viršija Europos Sąjungos ir Euro zonos šalių vidurkį. Pagrindinis skirtumas – Lietuvoje daugiau dirba tokio amžiaus moterys, o ES – vyrai.
Nuotrauka
Mergaitė
Įkelta:
2024-07-12
Siekiant maksimaliai apsaugoti vaikus nuo seksualinio smurto, asmenys dirbantys ar planuojantys dirbti su vaikais, privalės turėti Teisėto darbo su vaikais kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti ar darbuotojas turi QR kodą, o institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatančius Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimus priėmė Seimas. Jie įsigalios nuo 2024 m. lapkričio 1 d.
Nuotrauka
erelis
Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-07-12
Tauragiškis Antanas sulaukęs palikimo, žemės, Deferencijos kaime ėmė kurti planus apie ten esančios sodybos puoselėjimą ir galimybę ūkininkauti. Tačiau apsilankius Nacionalinėje mokėjimo agentūroje dėl pievų deklaravimo laukė netikėta naujiena: jam priklausančiuose plotuose apsigyveno Lietuvoje retas paukštis, mažasis erelis rėksnys. Dėl saugomo gyvūno vyrui teko atsisakyti visų planų. Tas dar nebūtų taip apmaudu, tačiau jo žemėje ES lėšomis pradėti tvarkyti melioracijos grioviai. Erelio peryklomis pripažintose pievose važinėjasi technika, perkastuose grioviuose išnyko vandens telkinių gyvūnija. „Kas dabar tą erelį maitins?“ – susirūpino erelio namų savininkas.
Nuotrauka
poligonai
Įkelta:
2024-07-11
Priėmus sprendimą steigti du naujus Lietuvos kariuomenės poligonus Vakarų Lietuvoje  – Tauragės ir Šilalės karinius poligonus su jų veiklai būtina infrastruktūra – Krašto apsaugos ministerija tęsia viešas diskusijas su rajonų bendruomenėmis dėl poligonų steigimo ir liepos 15 d. kviečia į susitikimus aktualiems klausimams aptarti.  Susitikimuose su rajonų bendruomenėmis dalyvaus  Vyriausybės,  Krašto apsaugos,  Aplinkos, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos kariuomenės, Valstybinė saugomų teritorijų tarnybos, Valstybinės miškų urėdijos atstovai. Taip pat diskusijose dalyvaus Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų savivaldybių merai, seniūnijų atstovai. 
Nuotrauka
Aplinkelis
Įkelta:
2024-07-09
Siekiant nukreipti tranzitinį transportą nuo miesto centrinės dalies, Tauragėje šiemet toliau tiesiamas pietinis aplinkkelis. Šiuo metu darbai vyksta ruože nuo Vytauto gatvės iki Dariaus ir Girėno gatvės. Kaip valstybei svarbiam vietinės reikšmės kelių projektui, šiems darbams šiemet skirta daugiau kaip 615 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų.
Nuotrauka
JAUNIMO UZIMTUMAS
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-08
Liepos 1 d. įsigalios Užimtumo įstatymo pakeitimai, kurie palies bene visas klientų grupes. Supažindiname su svarbiausiais iš jų.
Nuotrauka
kredito unija
Įkelta:
2024-07-04
LKU kredito unijų grupė pasirašė sutartį su UAB „Investicijų ir verslo garantijomis“ (INVEGA), pagal kurią priemonėje dalyvaujančios kredito unijos pradeda teikti lengvatines paskolas ūkininkams. Lengvatinės paskolos gali būti skirtos ūkio plėtrai ir modernizavimui, taip pat investicijoms bei apyvartiniam kapitalui finansuoti.
Nuotrauka
energija
Įkelta:
2024-07-03
Lietuvoje sparčiai didėja energijos gamyba iš atsinaujinančių energijos išteklių, kuri, palyginti su tradiciniais energijos gamybos būdais, suteikia daug naudos aplinkai, turi socialinę ir ekonominę reikšmę. Skaičiuojama, kad Šilalės rajono savivaldybėje pusė suvartojamos energijos yra iš atsinaujinančių išteklių. Šilalės rajono savivaldybė sparčiai ruošiasi pereiti prie alternatyviųjų išteklių energijos plėtojimo, ruošdama atitinkamus strateginius dokumentus, taip pat atnaujina seną ir neefektyvią viešųjų paslaugų infrastruktūrą bei numato dideles apimtis, modernizuojant senus daugiabučius.
Nuotrauka
žal
Žalgirių gimnazijos nuotraukos
Įkelta:
2024-07-03
DofE programa – tai iš Edinburgo (Jungtinė Karalystė) atkeliavusi asmeninio tobulėjimo programa, Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai įgyvendinama organizacijose, dirbančiose su 14–24 metų jaunimu. Taikant šią programą,  skatinama ugdyti drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę, prisidedančią prie visuomenės gerovės. DofE programą visame pasaulyje koordinuoja Tarptautinis DofE apdovanojimų programos fondas. Programą globoja jauniausiasis Karalienės Elizabeth II ir princo Philipo sūnus – Jo Karališkoji Prakilnybė Edinburgo hercogas princas Edwardas.
Nuotrauka
patriot
Įkelta:
2024-07-02
Liepos 7-19 dienomis Lietuvoje pirmą kartą organizuojamos pratybos „Baltic Connection 24" („BALTCON24"), kurioms į Lietuvą dislokuojama Nyderlandų ilgojo nuotolio oro gynybos sistema „Patriot". Pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų (KOP) Oro gynybos batalionas su vidutinio nuotolio oro gynybos sistemomis „NASAMS", Nyderlandų karališkųjų karinių oro pajėgų oro gynybos sistema „Patriot", NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Ispanijos ir Portugalijos naikintuvai, Lietuvos kariuomenės Oro operacijų centras ir KOP orlaiviai.
Nuotrauka
pinigai
asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-07-01
Nuo liepos 1 d. iš skolų turinčių žmonių atlyginimų antstoliai išskaičiuos mažesnę dalį – tai reiškia, kad daugiau pajamų liks pragyvenimui, o kartu žmonės bus skatinami dirbti legaliai ir palaipsniui išvis atsikratyti skolų naštos. Skolų turinčiam žmogui papildomai kreiptis į antstolius nereikės, sumažintos privalomos išskaitos bus taikomos automatiškai.
Nuotrauka
gais
Įkelta:
2024-07-01
Trečiadienį Tauragės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) visuomenei pristatė naują autocisterną, kurią naudos Kęsčių ugniagesių komanda. Automobilis pirktas dėvėtas, tiesa, tokį rasti nėra lengva. Ugniagesių viršininkas Aretas Ežerskis praleido ne vieną mėnesį vartydamas internetinius puslapius ir ieškodamas tinkamo automobilio.
Nuotrauka
socialinis
Įkelta:
2024-06-28
Socialinis darbas visuomenei yra naudingas arba labai naudingas – taip mano dauguma Lietuvos gyventojų, rodo tyrimai. Nors per paskutinius penkerius metus socialinių paslaugų srities darbuotojų skaičius padidėjo daugiau nei 3 tūkst., šių darbuotojų vis dar trūksta, o jų poreikis nuolat auga. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jaunuolius kviečia rinktis socialinio darbuotojo profesiją. Socialinį darbą galima studijuoti vienoje iš 15 šalies aukštųjų mokyklų.
Nuotrauka
Baciuška
Įkelta:
2024-06-27
Vakar medijose pasirodžiusi žinia, kad Šilalės ir Tauragės rajonuose bus kuriami du nauji kariuomenės poligonai, nustebino ne vieną. Naujiena, tarsi perkūnas iš giedro dangaus, iš pradžių šokiravo, o paskui iššaukė komentarų krušą ir liūtį.
Nuotrauka
gaistrinė
Įkelta:
2024-06-27
Tauragės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba šiandien pristatė naują vidutinės klasės autocisterną „MAN“, kuri pagerins mūsų ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas bei leis greičiau ir efektyviau reaguoti į nelaimes. Ši moderni technika yra itin svarbi tiek savivaldybei, tiek jos gyventojų saugumui.
Nuotrauka
namai
Įkelta:
2024-06-27
Siekiant taikliau ir efektyviau panaudoti mokesčių mokėtojų lėšas, labiau skatinti savivaldybes prisidėti finansiškai prie valstybės teikiamos jaunų šeimų įsigyti būstus paskatos, keičiamas finansinės paramos jaunoms šeimoms teikimo modelis. Seimas priėmė Vyriausybės pateiktą ir Seime patobulintą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo projektą.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-06-27
Kaip informuoja Tauragės rajono savivaldybė, birželio 20 d. buvo atlikti maudyklų vandens tyrimai Jūros upės maudykloje, Balskų tvenkinyje, Keramikos tvenkinyje, Skaudvilės tvenkinyje, Draudenių ežere, Zumpės tvenkinyje bei vBaltrušaičių tvenkinyje.
Nuotrauka
poliginai
Įkelta:
2024-06-26
Bus steigiami du nauji Lietuvos kariuomenės poligonai Tauragės ir Šilalės rajonuose​​​​​​​Šiandien Valstybės gynimo taryba priėmė sprendimą steigti du  naujus Lietuvos kariuomenės poligonus  vakarų Lietuvoje  –  Tauragės ir Šilalės  karinius poligonus su būtina jų veiklai reikalinga infrastruktūra. Toks sprendimas priimtas įvertinus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės teiktus pasiūlymus dėl galimos Lietuvos kariuomenės poligono vietos, kurioje galėtų treniruotis Lietuvos kariai.