Nuotraukų koliažas
Nuo mažų dienų virtuvėje eksperimentuojantis dvidešimt vienerių tauragiškis Eimantas Venckus savo artimųjų ratą šiandien džiugina burnoje tirpstančiais kepiniais. Dieviško skonio pyragai verčia patikėti dažnai girdimu posakiu, kad vyrai – geriausi virtuvės šefai. Gali būti, kad kada nors įvertinti Eimanto kepamų pyragų skonį galės ir tauragiškiai – vaikinas, šiuo metu atliekantis praktiką garsaus kulinaro Liutauro Čepracko restorane „Gastronomika“, neslepia, kad norėtų dirbti gimtajame mieste.
Pyragai be recepto
Vaikinas pasakoja, kad pirmieji bandymai kepti prasidėjo dar vaikystėje. Vos dešimties Eimantas, kaip jis pats teigia, kepdavo labai keistus pyragus – neturėdamas jokio recepto, tešlą pyragui berniukas maišydavo iš to, ką rasdavo namuose, todėl dažniausiai iš orkaitės ištraukti gaminiai buvo nelabai valgomi.
– Itin pamėgtu ingredientu tapo cinamonas – naudodavau jo tiek daug, kad pasikeisdavo ir paties pyrago spalva. Cinamonas buvo ne vienintelė sudedamoji kepinio dalis, kurios maišydamas tešlą nepagailėdavau – kartais pyragai primindavo didelę „saldžios kiaušinienės plytą“, o kiaušinių atsargos namie tada gerokai pamažėdavo. Žinoma, pasitaikydavo ir itin primityvių klaidų. Ne kartą esu ir netyčia „užmušęs“ mieles – tuomet dar nežinojau, kad šios žūsta 50 laipsnių temperatūroje, – vaikystę prisiminė Eimantas.
Asmeninio albumo nuotrauka
Šeimos šventėmis pasirūpinta
Visgi Eimanto šeima gali džiaugtis vaikystėje neslopinusi jo kūrybinio įkvėpimo. Dabar jaunuolis pasirūpina ir šeimos šventiniu desertų stalu.
– Kaip visuomet, prisižadu iškepti per daug pyragų. Juos kepdamas nemiegu visą naktį, tačiau vėliau miegu visą dieną, – juokėsi vaikinas.
Labiausiai Eimanto šeima džiaugiasi namuose pasklidus prancūziškos virtuvės kvapams – vaikino kepama prancūziška obuolių tartaletė iš visų pyragų jiems patinka labiausiai. Tiesa, jas Eimantas kepa neturėdamas ką veikti. Draugų rate labiau mėgstamas šokoladinis pyragas. Atsiliepdama apie Eimanto kepamus pyragus viena jo draugių sakė, kad paragavus šio pyrago nesinori sustoti jo valgyti.
„Užsispyrėlis“ sūrio pyragas
Pats vaikinas labiausiai mėgsta sūrio pyragus. Šiuo metu Eimantas nori išmėginti kuo daugiau šio pyrago rūšių bei gaminimo būdų.
– Skaniausias iš visų pyragų man yra „Niujorko“ sūrio pyragas, kurį iškepti pavyko turbūt tik iš ketvirto karto – turėjau pakeisti daug receptų, kurių ieškau įvairiose televizijos laidose ar internete. Keitėsi ir sūrio rūšys ir net kepimo laikas, kol galiausiai pavyko rasti labiausiai patinkančią kombinaciją. Bandymų skaičių lėmė ir šio sūrio pyrago pado paruošimas – neretai jis būdavo pernelyg kietas ar pernelyg minkštas, o kartais likdavo prikibęs prie skardos, – apie virtuvės paslaptis kalbėjo Eimantas.
Svarbiausias ingredientas – savikritika
Nors atidarius orkaitę rezultatas ir ne visada nudžiugina, Eimantas neslepia, kad pyragus kepti jam patinka, nes tai paprasta lyginant su kitais patiekalais. Virtuvėje neretai kepamos ir bandelės, ruošiami makaronai, rizoto ar lazanija.
– Man patinka pradėti gaminti ir proceso metu sugalvoti, ką gaminsiu, arba, kaip tai vadinu – gamybą „išburti“ iš namie likusių ingredientų, – patirtimi dalinosi vaikinas.
Visgi pačiu paskutiniuoju „ingredientu“ visuomet tampa savikritika. Jos vaikinas tikrai nestokoja – jam visuomet atrodo, kad pagaminti patiekalai galėtų būti geresni, todėl net ir sulaukdamas aplinkinių pagyrų mano, kad dar nėra jų vertas.
Asmeninio albumo nuotrauka
– Manau, kad pyragus kepti išmokau tik pradėjęs mokytis kulinarijos – iki tol buvau „žalias kaip agurkas“. Po mokyklos baigimo rinkausi tarp sporto ir šios specifikos, o dabar jau antrus metus mokausi kulinarijos pagrindų pas virtuvės šefą Liutaurą Čepracką – šio sprendimo tikrai nesigailiu, – pasirinkimu džiaugėsi Eimantas.
Eimantas sako, kad dažnai jo gaminamų kepinių skonis priklauso ne tik nuo ingredientų kiekio ar kepimo temperatūros, bet ir nuo jo paties nuotaikos, todėl mokydamasis iš šefo sulaukia įvairių įvertinimų. Visgi dabar Eimantas atlieka praktiką sostinėje esančiame L. Čepracko restorane „Gastronomika“ ir neslepia, kad sukaupęs reikiamą žinių bagažą tikrai norėtų grįžti šioje srityje dirbti ir į gimtąją Tauragę.
Nuotraukų koliažas
2020 metais pirmosios Lietuvoje į funkcinę zoną „Tauragė+“ susijungusios Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių savivaldybėms iš Europos Sąjungos paramos lėšų gavo 18,8 mln. eurų. Nemaža dalis šių pinigų buvo atseikėta mobilaus judumo sistemai sukurti, kuri turėjo sudaryti ekonomiškai silpno regi
Tauragėje, Gedimino g., prie įvažiavimo į aplinkkelį esantys šviesoforai jau veikia! Siekiant optimaliai sureguliuoti šviesoforų veikimo laikus ir trukmę, šiuo metu stebimas automobilių srautas. Atsiprašome už galimus laikinus nepatogumus ir gyventojų prašome supratingumo bei kantrybės. Taip pat Tauragės rajono
Mažiau virusų, streso ir mažesnės eilės pas gydytojus – štai kodėl vidurvasarį puikus laikas atlikti profilaktinius vaikų sveikatos patikrinimus. Ši kasmetinė procedūra yra būtina ne tik tam, kad vaikas ar paauglys galėtų lankyti ugdymo įstaigą: lopšelį-darželį, darželį, mokyklą. Mokinio sveikatos pažymėjimo reikia ir pla
Pasakyti „ne“ sūriui – tikrai sunki užduotis. Rytą pradedame su riekele jo ant duonos, priešpiečiams valgome salotas su mocarela, užkandžiaujame kietuoju ir gurmaniškais pelėsiniais, jis palaimingai tįsta ant picos ar su makaronais... Daugeliui vieni skaniausių patiekalų yra būtent su sūriu, todėl jis paprastai yra b
2025 m. valstybinių brandos egzaminų rezultatai atskleidžia, kad Tauragės rajono abiturientai pasiekė išties puikių rezultatų. Šiemet jie ne tik gerai pasirodė daugelyje dalykų, bet ir surinko nemažai aukščiausių – 100 balų – įvertinimų. 100 balų įvertinimus pelnė mūsų rajono abiturientai įvairiuose egzaminu
Manoma, kad suaugusiam žmogui reikia 7-9 valandų miego. Tačiau vaiko ar paauglio organizmas reiklesnis ir miego jam gali reikėti gerokai daugiau. Kodėl augančiam ir bręstančiam organizmui svarbus kokybiškas miegas ir kaip jį užtikrinti sukurti kokybiško poilsio rutiną, pasakoja vaiko teisių gynėja Giedrė Salickienė. Vaiko teisių gynė
Vaikų vasaros atostogos gali būti ne tik linksmos, bet ir labai prasmingos – šiemet biblioteka ir vėl kvietė 7–8 metų vaikus dalyvauti stovykloje „Pozityvumo tiltas“. Čia pagrindinis dėmesys skiriamas emociniam intelektui, pasitikėjimui savimi ir kūrybiškumui ugdyti. Stovyklos išskirtinumas – ne ti
Liepos 16 d. Telšių vyskupijos kurijos paskelbti paskyrimai palies ir Tauragės Švč. Trejybės parapiją. Tikintieji atsisveikins su parapijoje tarnavusiais vikarais – kun. Roku Maziliauskiu ir kun. Sigitu Valauskiu. Telšių vyskupijos kurija išplatino pranešimą, kad kun. R. Maziliauskis atleistas
Tauragės rajono savivaldybėje apsilankė Inesa Ašmantaitė, kuriai buvo įteiktas Garbės ambasadoriaus ženklelis. Inesa Ašmantaitė su šeima gyvena Čekijoje, yra Lietuvos garbės konsulė Čekijos Respublikoje, atstovauja Lietuvai Moravijos ir Pietų Bohemijos regionuose. Ji su dideliu džiaugsmu ir pagarba nori prisidėti prie
Skaitymo skatinimo iššūkis „Vasara su knyga“, vasaros pradžioje pakvietęs visus – nuo knygų mylėtojų iki tik retkarčiais knygą atsiverčiančių skaitytojų – leistis į skaitymo kelionę, jau įpusėjo ir fiksuoja puikius rezultatus: iššūkį jau priėmė per 19 000 dalyvių, iš jų – daugiau nei
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje per pastarąją parą registruoti keli reikšmingi įvykiai, susiję su fizinio skausmo sukėlimu, grasinimais bei svetimo turto pagrobimu. Sveikatos sutrikdymaiLiepos 15 d. apie 20.20 val. Tauragėje, M. K. Čiurlionio gatvėje, namuose, neblaivus (2,60 prom.) vyras, gim
Liepos 10–13 dienomis Tauragės rajono savivaldybės delegacija lankėsi Bytove (Lenkija), kur vyko 679-ųjų miesto teisių suteikimo metinių šventė. Tauragės ir Bytovo partnerystė puoselėjama nuo 2017 metų. Per šį laikotarpį įgyvendinti bendri projektai, dalintasi patirtimi kultūros, sporto bei užsieniečių socialinės integr