Tauragėje duris atveria dar vienas restoranas – Gedimino ir J. Tumo-Vaižganto gatvių sankryžoje įsikūrė „Jazz Pizza & Grill“, prie kurio įkūrimo ranką pridėjo ir italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Į iškilmingą restorano atidarymą tauragiškiai kviečiami šeštadienį, nuo 15 valandos.
Jaukiame ir skoningai įrengtame restorane virtuvė sujungta su baru. Restorano virtuvės akcentas – įspūdinga itališka picų kepimo krosnis, kurioje 400 laipsnių C temperatūroje traški pica iškepa per 90 sekundžių. Beje, visi iki vieno produktai – pradedant miltais ir baigiant įvairiomis vytintomis mėsytėmis, saliamiais, sūriais – vežami iš Italijos. Visi šie produktai aukščiausios kokybės, o patiekalų kainos, pasak restorano vadovo Radžio Šalvaičio, nėra didelės.
– Noriu pakviesti visus – prisijunkite prie mūsų džiazo ir padžiazuokime kartu! – kviečia restorano vadovas R. Šalvaitis.
Restorano meniu autorius – profesionalus virtuvės šefas italas Gian Luca Demarco. „Jazz Pizza & Grill“ jaunieji šefai uoliai mokėsi iš populiariojo virtuvės šefo traškios picos kepimo paslapčių ir kulinarinių gudrybių.
Paklaustas, kaip kilo mintis atidaryti restoraną Tauragėje, vadovas sako:
– Pirmiausia, čia matome nišą. Norisi pasiūlyti šviežią, aukštos kokybės ir meistriškai pagamintą maistą. Be abejo, barų, kavinių čia nemažai, tačiau konkurencija kaip tik skatina ir formuoja maisto kultūrą. Pas mus dominuoja itališka virtuvė, kaip antai tikros itališkos picos, kurių receptus sukūrė Gian Luca. Tokių picų Tauragėje tikrai iki šiol nebuvo. Taigi „džiazuojame“ ta kryptimi. Kartu su Gian Luca ir stipriais šefais mūsų improvizacijos ne bet kokios, o profesionalios ir atėjusios iš senosios Europos patirties.
Meniu – skanūs, aromatingi grilio patiekalai, ruošiami ant anglinio grilio, itališkos picos pagal Gian Lucos receptus: su gorgonzolos sūriu, rūkytu speck kumpiu, vytintu Parmos kumpiu, su pancetta šonine, Pecorino sūriu, virtu kumpiu ir t.t.
Restorano vadovas mini ir išskirtinius desertus: karamelizuotų kriaušių pyragą, pagal Gian Lucos mamos receptą gaminamą tiramisu. Kava restorane – taip pat itališka. Siūlomi ir dienos pietūs. Restorane dirbanti komanda – drąsūs, smalsūs ir ambicingi tauragiškiai. Restorano vadovas sako, kad buvo tikras malonumas su šiais žmonėmis žengti šį žingsnį.
Nors tai pirmas toks projektas, pasak vadovo, ateityje numatoma plėtra ir kituose miestuose.
Iškilmingas restorano atidarymas – šeštadienį, nuo 15 val. Atėjusius pasitiks ne tik džiazo muzika, bet ir pats Gian Luca Demarco.
– Noriu pakviesti visus – prisijunkite prie mūsų džiazo ir padžiazuokime kartu! – kviečia restorano vadovas R. Šalvaitis.
Užs. Nr. 73