Didėja pareigūnų atlyginimai
Įkelta:
2023-01-28
Nuotrauka
policija
Nuotraukos autorius:
Autoriaus nuotrauka
Aprašymas

Policijos komisariate darbus planuojama baigti iki rugpjūčio

 

Jau ne vienerius metus kalbama, kad būtina kelti atlyginimus policijos pareigūnams ir ugniagesiams. Kasdien dėl mūsų saugumo dirbantys žmonės, panašu, buvo išgirsti – biudžete numatyta daugiau lėšų atlygiui bei darbo priemonių gerinimui.

Seimas pritarė 2023 m. valstybės biudžeto projektui, kuriame vidaus reikalų sričiai planuojama skirti 901,3 mln. eurų, rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime. Iš šios sumos viešajam saugumui numatomos rekordinės lėšos – 755 mln. eurų.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, vidaus reikalų statutinių tarnybų pareigūnams, viešajam saugumui ir civilinei saugai ir toliau bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Vidaus reikalų sistemos statutinių pareigūnų vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ kitais metais turėtų didėti vidutiniškai 121 euru – dėl to vidutinis pirminės grandies pareigūnų atlyginimas pasieks 1,1 tūkst. eurų, o vidurinės grandies viršys 1,4 tūkst. eurų.

130 Eur daugiau

Numatoma, kad vidurinės grandies atlyginimų vidurkis Policijos departamente pasieks apie 1493 eurus atskaičius mokesčius.

„Prognozuojame, kad 2023 m. policijos pareigūnų vidutinis darbo užmokestis (atskaičius mokesčius), padidės apie 130 Eur, arba 10 proc., palyginti su 2022 m. vidutiniu darbo užmokesčiu“, – „Tauragės žinioms“ teigė Vidaus reikalų ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus patarėjas Dainius Daukša.

Šiais metais Tauragės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui skirta 6,748 mln. Eur asignavimų darbo užmokesčiui. Anot D. Daukšos, tai yra 722,6 tūkst. Eur daugiau nei 2022 m. 

Tauragės policijos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti 2023 m. papildomai skirta 222,6 tūkst. Eur, komentavo  Dainius Daukša.

Anot jo, bus gerinamos ir pareigūnų darbo sąlygos – iki rugpjūčio pabaigos planuojama atnaujinti administracinius pastatus Tauragėje, Gedimino g. 17, ir Šilalėje, Struikų g. 5. „Pastatuose bus modernizuota šildymo sistema, šilumos punktas, pagrindinės pastato atitvaros, apšiltintas stogas, išorinės sienos ir cokolis, pakeistos durys ir langai. Bus modernizuotos šalto vandentiekio ir nuotekų sistemos, įrengti priešgaisrinės saugos įrenginiai, atliktas įėjimo laiptų remontas ir pritaikymas neįgaliųjų poreikiams bei pakeisti stogeliai virš įėjimų į pastatus“, – teigė D. Daukša. 

Šiais metais visų policijos įstaigų pareigūnams bus suteiktos šarvinės liemenės, proporcingai dalis jų bus skirta Tauragės apskrities policijos pareigūnams, atsižvelgiant į jų vykdomas funkcijas, pareigūnai bus aprūpinti naujo modelio apsiaustais nuo lietaus.

Pirks naują automobilį

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pavaldžiame Vidaus reikalų ministerijai, atlyginimų „į rankas“ vidurkis šiais metais pasieks apie 1495 eurus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė sakė, kad 2023 m. departamentas nuosekliam darbo užmokesčio didinimui planuoja skirti 5,217 mln. Eur.

„Tauragės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos sudėtyje. Biudžetas skiriamas visam departamentui, o ne pagal departamentui priklausančius padalinius/skyrius ir pan. Departamente dirba per 3200 pareigūnų. Todėl Tauragės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų darbo užmokestis yra nustatomas, vertinimai atliekami kaip ir visiems kitiems pareigūnams valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje“, – tikino ji.

„Kiekvienais metais visiems Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos padaliniams yra atnaujinama arba įsigyjama nauja įranga ir priemonės, gerinančios darbo sąlygas ugniagesiams bei padedančios kokybiškai atlikti darbą“, – komentavo Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdybos, kuriai pavaldi Tauragės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, viršininkas Marius Garbenis.

Anot jo, Tauragės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai šiais metais yra numatyta skirti naują gaisrinį automobilį. 

„Taip pat sprendžiame klausimą dėl aukštesnių automobilinių kopėčių aprūpinimo. Šių klausimų išsprendimas priklausys nuo tiekėjų operatyvumo, todėl konkrečios datos šiuo metu įvardinti negalėtume, tačiau planuojama, kad 2023 metais įgyvendinsime numatomus atnaujinimus“, – tikino M. Garbenis. 

 

Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
prieš 10 valandų
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 11 valandų
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-06
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 2024 m. vasario 3 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d.
Nuotrauka
kontrabanda
Įkelta:
2024-02-05
2024 m. vasario 3 d. apie 17.57 val. Šilalės r., Prienų k., policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Touran“, kurį vairavo 56-erių Klaipėdos rajono gyventojas. Patikrinimo metu vairuotojui buvo nustatytas 2,12 prom. neblaivumas.